• 9.381.481 stemmen

Män Som Hatar Kvinnor (2009)

Thriller / Mystery | 152 minuten / 180 minuten (extended version)

Genre: Thriller / Mystery

Speelduur: 152 minuten / 180 minuten (extended version)

Alternatieve titels: Millennium: Mannen Die Vrouwen Haten / The Girl with the Dragon Tattoo

Oorsprong: Zweden / Denemarken / Duitsland / Noorwegen

Geregisseerd door: Niels Arden Oplev

Met onder meer: Michael Nyqvist, Peter Haber en Noomi Rapace

Gesproken taal: Zweeds en Engels

Releasedatum: 6 augustus 2009

Plot Män Som Hatar Kvinnor

"Based on the Worldwide Best Seller"

Op 29 september 1966 is de 16 jaar oude Harriet Vanger spoorloos verdwenen. Nu, 40 jaar later, krijgt journalist Mikael Blomkvist een ongewone opdracht: hij wordt door grootindustrieel Henrik Vanger gevraagd de geschiedenis van zijn familie te schrijven. Wat hij eigenlijk wil is de waarheid achterhalen over Harriet. Mikael vindt dat hij wel even uit zijn sleur bij het tijdschrift kan komen en samen met computerdeskundige Lisbeth begint hij aan de opdracht. Ze graven dieper en dieper in het verleden van de familie en komen steeds donkerder geheimen tegen.

Mikael Blomkvist

Gustav Morell

Harriet Vanger

avatar van Cutiepie

Cutiepie

Ik heb me geen seconde verveelt en dat komt niet vaak voor!

avatar van mcdaktari

mcdaktari

verveel je jezelf zovaak dan??

avatar van Chief

Chief

Absoluut goede film!

avatar van IcU

IcU

Pracht acteer prestaties en een heftig scenario. Een grote pre is het feit dat we met een trilogie te maken hebben, waardoor je onwijs sterke personages krijgt. Anders was het een heftige, maar gemiddelde thriller. De vele vragen die nog beantwoord moeten worden laten je verlangen naar de vervolgen.

avatar van DrMouse

DrMouse

Prima thriller met goed verhaal.

avatar van MarcusViridis

MarcusViridis

Ben verliefd op Lisbeth...

avatar van Cleanshot

Cleanshot

Veel te veel weggelaten vanuit het boek waardoor het enigszins oppervlakkig wordt.

Toch wel goed,maar adviseer hem wel in het zweeds te kijken en niet nagesynchroniseerd.

Niet slecht maar had beter gekunnen.

Zweeds:"hanno svetka liebte yenna"

avatar van Ton Paulusse

Ton Paulusse

Goede film en een spannend verhaal. Met name Lisbeth wordt goed neergezet, Mikael vind ik minder.

Jessen0wnt

Vandaag deel 1 - mannen die vrouwen haten - uit gelezen. Wat een boek! Ben erg benieuwd naar de film. Zoals ik de poster bekijk ziet Lisbeth er al helemaal uit hoe ik haar in gedachte had, Mikael niet. Heb de films 1 en 2 al thuis liggen en alle drie de boeken liggen in mijn boekenkast. Planning is boek 1 lezen - film 1 kijken - boek 2 lezen - film2 kijken enz. Heb er zin in!

avatar van Boogie1963

Boogie1963

zeer verrassende film. normaal ben ik gen fan van Zweedse films. deze heeft echt verrast. Dat ik deze film heb gekeken kwam meer doordat mijn vrouw de boeken heeft gelezen. deze moeten nog spannender zijn zijn.

Zeriel

Nou ik vond het maar een zeer matige speelfilm, zonder spanning.

Het lijkt meer op een paar aan elkaar geplakte delen TV-serie. Cimematografisch is het totaal niet interessant.
Hele lappen saaie stukken, de film duurt veels te lang. Vast omdat er persé van alles uit het boek in de film moest.
Het is dat Lisbeth het wel aardig doet, en ik hem in 2 x moest kijken,anders had ik het einde van de film niet gehaald.

Wat ik wel aardig vond is dat zo'n notaris zich ontpopt als een perverse griezel, waar doeltreffend mee afgerekend wordt. Ik was er al achter dat notarissen over het algemeen niet helemaal sporen, en dik betaald krijgen voor het copy-pasten van lappen standaardtekst, Dus dat was wel even leuk.

