Genre: Animatie / Avontuur
Bekijk via Netflix
Bekijk via Prime Video
Bekijk via SkyShowtime
Plot How to Train Your Dragon
"One adventure will change two worlds"
De jonge viking Hiccup woont op het eiland Berk, waar draken bevechten een manier van leven is. De intelligentie en de eigenwijze humor van de tiener vallen niet in goede aarde bij de stamleden en het stamhoofd... niemand minder dan de vader van Hiccup. Maar wanneer Hiccup samen met andere vikingjongens drakentraining krijgt, ziet hij zijn kans schoon om te bewijzen dat hij uit het goede hout gesneden is om krijger te worden. Wanneer hij echter een gewonde draak ontmoet, wordt zijn wereld ondersteboven gegooid, en wat begon als de enige gelegenheid voor Hiccup om zichzelf te bewijzen, verandert in een kans op een nieuwe toekomst voor de hele stam.
Hiccup Horrendous Haddock III (stemrol)
Stoick the Vast (stemrol)
Gobber the Belch (stemrol)
Astrid Hofferson (stemrol)
Snotlout Jorgenson (stemrol)
Fishlegs Ingerman (stemrol)
Tuffnut Thorston (stemrol)
Ruffnut Thorston (stemrol)
Spitelout (stemrol)
Phlegma the Fierce (stemrol)
Katharina
Opzich wel een grappige film, ik was alleen niet altijd geboeid.
FerdinandSluiter
Heb 'm in het vliegtuig gezien. Wel leuk, niet zo bijzonder. Had wel wat grappiger gemogen. Maar dan kan er ook aan gelegen hebben dat we de Nederlands gesproken versie voorgeschoteld kregen. 2.5*
88Fabian
Erg goeie animatie film moet ik eerlijk toegeven,ik heb met plezier gekeken hiernaar.
DavyJones
Ik kreeg tranen en trillende lipjes bij het 'Forbidden Friendship' moment. En ja, die mooie soundtrack maakte het helemaal!
Angel24
Een schattig filmpje, het verhaal is deed mij echter denken aan Wickie de Viking( onlangs MOETEN kijken) muv de draken dan.
Al met al leuk om een x gezien te hebben maar niet bijzonder.
Noodless
Gewoon een hele leuke animatiefilm met mooie beelden en humor. 8/10
Toch wel een lichtelijk tegenvallende film dit. Dat Dreamworks iedere keer tekort schiet t.o.v. Pixar is wel duidelijk, maar bij deze film had ik toch wel iets hogere verwachtingen, aangezien bijna iedereen hier positief over was. Gisteren heb ik de film samen met mijn oudste dochter gezien en het eerste wat ze zegt is dat de hoofdrolspeler, ingesproken door Jay Baruchel, zo’n rare stem heeft. En daar heeft ze een inderdaad een punt. Hoe meer ik er op lette, hoe minder vond ik de stem passen bij het personage dat hij speelt en bovendien is het geen fijne stem, maar eerder een nogal irritante stem en totaal geen humor vanuit zijn kant.
Het verhaaltje zelf komt op een gegeven moment dan wel op gang en wordt wat leuker bij de eerste kennismaking met Night Fury, die niet alleen mooi geanimeerd is, maar ook leuk overkomt. De draken zijn sowieso het grote pluspunt in deze film, want die zijn bijna allemaal wel origineel en lijk, waarbij die dikke wespdraak voor mij een persoonlijke favoriet is.
Helaas is het verhaaltje wat minder boeiend en enorm voorspelbaar evenals de veelal slappe personages. Afgezien van de draken, vond ik de Vikingen er niet zo mooi uitzien en miste het van die kant ook totaal aan humor. Het einde van de film is ook teleurstellend. Het loopt precies zo af als je van tevoren verwacht en het gevecht met de megadraak is ook veel minder spectaculair, dan ik van tevoren hoopte. Jammer, maar het is helaas niet anders.
kuk
Jammer dat op het eind het iets voorspelbaar en uiteindelijk ook vrij chaotisch wordt, want anders had dit tot de top van de animatiefilms kunnen doorbreken. Nu blijft het eerste deel ontzettend leuk, maar had het meer kunnen zijn. Desalniettemin aanrader voor alle leeftijden.
DigiGee
Hele leuke animatiefilm. Vond de film wel wat voorspelbaar maar toch erg leuk.
Leland Palmer
Aan de ene kant vind ik deze How to Train Your Dragon echt helemaal geweldig, aan de andere kant is het veel te standaard en cliché, om zo geweldig te zijn. Hmm, lastig.
De tijd vloog voorbij, ik heb genoten van de schitterende animaties en 'Night Fury' is fantastisch. Helaas - en ik ben niet de enige - heb ik een klein probleempje met de stem van Baruchel. Niet echt komisch en passend. Die van Butler daarintegen wel.
Sowieso zijn de dialogen (en het taalgebruik) niet altijd even passend bij de karakters. Maar dan staat daar een prachtige opbouw van de relatie tussen Hiccup en 'Night Fury' tegenover, gelukkig. Vanaf het begin tot het einde genieten geblazen; eerst in die open grot (de muziek, de training, die ogen van de draak; geweldig) tot de fantastische vluchten. Mooie beelden, geweldig geschoten en meeslepend gemaakt. Goed werk.
Helaas zakt het in de 2e helft wat in. Dit begint bij de scéne dat 'Night Fury' gevangen genomen wordt door de vader van Hiccup. Toen zat ik toch echt van; dit had beter gekund/gemoeten! Jammer. De voorspelbaarheid neemt toe en het wordt wat cliché allemaal - té om nog echt zo te genieten als daarvoor. Gelukkig is het einde wel weer leuk en werkt ook het ietwat dubbele gevoel (Hiccup die een been mist) best prima.
