• 9.377.371 stemmen

Gesproken taal: Engels en Frans

Releasedatum: 7 januari 2010

Plot Sherlock Holmes

"Nothing escapes him."

Privédetective Sherlock Holmes (Robert Downey Jr.) en zijn vriend, huisgenoot en loyale assistent Dr. John Watson (Jude Law) grijpen in bij een geheim ritueel waarbij ze de invloedrijke Lord Blackwood (Mark Strong) te pakken weten te krijgen. Blackwood verdwijnt achter de tralies en wordt veroordeeld tot de strop. Hij schijnt over duistere krachten te beschikken, kan dingen doen waar geen verklaring voor bestaat en beweert zelfs dat hij kan herrijzen uit de dood. Dit zorgt ervoor dat Holmes en Watson, bijgestaan door Irene Adler (Rachel McAdams), zich onvrijwillig met hun 'laatste' zaak bezig moeten gaan houden. Ze zullen hun krachten moeten bundelen om te overleven in dit mysterieuze plot wat bedreigend is voor heel Engeland.

Sherlock Holmes

Dr. John Watson

Lord Henry Blackwood

Inspector Lestrade

Mary Morstan

Constable Clark

Lord Coward

Querelle schreef:

Gezeur hier boven over hoe Sherlock Holmes bedoelt zou zijn? Lekker belangrijk. Holmes is publiek bezit en heeft al talloze transformaties en verschillende interpretaties gehad. Kijk Clue, Young Sherlock Holmes, of the Private Life of Sherlock Holmes maar eens.

Voor het eerst sinds jaren dat ik weer benieuwd ben naar een Guy Ritchie film.

Persoonlijk vind het het van weinig respect getuigen wanneer iemands schepping, in dit geval dus het Holmes personage, bedacht door schrijver Arthur Conan Doyle, naar believen ge(of-mis)bruikt wordt door filmmakers.

Jammer dat Sherlock Holmes in 'public domain' blijkt te zijn, zoals je zegt.

De erfgenamen van Doyle hebben hun zaakjes dan blijkbaar minder goed voor elkaar dan de nazaten van bijvoorbeeld Edgar Rice Burroughs, de bedenker van Tarzan.

Die deponeerde zijn geesteskind als handelsmerk destijds (heel ongebruikelijk voor die tijd) en zijn familie heeft nog steeds alle verfilmings(en andere)rechten in handen, en leeft er goed van.

De genoemde'Holmes' films zijn in mijn ogen ook van weinig waarde.

'Young Sherlock Holmes' en 'Clue' al zeker niet.

Het personage Holmes is op zichzelf al zo interessant dat het geen 'toevoegingen'nodig heeft.

Voor mij hoeft het niet persé een verfilming van een bestaand verhaal te zijn, maar laat het personage intakt of bedenk er zelf een.

Anders is het, hoe je het ook draait of keert, raping uit winstoogmerk.

avatar van Querelle

Querelle

Ik vind de klassieke Holmes ook leuk, maar ik vind het ook interessant om te zien wat een goede filmmaker/schrijver met een bestaand verhaal of personage doet. Mits stijlvol gedaan natuurlijk.

Querelle schreef:

We wachten gewoon af wat het gaat worden.

Brix schreef:

(wimnoot schreef:)

Disney heeft ook de speurneuzen gemaakt. Sherlock Holmes als muis! Dat is blasfemie!!! [/quote]

Disney pikt van álles een kruimeltje mee!

Ze begonnen niet voor niets met een muis (Mickey)

avatar van yeyo

yeyo

Ik ben al blij dat dit niet weer een Lock, Stock-kloon gaat worden zoals de rest van Ritchies films.

Of hij in een totaal verschillend genre zal slagen is een andere vraag natuurlijk.

avatar van Pieter Montana

Pieter Montana

wimnoot schreef:

Basil uit de Speurneuzen staat een pak dichter, qua karakter, bij de originele Holmes, dan Robert Downey Jr., lijkt me.

Pieter Montana schreef:

Lekker belangrijk!

avatar van Pieter Montana

Pieter Montana

Wel, jij noemde het blasfemie...

Pieter Montana schreef:

Wel, jij noemde het blasfemie...