Maar voor de rest. Matigheid troef. De moorden met bijbelteksten erbij, gaap, verzin eens iets origineels! Na Se7en kun je hier echt niet meer mee aan komen zetten

Het moge duidelijk zijn, ik ben geen fan, en heb de boeken niet gelezen. En dat ben ik na deze slappe hap ook niet van plan. Blijkbaar zijn die boeken net zo matig als de film, anders snap ik de lovende recensies hier niet.

Jessen0wnt

Laatst gezien. Lichtelijk teleurgesteld, het boek kon natuurlijk niet worden overtroffen. De film is ZO anders dan het boek, echt je vind de een na de andere verschillen. Toch is dit zeker geen slechte film, en het zou niet eerlijk zijn als ik de film afreken op wat zij anders hebben gedaan: uiteindelijk hebben zij toch de belangrijkste verhaallijn overgebracht naar de kijker. Ik vroeg aan het einde of mijn moeder en zussen het hadden begrijpen, die niet de boeken hadden gelezen, en die begrepen het als nog. Vandaar dat ik me niet verder probeer te storen aan het film/boek gebeuren.

De film is zeker geslaagd, de spanning en het mysterie word gelijk in de film gestrooid, we zitten gelijk in Hedestad en in het mysterie van Harïet. Een groot pluspunt. Hoewel de film erg lang duurt hebben we veel afwisseling. Met name dat er meerdere hoofdpersonages zijn, en meerdere verhaallijnen. Zo hebben we Millennium, Harïet en nog Lisebeth. Genoeg om 152 minuten lang in spanning en sensatie te zitten van de Zweedse boven, maar de eigenlijke onderwereld. Allemaal heel ziek natuurlijk.

Gewoon een hele goede thriller die de aandacht weet te trekken. Ik vond het wel raar dat de film in tweeën werd gedeeld. Iemand hier een uitleg over? Het leek inderdaad alsof je naar een TV-serie zat te kijken. Wat ik niet echt een toegevoegde waarde vond.

Zeriel schreef:
Nou ik vond het maar een zeer matige speelfilm, zonder spanning.

Vond je dat er geen spanning inzat ,
Wat te denken van de mooie landschapen, het prachrige acteerwerk en het toch wel bijzondere verhaal, Seven is iets heel anders. De film lijkt er ook totaal niet. Nee jou cijfer kan echt niet naar mijn mening maar ieder zijn ding natuurlijk. De speelduur was ook heerlijk. in 2,5 uur verveelde hij geen minuut

avatar van Zmrzlina

Zmrzlina

Boek is veel en veel beter

Q Jones schreef:

Vond je dat er geen spanning inzat ,

Ieder zijn film ja, ik vond deze vrij slap. 5 sterren vind ik een stuk gekker dan 1,5.
Se7en gaat over moorden n.a.v. de bijbel, net als Millenium, alleen is Se7en superieur uitgewerkt, en is het er hier met de haren bijgesleept, om de thriller (het boek) wat interessanter te maken.

Q Jones

Hier is het ook maar een klein deel van de film. De film gaat eigenlijk over de zoektocht naar Harriet Wagner en die moorden komen er bij als een soort subplot, je hebt duidelijk de film niet gesnapt als je denkt dat de moorden het hoofdpunt van de film is. Als je naar het gemiddelde kijkt komt mij 5* toch dichterbij dan jou1,5*

Zeriel

Beste Q jones ik gun je jouw filmervaring van harte, maar ga me niet vertellen dat ik de film niet snap. Daar is de film te simpel voor.

Het kwam mij allemaal wat gekunseld over, af en toe had ik zelfs het gevoel naar een soap-serie te kijken. De speurtocht, de psychopaat/moordenaar, dat hebben we al zo vaak eerder gezien, en veel beter gedaan,

Ik wil best een halve ster erbij doen, die is eraf gegaan doordat de film veels te hoog gewaardeerd wordt hier, er zaten best vermakelijke stukjes in tenslotte.

Maar 5 sterren,......? dat is het allerhoogste een meesterwerk, dat kan ik niet eens serieus nemen.

Q Jones

Het is natuurlijk moeilijk geweest voor de makers want het is en blijft een boekverfilming, en het boek is dik. Met de speelduur van 2,5 uur is er wel wat aandacht van je gevraagd, maar om het nou een soap te noemen vind ik wel wat ver gaan. Ik vind persoonlijk dat het nergens langdradig wordt en er zit genoeg diversiteit in de film.

