• 9.377.673 stemmen

The Fast and the Furious (2001)

Actie / Misdaad | 107 minuten

Genre: Actie / Misdaad

Oorsprong: Verenigde Staten / Duitsland

Geregisseerd door: Rob Cohen

Met onder meer: Paul Walker, Vin Diesel en Michelle Rodriguez

Releasedatum: 20 september 2001

Plot The Fast and the Furious

"If you have what it takes, you can have it all."

Dominic Toretto is de leider van een straatbende die er van verdacht wordt dure elektronische apparatuur gestolen te hebben. Een undercover agent probeert uit te vinden wie er verantwoordelijk is voor de diefstallen. Hij wordt verliefd op Domenic's jongere zus.

avatar van Max en Joep

Max en Joep

ik vind eigenlijk alleen die Charger een stijlvolle auto.......

avatar van ted_striker

ted_striker

Leuke film, goede sfeer, mooie mensen, deftig camerawerk, goed vermaak.

avatar van gangster63

gangster63

Wel een aardige goede film vond ik, maar ik vind tot nu toe 2 fast 2 furious, en Tokyo Drift de beste en daaruit die 2 vond ik 2 fast 2 furious de beste

avatar van santino20

santino20

het is gewoon een leuke film met mooie auto's en de nodige actie

ik geef het 4 sterren

avatar van Film Pegasus

Op zich wel een leuke film met de nodige achtervolgingen en flitsende beelden. Alles wat het nodige heeft: auto's, babes, actie, ... Alleen nog een verhaallijn was mooi geweest, maar je kan niet alles hebben. De film is wel eens leuk om te zien, een blockbuster met de nodige testosteron, maar voorspelbaar als wat. Er had wel wat meer mogen gebeuren met die Aziaten. Vin Diesel past wel in het genre en het verwondert me niet dat ze hem terug namen (samen met Brewster en Rodriguez) voor de 4e film.

avatar van Stephanovic

Stephanovic

Capo Regime schreef:

ik geef het een 2.5 een mooie film als je het over auto's hebt en de races maar het verhaal is heel onorigineel

Hoe beoordeel je onoriginaliteit dan?

Gewoon een heerlijke stoot adrenaline, een geweldige Michelle Rodriguez en ook Vin Diesel natuurlijk, en het verhaal over loyaliteit vooral, ik vond de verhaallijn erg sterk. Als je beweert dat er geen verhaallijn inzit, zoals hier eerder al gedaan werd, heb je het misschien gewoon niet goed gevolgd. Sowieso een drogreden zonder onderbouwing.

avatar van wwelover

wwelover

Prima amusement film. Geen hoogstaand verhaal, maar gewoon lekker standaard en simpel te volgen, in combinatie met lekkere actie en mooie auto's. Nou ben ik zelf verder niet zo'n auto en race gek, maar dit zijn dan wel auto's waar ik van kan genieten. Maar ja eigenlijk hoort het niet zo te zijn dat de auto's belangrijker zijn dan de film. En gelukkig blijft de film wel overeind door de actie. Erg over de top allemaal, maar dat is geen belemmering. Past wel bij deze film.

De cast is prima, gewoon actie figuren. Vin Diesel is verre van een geweldige acteur, maar dit zijn rollen die hem goed liggen. En daar vervult hij die rol ook goed. Paul Walker is hier nog wat onervaren volgens mij, maar al een redelijke acteur. Ook een rol die hem goed ligt, deed me overigens wel denken aan zijn rol in de betere film Running Scared.

Ben benieuwd naar de overige delen, met name deel 4.

avatar van LEIDENAAR187

LEIDENAAR187

Deze herkeken omdat ik de nieuwe ging kijken,en me cijfer verhoogd van een 3 naar een 4.

Was misschien toen iets te streng terwijl ik hem zeker vermakelijk vond in die tijd.

Gewoon een lekkere wegkijk film met aktie,lekkere wijven,stoere gasten,en coole one-liners.

Dit is de film die gone in sixty seconds had willen zien,want hier zitten wel die adrenaline opwekkende achtervolgingen in verwerkt..

avatar van Thorak

Thorak

3.5* had een 4 of hoger kunnen zijn als het verhaal niet identiek had geweest aan Pointbreak , wat op zijn beurt toch weer een betere film was.

avatar van blaze2006

blaze2006

Vandaag weer voor de zoveelste keer gezien. En moet toch zeggen dat ik het een goede film vind. Leuke cast, lekkere sfeer en het verhaal kijkt gewoon lekker weg.

avatar van Replicant

Replicant

Nog steeds de beste van de serie..

