• 9.379.468 stemmen

Actie / Drama | 158 minuten

Genre: Actie / Drama

Geregisseerd door: Roland Emmerich

Met onder meer: John Cusack, Amanda Peet en Chiwetel Ejiofor

Gesproken taal: Mandarijn, Engels, Frans, Hindi, Italiaans, Latijn, Portugees, Russisch, Spaans, Tibetaans en Duits

Releasedatum: 11 november 2009

Plot 2012

"We Were Warned."

In het jaar 2009 worden aanwijzingen gevonden uit het Maya-tijdperk die voorspellen dat 21 december 2012 het einde van de wereld is zoals we die kennen en dat de overgang plaatsvindt naar iets nieuws. Wanneer Jackson Curtis (John Cusack) en zijn twee kinderen een familietrip naar Yellowstone maken, stuiten ze heel toevallig op een enorme researchinstallatie in een uitgedroogde meerbodem en ontdekken zo het geheim van de dreigende apocalyps die de regering verborgen gehouden heeft. Jackson moet de zaken nu in eigen handen nemen en hij stort zich in een wanhopige poging om zijn gezin en zichzelf te redden terwijl hij getuige is van aardbevingen, vulkaanuitbarstingen, tsunami's en allerlei andere rampen die de aarde voor de mensheid in petto heeft.

Jackson Curtis

Noah Curtis

Lilly Curtis

avatar van The Oceanic Six

AGoos schreef:

het eerste uur/anderhalf uur is geweldig! we zijn als moderne filmkijkers wel wat spektakel gewend, maar wat emmerich hier allemaal uit de computer trekt..prachtig... cinema of attractions in zijn puurste vorm...naar het eind toe wordt hij bijna onvermijdelijk plakkerig, mensheid dit en familie dat... maarja... ga dit zien in de bios, want daar is hij voor bedoeld..een groot scherm...!

Nou, leg mij eens uit waar en hoe je hem al hebt gezien aangezien ie nergens draait en online ook nergens is te vinden.

avatar van AGoos

AGoos

persvoorstelling in pathé arena, 29-10-2009, 16.15 uur

avatar van The Oceanic Six

Oke. Mazzelaar ben je dan

avatar van Nomak

Nomak

Stephan schreef:

Overigens... wat een hoogmoed te denken dat de aarde zal vergaan... Hooguit zal de mensheid uitsterven. Big difference. De aarde redt zich wel

100% mee eens!

avatar van gatygun

gatygun

toffe tailer, ga ik zeker kijken

2012 supernova ging totaal nergens over namelijk

avatar van moviefan87

moviefan87

Goos schreef:

Helemaal mee eens! Vooral als LA getroffen wordt, wat je ook in de trailer ziet, valt je mond echt open van verbazing, werkelijk prachtig. Hoewel de film soms te melodramatisch is met teksten als "The Moment we stop fighting for each other, that's the moment we lose our humanity", vond ik het toch heel aanstekelijk dat Emmerich de moeder alle rampenfilms wilde maken, wat hem toch wel aardig is gelukt, vind ik. Alles mag kapot!

avatar van deLeeuw

deLeeuw

• 1944 stemmen

Montorsi schreef:

Over die vulkaan ook echt... een 'vermoeden' dat deze in 2012 gaat uitbarsten... heerlijk, echt! Zeker als je bedenkt dat zo'n uitbarsting zich vaak pas in enkele maanden daarvoor aandient, en zelfs dan een uitbarsting erg moeilijk te voorspellen is met de huidige techniek.

Tja, dan nog te bedenken dat, wanneer die vulkaan "een keer" zal uitbarsten het in het ERGSTE GEVAL de helft van de VS zal treffen; hebben we het over een regen van as e.d.

Maar goed, mooie scene die te zien is op Apple.com! Ik denk dat ik daar mij All-inclusive-bonnetjes van de bios voor ga gebruiken!

avatar van Nicholas

Nicholas

Ik ga hem zeker kijken, al is het alleen maar om die prachtige special effects.

avatar van Materny

Materny

Ik ook uiteraard. Alleen jammer dat Cusack zoveel screentijd krijgt, echt een vervelende acteur.

avatar van Jules15

Jules15

Materny schreef:

Mee eens!

avatar van gukker

gukker

Visuele effecten zien er prachtig uit. Zou zomaar de mooiste rampenfilm aller tijden kunnen worden.

avatar van Kevin13

Kevin13

Deze film zal waarschijnlijk de grootste ramp aller tijden worden.

avatar van Hectometerpaal

Hectometerpaal

Pluk een bloem

avatar van jipt

jipt

Het enige waar Emmerich goed in is, is special effects.

Voor de rest is het alleen maar melodramatisch gezwam.

Zit ik niet op te wachten, dat gezwam.

Als de film nou nog een beetje inhoud zal hebben, dan was het goed geweest.

Maarja, erst maar eens zien voordat ik conclusies ga trekken.

Dit zijn de films voor het grote publiek, vooral voor mensen die echt gaan geloven dat de wereld in 2012 zal vergaan en er daarna al hun discussies en angsten op los laten gaan.

