• 11.313 nieuwsartikelen
 • 163.514 films
 • 10.416 series
 • 30.342 seizoenen
 • 618.182 acteurs
 • 193.950 gebruikers
 • 9.028.340 stemmen
Avatar
 
banner banner

The Lost Boys (1987)

Horror / Komedie | 97 minuten
3,20 755 stemmen

Genre: Horror / Komedie

Speelduur: 97 minuten

Oorsprong: Verenigde Staten

Geregisseerd door: Joel Schumacher

Met onder meer: Jason Patric, Kiefer Sutherland en Corey Haim

IMDb beoordeling: 7,2 (161.945)

Gesproken taal: Engels en Afrikaans

Releasedatum: 21 januari 1988

 • On Demand:

 • Pathé Thuis Bekijk via Pathé Thuis
 • iTunes Bekijk via iTunes
 • Netflix Niet beschikbaar op Netflix
 • Videoland Niet beschikbaar op Videoland
 • Amazon Prime Niet beschikbaar op Amazon Prime
 • Disney+ Niet beschikbaar op Disney+
 • Google Play Niet beschikbaar op Google Play
 • meJane Niet beschikbaar op meJane

Plot The Lost Boys

"Sleep all day. Party all night. Never grow old. Never die. It's fun to be a vampire."

Michael en Sam verhuizen met hun moeder naar het kustplaatsje Santa Carla. In het plaatselijke pretpark ontmoet Michael een leuk meisje. Op hetzelfde moment verschijnt er een groep motorrijders. Het meisje stapt bij één van hen achterop. David, de leider, vraagt of Michael meekomt. Het zal een uitstapje worden dat Michael nooit zal vergeten. Zijn broertje Sam heeft ook ontdekt dat er vreemde dingen gebeuren in Santa Carla, het stikt er namelijk van de... vampiers. Sam merkt dat Michael ook rare, vreemde dingen doet en roept zijn vrienden om de zaak te onderzoeken. De drie jongens trekken ten strijde.

logo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimage

Externe links

Reviews & comments


Gast

 • berichten
 • stemmen

Let op: In verband met copyright is het op MovieMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.
zoeken in:
avatar van kappeuter

kappeuter (crew films)

 • 73061 berichten
 • 5816 stemmen

22 augustus te zien in Eye in het kader van De Keuze van Koolhoven.


avatar van remorz

remorz

 • 1939 berichten
 • 2394 stemmen

Death by stereo!

Opvallend hoe vaak je hier The Goonies terugleest. Voor mensen die de films chronologisch gezien hebben misschien logisch; The Lost Boys was mijn Goonies. Hon-derd procent onvervalst jeugdsentiment, tientallen keren gezien. En hoewel hij ongetwijfeld lager gescoord zou hebben als ik ‘m op latere leeftijd ontdekt had; nu staat de boyish charm nog altijd als een huis.

Stoer stoer stoer, dat was de gang van opperhoofd Sutherland, die de meest charismatische rol van zijn leven speelt, en wel met smakelijk sadisme en gevoel voor drama. Geen wonder dat Patric zich door hem laat verleiden: met een ensemble als dat van David en consorten maakt hij vast indruk op meisje Star. En laat het woord ensemble gerust zowel op het gezelschap als hun heerlijk foute, exemplarisch 80’s-verantwoorde kleding betrekking hebben.

Niemand die het decennium van afkomst hier kan ontgaan. Kleding, haardracht, crossmotors, soundtrack en ietwat blije insteek: een tijdsdocument verpakt in een vampierenfilm. Geen al te enge; de film laat zich het best kijken als een verfilming van Carry Slee’s Pas op met Vampieren!, maar wat simpele vleugjes gore of (de ook al zo typisch 80’s) slijm zijn genoeg om het als horror te kunnen bestempelen.

Komische noot werkt het beste bij (een onweerstaanbare) Haim en opa, de broertjes Frog trekken het een beetje de karikaturale kant op, wat gezien hun comic-book achtergrond nog prima werkt ook. Patric speelt zijn rol erg serieus. Niet slecht, maar zijn scenes met Star spoelde ik als kind toch vaak door. Ook nu hoeft dat randje drama voor mij niet zozeer.

Laatste pluspunt zijn de su-per sfeervolle locaties en decors. Van de kermis tot de grot tot de comic-book store tot de garage van opa, randje duister, randje kitsch. Zelfs de rode belichting bij David vs. Michael (Michaellllll) is een heerlijk dramatisch doka-effect.

