Genre: Actie / Komedie
Verenigd Koninkrijk / Verenigde Staten
Geregisseerd door: Matthew Vaughn
Met onder meer: Aaron Taylor-Johnson, Christopher Mintz-Plasse en Chloë Grace Moretz
Releasedatum: 15 april 2010
Bekijk via Videoland
Plot Kick-Ass
"Shut up. Kick-ass."
Dave is een sul op de middelbare school, heeft weinig vrienden, leeft alleen met zijn vader en is een enorme fan van stripboeken. Op een dag besluit hij dat hij een superheld wil worden, net als in één van zijn stripboeken. Probleem is echter dat hij geen superkrachten heeft en gedoemd lijkt om te mislukken. Zijn zelfgemaakte pak en bravoure kunnen daarom niet voorkomen dat hij in zijn eerste confrontaties met echte criminelen een flink pak slaag krijgt. Op zijn pad ontmoet hij echter enkele bijzondere medestanders.
Dave Lizewski / Kick-Ass
Mrs. Lizewski
Sergeant Marcus Williams
Detective Gigante
zorro
hele leuke film in het begin denk je wat is dit nu voor film maar daarna wordt het knallen geblazen echt goed
Nicolas Cage speelt ook erg goed top film
Replicant
Wat een geniale film!
En wat een heerlijke acteurs!
Echt deze film is veel beter dan ik van tevoren gedacht had...
De actie scenes zijn briljant en gruwelijk!
De soundtrack onder de film is perfect en de manier waarop deze film gefilmd wordt is ook briljant!
Niets anders dan lof... Het verbaasd met dat Quentin Tarantino niet
aan het roer staat van deze harde film...
Een aanrader!
Tha-Joker
Omdat dit toch wel een beetje een Tarantino film is. (volgens Replicant) Ik kan niet oordelen ik heb hem nog niet gezien.
Qar
Dat begrijp ik, maar ik zie dus echt geen Tarantino-trekjes in deze film.
Tha-Joker
Dat zou je aan Replicant moeten vragen, zoals ik al eerder vermelden heb ik hem nog niet gezien, jammergenoeg.
usr14112
Helemaal top deze film. Fantastisch verhaal, heerlijk acteerwerk (vooral van die Mindy) en perfecte actie scenes en humor. De hele film met een grijns gekeken. De combinatie van die realistisch ogende actie met een vette knipoog (ook nog eens uitgevoerd door een kind van 11) deed me inderdaad wel wat aan Tarantino denken. Super.
chevy93
Dat begrijp ik, maar ik zie dus echt geen Tarantino-trekjes in deze film.
(Kill Bill)
hij stelt namelijk niks voor.
Tha-Joker
Uhm.. Kill Bill, Reservoir Dogs, Death Proof, From dusk till Dawn, Planet Terror etc
chevy93
Reservoir Dogs bevat geen extreem geweld, evenals Death Proof. From Dusk Till Dawn en Planet Terror zijn echte gore-films en staan om die redenen toch redelijk los van Kick-Ass.
Kill Bill is de enige film die redelijk wat gelijkenissen heeft met Kick-Ass.
BS
Wat een rete-goede-film ( over het algemeen )
Wat begint als een slap spiderman-aftreksel groeit al heel snel op naar een gezonde knipoog-film en op het eind gewoon volwassen actie
Zo bouwt de film zichzelf op en ik moet toegeven, er zitten een paar rustige stukken in die er voor mij uit hadden gekund maar de rest is gewoon goed !
Er mag denk ik niet veel twijfel over bestaan maar naast de held ( kick-ass ) en Big Daddy hebben we zeker te maken met een serieus goed en volwassen neergezet stukje actie van Chloe Moretz ( alias Hit-Girl ) In de trailer al favoriet van me en in de film al helemaal.
Ik denk dat zij ( met de harde actie en het japanse jurkje ) ook de vergelijking tarantino met zich meebrengt. Voor die paar stukjes film misschien terecht, maar dit is zeker geen tarantino film hoor.
Ben eigenlijk wel benieuwd van Tarantino van haar vond
Terug naar de film.
Leuke karakters, allen verschillend maar goed opgebouwd en uitgewerkt.
Er zit net genoeg verhaal in.
Er zit meer dan genoeg (harde!) actie in en het is ook gewoon spannend en zeker entertainend genoeg om naar te kijken.
Oh en grappig ( laten we de humor zeker niet vergeten !)
Dus op een paar mindere stukjes na .. gewoon een erg goede film en een vrij makkelijk verdiende 4,5* en laat deel 2 maar komen !!
eltorro
Bij Death Proof komt er maar weinig geweld voor, en het geweld dat er in voor komt is heel anders dan in kick-ass. En zo hetzelfde bij Reservoir Dogs, het geweld dat daar in voor komt is ook heel anders dan in kick-ass.
Tha-Joker
Tja ik kan jammergenoeg nog steeds niet oordelen. Omdat ik hem nog niet heb gezien
AchmedATM
Verwacht niet veel, want het kan zijn dat het niet jou ding is, en dan geniet je er helemaal niet van.
GGG
Niet veel van verwacht... Was aardig vooral Hit Girl. Daar mogen ze van mij nog een film overmaken en laten we dan (ass) Kick-Ass maar snel vergeten...
van duijn
Heel erg leuke film. Dacht eerst dat het een of andere familiefilm was maar dit is zeker niet iets voor kleine kinderen.
Hit girl vond ik trouwens echt heel goed acteren
*4.5
shockdog
En de prijs voor de meest overhypte film van het jaar gaat naar: Kick-ass!!
planet_of_death
Nu nog de prijzen voor beste regiseur, beste film en beste actresse (Cloe Mortez)!
Madecineman (moderator films)
Spoiler voor Resevoir Dogs en Death Proof verwijderd.
sinterklaas
Wat ben je toch eigenlijk een viespeuk, Sinterklaas.

