menu

Kick-Ass (2010)

mijn stem
3,72 (4580)
4580 stemmen

Verenigd Koninkrijk / Verenigde Staten
Actie / Komedie
117 minuten

geregisseerd door Matthew Vaughn
met Aaron Johnson, Chloë Grace Moretz en Nicolas Cage

Dave is een sul op de middelbare school, heeft weinig vrienden, leeft alleen met zijn vader en is een enorme fan van stripboeken. Op een dag besluit hij dat hij een superheld wil worden, net als in één van zijn stripboeken. Probleem is echter dat hij geen superkrachten heeft en gedoemd lijkt om te mislukken. Zijn zelfgemaakte pak en bravoure kunnen daarom niet voorkomen dat hij in zijn eerste confrontaties met echte criminelen een flink pak slaag krijgt. Op zijn pad ontmoet hij echter enkele bijzondere medestanders.

Trailer

https://www.youtube.com/watch?v=rFpWpkxsVI8

Wanneer je deze, als ook andere ingevoegde media op de site wilt zien, dan moet je hier even toestemming voor geven.

Met het tonen hiervan wordt er mogelijk door een andere partij cookies geplaatst en/of wordt je ip-adres geregistreerd, zonder dat MovieMeter hier invloed op heeft. Lees ons privacybeleid voor meer informatie over hoe MovieMeter met je privacy omgaat.

zoeken in:
avatar van Rvdz
2,5
Dit was niet mijn ding.
Kick-Ass begint erg leuk met die superheld die van het dak af dondert,maar daarna verzakt het niveau al snel naar een paar flauwe masturbatiegrappen. Het helpt ook niet dat Dave het minst interessante karakter uit de hele film is. Zodra Big Daddy en Hit-Girl hun intrede doen leeft de film weer even op, maar zodra Hit-Girl die gangsters afmaakt werdt het belangrijkste probleem voor mij duidelijk: de film heeft absoluut niks te vertellen.
Want ik moet toegeven, het idee van gewone mensen die superheldje spelen is tamelijk geniaal, maar een geniaal idee maakt nog geen geniale film. Er moet wel een interessant verhaal met interessante karakters om heen gebouwd worden, maar dat gebeurt niet. Het plotje met Mark Strong's gangsterbaas is namelijk pijnlijk oninteressant. De scenaristen proberen het gegeven dat het verhaal niks voorstelt en dat de karakters van bordkarton zijn te verhullen door zoveel mogelijk te choqueren. Zoals het kleine meisje wat cunt zegt, de gangsterbaas die blijkbaar geen zin kan uitspreken zonder fuck te zeggen en de hierboven genoemde masturbatiegrappen.
Het is echter duidelijk dat het choqueren om het choqueren is. Niks komt echt binnen, niks raakt me want het is teveel of zoals de Engelsen het zeggen it's all over the place. Het enige moment dat me wel raakte was de scene met de webcam, die was ijzersterk. Omdat daar het geweld in dienst staat van het verhaal. Dat is dan ook de voornaamste reden dat de film van mij een voldoende krijgt. Want daarna gaat het weer bergafwaarts, scenes zoals Hit-Girl die alle gangsters uitmoord en de scene met het jetpack zouden voor euforie moeten zorgen, maar dat doen ze niet omdat we het allemaal al eerder gezien hebben.
De acteerprestaties zijn best goed, ik vond alleen Mark Strong een beetje tegenvallen. Vond het jammer dat de film me zo tegenviel want ik had er (hoogstwaarschijnlijk te) hoge verwachtingen van, misschien dat het vervolg me beter kan bekoren (maar met dingen zoals de villian The Motherfucker noemen verwacht ik van niet).
Oh en dat subplotje met dat meisje wat dacht dat Dave homoseksueel was, was ook totaal overbodig.

Dit is de eerste lange recensie die ik hier schrijf, dus ik sta open voor kritiek

avatar van Leviex
3,5
Actie / Komedie, had van mij ook nog 'Drama' bij mogen staan. Het schommelde overal tussenin, iets wat niet echt lekker kijkt met een meisje van 11 wat verder in haar eentje alle superhelden verslaat. Er zaten veel 'ahw' momentjes in, maar ik weet niet echt hoe ik dit nu moet beoordelen. Als komedie was het niet goed, actie ook niet, maar het was ook geen totale drama, al had het wel stukken daarvan.