Laat ik compleet bevoordeeld zijn in mijn jeugdsentiment, genoeg films die na 20 jaar al hun veren verloren hebben. Deze proef ik zo’n beetje om de twee jaar opnieuw en iedere keer blijkt ie nog altijd prima houdbaar. Glaasje bloed erbij, afhaalchinees, lekker avondje. Halfje erbij. 4*

kappeuter schreef:

22 augustus te zien in Eye.

Op mijn verjaardag! ??

Gelukkig/jammer genoeg ga ik dan al naar Scott Pilgrim ??


avatar van alexspyforever

alexspyforever

 • 21078 berichten
 • 2328 stemmen

Met een titel als The Lost Boys die mij onvermijdelijk aan Peter Pan doet denken, was de kans bijzonder klein dat ik deze film ooit uit pure interesse zou opzetten. Zo van die boys clubjes vind ik sowieso niet meteen een boeiend uitgangspunt. Ik kan het nog wel begrijpen dat gasten onder de 18 dit wellicht nog wel stoer vinden, maar tot die doelgroep behoor ik al lang niet meer. Vergelijkingen met the Goonies die zijn wel aanwezig, vooral die 2 vampierjagers lijken letterlijk uit die film te komen.

Fright Night zie ik er ook wel in, al heeft die dan wel veel leukere karakters (vooral dan de vampier zelf en Amanda Bearse). In The Lost Boys blijven ze allemaal van bordkarton met nauwelijks karakterontwikkeling of als ik een term van joolstein mag gebruiken, bloedeloos zonder al te veel pit. De focus op blote mannenbasten aan het begin en een van de vampieren die veel meer interesse toonde in Michael dan Star (mooi meisje maar meer dan bait en decoratie is ze niet) voelde aan als duidelijke gay ondertonen. Niks mis mee als de regisseur dat leuk vindt en kennelijk ligt de film goed bij de LGBT community. Ligt helaas niet in mijn interesegebied. Neen, ik ben niet anti-LGBT integendeel ik ben grote voorstander voor gelijke rechten voor iedere geaardheid. Nogmaals het grote probleem voor mij is het uitgangspunt van een clubje dat bijna 100% uit jongens bestaat met de voorspelbare stoerdoenerij, opschepperig en haantjesgedrag tot gevolg. Star was dan het verplichte meisje in het scenario maar was toch nog van enig nut wat niet gezegd kon worden van dat jochie dat Star beschermde. Die had evengoed kunnen weggelaten worden.

Laat ik met enkele positive dingen eindigen, de aankleding is wel leuk, alsook de muziek. In de laaste 20 minuten wordt het zowaar toch nog een beetje leuk al kan dat ook niet het niveau van kinder/tienerhorror ontstijgen.


avatar van Collins

Collins

 • 6326 berichten
 • 3778 stemmen

Wonderlijke film, die op mij een geestverruimend effect had. En dan bedoel ik niet dat de film zo bijzonder ingewikkeld is en zo veel lagen heeft dat er nieuwe inzichten vrijkomen of dat situaties of personages niet binnen bestemde kaders zijn te plaatsen door een surrealistische verhaaltrant. Nee, niets van dat. Zo spectaculair, wereldschokkend, onbegrijpelijk en vernieuwend is deze productie van Joel Schumacher niet.

Ik heb het over de sfeer en in die zin bedoel ik dat het een vreemde gewaarwording is dat een doorsnee film als deze zo amuseert en zelfs in staat is om nostalgische gevoelens op te wekken. Ik werd bij het kijken zelfs een beetje opgetogen van de hele entourage waarin het verhaal zich afspeelt.

Gauw terug naar de film, voordat ik hier los ga op een persoonlijke beschouwing van de jaren 80. Bij het kijken vallen natuurlijk de jaren 80 elementen heel erg op. Ze ogen misplaatst en zien er zelfs wat lachwekkend uit, terwijl ze dat niet zijn. Het hoort zo te zijn. Hé, de film speelt immers in de jaren 80 en is gemaakt in de jaren 80, waarin kleding, haardracht en lifestyle er een beetje anders uitzien dan nu het geval is. De jaren waarin de muziek ook wat anders klinkt dan nu gangbaar is. Neem de filmscore. Een typisch exponent uit dat decennium. Met van die resonerende drums, synthesizers en kinderstemmetjes. De muziek klinkt nogal mechanisch en doet me weinig, maar is in de film wel mede bepalend voor het nostalgische gevoel dat wordt opgeroepen.