De cast is trouwens niet echt boeiend.

avatar van jipt

jipt

Als Emmerich nou een film had gemaakt over de datum 06-06-06 hadden we dit gezemel al achter de rug

avatar van ( J )

( J )

jipt schreef:

Dit klopt een klein btje...er zijn namelijk een hele hoop conspiracy/doemdenkers die dit echt geloven,maar lang niet genoeg om er een kaskraker van te maken...

En is kaskraker zal het zeker worden,niet door de mensen die dit echt als waar beschouwen,maar omdat het gewoon een toffe film word met beelden die je van je stoel blazen...en daar hoef je die onzin niet voor te geloven

Word naar wat ik gezien heb wel een ontzettende over de top film..om maar even te verwijzen naar een stukje in de trailer waarbij ze met een limo even door een instortende stad scheuren langs afgronden,door gebouwen en noem maar op...

avatar van ( J )

( J )

in de krant van vandeweek stond trouwens een stukje over dat het hele 2012 gebeuren een misberekening was....de aarde zou pas vergaan in 2212...

die sufferts krabbelen nu al weer terug

Laat ik de shit, morgen wordt je misschien wel door een bus geraakt theorie er maar weer eens bij halen. Waarom wil men zo graag het einde van de wereld voorspellen? Als dit waarschijnlijk toch ver in het verschiet ligt. Leef in het nu men heeft al genoeg aan z'n laars.

avatar van 606

( J ) schreef:

die sufferts krabbelen nu al weer terug

Heb een programma gezien en die zeggen pas over miljoenen jaren het einde van de aarde.

avatar van Seifer

Seifer

jipt schreef:

Niet echt een 666 datum vanwege de 2006.

avatar van Seifer

Seifer

Ik hoop eigenlijk zo weinig mogelijk te zien van John Cusack, en zo veel mogelijk van de natuurrampen. Het leukste zou zijn als een van die natuurrampen John Cusack van de aardbodem weg vaagt.

Seifer schreef:

Niet echt een 666 datum vanwege de 2006.

Op die datum kwam The Omen uit.

avatar van Jules15

Jules15

wat me nu pas opvalt is dat hij meer als 2.5 uur duurt!

avatar van N811

N811

nog 3 jaar te gaan. Wild leven dus

avatar van michael myers

michael myers

Skylar_Malfoy schreef:

Over de film:

Ik wil hem zeker kijken. De trailer ziet er goed uit. Alleen kan je eraan niet echt zien of het een geslaagde film wordt. De special effects zitten denk ik wel goed. Ik zit enkel niet te wachten op eindeloos familie gezeik (zoals in War of the Worlds bijvoorbeeld), dat de hoofdpersonen uiteindelijk (als enigen) overleven, of dat de aarde gered wordt. Dat zou zo goedkoop en 'Hollywood' zijn. Het cijfer dat ik de film zou geven zou waarschijnlijk een heel stuk naar beneden schieten.

Er zijn al 21 pagina's geschreven op Moviemeter over de film, dus ik denk dat dew bioscoop aardig vol zal zitten.

Hopelijk voldoet de film aan de hoge verwachtingen

Over de voorspelling van 2012:

Ik heb onderzocht of het ook echt een wetenschappelijke kant had. Dat lijkt zo, maar het is puur religieus; een planeet die precies vergaat op een geprikte datum? Als het rond 2012 was voorspeld zouden we nu al in gevaar zijn. Drie jaar betekent namelijk helemaal niks in zo'n groot universum. En grote planeten vergaan niet in éen dag. Dus gebruik je hersens inplaats van de bijbel of wat anderen zeggen: gebruik je hersenen en je ziet in dat het echt niet kan.

in de bijbel staat dat de aarde en de zon enzo een keer zouden vergaan ja , maar niet op een preciese datum.

Alles over 2012 heeft meer met de maya's te maken en niet met de bijbel.

avatar van canciser

canciser

Het is al onderzocht wanneer de zon een dwergster wordt. Dan vergaat de aarde natuurlijk ook meteen. Maar de aarde gaat niet zomaar kapot, ben benieuwd waar de christenen dat op baseerde honderden jaren geleden.

avatar van jirachi03

jirachi03

N811 schreef:

nog 3 jaar te gaan. Wild leven dus

Ze zeggen nu dat de wereld weer vergaat in 2208 en in 2212 én over paar miljard jaar

Geweldig , dat vergaan is een hobby van ons.

avatar van Kevin13

Kevin13

canciser schreef:

Die wietrokende hippie zal op zijn kruis gezegd hebben dat de Aarde zou vergaan binnen de zovele jaren. Een laatste grapje van hem.

avatar van AGE-411

AGE-411

Wie heeft deze al gezien?

avatar van michael myers

michael myers

hee het is maar wat je geloof he.

ik bedoel ok er zijn veel wetenschappers die alles kunnen voorspellen maar jullie gaan over naar een ander onderwerp.

ik bedoel alleen maar dat de film meer gebasseerd is op de maya's meer niet ok?