• 9.378.888 stemmen

Gesproken taal: Engels en Frans

Releasedatum: 7 januari 2010

Plot Sherlock Holmes

"Nothing escapes him."

Privédetective Sherlock Holmes (Robert Downey Jr.) en zijn vriend, huisgenoot en loyale assistent Dr. John Watson (Jude Law) grijpen in bij een geheim ritueel waarbij ze de invloedrijke Lord Blackwood (Mark Strong) te pakken weten te krijgen. Blackwood verdwijnt achter de tralies en wordt veroordeeld tot de strop. Hij schijnt over duistere krachten te beschikken, kan dingen doen waar geen verklaring voor bestaat en beweert zelfs dat hij kan herrijzen uit de dood. Dit zorgt ervoor dat Holmes en Watson, bijgestaan door Irene Adler (Rachel McAdams), zich onvrijwillig met hun 'laatste' zaak bezig moeten gaan houden. Ze zullen hun krachten moeten bundelen om te overleven in dit mysterieuze plot wat bedreigend is voor heel Engeland.

Sherlock Holmes

actie top

qua verhaal en detective wat sherlock is -1

avatar van timburton

timburton

"Sherlock Holmes" is zeker spannend. Ook de vormgeving zit goed in elkaar. Toch mist de film iets, vooral in het verhaal. Ik kan het niet meteen plaatsen, maar meer dan een 3 kan ik hem helaas niet geven.

avatar van kloete

kloete

Hele leuke film. Ook leuk te zien dat Downey jr steeds vaker te zien is in de betere producties.

Jude Law is in deze prent ook zeer sterk.

Gelukkig is deze film niet neergezet als een standaard Sherlock Holmes episode, maar als een compleet nieuw karakter.

Holmes is hier meer een verstrooide, niet-sociale professor, terwijl Watson meer de "muscles" is.

Houdt niet weg dat Holmes ook een lekker potje kan knokken op basis van anatomie en psychologie. Geweldig bedacht.

Rachel McAdams zal zeer zeker ook goed haar best hebben gedaan, maar dat is bij mij niet blijven hangen.

Al met al zeer sterke film. Goed gecast!

avatar van Catsscan

Catsscan

Ik moet 'em nog een keer afkijken.. Ben een absolute Guy Richie liefhebber, en vindt het leuk hoe hij Sherlock heeft veranderd, maar tot nu toe boeit de film me totaal niet.. Heb het hele Sherlock Holmes gebeuren nooit interessant gevonden, en dat merk ik terug in deze film. Hoewel er humor, originele vonsten (die uitgelegde en in slowmotion gefilmde botbreuken zijn geniaal en typisch Guy Richie) en genoeg actie in zit, pakt het me niet.. Ik denk mede door het dunne, totaal niet realistische en vrij simpele verhaaltje..

Bij Guy Richie denk ik aan geniaal bedachte plotlijnen die elkaar heen kunnen lopen alla lock, stock & 2 smoking barrels, geweldige en humorvolle personages, een hoog gangster gehalte, en vooral heerlijke dialogen om van te smullen. maar tot nu toe heb ik dit nog niet kunnen terug zien in deze film...

avatar van chevy93

chevy93

Een goede, mooie sfeer, uitstekende personages en een subliem verhaal. Het zijn de 3 dingen die deze film tot zo'n goede maken. Sherlock is een heerlijk personage. Hij deed me overigens denken aan The Mentalist. Ook zo nonchalant. Het was een personage dat je moet liggen.

Verder een verhaal waar niks op aan te merken is. Een beetje ingewikkeld en vergezocht is het wel, maar goed, wie maalt daar nou om? Het was gewoon een meer dan vermakelijke film.

avatar van scc-j

scc-j

kloete schreef:

ook wel het is geen sherlock holmes film ik vind het toch een beetje misbruik van de naam

avatar van Reinbo

Telleurstellende film. Downey redt het van een zware onvoldoende. De film was veel te snel gemonteerd, kende geen moment van rust. Ritchie moet duidelijk leren te doseren.