Vreemde film. Ik ging de film in met pure entertainment bedoelingen. Horrorfilm, beetje schrik, beetje spanning, vampiers. Leuk. Plots was er echter ook herkenning, zodat ik de film ook als een soort geschiedkundige documentaire ging bekijken. Vreemd. Ik denk dat het ermee te maken heeft dat de film zo’n verlokkende premisse heeft. Jonge mensen en ‘jonge’ vampiers in een setting waarin alles mogelijk is. Dat biedt ruimte voor het in werking zetten van de eigen fantasie. De entourage van de film helpt bij dat gevoel.

In de film spelen veel personages. De film ziet er visueel goed uit. De muziek is verschrikkelijk, maar herkenbaar. Er is overvloed en die voelt goed. Ik had na het einde van de film wel zin om mij naar de bars, de stranden en de promenade van het fictieve Santa Carla te begeven en mij onder te dompelen in al die plezierige verlokkingen.

Hm, nog steeds weinig over de eigenlijke film gezegd. Ok, nog maar even snel doen dan.

De film kijkt plezierig weg. Visueel mooi. De scènes waarin de vampiers figureren zien er prima uit en zorgen voor een dreigend sfeertje. Af en toe zelfs eventjes spannend. Verder een aantal fijne actiescènes met goeie sfx. Prima acteerwerk ook. Echt eng en rauw is de film niet. De film is (op een enkel moment na) redelijk braaf. Denk aan een iets ruigere versie van The Goonies en je hebt een aardig beeld voor ogen. Die film heeft dezelfde plezierige avontuurlijke uitstraling.

Prettig kijkwerk dus.


avatar van Flat Eric

Flat Eric

 • 6365 berichten
 • 1026 stemmen

Vampieren met hair metal haar.

En toch zijn ze verschrikkelijk cool. De hele setting in Santa Clara met de permanente kermis doet geweldig sfeervol aan waarbij de soundtrack ook net dat beetje extra sfeer geeft. Het nummer People are strange zit nu nog steeds in mijn hoofd.

In 1987 deze film voor het eerst gezien en nu dus jaren later n.a.v. Eye's Keuze van Koolhoven herzien.

De film heeft verassend genoeg niet aan kracht ingeboet. Sterker nog het verbaasde me hoe vlot het allemaal verloopt. Naast de humoristische jongensboek invalshoek zitten er toch een paar mooie dreigende scènes in.

Kiefer Sutherland is daarbij enorm charismatisch als leider van de vampieren bende. Ik zou er ook zijn ingetrapt en me aangesloten hebben bij die bloedzuigers.


avatar van Lebarron

Lebarron

 • 1019 berichten
 • 702 stemmen

Tussen de traditionele vampierfilms als Dracula of Nosferatu met iconische vertolkers als Max Schreck, Bela Lugosi en Christopher Lee en die emo-vampiercrap de Twillightserie in zit The Lost Boys. Het was de zoveelste film met de Toxic Twins Corey Haim en Corey Feldman in de hoofdrollen maar wel hun beste. Een recentelijk gescheiden moeder (Wiest) gaat met haar twee puberzoons Michael (Patrick)en Sam(Haim) bij haar vader in het Californische plaatsje Santa Clarita. Santa Clarita ziet er uit als een leuk plaatsje bij aankomst maar al snel valt een grafitti met de tekst murder capital of the world op. En dat blijkt niet gelogen want er verdwijnen nogal wat personen spoorloos. Het blijkt dat een groep jonge vampieren onder leiding van Kiefer Sutherland het stadje terroriseren. Waar Sam met behulp van de gebroeders Frog (Feldman en Newlander) jacht maakt op de vampieren raakt Michael juist in hun macht vanwege zijn verliefdheid op het vrouwelijke lid van de groep Star (Gertz). The Lost Boys is een typische 80's film maar wel een steengoede vanwege het verhaal, de vaart, de humor,de cast en de soundtrack. Daarnaast is het ook mijns inziens nog altijd de beste moderne vampierfilm. Wel tragisch dat Haim en Feldman zo vroeg opgebrand waren want talent hadden ze zeker.


avatar van jipt

jipt

 • 3419 berichten
 • 3189 stemmen

RIP Schumacher, deze binnenkort maar eens herzien.


avatar van Basto

Basto

 • 10234 berichten
 • 6850 stemmen

Net herzien, blijft een bijzonder fijn 80’s filmpje. Moet het wat meer van de sfeer (en foute kapsels) hebben dan van de gore, maar gelukkig duurt die niet te lang en kijkt die elke keer weer fijn weg.