Het duurde ook net iets te lang, maar er zaten sterke momenten in. Omdat er ook mindere bijzaten houd ik het op 3.5 ster, omdat het bij vlagen leuk en vermakelijk was, en toch ook gevoelig. Had alleen veel meer ingezeten, lastige film.

ipman-99
"Fuck this shit, I'm getting the bazooka!" ... " !!!
Fantastische Genre-film !!! Wat een geweldige waw en over the top film !
De coolheid en de frisheid in het genre is opvallend ... !
De gevechten zijn echt lekker over the top met een zekere hardheid erin !
De soundtrack past gewoon bij het geheel en de sfeer !
Chloe Grace Moretz alias Hit-Girl is de coolheid zelve.
Heerlijke Heropfrissing was dit, mede ook door het nieuwe deel!

avatar van Laseth
4,0
Super film! Apart genre waar ik niet van wist wat ik moest verwachten. De comedy zat er zeker en wel in, maar ik vond dat de actie niks tekort kreeg. Goede vechtscenes en leuke spannende momenten. Overdreven stukken maar hier moet je natuurlijk van houden. Houdt je er niet van dan is dit alsnog een aanrader. Geen moment dat ik spijt van deze film had. Daarom krijgt hij van mij 4 dikke sterren.

avatar van avdj
3,5
Als Hollywood afgelopen decennia een genre (her)ontdekt heeft dan is dat wel die van de zogenaamde superheldenfilm. Batman, Spiderman, Superman, Iron Man, Thor, Captain America....hun films vlogen ons werkelijk om de oren. Toen de ene na de andere trilogie in de bios verscheen was het onvermijdelijk dat de échte verrassingen steeds vaker uitbleven. Maar in 2010 was daar opeens een film die het genre een gezonde schop onder kont gaf: Kick-Ass!

Althans: zo luidt de algemene stelling. Misschien waren mijn verwachtingen te hoog maar feit blijft dat ze niet helemaal zijn waargemaakt. Het begin is trouwens erg leuk. De hoofdpersoon hijst zich niet in een prachtig gestileerde outfit met cape maar een apenpakje zonder ook maar enige uitstraling. Niet zo gek ook dat het tijdens zijn eerste missie al helemaal uit de hand loopt.

Als Dave uit het ziekenhuis terugkeert grijpt Kick-Ass helaas weer te gemakkelijk terug op de bekende elementen. Het gebrek aan fysieke kracht wordt namelijk simpel opgelost door de hulp van een super-Batman en een ongrijpbare 11-jarige die zelfs voor een Tarantino film te absurd zou zijn. Het verhaal krijgt verder geen enkele wending: de boeven van de eerste minuten moeten nog steeds worden opgepakt en dat is het ook wel.

Er volgen vooral veel bloedige gevechten terwijl de uitwerking beperkt blijft. Karakters worden nauwelijks uitgediept, de Mustang heeft behalve die sfeerverlichting niets van een superheld 'mobile' en de hoofdpersoon blijft vooral die suffe tiener. Ik vond Aaron Taylor niet echt overtuigend spelen. Geef mij maar Tobey Maquire met zijn Marthy McFly achtige bevlogenheid.

Gek genoeg blijft Kick-Ass twee uur lang vermakelijk. Of het komt door de geslaagde soundtrack of de geniaal ingerichte wapenkamer van Cage weet ik niet maar de speelduur vloog voorbij. Kick-Ass heeft namelijk genoeg hilarische momenten en de martelscene vond ik behoorlijk pakkend. Ook zijn er grappige one-liners, verwijzingen en over-the-top gevechten. Misschien dat mijn beoordeling bij een volgende kijkbeurt naar beneden gaat maar voor ditmaal heb ik best genoten van deze 'andere' superheldenfilm.

