• 9.375.132 stemmen

Met onder meer: Jason Patric, Kiefer Sutherland en Corey Haim

Gesproken taal: Engels en Afrikaans

Releasedatum: 21 januari 1988

Plot The Lost Boys

"Sleep all day. Party all night. Never grow old. Never die. It's fun to be a vampire."

Michael en Sam verhuizen met hun moeder naar het kustplaatsje Santa Carla. In het plaatselijke pretpark ontmoet Michael een leuk meisje. Op hetzelfde moment verschijnt er een groep motorrijders. Het meisje stapt bij één van hen achterop. David, de leider, vraagt of Michael meekomt. Het zal een uitstapje worden dat Michael nooit zal vergeten. Zijn broertje Sam heeft ook ontdekt dat er vreemde dingen gebeuren in Santa Carla, het stikt er namelijk van de... vampiers. Sam merkt dat Michael ook rare, vreemde dingen doet en roept zijn vrienden om de zaak te onderzoeken. De drie jongens trekken ten strijde.

avatar van teigertje

teigertje

• 2076 stemmen

Een in het rijtje van de beste eighties classics.

En een van de betere vampieren films gemaakt.

Met een uitmuntende spelende cast.

Met grote jeugd sterren als Gorey Haim en Gorey Feldman en natuurlijk Kiefer Sutherland en de beeld schone actrice Jami Gertz en vele bekende film sterren.

Een film zo sfeervol en een onvergetelijke ijzersterke film.

En met schitterende film muziek.

Blijft een masterpiece in dit genre.

avatar van Sergio Leone

Sergio Leone

Behoorlijk.

Vooral een tof eighties-filmpje. Erg fout en in de tijd blijven plakken, maar dat is tegelijkertijd ook de charme. Het lijkt zelfs gewoon de bedoeling te zijn geweest. Die charme werkt m.i. nu nog altijd. Niks mis met films die louter een product van hun tijd willen zijn, zeker niet als het dit soort hersenloos, pretentieloos vermaak moet zijn. The Lost Boys vinkt die vakjes keurig af. Horror vind ik nu wel niet de meest juiste benoeming van het genre. Ik zie dit als een soort avonturenfilm. Een beetje The Goonies, maar dan meegegroeid met dat publiek en dus ietsiepietsie minder kinderlijk en "enger".

avatar van Boneka

Boneka

Opnieuw bekeken omdat ik die steelbook zo gaaf vond. Bij mijn tweede beurt vond ik m toch wat beter. Het blijft een puber eighty film maar wat maakt dat uit. Zo af en toe is dat best wel leuk. Bovendien is de 4k uitgave heel erg mooi geworden alsof hij pas is gemaakt.

Film 3,5

Beeld (4K) 5,0

Geluid 4,0

avatar van El  Loco

El Loco

Een mindere van Joel Schumacher

Over het algemeen kan ik de films van Joel Schumacher meestal wel waarderen, maar met deze vampieren komedie heeft hij een minder werkje afgeleverd. Hij weet wel een leuke '80 sfeer neer te zetten, maar eigenlijk is het lang wachten om een echt leuke scène te zien wanneer de groep tieners de vampieren te lijf gaan. Wat mij betreft mocht de rest van de film een stuk weirder, nu vond ik het toch iets te braaf.