• 9.377.350 stemmen

Gesproken taal: Engels en Frans

Releasedatum: 7 januari 2010

Plot Sherlock Holmes

"Nothing escapes him."

Privédetective Sherlock Holmes (Robert Downey Jr.) en zijn vriend, huisgenoot en loyale assistent Dr. John Watson (Jude Law) grijpen in bij een geheim ritueel waarbij ze de invloedrijke Lord Blackwood (Mark Strong) te pakken weten te krijgen. Blackwood verdwijnt achter de tralies en wordt veroordeeld tot de strop. Hij schijnt over duistere krachten te beschikken, kan dingen doen waar geen verklaring voor bestaat en beweert zelfs dat hij kan herrijzen uit de dood. Dit zorgt ervoor dat Holmes en Watson, bijgestaan door Irene Adler (Rachel McAdams), zich onvrijwillig met hun 'laatste' zaak bezig moeten gaan houden. Ze zullen hun krachten moeten bundelen om te overleven in dit mysterieuze plot wat bedreigend is voor heel Engeland.

Sherlock Holmes

avatar van Uier

Uier

• 2006 berichten

Vette poster!

Deze film belooft veel goed, gezien de mensen die eraan meewerken. Hoog op de lijst van de favorieten van 2009, naast The Box en Inglourious Basterds!

Leland Palmer

Goed om te horen Ik kijk ook steeds meer uit naar dit project. Schijnt een aardig mysterieus, donker, hard filmpje te zijn met toch een enorme scheut humor (als ik de berichten mag geloven)

avatar van stinissen

Dat laatste staat me juist tegen net als jude Law.

Leland Palmer

Tot nu toe is de humor van Guy Ritchie me heerlijk bevallen, dus laat maar komen zou ik zeggen. Downey Jr. en Law kunnen ook hilarisch uit de hoek komen beide, dus ik vind het een pluspunt.

avatar van Pastichio Rocker

Pastichio Rocker

Lijkt wel een fan-made poster.

Leland Palmer

Neen. Check de link - die ik eerder gaf - maar. Dit is de eerste officiële poster. Zie trouwens niet in waarom dit fan-made zou moeten lijken.

avatar van Uier

Uier

• 2006 berichten

Uitgesteld naar 2010 onderhand. .

avatar van Filmfreaker

AC/DC

Ziet er leuk uit

avatar van JohnWilliams

JohnWilliams

Muziek van Hans Zimmer is overigens bekend gemaakt, ook ik kijk uit naar zowel de film als de muziek.

avatar van M.Goodkat

M.Goodkat

Kan niet meer wachten, Downey Jr is een keizer, wel alleen spijtig van Law maar geef hem een kans, kan heus niet meer wachten

avatar van omnitoaster

omnitoaster

deze film word brilliant

avatar van wimnoot

wimnoot

Net de trailer gezien.En ik moet zeggen dat ik nog nooit zo'n kickass sherlock holmes gezien heb. De humor afgewisseld met aktie maakt het een veelbelovende film.

Leland Palmer

Wauwie, erg leuke trailer inderdaad

• 1969 berichten

Trailer ziet er tof uit, begin hier steeds meer zin in te krijgen. Dacht dat het een totaal andere Ritchie zou worden maar zie toch al wel wat bekende dingetjes

avatar van AHWA

AHWA

Leuke trailer, inderdaad, alleen jammer van het geforceerde accent van Downey Jr.

AHWA schreef:

alleen jammer van het geforceerde accent van Downey Jr.

Vind het eigenlijk wel wat toevoegen, klonk wel grappig. De grapjes die je in de trailer zag deden me trouwens een beetje aan Iron Man denken, hadden meer mensen dat?

Leland Palmer

De humor van Iron Man is wel heerlijk, maar dat vond ik hier niet zo snel terug eigenlijk. Heb je een voorbeeld? Die hamergooi en kussen scéne waren wel erg grappig

avatar van JacoBaco

JacoBaco

De trailer lijkt wel een soort Van Helsing trailer, maar dan in de stijl van Sherlock Holmes.

Die hamergooi scène. Waarom gooit hij die Hamer niet keihard in zijn gezicht i.p.v. tegen z'n borst. Ow sorry.. is dat humor?

JacoBaco schreef:

Ow sorry.. is dat humor?

Niet de jouwe waarschijnlijk. Who cares... Ik vond het wel grappig.

avatar van JacoBaco

JacoBaco

Tja, als de rest van de film (voor mij) dan maar wel leuk is.

Leland Palmer schreef:

Je hebt wel gelijk, niet echt dezelfde humor. Ligt denk ik meer aan de manier waarop Robert Downey Jr. de one-liners brengt, echt geweldig!

Leland Palmer

Downey is geweldig inderdaad. Die gaat het echt weer helemaal maken in deze film, dat kan niet anders Law vind ik altijd cool, McAdams is mijn favoriete actrice en Hans Zimmer (toch wel mijn favoriete componist denk ik) regelt de score voor de film. Daarnaast heeft Ritchie het nog nooit verkeerd gedaan bij mij en lijkt Mark Strong weer eens perfect gecast. Vond hem ook geweldig in RocknRolla, ben benieuwd hoe hij het hier doet.

Als dit nu nog misgaat vreet ik zowel een schoen als een hoed op

avatar van Respekked

Respekked

En dan vergeet je nog het belangrijkste ingredient, Mark Strong!

Leland Palmer

Heb 'm er inmiddels al bijgezet, ik was nog niet helemaal klaar

avatar van Respekked

Respekked

Ah ok. Ben het overigens helemaal met je eens. Alleen ken ik, voor zover ik weet, McAdams niet.

• 1969 berichten

Ken haar alleen van Wedding Crashers, natuurlijk niet echt een film waarin een actrice uitblinkt maar toch