Het zoeken naar de moordenaar is maar een deel van de film en naar mijn mening heel goed uitgewerkt, natuurlijk is zoiets al eerder gedaan maar ja dat is bijna bij elke film. Doch vind ik dat deze film er een orginele draai aan weet te geven.

Ook vond ik de personages zeer boeiend, je wilt meer van ze te weten komen. Ik vind het echt een heerlijke film die ik maar over en over kan kijken. Het sfeertje is perfect evenals de acteurs de spanning en landschapen.

Een meesterwerk uit een onverwachte hoek is dit voor mij en daarom ook een terechte top 10 notering. Ik denk dat het gewoon niet je ding is of je hebt misschien te objectief gekeken en dan waarschijnlijk ook niet genoten van de heerlijke sfeer.

avatar van melvddonk

melvddonk

Op aandringen van mijn moeder toch maar eens gekeken. En ik moet zeggen: ik was verrast.

Ik had me bij deze film niet veel voorgesteld, maar ik heb me prima vermaakt. Het verhaal bleef me boeien tot het einde. Deel 2 heb ik nu in de dvd-speler zitten. Ben benieuwd.

(handig als je ouders een videotheek hebben! )

avatar van Nand

Nand

melvddonk schreef:

(handig als je ouders een videotheek hebben! )

In België hebben we een woord voor mensen als jij: Pietzak.

avatar van melvddonk

melvddonk

Nand schreef:

In België hebben we een woord voor mensen als jij: Pietzak.

ik weet ten eerste niet wat Pietzak betekent, en ten tweede niet wat je bedoelt met mensen zoals jij.

avatar van Miron

Miron

Is dit onderdeel van een trilogie of zo?

Eerlijk gezegd word ik al moe bij het lezen van de titel :--)

Jup, dit is het eerste deel en hierna komen er nog 2:

De vrouw die met vuur speelde

Gerechtigheid

avatar van Virix

Virix

Ook al had ik het boek al gelezen, de film bleef spannend! Ik vind dat ze een erg goede verfilming van het boek hebben neergezet en enkele kleine dingen maar hebben weggelaten zoals Cecilia's relatie met Mikael. En Erika's relatie met Mikael, maar hier stoorde ik me totaal niet aan! Ik vond Lisbeth erg goed weergegeven, precies zoals ik haar me voorstelde. Mikael was ook wel redelijk, al had ik die misschien iets jonger verwacht.

Goede verfilming, 4*

avatar van mayhemblik

mayhemblik

MarcusViridis schreef:

Ben verliefd op Lisbeth...

Wegwezen jij, ik zag er het eerst!!!

avatar van Theunissen

Er schijnt nu ook een Amerikaanse/Engelse verfilming te komen met meen ik in de hoofdrol Daniel Craig. Misschien dat ik die dan ga kijken want dat Scandinavische taaltje spreekt me niet aan.

Q Jones

Nee je moet deze echt zien. het is ff een half uurtje wennen maar daarna ben je het gewend. Je mist anders echt een top film

Q Jones schreef:

Is goed dan dan ga ik hem eens pindakazen (in HD) en dan zal ik hem eens een kans geven. Mocht hij niet bevallen dan kan ik nog altijd wachten op de Amerikaanse/Engelse versie.

avatar van Theunissen

Ik moet zeggen dat het inderdaad niets uitmaakte dat men Zweeds spraak in deze film want de film was boeiend en goed genoeg om dat snel te vergeten. Het verhaal zit goed in elkaar en als je denkt ze hebben de moordenaar gevonden dan komt er gelukkig alsnog een verrassende wending, want ik zou het teleurstellend hebben gevonden als dat de moordenaar was. De wending was misschien een beetje vergezocht maar dat vond ik niet echt storend. Het einde vond ik overigens zeer goed.

De acteurs Michael Nyqvist en Noomi Rapace deden het zeer goed. De laatst genoemde was niet bepaald mijn type gedurende de film maar op het eind weer wel Toen zag ze er mooi uit. Ik vond het overigens schitterend hoe ze wraak nam op die account (wat een smeerlap was dat) en hoe ze hem vernederde met die tatoeage. Die zal zich niet meer snel vergrijpen

Omdat dit deel me zeer in de smaak is gevallen ga ik ook voor de vervolg delen.

avatar van GRBB

GRBB

Dit is één van de weinige thrillers die op geen enkel moment vervelen. De spanning is van het begin tot het einde van de film aanwezig, er wordt goed geacteerd en er is een zeer goed uitgewerkt plot. Een topfilm!