3,5*

avatar van de grunt
3,5
Irritant mannetje die hoofdpersoon, maar ooh wat maakt Chloe Moretz veel goed

en Cage deed ook weer eens zijn best na al die schaamteloze rollen van de laatste tijd

avatar van MrsDamico
5,0
Ik vond deze film echt fantastisch. Vooral vond ik Christopher Mintz-plasse super goed. Dankzij deze film weet ik wat ik later wil worden. Een super held . 5*

MichaelMovie
Als je kijkt naar de meningen en gemiddelde score van deze film, dan denk je op voorhand: wauw, dit wordt zeker en vast een toppertje.
Voor mij dus helemaal niet... Superhelden spreken mij sowieso al niet echt aan, maar bv. de film Hancock vond ik wel een goede en aangename film om te kijken.

De acteerprestaties die je in deze film ziet, zie je ook in tienerfilms, want daar deed deze film mij aan denken. Ik had geen enkel gevoel bij de personages en ik werd niet mee gesleurd in het verhaal. Laat staan dat ik nu een superheld wil zijn.

Het laatste half uur heeft voor mij de film net gered, want dat vond ik wel op niveau. Net als Hit-Girl, die de film deed opleven.
Het geweld dat aanwezig is in de film is bloederig en wat plezant naar voren gebracht en dat was voor mij ook wel iets positief.

Conclusie: een kleine 3*

avatar van The Brain
4,0
Verrassende film. Super helden en nerds gemixt. Dit eerste deel is echt stukken beter dan het vervolg. Veel humor en over de top geweld. De film blijft leuk ook als je hem vaker bekijkt.
In het begin denk je naar een suffe onderbroekenlol film te kijken tot er serieus (overdreven) geweld aan te pas komt.

avatar van ambrosini
4,0
Leuke film, meer dan ik had verwacht..

avatar van mistersinister94
Vermakende film met een goede combinatie van actie en humor. Mooie vecht scenes die echt geweldadig zijn
goeie dosis humor drama actie en komedie.
De vecht scenes van hit girl zijn naar mijn mening de beste vecht scenes in de film.
Ik heb deze vaak gezien en het blijft een geweldige actie/komedie film
vier sterren

2,5
Twijfel tussen 2,5 en 3 sterren.

avatar van LOTR-lover
4,0
Het is wel grappig om te lezen dat mensen Kick-Ass een laag cijfer geven en er dan bij zeggen dat superhelden hun sowieso al niet zo erg aanspreken. Tja, als dat het geval is dan kan je Kick-Ass beter in de kast laten staan, want het is één en al superheld wat de klok slaat.

Persoonlijk vond ik het een heerlijke film, die het superhelden genre in een blender gooit, er wat extra ingrediënten bij doet als martial arts, komedie en outfits, dit door elkaar husselt en daar uiteindelijk een zeer geslaagde mix van weet te maken. Top!

4*
8/10 (IMDB)

avatar van revadebe
3,5
"Fuck this shit, I'm getting the bazooka!" is inderdaad wel de quote van de film.

Ik weet niet zo goed wat ik van de film moet denken. Ik ben niet zo van de superheldenfilms*, de puberale Amerikaanse humor aan het begin van de film was vrij beroerd en het verhaallijntje met de "gay BFF" sloeg ook de plank mis. Er zit veel (vaak komische bedoelde) make-believe in deze film, dus daar moet je wel voor open staan.

De actiescènes in het slotstuk, de soundtrack/score en de casting zijn wél goed. Al met al weet de film toch wel te boeien, al lag ik niet in een deuk. Visueel was het behoorlijk in orde.

Al met al 3,5 ster.

---

* superheldenfilms zijn vaak een erg eenzijdig verhaal tussen goed en slecht, en ongeloofwaardig in die zin dat één superheld vrij moeiteloos heel veel mannetjes om zou kunnen leggen. Dat maakt zulke films voorspelbaar en daardoor wat oninteressant, plus vaak wat ongeloofwaardig... zelfs met wat fantasie. Kick-Ass is natuurlijk in de basis wel echt een komedie, dus wat dat betreft in mijn ogen geen typische superheldenfilm. Vandaar dat ik me aan deze film heb gewaagd.

4,5
Vandaag mijn favoriete 'superhelden'-film nog eens herbekeken. Deze parodie op de echte superheldenfilms kijkt enorm lekker weg met vlotte en aangename karakters, een prachtige score en een degelijk verhaal. Bij wijlen is het een soort teenmovie, maar dan de goede variant gecombineerd met het superhelden genre.

