• 9.376.236 stemmen

Gesproken taal: Engels en Frans

Releasedatum: 7 januari 2010

Plot Sherlock Holmes

"Nothing escapes him."

Privédetective Sherlock Holmes (Robert Downey Jr.) en zijn vriend, huisgenoot en loyale assistent Dr. John Watson (Jude Law) grijpen in bij een geheim ritueel waarbij ze de invloedrijke Lord Blackwood (Mark Strong) te pakken weten te krijgen. Blackwood verdwijnt achter de tralies en wordt veroordeeld tot de strop. Hij schijnt over duistere krachten te beschikken, kan dingen doen waar geen verklaring voor bestaat en beweert zelfs dat hij kan herrijzen uit de dood. Dit zorgt ervoor dat Holmes en Watson, bijgestaan door Irene Adler (Rachel McAdams), zich onvrijwillig met hun 'laatste' zaak bezig moeten gaan houden. Ze zullen hun krachten moeten bundelen om te overleven in dit mysterieuze plot wat bedreigend is voor heel Engeland.

Sherlock Holmes

Constable Clark

Lord Coward

avatar van hdehoon

hdehoon

Saaie boel. Rommelig, pompeus, niet spannend. Het verhaal zat slecht in elkaar. Sherlock Holmes is wel erg ver van het oorspronkelijke karakter afgedwaald. Het enige dat ik wel leuk vond, was de Engelse Buldog.

avatar van El ralpho

El ralpho

Verassend sterke combinatie

Prima vermaakt met deze film. Had deze al even liggen en steeds maar uitgesteld omdat het hele thema me niet aansprak. Het kan door sommige mensen als een nadeel worden gezien hoe Holmes wordt neergezet; soort van vlotte 19 eeuwse actieheld. Maar toch maakt dit de film zo wel leuker voor de mainstream en weet hij uiteindelijk een breder publiek te bereiken.

En ook al zit er meer actie in dan bij Holmes past; het blijft Holmes en Downey zet hem toch wel kenmerkend neer. Ik ken de verhalen verder niet, maar Holmes verslaat zijn vijanden toch op basis van wetenschapelijke feiten en planningen tot in de kleinste details. Dat is wel kenmerkend voor het personage dacht ik. Voor mij werkte het zo wel in ieder geval want de oorspronkelijke verhalen leken me een beetje suf .

De vooruitdenk gevechten hadden van mij vaker voor mogen komen, en enkele achtergronden in bepaalde scene's waren overduidelijk blue screen. Wat ik jammer vond omdat je dan toch een beetje uit de film getrokken word omdat de sfeer voor de rest echt authentiek aanvoelt. Verder hulde voor Downey, net zoals in de iron man films maakt hij hier echt het personage en mag er van mij zeker een vervolg komen.

avatar van AmazingPP

AmazingPP

Wat een beroerde film! Niet om aan te zien of te horen. Nee, niet mijn ding. 1 *

avatar van K. V.

K. V.

Eigenlijk vond 'k hem beter dan gedacht. Toen 'k de trailer vroeger had gezien, dacht 'k dat het nogal een belachelijke film ging zijn, maar eigenlijk zat er toch nog een serieus verhaal in.

Nee, 'k vond het een toffe film die vlot wegkijkt. Er zitten niet direct saaie stukken in, ondanks dat de film toch iets meer dan twee uur duurt. De filmstijl is vlot en zag er goed uit. Ook de cast kon me wel bekoren en de muziek kon 'k ook wel pruimen.

Eigenlijk ben 'k wel aangenaam verrast door deze film. Het is duidelijk dat nr 2 er moest aankomen en die wil 'k gerust ook wel zien, al vrees 'k dat die wel wat minder zal zijn.

Aangenaam verrast

avatar van Karlok

Karlok

Wat een mooie film is het!

