• 9.381.414 stemmen

Actie / Komedie | 117 minuten

Genre: Actie / Komedie

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk / Verenigde Staten

Geregisseerd door: Matthew Vaughn

Met onder meer: Aaron Taylor-Johnson, Christopher Mintz-Plasse en Chloë Grace Moretz

Releasedatum: 15 april 2010

• Videoland Bekijk via Videoland

Plot Kick-Ass

"Shut up. Kick-ass."

Dave is een sul op de middelbare school, heeft weinig vrienden, leeft alleen met zijn vader en is een enorme fan van stripboeken. Op een dag besluit hij dat hij een superheld wil worden, net als in één van zijn stripboeken. Probleem is echter dat hij geen superkrachten heeft en gedoemd lijkt om te mislukken. Zijn zelfgemaakte pak en bravoure kunnen daarom niet voorkomen dat hij in zijn eerste confrontaties met echte criminelen een flink pak slaag krijgt. Op zijn pad ontmoet hij echter enkele bijzondere medestanders.

Dave Lizewski / Kick-Ass

scorepio

nijntje17 schreef:

Nog maar een keer: en nu duidelijk

Ik heb eigenlijk een vraagje

Ik ben heel erg benieuwd naar de film na het zien van de trailer (ik kreeg er bijna gewoon rillingen van, zo cool die overgangen en die muziek! ) Alleen ben ik bang dat ik er niet tegen kan, omdat er teveel ranzige dingen in zitten, opzich kan ik wel tegen geweld, alleen niet echt als mensen helemaal uitelkaar gehakt worden

Tip: een film als Inglorious Bastards kan ik dus niet tegen.

Nog ff een tip: V for Vendetta, The Beach, The Crow, Schindlers list en The Dark Knight vind ik daarentegen weer helemaal niet eng

Dus mijn vraag is : Moet ik de film gaan kijken? Of toch niet ?

Alvast bedankt

Blijkbaar heb je nog maar één film gezien. (Harry potter)

Ben je niet oud genoeg om zelf te beslissen ? Je kan natuurlijk altijd aan je mama vragen om mee te kijken.

avatar van clockwork72

clockwork72

één film

Wat kinderachtig, scorepio.

clockwork72 schreef:

Natuurlijk moet je deze film gaan kijken. En zo bloedrig is ie niet.

Als je Inglourious Basterds al te bloederig vindt, is dit niks voor jou .

avatar van clockwork72

clockwork72

huh? ik heb de film gezien hoor..

planet_of_death

Chevy wijst uiteraard op Nijntje.

chevy93

Precies, maar ik heb geen zin om lappen tekst te quoten, zodat je blijft scrollen.

avatar van len2

len2

Mooie film met flink wat humor en stevige vechtscenes, het midden stuk van de film was wat saaier maar al met al toch wel genoten.

Asiamania(c) schreef:

Kinderfilm

Neem alsjeblieft nooit kinderen .

planet_of_death

Wat een verschrikkelijk kansloos bericht. Dit een kinderfilm? Heb je m uberhaubt wel bekeken? En wat Jurassic Park betreft: get on with it!

avatar van tal1b

tal1b

Asiamania(c) schreef:

(ik neem daarom maar aan dat die hoge score vooral te danken is aan de kids here)

ieder z'n smaak, maar om zo'n vooroordelen te posten... heeft niks met kiderfilm te maken, dacht ik zo.

chevy93

Altijd grappig om te lezen dat het de volwassenen zijn die toch vaak de meest kinderachtige opmerkingen plaatsen.

avatar van tal1b

tal1b

ja dat is inderdaad waar

avatar van Pinoy

Pinoy

Zeer Goeie Film Leuke en goede Mix tussen Humor en Actie.. het Kleine meisje is echt practig om te zien hoe ze zich door alles heen vecht.. daarnaast leuk over de top.. Nicolas Cage deed opzich wel leuk.. leuke eerste dialoog tussen hem en het dochterje..

top film

avatar van Nephilim

Nephilim

Naomi Watts schreef:

Dan kijk je toch te weinig superheldenfilm denk ik. Bovendien zijn dit eerder anti-helden maar soit.

Oh ik vind Watchmen ook erg goed hoor (en heb vrijwel elke andere populaire superhelden film uit Hollywood wel zien langs komen en een stuk of wat minder bekendere) maar Kick Ass heeft gewoon iets. Het is een rollercoaster ride met toch een tikkeltje diepgang en een donker randje. Daar hou ik van.

En wat betreft The Crow. Dat is nou eenmaal 1 van mijn favoriete films.

avatar van Showey

Showey

Net deze film bekeken, mijn eerste reactie: wauw!

Wat een cast zeg! Super geacteerd, met name Chloe Moretz! Dat meisje speelt een zware rol!

