• 9.372.314 stemmen

Met onder meer: Jason Patric, Kiefer Sutherland en Corey Haim

Gesproken taal: Engels en Afrikaans

Releasedatum: 21 januari 1988

Plot The Lost Boys

"Sleep all day. Party all night. Never grow old. Never die. It's fun to be a vampire."

Michael en Sam verhuizen met hun moeder naar het kustplaatsje Santa Carla. In het plaatselijke pretpark ontmoet Michael een leuk meisje. Op hetzelfde moment verschijnt er een groep motorrijders. Het meisje stapt bij één van hen achterop. David, de leider, vraagt of Michael meekomt. Het zal een uitstapje worden dat Michael nooit zal vergeten. Zijn broertje Sam heeft ook ontdekt dat er vreemde dingen gebeuren in Santa Carla, het stikt er namelijk van de... vampiers. Sam merkt dat Michael ook rare, vreemde dingen doet en roept zijn vrienden om de zaak te onderzoeken. De drie jongens trekken ten strijde.

avatar van psycholamp

psycholamp

• 1960 berichten

Originele vampierfilm. Geen echte horror, wel een leuk verhaal. Tegenwoordig zie je nog maar weinig van dit soort films en toen eigenlijk ook wel.

avatar van nightbreed

nightbreed

Leuk filmpje...pure nostalgie

avatar van Thomas83

Thomas83

Muziek, kleding, kapsels, enzovoort, de eighties op zijn allerfoutst in deze film. Die gruwelijke stijl is het enige dat écht eng is aan deze film.
Maar dat maakt niet dat dit geen leuke en prima film is.
De film bevat wel een aardig sfeertje en is op momenten erg grappig.
De vampiers zien er nog best eng uit, zeker aangezien vampieren er meesal totaal niet eng en alleen maar nep uitzien in films. Tenminste, in de films die ik heb gezien. De scene dat je de groep vampiers voor het eerst echt als vampiers ziet en een groep mensen ziet aanvallen is vrij goed. Je ziet nog wat best smerige beelden. De special-effects zien er daar nog heel aardig uit, vooral ook omdat ze maar heel kort die beelden laten zien. Dat draagt bij aan de impact ervan.
De finale is goed met wat aardige kills ook.
Al met al een vermakelijk filmpje. Kiefer Sutherland is vooral goed in zijn rol van David, en Corey Haim (Sam, het broertje van Michael), Corey Feldman en Jamison Newlander (de Frogs) zijn grappig. Prima niet-aan-de-hand-filmpje om eens een keer te kijken. Een dikke 3*.

avatar van Biglia

Biglia

"Whatever happened to Corey Haim?" The Kills

avatar van kaztor

kaztor

Niet echt super-indrukwekkende vampierenfilm. De tijd heeft ook nogal er aan geknaagd en ik zag de uiteindelijke plot-twist van mijlenver al aankomen. Niet slecht maar ook niet supergoed. In ieder geval lang geen Near Dark (zelfde jaar) .

avatar van K@i

K@i

1 van de betere slechte films

avatar van horrorjp

horrorjp

Thomas83 schreef:

Ik wou juist net een compliment aan de muziek geven! Past ook zeer goed bij de film vind ik. En zo'n kapsel heb ik ook gehad met zo'n matje dus ik vind dat schitterend

avatar van Bxian32

Bxian32

Leuke film, op zich geen bijzonder verhaal of zo, maar de sfeer in de film spreekt me wel erg aan. Locatie waar het gefilmd is is ook erg mooi. Ben zelf een keertje in Santa Cruz geweest (vlak boven San Francisco) en het is wel bizar dat je dan zelf over die boardwalk loopt met al die attracties.

avatar van film88888

film88888

Dit was nog eens een echte goede vampieren film van de jaren 80 toen ze nog goed waren(zoals Fright Night) daar liet deze me soms ook nog aan denken.

Jason Patric speelde welg oed vond ik, en Kiefer Sutherland als de coole slechterik vond ik nog wel goed, en zette een lekkere stoere bad-guy neer.

In de film zitten nog wel leuke scene's, en grappen vooral die met Corey Feldman. Zoals te verwachten, en die vond ik ook zeer goed spelen, ok niet echt serieus als de rest, maar was wel lachen.

Het verhaal heeft een mix van verschillende vampieren films, en was wel orgineel gedaan voor een vampieren film vond ik, want het was niet echt zoals de rest, en deze zat vanalles in, je vond entertaining, spanning, horror, en humor.

Joel Schumacher leverd met deze, voor mij toch een echt vampieren juweeltje af waar ik echt na de film men vingers aflikte.

4,0 sterren. Waren er maar nog zoon goede speciale horror's.

avatar van kimmie131195

kimmie131195

nog nooit gezien maar lijkt me luek

avatar van Holy Grail

Holy Grail

leuke film, heb em al meerdere malen gezien.

avatar van aerts007

aerts007

nightbreed schreef:

Leuk filmpje...pure nostalgie

Yep,idem dito!

avatar van MovieEter

MovieEter

Inderdaad jeugdsentiment!

Had op zich wat kunnen zijn.

Schumacher zet een aardig sfeertje neer, de film weet zich nog steeds te onderscheiden van soortgelijk doorsnee werk en Sutherland vind ik hier gewoon enorm veel presence hebben.

Toch faalt de film voor mij op twee vlakken. Ten eerste is er de kinderinsteek die mij absoluut niet boeit. 't Is al erg genoeg dat die kindjes strontvervelend zijn (echt acteurs die je eerder in een serie als Full House verwacht), maar het lijkt uiteindelijk ook meer op een verfilming van een kinderboek. Beetje jammer.