En vrij goede acteurs, en ik weet zeker dat ik het vaker opnieuw ga kijken.

avatar van Smugmarty

Smugmarty

Super, vernieuwend en zoals we nu weten een sequal meer dan waardig

avatar van Trouble's

Trouble's

Ik kan wel janken.....

avatar van l'handicapé

l'handicapé

Een gemiste kans. Ik had het echt veel beter zelf gedaan, deze verfilming.

avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss (moderator films)

• 11913 berichten

Die staat! Wanneer kunnen we 'm verwachten?

avatar van JJ_D

JJ_D

Ik hoorde dat de nieuwe 'Sherlock Holmes' nog een stuk beter zou zijn dan deze, vandaar mijn halfslachtige verwachtingen voor ik hieraan begon. Plot is natuurlijk heel onwaarschijnlijk, maar Ritchie vertelt het met zoveel visuele flair (het gemak waarmee hij een tijdsbeeld oproept van het oude Londen!) en humor en maakte er zo een spannende film van dat je de hele rit gewoon op het puntje van je stoel zit.

Spitant, met pit verteld, ideaal tempo, clever genoeg... Ja, toch wel weer een superieur Ritchie-product. En heel benieuwd naar het vervolg natuurlijk.

avatar van Pim1993

Pim1993

Auch moeite om hem af te kijken, vind het een behoorlijk saaie film!!! Kan de humor erin wel waarderen! Mijn stem volgt nog maar er mag wel iets gebeuren wil die hoog uitvallen.

avatar van Pim1993

Pim1993

Saaie film wel afgekeken redelijk leuk einde maar goede acteerprestaties. Ik kom echter niet hoger uit dan een 2,5*

avatar van Goodfella_88

Goodfella_88

focking goeie film

avatar van Lewis-06

Lewis-06

jammer dat je die halve puntje weglaat, weet je het zeker !?

avatar van DiskjockeyEast

DiskjockeyEast

tegenvaller eerste klas.. Vol met clich'es en hoe raar het ook klinkt valt in het niet vergeleken bij deel 2.... Downy jr doet zn werk wel goed trouwens...

avatar van Filmfan74

Filmfan74

Sfeer, kostuums, decors, aankleding, camerawerk, special effects, de humor en de acteerprestaties zijn allemaal dik in orde. Maar het verhaal is erg rommelig, veel te 'vol' en ook nauwelijks boeiend.

Sherlock Holmes is een klassieke figuur en door voor een vaag verhaal vol donkere magie te kiezen slaan ze hier de plank volledig mis wat mij betreft. Waarom geen eenvoudiger verhaal met een 'gewoon' moordmysterie? Dat was hier volgens mij veel beter op zijn plaats...

avatar van LOTR-lover

LOTR-lover

Gebeurd niet zo heel vaak dat een opvolger van een film beter is dan het origineel maar deze Sherlock Holmes bewijst het opnieuw. Dit 1e deel van de serie vind ik echt een stuk minder dan het 2e deel. In dit deel is alles nog vrij traag en de dialogen zijn niet altijd even hilarisch. Toch is het een prima film voor de zaterdagavond, waar iedereen zich wel mee zal vermaken. Ook al is de speelduur van 2 uur misschien wel net iets te lang.

avatar van Annik

Annik

Mijn eerste ontmoeting met Robert Downey Jr. en ik was verkocht. Die droge humor die over hem heen hangt mag ik wel. De manier waarop hij Holmes neerzet is volgens mij nog nooit eerder vertoont.