Mijn favoriete personage blijft toch Hit-Girl, hetgeen een vuilgebekt (fuck of cunt hoor je in Amerikaanse films niet vaak door de mond van een 11-jarige) meisje is die met alle soorten wapens en gevechtstechnieken overweg kan. Ze wordt goed gespeeld en één van mijn favoriete momenten is wanneer ze weggaan bij Kick-Ass en als een echte vamp zijnde nog een kushandje naar hem toewerpt.

Blijft dus een topfilm, ik heb de score daarom ook verhoogd naar 4.5*

avatar van K. V.
4,5
Deze eens her bekeken en wat blijft het toch een goeie film. Veel actie, humor en natuurlijk niet te vergeten Hit-Girl.
De cast deed het ook prima en de film zag er ook erg goed uit.
De film heeft een grote herbekijkwaarde, want 'k was toch al een aantal dingen vergeten.
Toch wel een aanrader.

avatar van Maxie Fields
2,5
Zeer matige komedie, met zeer dun plot, slecht uitgewerkte actie scenes en over het algemeen povere acteerprestaties (vooral hoofdrol), alleen de Hit Girl deed het aardig. De humor was ook ver te zoeken. Wellicht meer geschikt voor de jeugd,

avatar van Kondoro0614
4,0
Kick-Ass

Geniale film! Kick-Ass daar heb ik me erg mee vermaakt hoor. Het is wel mijn droge humor wat zo af en toe langs komt. Ook denk ik dat je er wel een beetje van moet houden. Ik vond het actie gedeelte van de film erg leuk en heb me er zeker wel mee vermaakt. Ook aan de personages kan ik erg goed wennen en ik vond het wel leuk bedacht. Kick-Ass was mijn eerste film die ik ooit op Netflix heb gekeken in het begin toen ik hem heb aangeschaft. Weet ik nog heel goed, ik zat met mijn TV achter op de tafel naast mijn moeder te genieten van Kick-Ass. Dit deed ik nu nog steeds! Acteerwerk was prima en ook wel goed om te volgen. Verhaal was soms slapjes maar toch nog wel geinig om te volgen en het concept vond ik erg leuk gevonden. Misschien zie je hem vaker maar met Kick-Ass word de tijd toch wel nuttig gebruikt! Verhoging in cijfer.

4.0*

avatar van IH88
4,0
Heerlijk 'over the top' komedie/actie spektakel. Hit Girl is geweldig en ook het verhaal rond Kick-Ass is erg vermakelijk. Het laatste gevecht tussen Hit Girl en de gangsters is ongelooflijk knap gedaan.

(verwijderd)
Ik heb deze een paar weken ná Kingsman: The Secret Service gekeken aangezien ze veel vergelijkingen hadden volgens personen hier, niet gek aangezien ze beide van Vaughn zijn.

Helaas moet ik concluderen dat ik deze wat tegen vond vallen, misschien ook met Kingsman en de ratings in het achterhoofd. De soundtrack matchte nét niet zo lekker met de vechtscènes dan bij Kingsman en de karakters op Chloë Grace Moretz en Cage na waren niet bijzonder interessant; met name hoofdpersoon Kick-Ass was naar mijn mening niet speciaal.

Verder wel vermakelijk, 'leuk' verhaal en hij kijkt lekker weg.

3,5*

avatar van woeler82
4,5
Hoewel ik de film al een tijdje bezit en ook heb gekeken , vind ik nu deze film voor de 2x zie
veel mooier
Soundtracks waren mooi en op z'n plaats en hit girl vond ik echt cool.
Verhaal is alleen een beetje ver te zoeken "but who cares " , film is goed .
Verstand op 0 en kijken en genieten

avatar van IH88
4,0
“Fuck this shit, I'm getting the bazooka!”

Wat blijft dit toch een heerlijk actie/komedie spektakel met lekker veel over the top actie/vechtscènes en de 12-jarige Hit Girl die vloekt als een tierelier en haar tegenstanders moeiteloos op allerlei creatieve manieren naar de andere wereld helpt. Kick-Ass is een ingenieuze variatie op het superhelden genre met de 17-jarige Dave die superheld wil worden maar niet over speciale krachten beschikt. Hij krijgt dan ook meerdere keren een pak slaag maar gelukkig krijgt hij hulp van de geweldige Hit Girl en Big Daddy.

