• 9.381.187 stemmen

Actie / Komedie | 117 minuten

Genre: Actie / Komedie

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk / Verenigde Staten

Geregisseerd door: Matthew Vaughn

Met onder meer: Aaron Taylor-Johnson, Christopher Mintz-Plasse en Chloë Grace Moretz

Releasedatum: 15 april 2010

• Videoland Bekijk via Videoland

Plot Kick-Ass

"Shut up. Kick-ass."

Dave is een sul op de middelbare school, heeft weinig vrienden, leeft alleen met zijn vader en is een enorme fan van stripboeken. Op een dag besluit hij dat hij een superheld wil worden, net als in één van zijn stripboeken. Probleem is echter dat hij geen superkrachten heeft en gedoemd lijkt om te mislukken. Zijn zelfgemaakte pak en bravoure kunnen daarom niet voorkomen dat hij in zijn eerste confrontaties met echte criminelen een flink pak slaag krijgt. Op zijn pad ontmoet hij echter enkele bijzondere medestanders.

Dave Lizewski / Kick-Ass

Chris D'Amico / Red Mist

Sergeant Marcus Williams

Detective Gigante

ralfsjam schreef:

Jezus , alweer zo een! de afgelopen dagen heb ik 3 films gezien die voor mij hevige dilemma's brachten. goed? slecht?

the losers, bitch slap en nu deze....

hehe vlak na elkaar van dezelfde genre/regiseur kijken is nooit echt aan te raden

maarre, the losers, en bitch slap zijn wel aan te raden?

avatar van Dziban

Dziban

Helemaal met TomRaydar eens, ook ik (zoals ik al eerder heb geschreven) moest denken aan Kill Bill. Niet dat de films op elkaar lijken, want dat vind ik persoonlijk niet. Maar wel het gevoel dat ik kreeg bij het zien van de twee vechtscenes. Een erg aangenaam gevoel. En begrijp me nu niet verkeerd, ik ben absoluut tegen geweld. Maar dit is film, en film is vermaak. En ja, ook hier heeft TomRayder gelijk wat betreft de actie scenes, ook ik ben van mening dat deze film een van de betere actie scenes aan boord had van de laatste jaren. Voor mij persoonlijk de scene waar HitGirl de switch maakt naar Kryptonite. Licht, geluid en muziek zijn in deze scene volgens mijn bescheiden mening bijna niet te overtreffen. Maar dat is mijn mening.

En ja, de film is qua verhaallijn misschien iets te simpel. En ja, vaak is het inderdaad allemaal een beetje cliché. En ja, misschien had er nog meer uitgehaald kunnen worden. Voor alle argumenten op deze en voorgaande 32 pagina's van "tegenstanders" van deze film is misschien iets te zeggen. Maar feit blijft dat ik met een heerlijk gevoel de bioscoop uitliep en dat is toch waar het bij film (lees vermaak) om gaat. Vandaar 4,5 sterren. Dik verdiend Kick-Ass

avatar van Rednas 2

Rednas 2

Leuke feel good movie voor het hele gezin! Zeker 4 sterren!

avatar van Rimko

Rimko

zeer goede film. perfecte cast, perfecte muziek, leuk verhaal, met een soort boodschap. de actie was zeer grof, en dus zeer grappig. zoals een meisje van 11 die mensen afslacht alsof het komkommers zijn. voor mij een erg geslaagde film, en de beste actie/komedie wat ik gezien heb.

avatar van Kai-Arne

Kai-Arne

Grappige geplaatste soundtrack, goeie cast (alhoewel ik Christopher M-P iets minder vond spelen), hele verrassende wendingen in het verhaal en goed tempo in de film. Duurde me net een kwartiertje te lang maar voor de rest een absolute aanrader!

avatar van ralfsjam

ralfsjam

tal1b schreef:

maarre, the losers, en bitch slap zijn wel aan te raden?

tja, wat zal ik zeggen, laat ik het zo zeggen, ik geef niet vaak een kut film een 3. je kunt ze gerust kijken.

avatar van mock turtle

mock turtle

goede actie, veel humor (had nog wel iets meer gemogen, want uiteindelijk vond ik het nog iets te braaf), maar een geweldige rol van Hit Girl

avatar van Imperial Figure

Imperial Figure

Rednas 2 schreef:

Leuke feel good movie voor het hele gezin! Zeker 4 sterren!

Voor het hele gezin? een film met ledematen eraf en aardig wat bloed en vloekwoorden noem ik geen onder de 18 materiaal.

Kick-Ass keek ik zonder verwachtingen maar het is een leuke knipoog naar superhelden toe en het is allemaal een stuk leuker dan watchmen.

avatar van planet_of_death

planet_of_death

Correctie: onder de 16. 18 Is wat overdreven.

avatar van Nyazzin

Nyazzin

Wat een fantastische film! Ik had zelf 1x de trailer gezien en dacht gisteren laat ik hem maar eens kijken. De kleine 2 uurtjes waren zo voorbij. Actie was keihard en goed. Ik ga hem nog een keer kijken!

ralfsjam schreef:

k*t films geen 3 geven dan.

geloof dat deze stukken beter is

avatar van leucomelas

leucomelas

1e deel van de film is matig. Het 2e deel is echt KICK-ASS !

