Genre: Actie / Drama
Geregisseerd door: Roland Emmerich
Met onder meer: John Cusack, Amanda Peet en Chiwetel Ejiofor
Gesproken taal: Mandarijn, Engels, Frans, Hindi, Italiaans, Latijn, Portugees, Russisch, Spaans, Tibetaans en Duits
Releasedatum: 11 november 2009
Bekijk via HBO Max
Plot 2012
"We Were Warned."
In het jaar 2009 worden aanwijzingen gevonden uit het Maya-tijdperk die voorspellen dat 21 december 2012 het einde van de wereld is zoals we die kennen en dat de overgang plaatsvindt naar iets nieuws. Wanneer Jackson Curtis (John Cusack) en zijn twee kinderen een familietrip naar Yellowstone maken, stuiten ze heel toevallig op een enorme researchinstallatie in een uitgedroogde meerbodem en ontdekken zo het geheim van de dreigende apocalyps die de regering verborgen gehouden heeft. Jackson moet de zaken nu in eigen handen nemen en hij stort zich in een wanhopige poging om zijn gezin en zichzelf te redden terwijl hij getuige is van aardbevingen, vulkaanuitbarstingen, tsunami's en allerlei andere rampen die de aarde voor de mensheid in petto heeft.
Jackson Curtis
President Thomas Wilson
Noah Curtis
Lilly Curtis
jjwebaline
Superuitbarstingen van vulkanen? Sorry, maar die zijn de afgelopen 6.5 miljard jaar nog niet voorgekomen...
Je hebt de klepel horen dingelen, maar de bel nog niet gevonden...
Een film op te verheugen; of het nu wel/niet waarheid is of wel/niet zou kunnen gebeuren, op het op 1 april is of pas over 2 eeuwen. Maakt dat uit? S P E K T A K E L F I L M P J U U U U U U H... echt weer eens een supergoeie film voor big screen in de bios!
jjwebaline
Nu is de kracht van de film eruit , voor mij :I
Spinazie eten
Awake78
Ja precies, volgens mij heeft die filmstudio die hele santekraam gewoon zelf verzonnen.
wimnoot
Tuurlijk hebben ze het niet verzonnen, ze spelen er alleen heel erg op in. Net als bij Day After Tomorrow er op de klimaatverandering werd in gespeeld.En we doen er allemaal aan mee.
Dit is denk ik zo'n beetje de meest besproken film van dit moment, maar of het echt wat wordt weet ik niet.
Skylar_Malfoy
Over de film:
Ik wil hem zeker kijken. De trailer ziet er goed uit. Alleen kan je eraan niet echt zien of het een geslaagde film wordt. De special effects zitten denk ik wel goed. Ik zit enkel niet te wachten op eindeloos familie gezeik (zoals in War of the Worlds bijvoorbeeld), dat de hoofdpersonen uiteindelijk (als enigen) overleven, of dat de aarde gered wordt. Dat zou zo goedkoop en 'Hollywood' zijn. Het cijfer dat ik de film zou geven zou waarschijnlijk een heel stuk naar beneden schieten.
Er zijn al 21 pagina's geschreven op Moviemeter over de film, dus ik denk dat dew bioscoop aardig vol zal zitten.
Hopelijk voldoet de film aan de hoge verwachtingen
Over de voorspelling van 2012:
Ik heb onderzocht of het ook echt een wetenschappelijke kant had. Dat lijkt zo, maar het is puur religieus; een planeet die precies vergaat op een geprikte datum? Als het rond 2012 was voorspeld zouden we nu al in gevaar zijn. Drie jaar betekent namelijk helemaal niks in zo'n groot universum. En grote planeten vergaan niet in éen dag. Dus gebruik je hersens inplaats van de bijbel of wat anderen zeggen: gebruik je hersenen en je ziet in dat het echt niet kan.
canciser
De aarde vergaat inderdaad niet zomaar, het enige logische wat zou kunnen is een ijstijd. Cometen en Astroiden kunnen we in de meeste gevallen tientallen jaren van te voren aan zien komen en heel gemakkelijk uitschakelen. En daarnaast heb je nog wat scenario's zoals supervulkanen die uitbarsten, nucleaire oorlog, Aarde wordt in een zwart gat gezogen en noem maar op.
