Genre: Actie / Komedie
Verenigd Koninkrijk / Verenigde Staten
Geregisseerd door: Matthew Vaughn
Met onder meer: Aaron Taylor-Johnson, Christopher Mintz-Plasse en Chloë Grace Moretz
Releasedatum: 15 april 2010
Bekijk via Videoland
Plot Kick-Ass
"Shut up. Kick-ass."
Dave is een sul op de middelbare school, heeft weinig vrienden, leeft alleen met zijn vader en is een enorme fan van stripboeken. Op een dag besluit hij dat hij een superheld wil worden, net als in één van zijn stripboeken. Probleem is echter dat hij geen superkrachten heeft en gedoemd lijkt om te mislukken. Zijn zelfgemaakte pak en bravoure kunnen daarom niet voorkomen dat hij in zijn eerste confrontaties met echte criminelen een flink pak slaag krijgt. Op zijn pad ontmoet hij echter enkele bijzondere medestanders.
Dave Lizewski / Kick-Ass
Mrs. Lizewski
Sergeant Marcus Williams
Detective Gigante
Iron Maiden
dan heb ik wel medelijden met je.
Probeer eens iets als The Last Boyscout?
Lexcoaster
Ach cliché's, geloofwaardigheid, dat maakte me totaal niet uit tijdens het kijken van deze film. Het vermaakte me allemaal enorm, al die kleine minpuntjes drongen niet eens tot me door. Als het werkt, werkt het, en de filmwerkte gewoon voor mij.
nognooit
Afgelopen week heb ik Kick-ass gezien en hij beviel me goed.
De comic heb ik nog niet gelezen, dus ik ging redelijk neutraal de zaal in.
De film beviel dus goed, maar er waren wel aardig wat haken en ogen.
Er zijn bijvoorbeeld wel een paar lelijke plotgaten (zoals dat Big Daddy zijn ware identiteit ontdekt door het achterhalen van zijn ip-adres via Kick-ass's website en dat vervolgens die website niet word weg gehaald), er zit weinig (karakter)diepgang in, de romance vond ik niet bepaald overtuigend en het einde té over-the-top gezien de rest van de film. Uiteindelijk doet de film wat 'ie, in mijn ogen, probeert te doen: lekker cool zijn.
Dus zijn drie en een halve ster gerechtvaardigd.
De actie zit er goed in, het tempo ook. Ik had zelf alleen iets harder verwacht door de controversie uit de states. Ik heb kunnen lachen om de knulligheid van het superheld zijn en eigenlijk is het verrassend dat de meeste films dergelijke situaties wél cool hebben kunnen weergeven, zoals een held die in een strak pak over de straten loopt.
Justinw
Vaughn's Kick-Ass
Ja ik ben toch wel wat teleurgesteld. Gister overrompeld door 'Layer Cake' Vaughn's debuut. En verwachte hierdoor heel veel van Kick-Ass. En het is ook een erg leuke film. Maar mistte het vernieuwende visuele meesterwerk waar ik op hoopte. Het is allemaal te braafjes kwa camerawerk, en trucjes die we in LC wel zagen. De actiescenes zien er daarintegen erg goed uit. Vooral die met Big Daddy in het pakhuis. Maar ik vond het allemaal wat te catchy. Dat pakhuis wat in brand stond zag er overigens anno 2010 niet uit. Vaughn heeft met deze blockbuster op safe gespeeld naar mijn mening. Dit gaat ten kostte van de film. Het kijkt allemaal lekker weg, is vermakelijk. Maar het meesterwerk bleef uit.
Desalniettemin is dit een heerlijk filmpje, ondersteunt door de lekkere soundtrack. De ode aan For a Few dollars more was ook nog een welkome verassing. Toch zijn we wel wat linkjes naar Layer Cake. Namelijk de Gele Range Rover waarin Dexter Fletcher word geplet. En we zien Tamer Hassan nog even voorbijkomen als handlanger van D'Amico.