Daarnaast was het verhaal natuurlijk te onzinnig voor woorden en duurde het allemaal weer veel langer dan nodig, met te veel side plots en de bijbehoorde uitleg. Kan niet wachten op de 99 minuten simplisme van Expendables. Actie moet gewoon hersenloos vermaak zijn, anders houdt het geen stand. En een thriller moet spanning hebben, daar ontbrak het volledig aan.

Krappe 2,5*

avatar van elandenburg

elandenburg

Ik vond hem erg tegenvallen, het kon me geen enkel moment boeien. Aardige verhaallijn, verder niets bijzonders.

avatar van Zeriel

Zeriel

Sherlock Holmes als actieheld.

Aardig gedaan. Goede actie-scenes. Goede cast. Jude Law als Watson is uitstekend.

Maar zelf meedenken is er helaas niet bij, Sherlock trekt alle conclusie voor je, met hulp van wat cocaïne (ja beste mensen, Sherlock was een coke-gebruiker , met zijn toverdrankje?), die zijn denkwerk en acties versneld. Goed weergegeven ovderigens.

Hij brabbelt niet altijd even verstandbaar, zodat het een en ander aan tekst/humor me ontgaan is.

avatar van Mescaline

Mescaline

Op aanraden van een vriend van mij gekeken, normaal gesproken spreken films als deze mij niet echt aan maar ik moet zeggen dat deze film boven het gemiddelde weet uit te streken en me erg goed mee is gevallen.
Robert Downey speelt het Sherlock Holmes karakter met style humor en een tikkeltje gevoelig, hij is perfect gecast voor deze rol.
Ook Jude Law mag niet vergeten worden, hij doet zeker niet onder voor Robert Downey en is zeer geschikt om een goed en geloofwaardig duo te vormen.
Ook de *bad guy* is erg goed vertolkt en weet altijd te blijven overtuigen.
Toch vond ik de film ook wel minpunten hebben, zo vond ik het jammer dat de bad guy niet wat vaker in beeld kwam en daardoor op sommige punten wat spanning weg neemt uit de film, en natuurlijk moet Sherlock Holmes ook onderzoeken en moet het een soort uit 1 gevallen puzzel zijn maar ik had soms toch graag wat meer spanning gezien.
Wel scoort deze film goed op het gebied van humor, heb een paar keer goed weten te lachen ( bijvoorbeeld met de reus
Het einde was zeker goed verzonnen en redelijk origineel te noemen maar kwam toch wat geforceerd op me over.
Niet te min raad ik deze film nog steeds aan, want hij is en blijft het kijken meer dan waard!

Kortom: Goed geacteerde film met de nodige humor, maar een tikkeltje geforceerd einde en soms wat inzinkers.

3,5 sterren.

avatar van WanderingStar

WanderingStar

Yay!!! Robert Downy Jr. ..

Elke seconde een genot om naar te kijken!!

Jude Law past echt heel goed in de rol van Watson..

Af en toe stoorde ik me een beetje aan onnodige grote ehh.. actie?

dat met die boot.. en die explosies hadden wat mij betreft íets minder gemogen om het net wat meer stijl en wat minder die-hard te geven..

Ik vond vooral de kleuren mooi en een bepaalde scherpte in het beeld.. kan het niet echt uitleggen, maar erg mooi gedaan

Haha maarja.. vooral:

Robert Downy Jr. .. yay!!!

avatar van pierrrke

pierrrke

zeer goeie film met zeer goed beeld en mooie special effecten

acteurs t beste wat je kan krijge in n film verhaallijn goed genoeg

t was gwoon n slimme film niet altijd evenveel actie maar langdradig werd t nooit en trouwens v die grote over de top actiescenes zoals met die boot zijn mooi dat zeker maar zijn idd wel onnodig in deze film passen r niet in thuis ook die reus was beetje verkeerd maar waar zeur k over twas nog altijd vermakelijk.

briljante film met briljante acteurs

avatar van dhrflash

dhrflash

Leuk film met een orgineel verhaal.

avatar van Filmimon

Filmimon

Je kan zeggen wat je wil, maar Ritchie heeft altijd geniale soundtracks in zijn film zitten, en z'n films hebben altijd een super montage!

avatar van kuk

kuk

Dat is Hans Zimmer die die geniale soundtracks maakt, net als in True Romance en Inception bijvoorbeeld (:

avatar van sofripa

sofripa

Heerlijke film. Puike muziek en een fantastische herschepping van het oude Londen. Petje af. Verhaal had voldoende diepgang en Downey trekt met gemak de hele film voorwaarts. Volgens mij heeft een ieder die de film heeft gemaakt voldoende lol gehad.