sinterklaas
Is deze niet van 12 naar 16 verhoogd?
Nu mag ik er niet meer in.
Ja, had het laatst nog gezien. Denk dat er nu wel minder mensen op de film afkomen hierdoor. Wat een gelul allemaal.
berrydrum
deze film was mega. ik vond dit een filmom je dood bij te lachen en tegelijkertijd denkt van WTF. ik keek dees met me maatjes en heb zeker genoten. Topper!!
sander.h
Een meer dan uitstekende film!
Aanvankelijk was ik eventjes bang een puberfilm met daarop afgestemde humor te zien, maar Kick-Ass is meer. Veel meer.
De eerste scenes doen een melige film vermoeden, mede dankzij dat maffe pakje en de eerste vechtsport-oefeningen die worden uitgeprobeerd. Op het moment echter dat Kick-Ass bij de eerste de beste confrontatie (op tamelijk ruw in beeld gebrachte wijze) wordt neergestoken besef je echter dat er meer aan de hand is.
Uiteindelijk blijkt Kick-Ass een bijzondere, evenwichtige film te zijn, waarbij lollige scenes (het uitgangspunt op zich is natuurlijk al erg grappig) worden afgewisseld met bijzonder brute actie-scenes.
Een en ander is behoorlijk over de top, en daar moet je tegen kunnen. Ik vond het echter prima passen bij deze film, die toch voornamelijk een grote knipoog naar het superhelden-genre is.
Groot compliment ook voor de casting, Nicolas Cage is bijzonder op zijn plaats als sullige, doch kneiterharde vader (en hij lijkt zelf ook weer eens plezier te hebben in zijn werk). Daarnaast vond ik met name het personage van Red Mist erg sterk.
Deze komt zeker in aanmerking om nog een keer gekeken te worden. 4*
planet_of_death
Pindakazen die hap!
Zandkuiken
Origineel filmpje! Verwachtte er niet gek veel van, maar bijzonder aangenaam verrast door Kick-Ass. Een aantal keer erg hard moeten lachen.
Zo wordt de derde worp van regisseur Matthew Vaughn bevolkt door een paar fantastische personages, met op kop natuurlijk Hit Girl
. Chloe Moretz is een ware revelatie. Daarnaast genoten van onder meer Vader en Zoon D'Amico (Red Mist!) en de knappe Lyndsy Fonseca als love interest.
Toch vind ik Kick-Ass net niet briljant, daarvoor is het bij momenten wat te flauw naar mijn gevoel. Perfect geïllustreerd door Nicolas Cage: soms grappig, soms er pijnlijk naast.
Niettemin een frisse prent die ergens tussen 3,5 en 4* in bengelt. Tof!
Beloki
Toppertje! Grappige actiekomedie met fenomenaal acteerwerk en nog betere vechtscenes.
B.

Kick-Ass 2
2013

'De nieuwe James Bond is gekozen': van deze hoofdrollen kun je Aaron Taylor-Johnson kennen

The Dark Knight

Taken
Actie / Thriller, 2008

El Orfanato
Horror / Mystery, 2007
crime fightergeheime identiteitheldstripboeksuperheldgebaseerd op stripmoordmysteriedonkere komediemaffiaredtienergeweldfamilierealismmist adventurerrookieaanpassingyoung heroes young adultcriminal heroesunlikely heroes heroeskickass pretending to be gayteen