• 9.381.214 stemmen

Actie / Komedie | 117 minuten

Genre: Actie / Komedie

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk / Verenigde Staten

Geregisseerd door: Matthew Vaughn

Met onder meer: Aaron Taylor-Johnson, Christopher Mintz-Plasse en Chloë Grace Moretz

Releasedatum: 15 april 2010

• Videoland Bekijk via Videoland

Plot Kick-Ass

"Shut up. Kick-ass."

Dave is een sul op de middelbare school, heeft weinig vrienden, leeft alleen met zijn vader en is een enorme fan van stripboeken. Op een dag besluit hij dat hij een superheld wil worden, net als in één van zijn stripboeken. Probleem is echter dat hij geen superkrachten heeft en gedoemd lijkt om te mislukken. Zijn zelfgemaakte pak en bravoure kunnen daarom niet voorkomen dat hij in zijn eerste confrontaties met echte criminelen een flink pak slaag krijgt. Op zijn pad ontmoet hij echter enkele bijzondere medestanders.

Dave Lizewski / Kick-Ass

Sergeant Marcus Williams

Detective Gigante

avatar van Kricky

Kricky

In de bios gezien. Scherpe humor dat soms over het randje gaat, maar briljant en goed gecombineerd met actiescenes.

avatar van Esteban

Esteban

Een uiterst genietbare comic-verfilming om alle bovenstaande redenen. Zo simpel kan mijn positief klinkende commentaar in dit geval zijn.

Edoch, de eerlijkheid gebied mij te zeggen dat hier een 4-sterrenfilm in verscholen zat. Sommige scènes balanceerden op het randje van 'kinderachtig', iets waar de comic helemaal geen last van heeft. Komt daar bij dat de filmversie van Kick-Ass gerust nóg wat meer ballen mocht hebben. Op bepaalde ogenblikken werd ondanks alles nog behoorlijk op safe gespeeld, een regisseur met een sterkere en scherpere visie dan Matthew Vaughn had er ongetwijfeld méér uit gehaald. Hopelijk gaan ze met "Balls on the Wall" écht voluit.

avatar van shimahero

shimahero

fris filmpje en verrassend goed. Bij vlagen leuke humor.

ben tevreden dat ik deze heb gezien.

3,5 sterren

avatar van vinny70

vinny70

Deze film geeft mij een dubbel gevoel.Is langs de ene kant een belachelijke film en langs de andere kant geniaal.Zal het voordeel maar aan het geniale geven en 4.0 geven.

avatar van voskat

voskat

chevy93 schreef:

Reservoir Dogs bevat geen extreem geweld, evenals Death Proof.

avatar van Naomi Watts

Naomi Watts

Klopt toch gewoon wat chevy zegt?

JacoBaco

Het is niet zoals met Star Wars dat er een half miljoen man doodgaat op een bepaald moment. Kijk, dat is extreem geweld.

avatar van tal1b

tal1b

extreem kan ook de mate zijn hoe grof 't kan zijn? half miljoen die neervallen, of een waarvan de ledematen in het rond vliegen, kan even extreem zijn of extremer zelfs

JacoBaco

Weet ik. Het is ook maar net wat je gewend bent of hoe je er tegenaan kijkt. Verschilt per persoon. Dat bedoelde ik ermee te zeggen. Vroeger vond ik dat oormoment in Reservoir Dogs al erg extreem. Tegenwoordig vind ik een film als Martyrs extreem of À l'intérieur bijvoorbeeld.

avatar van planet_of_death

planet_of_death

Erg slordig om een spoiler van een film die mensen misschien nog niet gezien hebben, bij een andere film te posten.

Wie wat waar?

avatar van chevy93

chevy93

Misschien is het beter om gewoon te refereren naar de 'oorscène', iedereen die hem gekeken heeft, weet direct waar het op slaat en voor degene die hem niet kennen, is het geen spoiler

voskat schreef:

Wat moet ik hier nou mee?...

JacoBaco

Het stond al die tijd al tussen spoiler tags. Dat is toch niet zo erg. Maar ik heb het voor je/jullie veranderd!

avatar van Tonypulp

Tonypulp

Jaco, het is omdat je het tussen spoiler tags zet bij een andere film, dat het niets uitmaakt. Niet iedereen die op kick-ass stemt heeft reservoir dogs gezien . En iedereen die stemt kan de spoilers lezen.

JacoBaco

Owja, daar stond ik even niet bij stil! Wat zijn jullie toch slim. Wat ben ik toch dom.

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Ik kan niet wachten op Balls on the Wall (weer lekker frisse titel)

avatar van MoFeDu

MoFeDu

Kick-Ass,

Naar mijn idee toch wel een tikje overgewaardeerde film hier op moviemeter en op IMDB ( maar goed daar strooien ze sowieso met sterren alsof het kogels zijn)

Oké Chloe Mortez speelde uitstekend en zijn in combinatie met Nicolas Cage wist toch behoorlijk vaak een lach op mijn gezicht te toveren zo de scéne als Big daddy Mindy neerschiet met dat kogelvrije vest
De stijl van de film was ook niet echt clichématig maar ook niet bijzonder orgineel of iets dergelijks, daarnaast vond ik het liefdesverhaal dat er nog in verwerkt werd echt niet bij het soort film passen dat Kick-Ass is: een brutale film die nog veel brutaler had mogen zijn.

Daarnaast werd naar mijn idee het amerikaanse ´feel good movie´ trucje wat vaak gebruikt, met die stem van die nerd op de achtergrond die je moet doen geloven dat je een superheld kan worden als je het maar wilt.