4 sterren en op naar deel 2!

avatar van Beffrey28

Beffrey28

Na Snatch en Lock, Stock waren mijn verwachtingen heel hooggespannen. Te hooggespannen bleek...

De sfeer in het oude Londen is heel mooi neergezet, maar het verhaal is veel te dun, en de acteerprestaties te matig.

Helaas, het had zo mooi kunnen zijn..

avatar van iezie

iezie

heb me prima vermaakt met dit stukje entertainment

avatar van Parisa

Parisa

Fijne blockbuster/ rollercoaster ride met de juiste mix ingrediëten. Londen is prachtig weergegeven. Bovendien kreeg ik een paar leuk gevonden technische shots als bonus. Buiging voor de hond trouwens. Wat een snoepie!

avatar van Goldenskull

Goldenskull

Op zich is de setting sfeervol, maar allemaal net wat teveel computerwerk. Vooral het eindshot vond ik eigenlijk best lelijk. Ook bij die katrol bijvoorbeeld, wanneer het schip het water inglijdt, viel de CGI in negatieve zin op. Jammer.

Verhaal is verder wel lollig, Downey Jr. vult zijn rol mooi in, paar glimlachjes en gewoon aardig vermaakt. Ik ben bang dat Ritchie het niveau van zijn eerste twee films niet meer gaat evenaren. Net als Revolver en RocknRolla niet meer dan middenmoot.

avatar van Pafnes

Pafnes

Vreemd, niet te volgen verhaal. Maar dat zal wel aan mij liggen Raar personage die Holmes.

McAdams was wel aardig.

Niet mijn film..

Dit is een film,die je niet evn tussendoor kijkt. Moet goed opletten en kijken wat en hoe. Acties zijn leuk, en verhaal is boeiend.

Het is geen schokkende film, maar als je goed je best doet om hem te volgen , is die wel 3 sterren waard.

avatar van DigiGee

DigiGee

sofripa schreef:

4 sterren en op naar deel 2!

Hier sluit ik me volledig bij aan Ik heb me erg vermaakt met deze film.

Meesterlijke verfilming! De acteerprestaties zijn echt geweldig, de cast, het decor, de sfeer en de muziek. Eindelijk weer een goede film gezien na de mislukte film The Last Airbender.

avatar van Peeder

Peeder

Zeer vermakelijke film. Goed acteerwerk, mooie omgevingen. Er zat veel actie in en ook de nodige humor. Een aanrader dus!

good movie, robert downey is an awsum actor

avatar van Menno4u

Menno4u

Viel m verschrikkelijk tegen. Mager verhaal en weinig tot de verbeelding sprekend.

avatar van van duijn

van duijn

Hmmm, deze moet ik weer eens opnieuw gaan kijken.

avatar van SuperSideSwipe

SuperSideSwipe

Zware tegenvaller,

Had veel van de film verwacht, maar hij heeft weinig waar kunnen maken.

De eerste 100 minuten kwamen over als een volledig rommeltje, het laatste columbo achtige gedeelte met de nodige actie erbij maake iets goed.

Een zoals gebruikelijk uitstekende Downey Jr. en McAdams wisten deze film toch nog enigsinds de moeite waard te maken.

avatar van Malli

Malli

Toen ik meer dan een jaar geleden de trailer zag verwachtte ik zowat het ergste, maar die vrees bleek volledig onterecht. Sherlock Holmes is een uitstekende avonturenfilm met een briljante Robert Downey Jr. als de al even excentrieke als wereldberoemde detective en de rol van Dr. Watson zit Jude Law werkelijk als gegoten. En Rachel McAdams, ha Rachel McAdams...