• 9.377.559 stemmen

Gesproken taal: Engels en Frans

Releasedatum: 7 januari 2010

Plot Sherlock Holmes

"Nothing escapes him."

Privédetective Sherlock Holmes (Robert Downey Jr.) en zijn vriend, huisgenoot en loyale assistent Dr. John Watson (Jude Law) grijpen in bij een geheim ritueel waarbij ze de invloedrijke Lord Blackwood (Mark Strong) te pakken weten te krijgen. Blackwood verdwijnt achter de tralies en wordt veroordeeld tot de strop. Hij schijnt over duistere krachten te beschikken, kan dingen doen waar geen verklaring voor bestaat en beweert zelfs dat hij kan herrijzen uit de dood. Dit zorgt ervoor dat Holmes en Watson, bijgestaan door Irene Adler (Rachel McAdams), zich onvrijwillig met hun 'laatste' zaak bezig moeten gaan houden. Ze zullen hun krachten moeten bundelen om te overleven in dit mysterieuze plot wat bedreigend is voor heel Engeland.

Sherlock Holmes

Constable Clark

Lord Coward

avatar van Pieter Montana

Pieter Montana

Op zich wel leuke trailer, maar wat Holmes daar allemaal doet is wel mijlenver van Conan Doyle's Holmes.

avatar van Hankieh

Hankieh

Leuke trailer!!

Kerel zal wel fun hebben gehad om zo uit het raam de rivier in te kunnen springen xD

avatar van M.Goodkat

M.Goodkat

Geweldige trailer, kan niet meer wachten, RDJ is een keizer

De trailer zag er wel voor mij veel te voorkomend, het is altijd hetzelfde soort trailers dat ik zie, en de humor doet mij ook denken aan Iron Man, kan alvast niet meer wachten. En McAdams ziet er lekker uit

avatar van Pastichio Rocker

Pastichio Rocker

Leland Palmer schreef:

Daarnaast heeft Ritchie het nog nooit verkeerd gedaan bij mij

Ga Swept Away maar eens kijken dan.

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

Liever niet eigenlijk

Pastichio Rocker schreef:

Ga Swept Away maar eens kijken dan.

In revolver zitten ook een paar hele vervelende stukken.

avatar van Hankieh

Hankieh

Wat dat betreft mis je inderdaad niks als je Swept Away niet kijkt Ik heb hem wel gekeken.

Maar Madonna is zijn vrouw niet meer dus deze film komt wel goed

avatar van aerts007

aerts007

Yep,trailer lijkt oke.

avatar van omnitoaster

omnitoaster

ja de trailer was nice idd, en met guy ritchie aan het roer, Kan het gewoon bijna niet mis gaan naar mijn mening

avatar van Tijss

Tijss

Wel stom dat ze een soort actieheld van Holmes maken. Ik vind die arrogante, intelligente, nette Holmes uit de boeken juist een geweldig personage.

Tijss schreef:

Wel stom dat ze een soort actieheld van Holmes maken. Ik vind die arrogante, intelligente en nette Holmes uit de boeken juist een geweldig personage.

Nou dan kijk je hem toch niet!

Ik vind het juist origineel!

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

Nieuwe poster.

avatar van JohnWilliams

JohnWilliams

Lijkt mij een prachtfilm!

Hoor ik nu dat Downey een Engels accent probeert te imiteren? Lukt niet al te best...

avatar van The One Ring

The One Ring

In Chaplin ging dat anders prima.

avatar van Danny Bresco

Danny Bresco

wat een gruwel van een film gaat dit worden zeg. prima dat zo'n domme actie regisseur weer zo'n dom actiefilmpje gaat maken maar NOEM HET GEEN SHERLOCK HOLMES.

Danny Bresco schreef:

godverdomme wat een verkrachting van een van mijn helden.

Guy Ritchie is geen actie regisseur, en zeker geen domme. Sherlock Holmes in dit nieuwe flitsende jasje vind ik juist interesant, beter dan die stoffige verwijfde paljas die we gewendt zijn.

ps je hoeft toch niet zo te vloeken?Het is maar een film hoor!

avatar van Nicholas

Nicholas

Komt deze film echt pas in januari van volgend jaar? Ik heb net de trailer gezien bij Harry Potter(!)

Overigens ga ik hem wel zien, als is het alleen maar om dat smoelwerk van RDJ. Als ik die vent al zie, lig ik in een deuk. Zeker met dat Engels accent

avatar van depri83

depri83

De 'bare knuckle boxing match' uit de trailer doet me erg denken aan Snatch. Dat belooft wat!

avatar van Don MN

Don MN

Gisteren opnieuw de trailer bij The Hangover gezien. Lijkt me ontzettend leuk, wel heel anders dan z'n vorige films.

avatar van aunuscus

aunuscus

Eindelijk gaan ze er een film van maken.

avatar van gotti

Niet echt de eerste keer hoor:

IMDb Search

avatar van JohnWilliams

JohnWilliams

gotti schreef:

Niet echt de eerste keer hoor:

IMDb Search

Speelt de ex van Maggie Smith de hoofdrol, interessant.

avatar van Brix

Brix

• 19682 berichten

Danny Bresco schreef:

godverdomme wat een verkrachting van een van mijn helden.