Kleine 4*


avatar van Shadowed

Shadowed

 • 8772 berichten
 • 5482 stemmen

The Goonies - Horror editie.

De vergelijkingen met The Goonies zijn wat mij betreft volledig terecht. Al in de eerste 10 minuten herkende ik dezelfde sfeer, en sommige zullen regisseur Donner ook wel bij de credits hebben zien staan wat de vergelijkingen alleen maar ondersteunt. Zal me ook niets verbazen als Schumacher voor deze filmnaar die film heeft gekeken.

The Lost Boys is redelijk jeugdig opgesteld, dus je kan veel geschreeuw en kinderlijk gedrag verwachtten. De hoofdrollen zijn ook zowat weggelegd voor kinderen, wat deze opstelling doet versterken. Gelukkig doen de kinderen, in dit geval Haim, Feldman en Newlander, het wel aardig en lijken genoeg plezier te hebben.

Omdat de film jeugdig qua toon is zal je niet denken dat de film focus heeft op gore of rondspetterend bloed. Toch kent de film een aantal bloederige beelden, maar deze worden behoorlijk ouderwets in beeld gebracht. Denk maar aan slow-motion bloedexplosies, iets in die richting zal je hier zien. Fijn dat er in ieder geval wat horror in de film zit, maar het had wel beter in beeld gebracht kunnen worden.

Schumacher legt gelukkig regelmatig een regiestempel op de film, zoals de "vliegende" camera en genoeg details voor de juiste sfeer. Het ruikt naar gespook in de stad en het gebruik van sfeervolle locaties en vooral mistmachines pakken leuk uit. Bovendien is de make-up voor die tijd ook nog wel geslaagd.

Wat minder is de lompe montage van de film en het trage tempo. Hierdoor gaat de meeste spanning verloren en gaan een hoop coole ideetjes verloren. Denk maar aan een vliegende Patric, het wordt zo lomp in beeld gebracht dat je er nauwelijks van kan genieten. Spannend is het ook niet echt, mede door eerdergenoemde redenen.

Dat de film ook iets te veel naar een The Goonies-vibe grijpt doet het eindresultaat ook geen goed, het vele geschreeuw en chaotische gebeuren doen de film wat klunzig overkomen. Alsof het editing-proces een groot rommeltje was. Zo komt het in ieder geval over wat de kijkervaring zelf erg onrustig maakt en dat is geen compliment.

De humor maakt de film soms wat luchtiger en de bombastische finale kent ook nog wel zijn momenten. Het acteerwerk is best oké, ondanks zwak geschreven rollen. Sutherland zit erg goed in zijn rol, en de kinderen doen het ook zeker leuk. Patric was een beetje houterig maar heeft wel de juiste charme.

Als resultaat is het helaas net niet genoeg voor een voldoende, en het zal uiteraard zo'n film zijn geweest die de kinders onder ons stiekem op net wat te vroege leeftijd hebben gezien. Dat geldt helaas niet voor mij, ik vond het vooral een chaotisch gebeuren met een aantal sterke regiepunten.


avatar van Draakje1968

Draakje1968

 • 73 berichten
 • 122 stemmen

Van de letterlijk honderden films, die ik in de jaren 80 heb gehuurd, blijft dit mijn meest geliefde film. Als liefhebber van gothische Dracula films zijn er maar weinig moderne vampierfilms die mij bevallen. Dit is dus zo'n uitzondering. Ondanks de geweldige humor en scherpe oneliners, is er veel spanning en zet Sutherland een overtuigende kwaadaardige vampier neer.

Naast de mooie beelden bevat The Lost boys, althans wat mij betreft, een van de beste scores die er ooit gemaakt is. De lp is geweldig representatief voor de eighties en is regelmatig op mijn draaitafel terug te vinden.


avatar van robke

robke

 • 25 berichten
 • 7524 stemmen

Deze net zoals fright night hehoren tot het het beste in hun gerne


avatar van DiDa

DiDa

 • 3573 berichten
 • 2601 stemmen

Zojuist voor de eerste keer gekeken. Daar ligt misschien net het probleem, want ik denk dat deze film veel punten scoort vanuit nostalgisch oogpunt. Fright Night is 1 van mijn favoriete films, maar waar ik die geweldig vond, vond ik The Lost Boys zwaar tegenvallen. Ik moet eerlijk zeggen dat Fright Night voor mij zeer nostalgisch is omdat ik die toen ik jong was vaak heb gekeken. Dus misschien kan ik dan ook niet objectief oordelen.