JacoBaco
Fallout 3.
"War..
War never changes..
Since the dawn of human kind, when our ancestors first discovered the killing path with rock and bone, blood has been spilled in the name of everything, from God, to justice, to simple psychotic rage.
In the year 2077, after millenia of armed conflict, destructive nature of man, could substain itself, no longer. The world was plunged into an abyss of nuclear fire, and radiation.
But it was not, as some had predicted, the end of the world. Instead, the apocalypse was just the prolouge to another bloody chapter of human history. For man, had succeded destroying the world..
But war..
War never changes.."
Veel interessanter dan die 2012 onzin.
BoordAppel
Hoe zie je dat voor je, Bruce Willis erop afsturen?
Stephan
Ach, in dat geval is een heel klein duwtje inderdaad voldoende. Ze hebben zelfs berekend dat het plaatsen van een groot zeil (zonnenwind) voldoende is om de baan te corrigeren.
Canciser heeft blijkbaar wel het nodige gelezen.
Overigens... wat een hoogmoed te denken dat de aarde zal vergaan... Hooguit zal de mensheid uitsterven. Big difference. De aarde redt zich wel
canciser
Jep, een grotere raket op een comeet laten landen is genoeg. Zo raakt hij uit zijn baan. Maar ik denk dat we Bruce Willis ook wel de ruimte in kunnen schieten, tenzij jullie nog een actiefilm van een 50+'er willen zien?
BoordAppel
Leuk idee. Behalve dat we dat vooralsnog niet voor elkaar kunnen krijgen. Er zijn veel leuke ideeën over maar als er morgen een komeet ontdekt wordt die over vijf jaar de aarde zal raken zijn we daar niet klaar voor.
Jawaddedadde
Eén naam man, één naam: Bruce Willis.
canciser
Jawel, de NASA heeft zelfs al op een comeet een sataliet kunnen landen enkele jaren geleden. Als het echt van wereldbelang is zijn wij er klaar voor.
jirachi03
Spinazie eten
Oh misschien gewoon kijken als film
Gewoon me laten vermaken
IronHide
Gelukkig komt hij dit jaar uit, anders zijn we misschien net te laat
marko09
vorig jaar zijden ze dat ook dat de wereld in zou storten xD
maar het is een geweldig film jmmr dat je het niet in 3D kan bekijken dat zou heel erg realistisch zijn
Skylar_Malfoy
Ja, oke. Alleen het punt is dat sommigen voorspellen dat al die dingen gaan plaats vinden op dezelfde dag. Allemaal door een soort domino effect. Wel erg toevallig.
Seifer
Men kan bij lange na geen kometen uitschakelen, er zijn wel allerlei projecten bedacht om ze in een andere baan te duwen. Maar deze projecten zijn voorlopig nog science fiction.
Supervulkanen zouden de mensheid wel kunnen uitroeien maar niet het leven, zelfde geldt voor een nucleaire oorlog, ijstijd.
Een zwart gat? Misschien heb jij te veel geluisterd naar de doomdenkers die kritiek hebben op CERN.
canciser
Ja, een zwart gat. We weten er niet veel over, maar wat we weten is dat ze alles opzuigen inclusief licht en misschien ook tijd. Ook sci-Fi natuurlijk, maar het zou kunnen....
canciser
Je mag hem alleen zien als je nog maar 2 jaar te leven hebt. Anders breekt er paniek uit!
Edwin Pindahaai
Stop maar met grapjes maken lieve mensen. Ze werken niet zo goed.
AGoos
het eerste uur/anderhalf uur is geweldig! we zijn als moderne filmkijkers wel wat spektakel gewend, maar wat emmerich hier allemaal uit de computer trekt..prachtig... cinema of attractions in zijn puurste vorm...naar het eind toe wordt hij bijna onvermijdelijk plakkerig, mensheid dit en familie dat... maarja... ga dit zien in de bios, want daar is hij voor bedoeld..een groot scherm...!
DonOswaldo
- 1931 stemmen
als ie daar voor bedoeld is waarom doe je het dan zelf niet..

'Outlander'-spin off 'Blood of my Blood' doet het ontzettend goed op HBO Max

'Perfectly Imperfect' met Yolanthe Cabau nu te streamen op Prime Video