Het acteerwerk was allemaal in orde, Johnson was oke. Cage was aardig maar niet onvervangbaar. Maar die Hitgirl waar iedereen zo lyrisch over is
Chloe Moretz doet het leuk maar komt soms ook wat te geforceerd over. Mark Strong die de rol van D'Amico opzich neemt doet het ook aangenaam. Alleen hij word zowat in elke block-buster gecast als de Badguy, eerst in Sherlock Holmes nu Kick-Ass en binnenkort Robin Hood
Vermakelijk maar toch blijft er een grote leegte achter. Ik hoop dat Vaughn weer een lekkere Britse Misdaad maakt zoals Layer Cake. En laat Hollywood nog maar even wachten.
Manoah007
Ik heb net de film bekeken en moet zeggen dat ik in geen tijden zon leuke film heb gezien. Oke, hier en daar kraakt het een beetje. Het acteerwerk van Cage blijft tragisch, maar dat maakt allemaal niet uit. Het begint al met de sountrack. Die is geweldig. Dan de prestaties van HitGirl. Een elf- jarig meisje! Briljant. De actie mocht er zijn. En natuurlijk is het hier en daar volledig over the top, maar dat geeft allemaal niets. Het genre van zijn vorige film is nu eenmaal anders. Hou op te vergelijken en kijk gewoon!
Het is namelijk een erg leuke film. De meeste films van nu hebben geweldige trailers en blijken gewoon ruk te zijn. Maar deze, deze verveeld geen moment. Deze is hard, leuk en...
kicks ass!
TimZor
Gewelige film en een super soundtrack ik heb echt genoten ! Alleen jammer dat Cage er ook in speelt maar dat is smaken verschil
AGE-411
@ Age-411 Als je het niet zag aankomen zijn het toch géén clichés en in die mate toch positief?
Of begrijp ik u verkeerd?
Bepaalde aspecten zag ik niet aankomen. (Staat toch in mijn bericht?)
Andere aspecten hoorden dan echt niet thuis in een film die top250-potentieel moet hebben.
JacoBaco
Je kunt je ook serieus afvragen hoe het mogelijk is dat een film als The Shawshank Redemption op 1 staat. Ik ben niet zo van de complottheorieën, maar ik begin nu toch echt te twijfelen. Maar wacht, ik weet denk al hoe het komt....... En daarom kan ik denk 51 films opnoemen waarvan ik vind dat ze echt niet in de top 250 thuishoren. En dat geeft weer ruimte voor films als Kick-Ass!
Sgerrard_8
Kill Bill 1+2 staan er al in, dus Kick-Ass geeft niet echt een toegevoegde waarde aan de Top 250
Starscream
Ik vind kick-ass beter en leuker dan die 2
Justinw
Ik heb deel 1 net gezien, deel 2 komt deze week aan de beurt. Maar Kill Bill Vol.1 is sowieso beter als dit.
Naomi Watts
Lekkere vergelijking ook. Of gaan we nu ook de Police Academy reeks vergelijken met het oeuvre van Kubrick?
Sgerrard_8
Zowel in Kick-Ass als in Kill Bill is in mijn ogen een gelijkaardige plotlijn merkbaar. (Hoofd)personage wordt behoorlijk leed aangedaan door een schurk. Dat personage neemt -door middel van keiharde actie en een strak bedacht plan- wraak op de schurk.Toch geen onlogische vergelijking lijkt me.
Naomi Watts
Dat doen ze in American Pie: Beta House ook, en nog wel 1000 andere titels. Met een vergelijking moeten er veel gedetailleerdere overeenkomsten zijn imho.
Ramon K
Wraakfilm, de manier waarop muziek gebruikt wordt, de knipoog/humor in bepaalde scenes (zeker in relatie tot geweld)....
ZO ver gezocht is de vergelijking nu ook weer niet.
Sgerrard_8
Inderdaad. + De manier waarop het geweld visueel getoond wordt..
Naomi Watts
ZO ver gezocht is de vergelijking nu ook weer niet.
Ver gezocht misschien niet zo nee, maar qua elementen nog veel te insufficient voor een vergelijking. Dan komt een film als Zebraman toch dichterbij.
Actionfreak
Maar qua verhaal is Kill BIll 100x beter.
Nou nou, Kill Bill heeft anders ook niet echt en diepgaand verhaal.
Kick-Ass ook niet, maar om nou te zeggen dat dat van Kill Bill 100x beter is
Leuk, maar geweldig is het allemaal niet!