Aaron Taylor-Johnson is een beetje saai als Dave maar gelukkig maken Moretz, Cage, Strong en Mintz-Plasse alles goed en gaan met zichtbaar plezier helemaal los in hun rol. Het verhaal over Dave, zijn vrienden en “love interest” is een wat saaie onderbreking maar als regisseur Matthew Vaughn er weer een vechtscene tegenaan gooit ben je dat zo weer vergeten. Deze vechtscènes zijn geniaal gechoreografeerd en gefilmd en de soundtrack is sterk gekozen en op sommige momenten hilarisch. Sowieso heeft Kick-Ass veel komische scènes en ik zat grote gedeelten van de film met een grote glimlach te kijken naar alle geniale onzin die Vaughn op je afvuurt. Strong is ook sterk als bad guy en schmiert er lekker op los. Mintz-Plasse vraagt de gehele film om een stuk “ass kicking” en gelukkig krijgt hij die ook van Hit Girl. Kick-Ass is een actierijke achtbaanrit die je gewoon over je heen moet laten komen. Wat een heerlijke filmbelevenis!

“Show's over, motherfuckers.”

avatar van Ste*
4,0
Goeie film, leuk ook. Erg flitsend en kleurrijk en goed gemaakt. Grappig dat het best wel een soort high-school jongerensfeertje over zich heeft, maar dat dat weer niet echt strookt met de mate van gore en 'fucks' die voorbijkomen.

Verhaal zit ook best aardig in elkaar en alles is gewoon erg verzorgd, tot soundtrack aan toe. Vreemd is wel dat ik eigenlijk objectief gezien vind dat hij 4,5* verdient, maar dat ik er dat gevoelsmatig niet aan kan geven. De film had eigenlijk alles om echt een topper voor me te zijn, maar was dat het net niet. Weet niet helemaal waar dat aan ligt. Misschien om de voorspelbare gebeurtenissen, het gebrek aan echt leuke humor, het feit dat Kick-Ass zelf helemaal niet zo leuk is? Ook wel apart dat heel wat users hun stem inmiddels weer verlaagd hebben.

Alsnog wel een ruime 4*

avatar van tbouwh
2,0
Leuk concept, zeer matige film. Ik zie Kick-Ass enerzijds als een hommage aan, en anderzijds als een parodie op het superheldengenre. De talloze verwijzingen naar Spider-Man, Batman en andere comic figures zijn niet uit de lucht, wat deze film tot een must maakt voor de fans van het genre. Daar staat haaks tegenover dat regisseur Vaughn alle genre-conventies aan z'n laars lapt. Kick-Ass (Aaron Taylor-Johnson) wordt gewoon genadeloos in elkaar getrapt als 'ie er nog niets van bakt, en Hit-Girl (een jonge Chloë Grace Moretz) is geen lief meisje, maar een moordenares in spe (of beter gezegd, dat moet ze voorstellen).

In de basis zou het luchtige toontje van Kick-Ass moeten zorgen voor een vermakelijke film, maar dit werkte toch echt niet voor mij. Geforceerde oneliners, onnodig grof taalgebruik, platte seksgrappen en over-de-top actiescènes moeten maar zien te maskeren dat het plot echt niets voorstelt. Ook de rollen zijn bij vlagen beroerd ingevuld. Moretz is leuk maar mist overtuiging en oogt te geforceerd in haar spel; Nicholas Cage vond ik een misplaatste karikatuur en die Red Mist was al helemaal een drama.

Aan Vaughn ligt het wellicht niet, want Kingsman vond ik stukken beter. Maar daar werkte het om bloederige actie, humor en een expressieve visuele stijl met elkaar te verenigen. Hier lukt dat niet, omdat het narratief in the end een verbazingwekkend lege huls is.

Muziek en geluidseffecten waren goed. Verwijzingen naar andere films, genres en characters waren leuk. Maar de film stelt teleur.