Algehele beoordeling blijft dus hangen op 3,5

avatar van louisvf

louisvf

chevy93 schreef:

Wraak, extreem (onrealistisch) geweld, overacting.

Lees anders ook even door vanaf hier: Kick-Ass (2010)

Wraak is volgens mij geen stijl maar een thema en kan niet aan 1 film gelinkt worden (ik ken wel 100 wraakfilms...).

Extreem (onrealistisch) geweld is ook niet ontstaan bij Kill Bill ofzo eh...

Verder is de stijl van cameravoering, muziek en acteerprestaties helemaal verschillend met die van in Kill bill. Ook de opbouw, verdeling van het script lijkt alles behalve op Kill Bill...

Ook zoals hier al eerder is gezegd heeft Kill Bill veel weg van oudere films en doet het die gewoon opnieuw eer aan (in een nieuw jasje). Deze film doet dit trouwens ook helemaal niet...

Sorry maar ik zie geen gelijkenissen hoor

avatar van MoFeDu

MoFeDu

Kick-Ass is toch behoorlijk in populariteit gedaald de afgelopen weken. Stond hij niet eerst op 4.06 sterren ofzo? Maargoed het is natuurlijk een nieuwe film... hij gaat nu in ieder geval naar mijn idee meer de kant op die ik wil.

avatar van kuk

kuk

Ja een beetje overschat in het begin misschien?

avatar van voskat

voskat

JacoBaco schreef:

Weet ik. Het is ook maar net wat je gewend bent of hoe je er tegenaan kijkt. Verschilt per persoon. Dat bedoelde ik ermee te zeggen. Vroeger vond ik dat oormoment in Reservoir Dogs al erg extreem. Tegenwoordig vind ik een film als Martyrs extreem of À l'intérieur bijvoorbeeld.

Je hebt altijd een overtreffende trap, maar geloof me maar dat het afsnijden van een oor of een groep vrouwen helemaal aan flarden rijden onder "extreem geweld" valt.

avatar van what is truth

what is truth

zo vet, super muziek. wat wil je nog meer. beetje verbeeldingspower en je bent er.

vette antihero superhero movie......

avatar van paul83

paul83

Heerlijke film waarbij ik nog twijfel tussen een 4 of een 4.5. De film verveelt geen moment, heeft briljante humor en is keihard. De bombastische muziek maakt de film helemaal af.

De scene waarbij hitgirl even helemaal los gaat was toch wel het toppunt van de film.

Ben ook een fan van Mark Strong en die doet het prima als slechterik met een Amerikaans accent. Nicolas Cage viel me overigens ook niet tegen en ben niet bepaald een fan van de beste man.

Uitermate vermakelijke film! (ik maak er 4.5 van)

avatar van homie

homie

Wist niet dat het zo´n gewelddadige film was

voskat schreef:

Dat zal ik niet ontkennen nee. Maar het is ook een beetje relativeren natuurlijk

avatar van Minority_Check

Minority_Check

ik heb me prima vermaakt met deze film

ik had al wat ideeen over de film

maar het ging totaal anders

geweldige combinatie van komedie en actie

kom maar op met kickass 2

leucomelas schreef:

1e deel van de film is matig. Het 2e deel is echt KICK-ASS !

Algehele beoordeling blijft dus hangen op 3,5

het is vaak (vind ik dan) dat het juist de omwenteling is die de film goed kan maken.

als alles 'kick-ass' is dan is er geen 'kick-ass' rush, dan dat alleen maar 'kick-ass' film is.

avatar van Miss Sway

Miss Sway

tal1b schreef:

Uhm...wat?

Dat snap ik even niet...

JacoBaco

Als er in een kick-ass film geen gedeelte zit wat extra kick-ass is, dan blijft er alleen maar een kick-ass film over.

avatar van Tonypulp

Tonypulp

Ik snap 'm denk ik . Als de film vanaf het begin op dezelfde toer zou zijn gegaan als het 2e gedeelte, zou het op de helft saai zijn geworden en geen indruk hebben gemaakt verder. Nu word er opgebouwd richting een spectaculair 2e deel, die door het eerste gedeelte dus meer indruk maakt.

JacoBaco

Een beetje wat ik zeg dus.

avatar van Miss Sway

Miss Sway

Aaaaaaah bedankt, daar had ik toch nog even 2 posts voor nodig.

avatar van Frenkstarz

Frenkstarz

Wat een heerlijke film!!!!

JacoBaco

Met een beetje zout en peper voor de smaak, is het inderdaad een heerlijke film.

avatar van Hemelbewoner

Hemelbewoner

ik snap het hoge gemiddelde niet, absoluut geen top-250 film.

Het zat er opsich wel in, maar soms was het zo onrealistisch dat je het hele concept van een realistische superheld zelf de deur uit gooit, hiermee ondermijnen ze hun eigen idee. Daarin hadden ze een keuze moeten maken, want ik vond het op deze manier half-half overkomen

hij is te doen voor een keer maar zeker geen topper.