Hoe dan ook, ik vond The Lost Boys totaal niet spannend. Ik begon me na een uur echt te vervelen. De film kent een lange opbouw en mist een subtiele opbouw, die Fright Night bv wel had. De laatste 20 minuten zijn dan nog wel leuk, maar ik had er veel meer van verwacht. Jammer.


avatar van Brabants

Brabants

 • 2719 berichten
 • 2035 stemmen

The Lost Boys een film met een onderwerp wat is uitgemolken tot het bot. Wat het dan toch uniek maakt is de setting van het plaatsje en een kermis waarbij vrolijk van wordt als je terug denkt aan vroeger. De sfeer en de uitvoering met de heerlijke jaren tachtig muziek maakt het een genot wat nooit zal vervelen.


avatar van Lovelyboy

Lovelyboy

 • 3158 berichten
 • 2323 stemmen

Jeugdsentiment deze film voor sommigen en in die zin vergelijkbaar met The Goonies. Nu kende ik The Goonies wel, deze zag ik in mijn brugklastijd en begin dit jaar is het nog tot een herkijk gekomen, maar behalve de term jeugdsentiment is deze The Lost Boys verre van te vergelijken met The Goonies die echt een kinderuitstraling heeft terwijl The Lost Boys meer naar young adult werk neigt en vergelijkbaar is met Twilight. Een heel verschil wat dat betreft...

Young adult of niet The Lost Boys presenteert van meet af aan een genietbare sfeer qua muziek, setting en uiteraard veelal in het donker met de bijna spookachtige lichten van de kermis op de achtergrond. Vooral de muziek valt toch op als heerlijk jaren '80 werk en zeker iets waar ik nog eens even in ga duiken. Mysterie is in eerste instantie de hoofdmoot tussen Star en Michael en vooral de laatste heeft er geen weet van waar hij in betrokken wordt. Sutherland valt uiteraard op als de charismatische leider, Gertz als eyecandy en Patric degelijk als stoere tiener die zich toch graag wil bewijzen. Het is afwachten op things to come en hoe eventueel het gevecht aan te gaan.

Minder aan deze enigszins 'komische' voorloper van Twilight is de veel te drukke Corey Haim met zijn maten die toch bijna eigenhandig de kwaliteit van deze semi griezel met sterke sfeer naar beneden trekt naar een banale comedy. Toch is de film niet helemaal verloren hoewel de finale wel behoorlijk over de top is, bepaalde fasen van sfeer en muziek blijven toch echt wel steengoed de kolder tijdens het avondmaal rond Max daargelaten en meer van het The Goonies niveau is.

The Lost Boys is daarmee best wel een aangename en leuke verassing te noemen die vooral niet te lang is qua speelduur en ondanks de young adult uitstraling een prima film is.


avatar van Basto

Basto

 • 10234 berichten
 • 6850 stemmen

Komt in september uit op 4k uhd.


avatar van ZAP!

ZAP!

 • 5103 berichten
 • 3549 stemmen

Ik heb 'm vast en zeker ooit gezien, maar wist er niks meer van. Wonderlijke comedy / horror / drama combi met veel 80s zaken (haar, kleding, maniertjes), zoals vrijwel meteen die over de top zanger / bodybuilder - zò erg werd het later in de film niet meer. Een gescheiden moeder en haar twee zoons komen naar een klein, mooi kustplaatsje ergens in Californië en voor je het weet is - bij het dingen naar de lokale schoonheid - de oudste zoon al aspirant-lid van de lokale hardrugsgebruikersvereniging, o nee, vampierenclub. De poster van Jim in hun hotel spreekt boekdelen. "Goddamn hippies," opa zegt zoveel op het einde.

Interessante mislukking of toch gewoon een mislukking? Wat mij betreft dat laatste, want op geen enkele manier kwamen de komedie, horror en drama echt goed samen. Wel leuk om toch zo'n oudje op BBC te kunnen checken, er waren zeker mooie locaties en settings en af en toe toch nog een geslaagd lolletje. En ja, er zat wat okaye horror in. En het personage van Edward Herrmann (ik kon er maar niet op komen waarvan hij me zo bekend voorkwam, dat blijkt dus een kleine rol in 'Intolerable Cruelty' te zijn) was leuk gevonden. Die andere rol, van Alex Winter, zat dan dichterbij in het geheugen - die volgende week doen, BBC?