Daarnaast is er de vreselijke muziek en nogal foute 80s aankleding. Sutherland is ook de enige die er iets van maakt, de anderen lijken weggelopen uit een uit de hand gelopen Kiss clip. Erg foute boel allemaal.

Jammer, want onder dit alles zat een vermakelijk en aardig vampierenfilmpje met een aantal erg coole personages (die opa, Sutherland).

Heb nu wel weer extra veel zin in Flatliners. Deze komt er vanaf met 2.0*

Vind horror/thriller ook een wat overdreven genrebetiteling. Staat vooral in m'n hoofd als een typische jaren '80 komedie met wat vampierelementen.

Buiten de opa zijn er niet al te veel komische elementen eigenlijk. Of die hele 80s look moet een vette pastische zijn, maar dat lijkt me een beetje vreemd.

Maar hadden die jonge ventjes niet de hele tijd allerlei komisch bedoelde discussies enzo? En ik herinner me van die dingen als waterpistooltjes met wijwater etc. Is al minimaal 15 jaar terug dat ik hem zag dus weet het niet echt goed meer.

Die gastjes hadden geen echte serieuze discussies nee, maar echt zwaar komisch effect was er ook niet bij. Maakt de film er wat luchtiger op.

En dat stukje met die waterpistooltjes vind ik nu net onderdeel uitmaken van het hele kinderboekverfilming idee. Wordt volgens mij niet echt als grap gebracht.

Nou ja kinderboek.. komedie.. ligt een beetje in dezelfde hoek hier denk ik.

avatar van aerts007

aerts007

Onderhond schreef:

Zoals Avalon dus,.................
Man,deze film was dus wel komisch bedoelt!
Wake Up!

avatar van Theunissen

Lang geleden toen ik nog jeugdig was gekeken. Het genre Horror boeide me toen zeer (nu nog altijd eigenlijk) en ik huurde toen vrijwel iedere horror film die in de videotheek uitkwam. Zo ook deze.

Hij staat wel genoteerd als een horror film (vanwege de vampieren) maar eigenlijk is het een film met van alles erin zoals Humor (die kinderen), Avontuur, Romantiek, actie en ook een vleugje horror.

De film was toen vrij vermakelijk om te zien, nu zou ik hem denk ik met veel pijn en moeite kunnen uitkijken. Als ik het me goed herinner was dit min of meer 1 van de eerste films waarin Kiefer Sutherland in meespeelde.

avatar van ags50

ags50

Theunissen schreef:

Inderdaad: min of meer. Het jaar tevoren (1986) speelde Kiefer Sutherland al in "Stand by me", ook met Corey Feldman, maar zijn filmdebuut was in 1983 in "Max Dugan returns" met zijn vader Donald Sutherland en (ook diens debuut) Matthew Broderick.

avatar van guylopez93

guylopez93

vermakelijke vampier film

de film is niet echt eng maar wel vermakelijk door de humor die erin zit en verder is het ook gewoon spannend. De acteerprestaties waren nog te doen maar niet geweldig. Het is zeker geen klassieker maar wel eentje die leuk is om een keer gezien te hebben.

avatar van Kuck-x

Kuck-x

Bij griezelfilms moet de kijker de realiteit loslaten en zijn verbeelding het werk laten doen. Als je een parodie of komedie in het genre maakt, moet je dus zorgen dat je sterke grappen hebt, anders wordt de film al gauw belachelijk. The Lost Boys stapt met open ogen in die valkuil, het wordt allemaal erg kinderachtig - nergens echt leuk en nog minder eng. Bovendien wordt te weinig tijd genomen om het verhaal te vertellen. Als je dan moet vaststellen dat een van je minst favoriete acteurs (Kiefer) nog de beste rol neerzet (samen met Nanook)... Nee.

avatar van komerad

komerad

Dit was volgens mij een jeugdfilm... Ik had die vroeger op vhs en die film tig keer opnieuw bekeken, ik heb hem onlangs nog eens bekeken en ik blijf het een zeer 'wijze' film vinden. Nostalgie zal wel een deel van m'n rating verklaren.

avatar van diaan11

diaan11

De Corey's samen in 1 film, super!

Nostalgie op en top, hij blijft leuk.

avatar van Duzz

Duzz

Topperrr !!

Dit is zo'n film die nooit verveelt. eigenlijk is het best fout maar voor een vampieren film met humor is dit echt een juweeltje en zeer de moeite waard om te kijken, en weer eens te kijken, en weer eens,

Kortom, een zeer goede retro vampieren film met bijzonder goede achtergrond muziek en die nog eens goed geacteerd is ook.

Klasse.

avatar van DragQueen

DragQueen

Vermakelijke vampierfilm. die leuke humor bevat, en zichzelf niet te serieus neemt. de cast met onder andere patric en sutherland, is dik in orde. 3 sterren.

avatar van McAvoy

McAvoy

Dit is en blijft toch 1 van mijn persoonlijke favorieten, echt jeugdsentiment is dit.

Zag deze film voor het eerst toen ik 13 was geloof ik, uiteraard meteen helemaal weg van Corey Haim

Sindsdien heb ik de film nog een stuk of 6x gezien, en hij blijft gewoon leuk.

Echt eng is hij niet,maar deste vermakelijker, echte cultklassieker!

avatar van Orfanos

Orfanos

Ik heb 'm gekeken; gisteravond. Ik vondt het echt niks; het was net wat beter maar het deed me denken aan een slappe Buffy the Vampire Slayer aflevering / film.