Genre: Actie / Komedie
Verenigd Koninkrijk / Verenigde Staten
Geregisseerd door: Matthew Vaughn
Met onder meer: Aaron Taylor-Johnson, Christopher Mintz-Plasse en Chloë Grace Moretz
Releasedatum: 15 april 2010
Bekijk via Videoland
Plot Kick-Ass
"Shut up. Kick-ass."
Dave is een sul op de middelbare school, heeft weinig vrienden, leeft alleen met zijn vader en is een enorme fan van stripboeken. Op een dag besluit hij dat hij een superheld wil worden, net als in één van zijn stripboeken. Probleem is echter dat hij geen superkrachten heeft en gedoemd lijkt om te mislukken. Zijn zelfgemaakte pak en bravoure kunnen daarom niet voorkomen dat hij in zijn eerste confrontaties met echte criminelen een flink pak slaag krijgt. Op zijn pad ontmoet hij echter enkele bijzondere medestanders.
Dave Lizewski / Kick-Ass
Mrs. Lizewski
Sergeant Marcus Williams
Detective Gigante
louisvf
Maar qua verhaal is Kill BIll 100x beter.
Feit, maar waarom zeg je dit?
Lijkt volgens mij toch niet echt op de stijl van Kill Bill...
scorepio
Wat kan een trailer toch misleidend zijn. Meestal kom je bedrogen uit na het zien van de film. Ook bij Kick-ass , maar dan andersom.
Kick-ass kickt ass tot en met.
Deze film heeft alles. Naast een uitstekende soundtrack , bloederige scenes , talloze oneliners , schitterende vertolkingen mag je je verwachten aan een rollercoaster van humor en geweld.
Een absolute must see.
Mister Onserious
Wauw, Kick-ass is gewoon zo vet, echt niet normaal meer.
Big daddy en hItgirl zijn gewoon te vet, okay ze evenaren niet het niveau van tony stark maar wel van derest van de andere super helden. Ze zijn grappig, cool, en ze hebben een geweldige vechttechniek.
Mintz was ja wat moet ik ervan zeggen, zijn rol was niet zo moeilijk te spelen. Jonhson is wel perfect als de soort peter parker achtige hero.Dit is gewoon een mega-vette film.
Nephilim
Beste superhelden film sinds The Crow. (ja ik durf het te zeggen. Fuck The Dark Knight)
De titel van de film zegt genoeg. Kick-Ass!
Naomi Watts
Dan kijk je toch te weinig superheldenfilm denk ik. Bovendien zijn dit eerder anti-helden maar soit.
chevy93
Feit, maar waarom zeg je dit?
Lijkt volgens mij toch niet echt op de stijl van Kill Bill...
Lees anders ook even door vanaf hier: Kick-Ass (2010)
JacoBaco
Kill Bill is een ode aan vechtfilms en series van heel vroeger. Bruce Lee, Kung Fu, The Green Hornett en vele andere.
Kick-Ass zie ik toch anders. Ik denk niet dat ze de intentie hadden om naar Kill Bill te refereren. Er ligt natuurlijk sowieso een nadruk op Batman. Nicolas Cage is een beetje een Adam West Batman die irritant praat en dat refereerd weer naar Christian Bale.
Leuk gegeven vond ik dat Big Daddy het rondom zijn ogen zwart maakt. Dat zie je de andere Batmans nooit doen, maar ze hebben het overduidelijk wel. In Batman Returns scheurt Bruce Wayne zelfs zijn masker eraf en wat zie je dan? Juist, geen zwarte verf of schoensmeer rondom de ogen.
mnrk
Deze film doet zijn titel helemaal eer aan - KICK ASS .
Dit was echt een film die geweldig was, alles zat erop en eraan.
De film kijkt geweldig weg, dit komt door het acteerwerk ( Chloe Moretz
) en de rest van de cast. De film zit vol met heerlijke overdreven actie scene's, scheldpartijen en humor.
Ook de soundtrack die gebruikt wordt komt de hele film ten goede.
maerk
(Even tussendoor) Dat vond ik ook erg grappig, ongeveer net zo belachelijk als Bale doet.
Kadafi
Leuke film. Ik heb vaak moeten lachen en met een brede grijns op m'n gezicht de film gevolgd.
De meest hilarische scene voor mij was die dat big daddy schoten op hit-girl lostte (toen we ze nog niet bij die namen kenden), dan denk je echt van ' what the fuck doet die gek?' en wordt de film ineens een stuk interessanter, daarvoor is het meer een standaard teenmovie concept van een loser op de middelbare school. En hij blijft een loser als kick-ass, maar die Katie mag ie mee thuiskomen.
Hit-girl en Big Daddy zijn natuurlijk geniale personages en zijn in alle droogheid uitgewerkt met die tekens " HG" en " BD" op hun belt.
Leukste comedy die ik de afgelopen 3 jaar heb gezien.
nijntje17
Ik heb eigenlijk een vraagje
Ik ben heel erg benieuwd naar de film na het zien van de trailer (ik kreeg er bijna gewoon rillingen van, zo cool die overgangen en die muziek!
) Alleen ben ik bang dat ik er niet tegen kan, omdat er teveel ranzige dingen in zitten, opzich kan ik wel tegen geweld, alleen niet echt als mensen helemaal uitelkaar gehakt worden
Tip: een film als Inglorious Bastards kan ik dus niet tegen.
Nog ff een tip: V for Vendetta, The Beach, The Crow, Schindlers list en The Dark Knight vind ik daarentegen weer helemaal niet eng