Begin van de film leek wat op een parodie, hij sloeg om naar een gewone film, maar dat mocht de pret niet drukken.

Wat betreft het camerawerk, gigantisch. Mooie dingen gebruikt.

Het einde was niet verrassend, maar toch geef ik deze film een 4,5, omdat het een superhelden film is (waar ik eigenlijk niet van hou), maar het mij toch aanspreekt.

Geniet van deze film!

avatar van loesje81

loesje81

nijntje17 schreef:

Nog maar een keer: en nu duidelijk

Ik heb eigenlijk een vraagje

Tip: een film als Inglorious Bastards kan ik dus niet tegen.

Dus mijn vraag is : Moet ik de film gaan kijken? Of toch niet ?

Alvast bedankt

Alsof je nog niet besloten hebt deze film te gaan kijken

Gewoon doen zou ik zeggen. Je weet niet wat je mist!

Geweldige film!

En als je er toch last van krijgt.... Je komt er vast wel weer overheen

avatar van iskra

iskra

Zware tegenvaller dit, leuk idee, slecht uitgewerkt.

avatar van hans233

hans233

Ik had er niet veel van verwacht ben niet zo'n fan van superhelden maar deze film overtrof mijn verwachtingen voor mij wel 4 sterren waard.

avatar van Raffael77

Raffael77

Hier en daar wat zwakke momenten maar de film is verder uitstekend.

Grappige kostuums en hilarische vecht scenes die zwaar over de top zijn. (Gozer is echt een sukkel hahahaha).

Hou je van foute films die over de top zijn kijken dan want het is echt de moeite waard. Zo niet kijk hem dan niet want je zal het niets aan vinden.

Nephilim schreef:

Ben ik met je eens, maar omdat je met TDK kwam (terwijl Watchmen bvb een betere en recentere was) dacht ik dat je alleen de blockbusters keek. Stomme aanname, waarvoor mijn excuses .

Same here, geen typisch Hollywood formule werk, dat donkere randje doet het 'm. Hij is niet te braaf.

En wat betreft The Crow. Dat is nou eenmaal 1 van mijn favoriete films.

Vind ik ook een hele goede film hoor. Brandon Lee Rocks. Wel duidelijk dat je van comicverfilmingen met een duister randje houdt . Leuk dat ik sinds jaren weer lees dat iemand the Crow de beste comicverfilming vindt terwijl ie er ook veel gezien heeft.

AHWA

Scherpe randje komt alleen door Hit-Girl, hoor. Verder eigenlijk niet. Vind deze film dan ook meer over haar gaan dan over Kick-Ass zelf.

Naomi Watts

Dan heeft de film toch een donker randje? Hit-Girl zit toch in de film? Al kwam het van Katie Deauxma..

avatar van eltorro

eltorro

AHWA schreef:

Ik vond Big Daddy nou ook niet voor de zwakke hartjes onder ons, daarnaast had Kick Ass af en toe ook wel stukken die behoorlijk hard waren, bijvoorbeeld dat neergestoken worden, alle stukken dat hij in elkaar wordt geslagen en dat stukje dat hij zogenaamd wordt vermoord.

Naomi Watts schreef:

Oke, maar noem de film dan Hit-Girl en laat die domme Kick-Ass weg.

avatar van JacoBaco

JacoBaco

Sowieso vind ik het koppeltje Big-Daddy en Hit-Girl iets bijzonders over zich hebben. Zo kreeg ik voor beide symphatie en bijvoorbeeld de sterfscène van Big-Daddy kwam heel doeltreffend op mij over. Dat geldt eigenlijk voor die hele scène. Het personage Kick-Ass vind ik trouwens niet overbodig. Ook met hem kon ik mij indentificeren.

AHWA schreef:

Oke, maar noem de film dan Hit-Girl en laat die domme Kick-Ass weg.

Kick-Ass heeft volgens mij veel meer screentijd. Ik vind het juist tof dat zo'n nerd een beetej de actieheld gaat uithangen en dat ie steeds gesaved moet worden door een 'echte' held terwijl hij werkelijk gelooft dat ie een echte held is. Erg interessant uitgangspunt. Hit-Girl is erg bruu ten cool maar Kick-Ass is toch de drager van de GN/film.

avatar van Le Professionnel

Le Professionnel

Geniale film vooral Hit-Girl speelt een toprol ik vond de film na een uur wel iets inzakken maar het blijft een hele leuke film.

avatar van JacoBaco

JacoBaco

Kick-Ass gespot in Duitsland.

YouTube - Kick Ass in Berlin?

AHWA

Het is alleen jammer dat het zogenaamde middelpunt van de film van alle kanten weggespeeld wordt. Had dan een acteur met meer uitstraling gekozen.