Stijgt met kop en schouders boven alle andere F&F uit...

avatar van Pieter1

Pieter1

Dit blijft echt de beste en is mijn favoriete film van alles films die er bestaan.

Ik vind vooral de eclipse uit het begin mooi

het verhaal zit goed in elkaar en ze hebben het verhaal goed weten de plaatsen in de omgeving en je hebt echt het gevoelm alsof je jezelf in deze wereld begeeft

avatar van Pimro

Pimro

Mooi begin van een goeie reeks films TOPPER! 4,5*

avatar van Schiedammer

Schiedammer

Dit is een typische verstand op nul film die altijd leuk blijft om te kijken.

Verhaallijn is simpel en makkelijk te volgen en ook ik vond dit een aftreksel van Point Break alleen dan met snelle wagens.

Acteerwerk was redelijk met een Vin Diesel die uitstekend in zijn rol paste. Paul Walker vond ik wel tegenvallen die past dus niet in zijn rol. Je hoeft alleen al naar de bende te kijken en dan naar Paul Walker. Die ziet er dus niet stoer uit en hoort er dus helemaal niet tussen waardoor die zeker op een infiltrant lijkt.

De dvd-uitgave van de film is uitstekend met een super beeld en een super geluid zoals een goede film hoort te zijn.

Voor mij is de film 3,5* waard omdat dit een prima verstand op nul film die mij vermaakt heeft.

avatar van Phobophile

Phobophile

DIt is een van de beste films ooit gemaakt. Het acteerwerk is subliem en ik heb tranen met tuiten zitten huilen bij het aangrijpende einde. Ik heb de BR-versie gekocht zodat ik iedere avond weer kan kijken en steeds ontdek ik weer nieuwe verrassingen in deze parel.

Het was deze film die mij inspireerde om een VW golf te kopen en deze te voorzien van een galmend stuk buis in plaats van een uitlaat. Sinds het zien van deze topper ga ik eigenlijk geen dag meer naar buiten zonder een 'No Fear' pet op mijn puisterige hoofd.

Wat zo opmerkelijk is, is dat ik deze film absoluut niet waardeerde tot ik na een ongeluk in het ziekehuis belandde en klinisch dood werd verklaard. Toen bleek dat mijn hersendode zaalgenoten The Fast and the Furious allemaal op nummer één hadden staan, begreep ik dat het tijd werd om topacteur Vin Diesel nog maar eens een kans te geven. Ik begrijp niet waarom ik eerder niet doorhad dat dit een... ehh... vet dope film is.

Misschien dat het keiharde realisme van deze prent me aanvankelijk schrik aanjoeg. Ik wist eerst eigenlijk helemaal niet dat alle vrouwen in de omgeving in schaars geklede pornowijven veranderden als je LED-lampjes onder je auto schroeft. En wie had kunnen denken dat diezelfde vrouwen stiekem gewoon diep onder de indruk zijn van eeh.. 'gepimpte' auto's.

Jongens, vergeet niet even langs te komen op mijn Partyflock-account. Ik ga maar eens even een feestje bezoeken met mijn maten genaamd Damian, Leroy, Kevin en Ricardo. Laturzzz

avatar van Actionfreak

Actionfreak

Leuke film en een goeie Cast.

avatar van Quintijn

Quintijn

Deel 1 en tevens ook nummer 1 van de vier films.

Het begon allemaal heel goed, mooie auto's, mooie vrouwen, mooie mannen voor degene met een andere voorkeur haha. En het eindigde ook allemaal prima met een leuk plot. Al met al toch een nette 3,5*

avatar van bild

bild

De beste uit heel te reeks. Paul Walker, Vin Diesel en Michelle Rodriguez en Jordana Brewster acteren goed en het script kon er nog net mee door. Film zorgt voor matig vermaak.

avatar van sinterklaas

sinterklaas

HUH!!!!! Ik heb de dvd maar als ik hem in mijn dvd speler doe geeft ie een Region Error aan. Terwijl het een Nederlandse uitgave is. Is het een fabrieksfout of heeft iemand ander hier last van gehad?