planet_of_death
Ga hem kijken. Er worden enkel wat ledenmaten afgehakt maar dit is erg kort en onduidelijk in beeld. Plus hier en daar wat bloed. Thats all.
BQB
Of iemand in een XL magnetron geduwd, of iemand geboeid in een auto in een crusher bewerkt.. etc. niks bijzonders
planet_of_death
Hoho wacht, dat is ook niet erg duidelijk in beeld gebracht.
JacoBaco
Ik denk dat ze het niet kan waarderen.
Een man die ontploft in een reuze magnetron, er gaat iemand heel bloederig dood in een autoversnipperaar en inderdaad een aantal afgehakte ledenmaten. Het kwam expliciet in beeld. Je ziet de klodders bloed en organen aan het glas zitten en met die auto zie je hem ook een soort van uit elkaar spatten. Het is net lang en duidelijk genoeg in beeld vind ik.
JacoBaco
Dan moet je de gebruikers IQ160, J.S. en Mithrandil even PM'en.
clockwork72
Omdat deze film gewoon keihard kont schopt!
En ik vind het gemiddelde nog vrij laag bij deze film. Minstens een 4,5* gemiddeld moet ie staan.
planet_of_death
Waarom is het gemiddelde nog zo hoog?
Omdat heel veel mensen deze film top vinden, en jij toevallig niet.
nijntje17
Nog maar een keer: en nu duidelijk

timburton
Anti-helden blijven superhelden, althans voor sommigen. ik vond "The Dark Knight" niet eens zo geweldig. (Sorry, Ledger, je blijft een geweldige acteur) Maar goed, ik zou er vandaag naar toe gaan, ging helaas niet door.
Nog 1 keer dan.
Zonder niet al te veel te verklappen, is deze film vermoedelijk niets voor jou!
Nomak
Dus mijn vraag is : Moet ik de film gaan kijken? Of toch niet ?
Is het nou echt nodig om daarom zo kort na mekaar twee keer hetzelfde bericht boordevol smileys te plaatsen?
clockwork72
Nog maar een keer: en nu duidelijk
Alvast bedankt
Natuurlijk moet je deze film gaan kijken. En zo bloedrig is ie niet.
mixmaster
WOW !!!!!!!!!! wat een geweldige film !!!
ik heb echt van begin tot eind super genoten van deze film , met alles erop en eraan.
humor , actie , beetje drama , kortom een super film om je prima mee te vermaken .
buitenbeentje
echt een gave film!
super spannend en grappig tegelijk.
Ik vind big daddy´s stem een beetje op die van piet (van piets weerbericht) omdat hij altijd van die pauze's gebruikt tijdens het praten ergens midden in de zin en dat deed big daddy ook.
echt super!

Kick-Ass 2
2013

'De nieuwe James Bond is gekozen': van deze hoofdrollen kun je Aaron Taylor-Johnson kennen

The Dark Knight

Taken
Actie / Thriller, 2008

El Orfanato
Horror / Mystery, 2007
crime fightergeheime identiteitheldstripboeksuperheldgebaseerd op stripmoordmysteriedonkere komediemaffiaredtienergeweldfamilierealismmist adventurerrookieaanpassingyoung heroes young adultcriminal heroesunlikely heroes heroeskickass pretending to be gayteen