2*

avatar van arno74
5,0
tbouwh schreef:
Ook de rollen zijn bij vlagen beroerd ingevuld. Moretz is leuk maar mist overtuiging en oogt te geforceerd in haar spel; Nicholas Cage vond ik een misplaatste karikatuur en die Red Mist was al helemaal een drama.

Aan Vaughn ligt het wellicht niet, want Kingsman vond ik stukken beter. Maar daar werkte het om bloederige actie, humor en een expressieve visuele stijl met elkaar te verenigen. Hier lukt dat niet, omdat het narratief in the end een verbazingwekkend lege huls is.
2*


Hoe smaken kunnen verschillen. Ik vind dit een van de meest verfrissende films van de laatste jaren, en Cage (waar ik geen fan van ben) en Moretz spelen hier zowat hun beste rollen ooit. Kingsman kon ik juist compleet niet waarderen, dat heeft i.m.o. alleen maar puberale humor en een erg fout einde (en fout bedoel ik hier echt in negatieve zin).

avatar van tbouwh
2,0
arno74 schreef:
(quote)


Hoe smaken kunnen verschillen. Ik vind dit een van de meest verfrissende films van de laatste jaren, en Cage (waar ik geen fan van ben) en Moretz spelen hier zowat hun beste rollen ooit. Kingsman kon ik juist compleet niet waarderen, dat heeft i.m.o. alleen maar puberale humor en een erg fout einde (en fout bedoel ik hier echt in negatieve zin).


Gelukkig is dat niet erg Dat verfrissende aspect zag ik ook wel, maar op den duur werd dat vrije, dat lak aan alles-credo mij te ver doorgetrokken, en deden veel scènes sterk geforceerd en ver over de top aan. Dat kan van Kingsman ook gezegd worden, maar die film vond ik grotendeels nog wel enorm vermakelijk (en ook het plot vond ik boeiender en beter uitgewerkt). Bij Kick-Ass prikte ik voor mijn gevoel al vrij snel door dat dat dunne laagje plot heen, waardoor ik nauwelijks nog van de film heb kunnen genieten.

Einde van Kingsman ben ik wel met je eens. Vond het eerste uur van die film beter dan het tweede volgens mij, dat was bij Kick-Ass ook zo.

avatar van thoyouknow1980
4,5
Deze film schopt kont
Verfrissend,humorvol en genoeg actie

avatar van Jan met de pet
4,0
Verstand op 0 zetten, verder lekker genieten en lachen met deze top film.......4,0

avatar van Shadowed
4,5
Heel leuk!

Toen ik deze film ging kijken deed ik het voor de recensies, maar ik heb me hier echt heel mooi mee vermaakt. Het verhaal hoef je het niet voor te doen.

Een film vol humor, actie en vermaak. Ik kan je bijna verzekeren dat je hier wel even mee zoet blijft, hij is wel zeer gewelddadig en natuurlijk niet echt voor iedereen een hele leuke film.

Het acteerwerk is ook verassend goed, maar de kast is dan ook wel een aanwinst. Matthew Vaughn bracht later Kingsman uit maar deze vind ik toch wel wat leuker

avatar van TornadoEF5
3,5
Best wel leuk en vermakelijk.

Ik vind de film best wel lekker wegkijken, ook als je niet echt zo into superhelden bent, dus dat is zeker en vast een pluspunt. Er waren ook veel referenties naar andere films. Het acteerwerk was oké, al werden er duidelijk geen moeilijke dingen gevraagd, en vond ik Cage een beetje tegenvallend. Verder goede muziekkeuzes, die bij de actiescènes het tempo opvoerde. De humor werkt voor mij wel, maar het plot is in tegenstelling tot wat de film soms wil pretenderen, toch vrij voorspelbaar en gewoontjes. Ik wist verrassend vaak wat er zou gebeuren, maar dat kan ook zijn doordat ik meer en meer filmervaring begin te krijgen, maar uiteindelijk doet de film wel wat het moet doen, en dat is vermaken. Daarvoor dus 3,5*.

Raar trouwens dat deze niet in de Reddit top 250 staat.

Gast
geplaatst: vandaag om 22:19 uur

geplaatst: vandaag om 22:19 uur

Let op: In verband met copyright is het op MovieMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.