Ja ik reageerde op wat brix zei.Heb je de vorige posten niet gelezen?

ps het was een beetje sarcastisch bedoelt.Het zal me een worst wezen wat ze met sherlock holmes doen.

pps Ik heb wel zin in deze ritchie, is weer is wat anders dan het moderne london waar zijn meeste films zich afspelen.

avatar van domkey

domkey

Ik ben benieuwd, deze nieuwe Sherlock vind ik wel iets hebben.

Benieuwd hoe deze zijn pijp eruitziet.

avatar van Paalhaas

Paalhaas

Downey Jr. als Sherlock Holmes onder regie van Ritchie? Lijkt me niet dat dit goed kan gaan...

Paalhaas schreef:

En waarom niet? Als ik vragen mag?

Met Rockn'rolla was hij weer goed op dreef.

avatar van TysonX

TysonX

Ik vind het prachtig dat ze nu die sherlock holmes film maken. Zo zie je het personage nog een schitteren.

Het is wel een andere aanpak en iedere regisseur zijn eigen visie. Het wordt even afwachten.

De trailer vond ik alvast smaken naar meer, en heeft mijn ongeduld opgewekt.

Ik kan niet wachten tot ik deze zie

Want deze film reken ik tot mijn persoonlijke toppers die nog moeten uitkomen in de cinema.

avatar van TheMistery

TheMistery

Ik heb de trailer gezien in de bioscoop. Lijkt me echt een hele goede film veel humor dat vooral we gaan het zien ik kan niet wachten

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

Nieuwe trailer. Zier er geweldig uit. Ik kijk hier steeds meer naar uit, lijkt me een heerlijk spannend, grappig spektakel vol actie.

avatar van Co Jackso

Co Jackso

• 21924 berichten

Ik heb eerlijk gezegd mijn twijfels. Het is niet echt te zien dat de film van Guy Ritchie is. Het spektakel lijkt allemaal iets te overdreven, het verhaal niet interessant en ook zijn de dialogen iets te geforceerd. Alleen de interactie tussen Jude Law en Dawney Jr. is pakkend. Ik hoop uiteraard dat ik het mis heb en dat Guy Ritchie zijn stijl heeft weten te behouden.

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

Theatrical poster geplaatst.

avatar van RSmovie91

RSmovie91

Ik heb laatst een trailer gezien.

De film op zich lijkt me erg leuk, maar de beetje Holmes fans zal het niet aanspreken.

Dit om de reden dat hij veel zal vechten, schieten etc. Iets wat de originele Holmes nooit heeft gedaan.

Ben dus erg benieuwd

jipt

Kan niet wachten!!!

avatar van M.Goodkat

M.Goodkat

Kan ook niet meer wachten

Super regisseur met een van mijn favo acteurs.

avatar van istimewa

istimewa

Nou ik ben een aantal keer naar de bios geweest de afgelopen tijd, en zelfs bij de laatste Harry Potter draaide deze trailer al..

Dus wat mij betreft mag die wel snel uitkomen, want de trailers zagen er aantrekkelijk en spectaculair uit!

avatar van QuentinTarantino

QuentinTarantino

Ik kijk echt uit naar deze film! Had pas verkeerd gelezen en dacht dat de release 7 december was, maar nee, nog een maand wachten

avatar van orbit

orbit

• 12092 berichten

Werd aangeprezen door Jonathan Ross, niet dat dat veel zegt.. maar hij klonk ditmaal redelijk nuchter en direct. Eigentijdse bewerking van de aloude saga

avatar van The One Ring

The One Ring

De eerste recensies prijzen vooral Downey Jr. Gelukkig, want hij is eigenlijk het enige wat me trekt aan deze film.

avatar van Miss A

Miss A

Nog 3 weken, dan is die eindelijk te zien

Ben heel erg benieuwd naar deze =)

avatar van henkpsv

henkpsv

Ik ben ook zeer benieuwd naar de film, na aanleiding van het zien van de trailer.

De trailer draait al heel lang in de bioscoop ja, ergens in mei al meen ik me te herrineren (

avatar van jakke36

jakke36

ik verwacht enorm veel van deze film

avatar van fappie

fappie

• 2005 stemmen

Ik ben benieuwd . De trailer ziet er goed uit. Ik hoop dat de film een beetje vernieuwend is. Guy Ritchie borduurt te veel voort op zijn meesterwerken en dat is ook wel logisch. Deze film ziet er in ieder geval vernieuwend uit.