2,5*.


avatar van Ajax&Filmfreak

Ajax&Filmfreak

 • 3172 berichten
 • 3522 stemmen

Jammer dat ik deze film niet zo'n 25 a 30 jaar geleden gezien heb.

Ik vind dit een typische (gedateerde) tienerfilm.


avatar van Vidi well

Vidi well

 • 490 berichten
 • 623 stemmen

Sinds ik ruim twintig jaar geleden Reservoir Dogs zag, was ik benieuwd naar The Lost Boys. Maar op DVD kwam ik hem nergens tegen, en later hadden streamingsdiensten hem niet tot hun beschikking. Gisteren ontdekte ik hem op Pathe thuis, dus kon ik na al die jaren eindelijk deze film kijken. Ik had mijn verwachtingen dus erg hooggespannen.

The Lost Boys is een stijlvolle originele vampierenfilm met een punk twist.
Alles aan deze film schreeuwt 80’s. En vaak op een goede manier. Het campy verhaal, de outfits, de coole stunts, de mooie make-up en de prachtige belichting waarbij het ‘s nachts altijd blauw en mistig is, Ik hou er van.

De twee vampierjagers zijn helaas een wat kinderachtige toevoeging, en hun acteerwerk en humor komt erg gedateerd over, terwijl de rest van de film goed overeind is gebleven na een kleine 30 jaar.

De film kent een aantal fantastische scenes, zoals het moment dat ze aan de brug hangen terwijl de trein over hen heen rijdt. Ook het moment dat dat Michael zijn broertje aan wil vallen die in bad zit, is bijzonder goed en spannend.

Ik had vaak het idee dat ik zat te kijken naar een film over drugsverslaving. Er zijn zoveel paralellen dat ik me niet aan de indruk kan onttrekken dat dit bewust gedaan is. Vooral omdat die kenmerken veelal niet voorkomen kn meer traditionele vampierfilms. Bijvoorbeeld: De typische foute vrienden die maar wat rondhangen, het keer op keer ‘s nachts van huis zijn, het sterke verlangen naar een pepmiddel, de wijze waarop het contact met de omgeving afneemt, de kick van het onsterfelijk wanen, enzovoorts.
Ook de muziek van The Doors (ondanks dat het gecoverd is) draagt hieraan bij. In het clubhuis zien we een grote poster van Jim Morrison, en Michael heeft met zijn donkere krullen, coole houding, leren jack en hang naar gevaar overduidelijk trekken van de legendarische zanger en grootverbruiker van verslavende middelen.

Een indrukwekkende film. The Lost Boys is regelmatig spannend en met genoeg luchtige humor om de vaart er lekker in te houden.

4*


avatar van teigertje

teigertje

 • 2024 berichten
 • 2749 stemmen

Een in het rijtje van de beste eighties classics.

En een van de betere vampieren films gemaakt.

Met een uitmuntende spelende cast.

Met grote jeugd sterren als Gorey Haim en Gorey Feldman en natuurlijk Kiefer Sutherland en de beeld schone actrice Jami Gertz en vele bekende film sterren.

Een film zo sfeervol en een onvergetelijke ijzersterke film.

En met schitterende film muziek.

Blijft een masterpiece in dit genre.


avatar van Boneka

Boneka

 • 2416 berichten
 • 1281 stemmen

Deze had ik al een tijdje op mijn verlanglijstje staan. De reden was dat ik niet zo'n fan ben van vampiers al vond ik From Dusk till Dawn wel een aardige film. The lost boys is meer een spannend jongensboek geworden met een knipoog hier en daar. Het heeft ook een hoog jaren tachtig gevoel. Niks mis mee ik vond het wel leuk. Zoals dat gaatje knippen klonk mij heel bekend. Haar opmerking vond ik ook wel grappig trouwens. Ja de vergelijking met The Goonies uit 1985 en Stand by Me uit 1986 vind ik wel logisch. Corey Feldman komt in alle drie voor met hetzelfde karakter tja. Ik vond The Lost Boys best wel aardig beginnen, maar het simpele verhaaltje wordt nergens echt spannend kennelijk omdat het zo luchtig is gebracht. Daarnaast echt zeer voorspelbaar. De brugscene de cover van de 4K versie vond ik wel mooi gemaakt. Maar in dit genre zijn echt betere films gemaakt. Vond Jami Gertz wel een mooie verschijning. Het geheel ziet er verder wel goed uit. De opgelapte 4K versie vond ik bijzonder mooi. Geluid wat minder. Leuke film niet meer dan dat.

Film 3.0

Beeld (4K) 5.0

Geluid 4.0