Kick-Ass, een comic waar ik eigenlijk nog nooit van gehoord had. Ik ging dan ook onbevangen de film in, zonder enige voorkennis. Het is best wel een frisse film qua uiterlijk en soundtrack, maar aan de andere kant is de film ook behoorlijk voorspelbaar en zag ik menig grap vaak al aankomen. De actie is vaak lekker overdreven en leuk en daardoor kijkt het zeker lekker weg, maar verder is de film niet echt meer bijzonder, dan bijvoorbeeld een Crank.
Chloe Moritz is van de acteurs toch wel de beste in deze film. Haar jongheid in combinatie met haar enthousiasme en de vele actiescènes waarin zij schittert zijn absoluut leuk om te zien. Nicolas Cage doet het wel aardig, maar is verder niet echt bijzonder. Aaron Johnson doet het als Kick-Ass redelijk, maar is niet zo grappig als hij zou moeten zijn. Aan de ene kant is deze film best verfrissend, maar aan de andere kant schuwt het de clichés ook niet. Als je echt vernieuwend wil zijn, stop er dan bijvoorbeeld niet zo’n liefdesverhaaltje van de beauty en de nerd in, dat al zo uitgekauwd is in andere films. De Sfx waren wel oke, soms goed en soms slecht zoals al eerder genoemd het pakhuis dat afbrandde wat wel erg nep oogde.
Best een leuke film, maar niet eentje die me lang zal bijlbijven, daarvoor is het allemaal te weinig bijzonder.
stephan73
Kick-Ass, een comic waar ik eigenlijk nog nooit van gehoord had.
Je bedoelt waarschijnlijk graphic novel. Is namelijk nooit in comic-vorm verschenen!
maerk
Holy shitfuck!
Man, wat is dit een vette film! Mijn broertje (15) wilde er graag naartoe en ik ging maar mee, voor de lol. Op het laatste moment vroeg mijn andere broertje (12) of hij ook mee mocht. Ik had gehoord dat hij grof was, maar te zien aan de trailer en die kleurige pakjes leek het me wel meevallen. Het zal wel weer een brave volgens-het-boekje-film zijn, dus ook mijn kleinste broertje mocht mee. Maar bij het eerste afgehakte been en scheldregen had ik het gevoel dat dit niet zo'n brave film was. Ik maakte me zorgen hoe mijn broertje dit vond, maar toen ik naast me keek lach hij helemaal in een deuk om Hit Girl, gelukkig maar.
Vaughn heeft eerder al indruk op me gemaakt met L4yer Cake. Een erg bijzondere film die een mooie visuele stijl had. Diezelfde stijl herkende ik terug in Kick Ass. Erg mooi camerawerk met een paar leuke trucjes. En als regisseur bewijst Vaughn zich ook weer. De actiescènes zijn geweldig, mede door de goed gekozen muziek. The Prodigy onder een vechtscène werkte bijvoorbeeld erg goed en In the House in a Heartbeat is altijd mooi. Niets haalt het echter bij het laatste gevecht, fantastisch!
Het verbaasde me vooral dat Kick-Ass een beetje afdwaald van het Hollywood pad en helemaal niet volgens het boekje is. Het is zeker nog Hollywood, maar dan groffer en eigenwijzer. Zo wil ik het zien! Bluckbusters zijn niet altijd mijn ding (The Dark Knight en Avatar vielen toch vies tegen na herziening) maar zo mogen ze ze van mij meer maken.
De cast is erg leuk. Komisch is dat Vaughn net als Guy Ritchie Mark Strong gebruikt als schurk. Heeft hij waarschijnlijk eventjes geleend.
Kick-Ass is onverwachts grof, vet, grappig en helemaal de moeite waard. Petje af voor Vaughn.
4*.
bubbles79
Toppertje. Erg leuk om naar te kijken. Ik snap de vergelijking met Kill Bill wel want het lijkt een Quentin Tarantino film en dat is het niet. Alleen deze vond ik stukken leuker.
JacoBaco
Toen het begon op te vallen dat het gros van de mensen heel erg lovend zijn over deze film, kon ik me dat toch maar moeilijk voorstellen. Nu ik hem inmiddels gezien heb, kan ik het mij maar moeilijk voorstellen waarom mensen hem niet onwijs gaaf vinden.