Dit samen komt zeer negatief over maar dat neemt niet weg dat Kick-Ass gewoon een heerlijke film is om een keer gezien te hebben, de 2 uur vliegen zo voorbij. Het acteerwerk is prima in orde en over de special effects heb ik ook niets te klagen.
3.5 ster

avatar van Zmrzlina

Zmrzlina

Pracht film!

avatar van sabsabsab

sabsabsab

Whaha geweldige film met leuke droge en ook brute humor

avatar van Zandadder

Zandadder

"I always wanted to say this: .... Say Hello...To My .. Little Friend!!"

avatar van ralfsjam

ralfsjam

Jezus , alweer zo een! de afgelopen dagen heb ik 3 films gezien die voor mij hevige dilemma's brachten. goed? slecht?
the losers, bitch slap en nu deze....
begin er moe van te worden, dat ze films maken die slecht moeten ogen, maar ergens best vermakelijk zijn.

maar goed, Kick-ass! in mijn ogen een uit de hand gelopen kinderfilm, met flauwe en voor de hand liggende humor en verhaal lijnen. maar dat wil niet zeggen dat na de live uitzending... er toch wel een opleving was in de film, maar dat helaas eindigde in een dikke minpunt.
wat ik wel moet meegeven is het feit dat dit een erg gevaarlijk script was die door Matthew Vaughn zodanig goed bewerkt is tot film dat het goed uit gepakt is. en daarvoor de dikke 3. en de vecht scenes natuurlijk! prima gedaan! vooral de kleine meid.

kort om, vermakelijke film van laag niveau, maar ook een slechte film van hoog niveau.... snap je nog?
zo niet.... Mmmm

maar het is altijd leuk on Cage te zien sterven, alhoewel ik sinds jaren me weer een niet hoef te irriteren aan deze man...

avatar van grovonion

grovonion

moeilijk doen kan ook een verklaring zijn, gewoon een steen-goede fun-film, origineel gemaakt en met werkend normaal-mens-wordt-held verhaal. Zijn hype waard.

avatar van J1981W

J1981W

Ik vond hem cool, zou ook niet echt een film kunnen bedenken waar ik hem mee kan vergelijken. Absurde actie, en dus erg grappig. Soms voor de hand liggende humor maar toch ook vaak weer niet. Nicolas Cage was, net als Christopher Mintz-Plasse perfect gecast. Overigens ook echt vette muziek van oa the Prodigy. Voor mij 4,5 ster!

avatar van Freckles

Freckles

avatar van Kings of Leon

Kings of Leon

Totaal buiten mijn verwachting... deze is echt gewoon goed eh!!

avatar van planet_of_death

planet_of_death

Freckles schreef:

Wat een goede score..

Omdat dit gewoon een goede film is die jij geheel toevallig slecht vindt.

avatar van kuk

kuk

Freckles schreef:

Wat een goede score..

Dat zegt toch niks. Zijn zat films waarvan ik de score totaal niet terecht vind.

avatar van movie-vreter

movie-vreter

Ik vind deze film beetje overhypt, er zit teveel dialoog in en te weinig actie, alleen aan het einde van de film word er 'echt' gevochten. De actie die erin zit, ziet er wel goed uit. De humor in de film is wel geniaal,als de bodyguard die bazooka pakt, echt geniaal. Al met al een *3,5.

avatar van TomRayder

TomRayder

Film van de week gekeken. Had in eerste instantie een vooroordeel over deze film, qua genre, acteurs maar ook waarop het in de media werd gepresenteerd.

Een film die toch al snel mijn interessse begon te wekken. Eigenlijk meer vanuit de gedachte dat wat Kick ass doet iets is wat tegenwoordig meer getoond zou moegn worden. Solidariteit en respect voor elkaar. Kick ass komt in een situatie terecht waar zinloos geweld wordt toegepast. Daarin geeft hij een duidelijk signaal naar hen die zinloss geweld uitvoeren en naar de mensen die het toestaan en het voorval filmen inplaats van hun mobiel te gebruiken om 112 (911) te bellen.

Dat Kick Ass een waar voorbeeld voor de gemeenschap wordt is een feit. Dat het gevaren met zich meebrengt evenzo. Dat is het moment dat Kick Ass in contact komt met Hit Girl en haar Big Daddy. Beide grandioze rollen waarin ik me eens niet heb geirriteerd aan het spel van Cage. Ik heb hem voor mij ngevole niet eerder zo tof zien spelen. Chloe Mortez is in mijn ogen een ontdekking. De wijze waarop ze op bepaalde momenten in de camera kijkt en wat schuine woorden uit is gewoonweg super. Niets geheime krachten, geen miljardairs, geen buitenaardsen. Nee een vader en dochter die het heft in eigen handen nemen tegen de groeiende onrechtvaardigheid en criminaliteit.

Dat daarbij een persoonlijke gedachte aan vastzit wordt op een hele leuke wijze in beeld gebracht. Ik had een Kill Bill gevoel en dat stemde mij zeer tevreden.

Kick Ass heeft enkele zeer mooi uitgevoerde actie scenes (waarvan er 1 voor mijn gevoel een van de betere is van de laatste jaren).

De muziek is groots en zeer gevarieerd. Zo wordt muziek uit andere film gebruikt (weliswaar van dezelfde componist die ook bijdraagt aan Kick Ass). En ook qua muziek ademt het weer een Tarantino sfeer.

is de film gehyped of overgewaardeerd? Ach wellicht. Maar ik heb in lange tijd niet meer zo verlangd naar een vervolg op een film.

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Ik kan niet vliegen, maar ik kan wel je kont schoppen!.