Ook de chemie tussen Downey Jr. en Law komt goed naar voren en zorgt ervoor dat de film zijn 4 sterren dubbel en dik verdient.

avatar van congo

congo

Afschuwelijke turn van het originele klassieke detective-verhaal; een combinatie van het bekende 19-eeuwse sfeertje en martial arts gevechten. Ik vind die rollen van Robert Downey Jr. en Jude Law te verschrikkelijk voor woorden. Verander het rustige 19-eeuwse karakter in een soort Bruce Lee/Jackie Chan-achtig filmpje en je hebt dit wanproduct. Het verbaast me niet dat Guy Ritchie de regie heeft opgenomen.

avatar van Vleermuisman

Vleermuisman

Ik heb net een dik half uur van deze film gezien, maar ik moest stoppen omdat ik de film niet meer kon volgen. Waarom vecht een detective tegen een dronkenlap? Waarom praten de hoofdrolspelers zo snel zonder dat ik echte humor in de gesprekken kan vinden? Waarom voelen de meeste gesprekken als nutteloos aan?
Morgenavond maar weer kijken, hopelijk begrijp ik het dan wel. Misschien moet ik een stuk langer doorkijken of misschien snap ik de humor gewoon niet.

avatar van Baggerman

Baggerman

Heel anders dan het klassieke verhaal, maar tòch vond ik de film zeer genietbaar. Hoewel de eigen interpretatie op de Sherlock Holmes verhalen me eerst irriteerde, begon ik later er toch de lol er wel in van te zien. Law en Downey Jr. spelen met verve hun rollen. Voorts mooie decors en special effects. Kortom: een leuke film.

avatar van mrs A

mrs A

Erg leuk, en dan komt ook vooral door Robert Downey Jr. en Jude Law, die zetten toch even een prachtig spel neer!

Heerlijke film, met leuke humor (:

avatar van essmi

essmi

Leuke sherlock holmes verfilming! Verliep enigzins rommelig maar wist mij toch 2 uur te boeien 3,5!

avatar van HALVE TAMME.

HALVE TAMME. (moderator series)

Bij deze film hou ik het lekker kort : Prima kijkvoer.

AmazingPP schreef:

EEN 1?

Het kan zijn dat je het een niet zo goede film vond maar een 1?

Ik vond het zelf een goede film, met goede acteurs en een aanrader ook!

Zeker ook vanwege de Humor die Robert en Jude er samen instoppen.

avatar van moviewoman26

moviewoman26

Zeer goede film, goed en slim bedacht!Het verhaal brengt je continue op het verkeerde spoor. Robert en Jude echt een goed team. En dan de mooie Rachel McAdams..Top film!

avatar van HoneyRyder

HoneyRyder

een leuke film met perfect gecast acteurs!

avatar van Dreiecke

Dreiecke

Mooi vervaardigde 'Britse' film.

Alles wordt aangedikt, zoals acteren en muziek, waardoor het meer dramatisch maar ook licht absurd oogt en klinkt. De CG bij bv de bokspartij maakt dat het vlees in slow-motion extra golft en dat ziet er best vreemd uit. Ook verder komen random opeens té goed waarneembare computereffecten uit de lucht vallen midden in de klassieke setting. Op mij werkt dat toch net wat te vervreemdend. Het absurde en overdrevene wordt flauw. En acteren vond ik gewoon niet goed. Visueel wel erg mooie vondsten.

In sommige films vult het één het ander goed aan en kun je van de optelsom 1+1=2 (of zelfs 3:)) spreken, maar bij deze film werkt het niet op die manier voor mij.

Dat dit ook een 'Guy Ritchie' is!?..... Geef mij maar RocknRolla!

avatar van Semsoethot

Semsoethot

Vooral de droge humor en de overduidelijke chemie tussen de hoofdrolspelers maken deze film een heerlijk avondje onspannen kijkgenot.

avatar van Lupussy Galore

Lupussy Galore

Ik ben het einde vergeten?? Hoe het afliep met Rachel?? Dat krijg je met zo'n rommelig verhaal en natuurlijk reclames, Mijn 2,5 zijn voor Robert Downey die ik z'n eerste slechte rol nog moet zien spelen. Jude Law zal ik waarschijnlijk nooit kunnen uitstaan en ik vraag me af of Guy Ritchie ook op een andere manier kan filmen. Het zag er vaak prachtig uit moet ik toegeven en op momenten heb ik best wel gelachen maar was dit alles? En er is een nog een deel twee.....zucht....