Ik kan je verontwaardiging heel goed begrijpen.

Er is in het verleden al veel gesold met de sublieme schepping van schrijver Arthur Conan Doyle. Er waren echter ook prachtige verfilmingen.

Maar dit zit bij voorbaat al fout.

Welk idee zit erachter wanneer men een acteur kiest die in de verste verte niet lijkt op het hoofdpersonage?

Vergelijk het met Tom Cruise in de rol van Tarzan, hahaha ! (sorry ik liet mij even gaan)

Niets tegen Downey als acteur, maar het is een 'odd-casting' voor een Sherlock Holmes film.

Vernieuwing?

Waarom?

De (zéér vele)fans zullen het verafschuwen, dus afhaken.

Dat is al een potentieel verlies van bioscoop bezoekers, en DVD kopers.

Ik twijfel er niet aan dat het een actierijke, en waarschijnlijk zelfs amusante film zal worden.

Maar waarom 'Sherlock Holmes'?

Om misbruik van de populariteit van een beroemde naam te maken?

Iets anders kan ik mij er niet bij voorstellen.

Ik ga in ieder geval geen geld aan een bioscoopkaartje uitgeven voor deze film.

Ik wacht wel totdat hij op TV komt (een afstandsbediening is een mooie vinding, voor geval...)

avatar van omnitoaster

omnitoaster

Brix schreef:

Ik kan je verontwaardiging heel goed begrijpen.

Maar dit zit bij voorbaat al fout.

Vernieuwing?

Waarom?

De (zéér vele)fans zullen het verafschuwen, dus afhaken.

Dat is al een potentieel verlies van bioscoop bezoekers, en DVD kopers.

Maar waarom 'Sherlock Holmes'?

Om misbruik van de populariteit van een beroemde naam te maken?

Iets anders kan ik mij er niet bij voorstellen.

Ik ga in ieder geval geen geld aan een bioscoopkaartje uitgeven voor deze film.

mij lijkt deze reggiseur en deze acteur van sherlock holmes juist een geweldige verfrissing voor doyle's sherlock holmes, guy ritchie is zowiezo een geniale regisseur, ga maar eens Snatch of lock stock and 2 smoking barrels kijken

avatar van Brix

Brix

• 19682 berichten

(omnitoaster schreef:)

[/quote]

Ja, maar waarom een acteur in de rol van Holmes die in de verste verte niet op dat personage lijkt?

En het comedy gehalte van de beide genoemde Ritchie films doet mij het ergste vrezen voor de nieuwe film.

Een comedy versie van Sherlock Holmes is wel het laatste waarop de SH fans zitten te wachten denk ik.

Maar voor die (zeer grote) groep liefhebbers is deze film duidelijk niet bedoeld.

Ik zal er verder niet wakker van liggen, want er zijn al genoeg goede Holmes verfilmingen.

Dus wie het aanspreekt wens ik veel plezier toe met de film.

avatar van gillette

gillette

Mooie poster.

avatar van parvus_flamma

parvus_flamma

Ik als liefhebber van de zij het weinige sherlock holmes verhalen die ik heb gelezen verheug me ontzettend op deze film. En wat dan nog als dit niet past bij het beeld wat doyle voor de detective in gedachten had. Zoals al eerder gezegd is zijn er genoeg andere films die daar wel bij passen, en mensen die het niet willen zien hoeven het niet te zien.

En verder is het geen misdaad om een verhaal een eigen draai en gevoel te geven als regisseur. Als je als regisseur niet meer creatief mag zijn, waar gaat de wereld dan heen.

En om het misbruik van een bekende naam te gaan noemen. Alsof Guy Ritchie Sherlock Holmes heeft gekozen omdat het beroemd is en niet omdat hij het een interessant karakter en idee vind.

Blijft naar mijn mening ook zeker dat een film die bedoelt is om de verwachtingen van de fanatieke fans waar te maken maar dat in de verste verte niet aan voldoet altijd nog honderd keer erger dan een film waarvan duidelijk is dat dat sowieso niet de bedoeling was. Nu kunnen al die fans die geen zin hebben op een nieuwe kijk gewoon lekker thuis blijven zonder hun tijd te verdoen, en kunnen alle mensen die daar wel op zitten te wachten zich lekker vermaken in de bioscoop.

Het idee achter iemand kiezen die totaal niet op het bedoelde karakter lijk: Het verhaal in een nieuw jasje, op een andere manier, een andere draai, vernieuwing.

Waarom? Omdat het kan, en omdat artiesten en kunstenaars volledig vrij zijn om hun eigen ideeen (wat dus kan zijn om andermans ideeen te "coveren") te realiseren en te presenteren.

avatar van Querelle

Querelle

Gezeur hier boven over hoe Sherlock Holmes bedoelt zou zijn? Lekker belangrijk. Holmes is publiek bezit en heeft al talloze transformaties en verschillende interpretaties gehad. Kijk Clue, Young Sherlock Holmes, of the Private Life of Sherlock Holmes maar eens.

Voor het eerst sinds jaren dat ik weer benieuwd ben naar een Guy Ritchie film.

avatar van JacoBaco

JacoBaco

Trailer komt bij mij over als een soort Van Helsing en die film is...... niet goed.