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Toch nog een goede exemplaar weten te vinden en gisteren weer herzien. Ik verhoog hem naar 3,5 sterren. Dit was wel prima vermaak. Mooie auto's, adrenaline verhogende races en natuurlijk weer een leuke rol van Vin Diesel en ook Paul Walker en die lekkere Rodriguez.

avatar van RSmovie91

RSmovie91

De beste van de 4. De Eclipse in het begin is geweldig, evenals de Charger aan het eind.

Het verhaal is bij deze ook goed, de rest is een beetje veel van hetzelfde.

Walker en Diesel is ook een erg mooi duo. En de meiden die erbij hoor zijn ook erg leuk om naar te kijken

Al met al, erg vermakelijke film

avatar van Willemweetniet

Willemweetniet

Wat een draak van een film. Ik viel al na 15 minuten in slaap door het slechte acteerwerk en slappe kleurgebruik en verhaallijn. Ik heb niets met auto's maar ik begrijp best wanneer mensen een lamborginhi of Aston Martin (wel grijs of zwart natuurlijk) mooi vinden. Echter deze felgekleurde dinkytoys met kleuterbumpers en dingetjes waren toch niet om aan te zien. Verschrikkelijk zeg, wat een meuk.

avatar van leidsehoodie

leidsehoodie

Phobophile schreef:

Leuke recensie. Ben het totaal niet met je eens, maar moest er flink om lachen.

avatar van Tarkus

Tarkus

Deze eerste uit de reeks (nu al 4), vind ik wel een van de beste.

Je hoeft niet eens een raceliefhebber te zijn om dit graag te zien, vermits er toch ook een goed verhaal in zit, dat weliswaar een beetje voorspelbaar is, maar toch boeit van begin tot eind.

Paul Walker en Vin Diesel stelen beide de show, maar ook de wagens zijn vooral een lust voor het oog.

Ik had de film vroeger al eens gezien (evenwel geen recentie geschreven toen) en naar aanleiding van het verschijnen (en ook aankoop) van de 4de film heb ik hem terug bekeken, en vind hem dus nog steeds een goede prent.

Op naar de volgende 3....

avatar van charmed one

charmed one

samen met deel 4 het beste deel uit de reeks. mijn vriend is ook fan van de fast and furious delen. dus ik dacht laat ik ze ook maar eens zien. en ben wel blij dat ik het gedaan heb. want ik vind het ook goeie films.

Geweldig

avatar van wyatt earp

wyatt earp

Behoorlijke cliché actiefilm, die eigenlijk nergens over gaat. Op z'n tijd kan ik hier best van genieten. Maar het verhaal is ontzettend voorspelbaar en zoals ik al zei behoorlijk cliché. Af en toe heb ik me best wel zitten ergeren aan de ongeloofwaardige scenes. De actie daarentegen was niet slecht, en Vin Diesel was behoorlijk te pruimen.

Als je een lekkere actiefilm wilt zien, en je hebt geen zin om na te denken, is dit de film bij uitstek.

Kortom: op z'n tijd is een actiefilm wel lekker, maar deze was te voorspelbaar en te cliché.

avatar van ( J )

( J )

opzich leuk vermaak,vooral als je van benzine sluperde machines houdt....

Het verhaal is niet slecht maar komt vaak niet al te origineel over...

de auto's zijn niet helemaal naar mijn smaak (op de charger na)...ondanks dat kan ik zeggen dat de makers hun huiswerk goed hebben gedaan en de juiste auto's hebben gebruikt...wagens die ook veel gebruikt worden door echte straatracers..

aangezien dit is waar de film om draait en er een goeie dosis leuke actiemomenten aan zijn toegevoegd is dit voor mij een dikke voldoende... 3.5

p.s ging halverwege de film even sigaretten halen op de motor en merkte dat de film niet geschikt is als rijvaardigheidstraining...uw medeweggebruikers stellen het gedrag uit de film niet op prijs..

dat je t maar effe weet

avatar van AGE-411

AGE-411

vr 12 maart om 20.40 op 2BE

avatar van aburex

aburex

Heb me goed vermaakt met deze film ondanks het slappe verhaal, maar de actiescènes en de achtervolgingen maken veel goed.

Paul Walker en Vin Diesel vullen elkaar goed aan alhoewel het niet de grootste acteurs zijn.

Toch 4*