• 9.371.528 stemmen

Met onder meer: Jason Patric, Kiefer Sutherland en Corey Haim

Gesproken taal: Engels en Afrikaans

Releasedatum: 21 januari 1988

Plot The Lost Boys

"Sleep all day. Party all night. Never grow old. Never die. It's fun to be a vampire."

Michael en Sam verhuizen met hun moeder naar het kustplaatsje Santa Carla. In het plaatselijke pretpark ontmoet Michael een leuk meisje. Op hetzelfde moment verschijnt er een groep motorrijders. Het meisje stapt bij één van hen achterop. David, de leider, vraagt of Michael meekomt. Het zal een uitstapje worden dat Michael nooit zal vergeten. Zijn broertje Sam heeft ook ontdekt dat er vreemde dingen gebeuren in Santa Carla, het stikt er namelijk van de... vampiers. Sam merkt dat Michael ook rare, vreemde dingen doet en roept zijn vrienden om de zaak te onderzoeken. De drie jongens trekken ten strijde.

avatar van dttom

dttom

Ik vind hem maar saai eigenlijk.

avatar van geronimo

geronimo

• 1955 berichten

De leukste vampierenfilm die ik ooit heb gezien.

avatar van neo

neo

inderdaad een hele leuke vampierfilm.

avatar van Blindfold

Blindfold

Deze film is echt cool. Lekker flitsend.

avatar van Wolf

Wolf

Echte vermakelijke vampieren film. Ook gave muziek !!

Heel vermakelijk, inderdaad.

Jos2

Bovendien de eerste van een reeks Corey Haim/Corey Glover films. Die twee zouden dan ook bij de cast moeten staan, Jordy.

avatar van geronimo

geronimo

• 1955 berichten

Corey Glover? Corey Feldman bedoel je

Jos2

Oops. Maar Jordy zou het er wel bij moeten zetten.

avatar van Jordy

Jordy

ik wil maximaal 3 acteurs neerzetten... dus zeg maar welke???

avatar van Wolf

Wolf

Corey Haim lijkt mij dan de bekendste.

Jos2

Corey Haim, Corey Feldman en Kiefer Sutherland.

Maar wellicht is zoals het nu is goed, want Jason Patrick's rol is groter dan die van Feldman. Van de andere kant: die van Sutherland niet.

Verder is Feldman natuurlijk bekender dan haim, in tegenstelling tot wat hier staat. The Lost Boys is Haims claim to fame, maar Feldman speelde daarnaast nog in The Goonies, Stand by Me, The 'burbs, Gremlins, Maverick en deed wat stemmen voor bekende tekenfilms. Het enige wat haim deed wat ergens op leek was Lucas en Silver Bullit. Is toch minder...

avatar van Jordy

Jordy

Vermakelijk filmpje. Op zich een vrij standaard cliché vampierenfilmpje, maar gelukkig neemt de film zichzelf absoluut niet serieus en zitten er een paar erg grappige momenten in. 3 sterren.

avatar van Goodfella

Goodfella

Vond 'm vrij matig eigenlijk... Grappig bedoelde momenten die niet grappig zijn, schrikeffecten die je niet laten schrikken... Ja, en dan blijft er van dit filmpje weinig over.

Jos2

Zeer vermakelijk. En Kiefers matje is weer in!

avatar van tom

tom

Alle clichés worden uit de kast gehaald in deze film. Jammer voor de maker maar ik vond de film niet grappig en niet eng. Wel nog redelijk vermakelijk om te kijken maar ook niet meer dan dat.

avatar van soboer

soboer

De film stelt niet zo veel voor, maar de acteurs tillen de film heel wat omhoog.

Ik vond dat altijd een hele leuke groep acteurs; Corey Feldman, Corey Haim en River Phoenix. Zij gaven een film altijd zoveel meerwaarde. Filmcritici waren destijds onder de indruk van de zogenaamde Bratt Pack, maar ik vond deze groep acteurs stukken beter.

Ps: Mijn mening is dat je Corey Feldman wel derbij moet zetten, hij geeft deze film zoveel meerwaarde.

avatar van Justice4All

Justice4All

DIT MOET ERUIT:

Ik vind de jaren '80 films beter dan de jaren '90. Misschien omdat ik meer lol had om films te kijken of ik word te oud. Nee, meer nostalgisch

amco

yo echt vette film maar heeft hij ook een site?

avatar van Chainsaw

Chainsaw

Erg geestige vampierfilm met een leuk jaren '80 sfeertje. Film neemt zichzelf nergens serieus en is mede daardoor ontzettend vermakelijk. Eindelijk eens een vampierfilm die mij wist te bekoren.

4 sterren.

avatar van Anatolia

Anatolia

Op IMDb staat dat er een Lost Boys (2004) in de maak is, van Brad Silberling.

Remake?

amco

nee geen remake maar the lost girls, niet zo goed als dit deel lijkt mij

Waarom niet?

amco

in dit deel hadden we de coole acteurs zoals kiefer sutherland, Corey Haim, Jason Patric en dit in een cool old skool punk kleedje. Waardoor de film alleen al goed is, en bij het nieuwe deel is het niet denk ik. Ik hoop dat ik me vergis en dat het toch een goede film wordt.

Corey Haim cool....?

Corey Haim en Corey Feldman waren samen wel de grootste kneuzen uit de jaren ' 80.

avatar van as

as

kos schreef:

Wat dacht je van de geschiedenis van de film?

amco

Vind ze kei goed acteren vooral dan corey feldman, hij was ook sterk in stand by me en the goonies. Maarja iedereen zijn eigen smaak.

avatar van Wouter

Feldman was ooit wel okay, maar later ging die toch in erg dubieuze producties spelen.

Haim was toch altijd een beetje de sukkel van de twee. Dus cool....?

amco

Weet iemand waar ik de soundtrack van the lost boys kan kopen, of wil iemand hem doorverkopen?