Ik bedoel, het beste gedeelte van de film is vanaf de 1e minuut tot aan de laatste minuut.
De film is wel wat serieuzer dan ik dacht en in de eerste instantie had ik geen zin in Nicolas Cage, maar ik vind hem helemaal niet vervelend en hij zit prima in zn rol. Geldt ook voor de rest. Iedereen heeft er duidelijk plezier in. Het verhaal loopt toch anders dan je verwacht en dat vond ik eigenlijk ook wel treffend en logisch. Ik geef aan dat de film een serieus randje heeft, maar de apekool is uiteraard ook volop present.
Ook was ik zowaar onder de indruk van de soundtrack. The Prodidy, altijd goed en natuurlijk heel toepasselijk The Hit Girls, maar vooral ook gewoon de muziek zelf. Zo leek ik de Theme song van 28 weeks later te horen. Het leek er in ieder geval sterk op. Ook heeft de film een heel aangenaam kleurenfiltertje. Zo is er dus erg weinig mis met Kick-Ass. Het enige wat ik een beetje raar vind is de scène waarin Cage in brand staat. Dat ziet er uit alsof het vuur erop getekend is. Echt over de top nep. Terwijl de andere momenten met vuur niet opvallend slecht zijn.
Goed, ik kan dus beter vertellen wat ik slecht aan Kick-Ass vind, want dan ben ik sneller klaar. Misschien is de film wat aan de lange kant, maar dat kan de film best hebben, want zoals ik al zei heb ik van iedere minuut genoten, dus daar mag ik eigenlijk niet over vallen.. Gevechten zijn goed, muziek is uitstekend, het is grappig, met het acteren is niets mis, de film heeft ook een beetje drama, het kleurenfiltertje is aangenaam en het wordt ook allemaal zo lekker gebracht. Nou, dan heb ik nu het meeste wel gehad denk ik. Ja, de film is bloederiger dan je verwacht en dat is helaas toch een pluspunt. Kan niet wachten op de blue-ray
Uier
- 2007 berichten
Alles is er ondertussen al meerdere malen over gezegd.
Kick-Ass = KICK-ASS!
Visueel, de personages, de heerlijke rauwe humor, maar vooral die soundtrack!
En inderdaad is de 28 Days Later compositie van John Murphy voorbij gekomen (2x zelfs), maar toch nèt een beetje anders. Geweldige track blijft dat en ook in Kick-Ass is 'ie mede verantwoordelijk voor een dijk van een scene. Iets waar de film trouwens bol van staat.
De beginscene met Big Daddy en zijn dochter, geweldig, de toon is gezet. De FPS scene is erg tof. De sterfscene van Big Daddy is klassiek, net zoals de scene waarin Big Daddy even komt huishouden in de loods, evenals de eindscene waarbij Strong getrakteerd wordt op een explosieve vlucht. Niets dan lof.
Enige minpunt vond ik de romantische bloei, die deze wolf in schaapskleren toch net iets minder wolf maakt.
Zeer vette shit!
PS: Wanneer kunnen we deze toevoeging op Moviemeter verwachten?
The Debt.
Geproduceerd door Vaughn, met het script van Goldman. Ergo; laat maar komen!
Ninto
De film een tweede keer gekeken en opnieuw vind ik hem geweldig! De gruwelijke actiescenes in combinatie met de subtiele humor is top. De kleurrijke omgeving, maar tegelijkertijd zo bloederig en grof als maar kan... ik kan voor nu nog geen genoeg krijgen van deze film!

Kick-Ass 2
2013

'De nieuwe James Bond is gekozen': van deze hoofdrollen kun je Aaron Taylor-Johnson kennen

The Dark Knight

Taken
Actie / Thriller, 2008

El Orfanato
Horror / Mystery, 2007
crime fightergeheime identiteitheldstripboeksuperheldgebaseerd op stripmoordmysteriedonkere komediemaffiaredtienergeweldfamilierealismmist adventurerrookieaanpassingyoung heroes young adultcriminal heroesunlikely heroes heroeskickass pretending to be gayteen