Ik kan me goed voorstellen dat de ''juiste/echte'' doelgroep hier optimaal van kan genieten. En eerlijk is eerlijk; dat heb ik regelmatig ook gedaan. Dikke voldoende.
Skrean
HarmJanStegenga, vind je ava echt awesome! Zal film vanavond kijken, maar klinkt goed.
lala83
Effe de film kenner ( analist voor dreamworks )
Goede verhaallijn - Veel diepte - Kindvriendelijke film ( animatie van de draken ) Geweldige soundtrack - Te voorspelbaar helaas. Wil je van deze film een 5 sterren film maken dan hadden ze de leeftijdsgroep iets omhoog moeten gooien en de draak laten sterven op het einde ( dan krijg tafarelen zoals platvoet en zijn vriendjes 1 ste deel waar jong en oud het niet droog konden houden ).
Kortom dikke 4 sterren en een must om te zien.
Mvg dreamworks.
Brak.
Vorige week nog maar Chasseurs de Dragons gezien, daar volgt dan ook een logische vergelijking mee. En deze Dreamworks faalt op alle belangrijke punten.
Technisch is deze wellicht beter. Daar koop je niet veel mee, maar het mag wel gezegd worden. Zoals steeds is techniek echter geen garantie voor mooie beelden, ook hier wordt dat pijnlijk duidelijk. Stijlloos geval, lelijk kleurgebruik en énorm saaie designs. Vergeten ze daar iemand aan te nemen voor het gehele art design ofzo?
Soundtrack is al even belabberd. Lijkt wel continue aanwezig te zijn, klinkt nergens naar en knalt alle fun uit de film. Voice actors zijn iets te opvallend en passen niet bepaald bij hun personages. Enkel Butler was wel oké, de rest leek weggelopen uit een Apatow film, komt echt niet over in zo'n kinderanimatie.
Verhaaltje is erg saai, voorspelbaar en cliché. Hoeft geen probleem te zijn als men zich met andere dingen kan bezighouden. Genieten van de visuals of van talloze kleine, leuke details. How To Train Your Dragon biedt geeneen van alles.
Zo wordt het dan nog een best lange zit. Vervelend Amerikaans formulewerk dat naast wat technisch bombast echt geen bal te bieden heeft.
Schrijf je eigen Dreamworks animatiefilm in 5 stappen
Hoewel terechte kritiek kan je van Pixar uiteraard net hetzelfde zeggen. Misschien zelfs in 4 stappen.
Precies wat ik hoopte te zien.
How to train your dragon is leuk en vermakelijk! Ik geef toe, ik heb een zwak voor animatiefilms. Zet er een leuk plotje neer, wat leuke personages en wat humor en je hebt me vaak wel binnen. Zo ook bij deze.
Het Viking thema is origineel (ik ken buiten Wicky de Viking van vroeger geen tekenfilm/animatiefilm met dit thema) en de uitwerking is leuk met al die draken in alle soorten en maten.
Ik snap dat mensen zich kunnen storen aan de voorspelbaarheid van de film, want dat is de film wel heel erg. Je kan inderdaad van te voren wel zeggen hoe de film in stappen zal verlopen. Maar ik vond dat niet erg, in tegendeel. Al was 1 ding op het einde wat jammer en dat was dat de gigantische draak iets te makkelijk werd verslagen. Zeker eerder in de film werd de draak als erg eng en gevaarlijk neergezet. Dan was het jammer dat de draak uiteindelijk toch gemakkelijk werd verslagen.
De personages zijn symphatiek en leuk uitgewerkt en zijn fijn om naar te kijken. Je hoopt ook gewoon dat Hiccup de held wordt. Althans, dat had ik. De film gaf mij tenminste een prettig feel good gevoel toen hij de dag redde en het respect van de groep en eerder al het meisje won. Idem voor de band die Hiccup opbouwde met zijn ''eigen'' draak. Het is wat voorspelbaar, maar de uitwerking is leuk. Zeker ook omdat men de film wel luchtig houdt, met veel kleine, grappige momentjes tussendoor.
Buiten het verhaal is de film visueel ook erg aantrekkelijk om te zien. Zeker de ritten op de rug van de draak zien er erg goed uit. Dit kan je ook zeggen voor de kleurrijke landschappen. Het is geen Finding Nemo niveau, maar het kan er zeker mee door. De makers zijn ieder geval creatief geweest met het bedenken van verschillende soorten draken. Er zaten enkele erg leuke tussen.
Ik twijfel nog om de film 3,5* of 4* te geven, maar het feit dat ik deze film toch bijna de hele tijd met een glimlach heb bekeken zorgt ervoor dat ik hem afrond naar boven.
mcdaktari
het is lang geleden dat een animatiefilm me zo goed vermaakt heeft. Deze vind ik qua alles eigenlijk wel geslaagd. Het verhaal is best wel leuk en de computer animatie is een lust voor het oog. Het mooie van alles is, dat ik deze film al enkele weken in bezit had maar had er nog steeds niet naar gekeken omdat ik er niet zoveel van verwachten, achteraf is het toch een ontzettende leuke film die zeker 4 sterren verdiend.
the new guy
Totaal verrast door deze prachtige film. Dit zit super in elkaar met leuke grapjes, goede acties, prachtige beelden en een prima verhaal.
Het is een kinderfilm, dus verhaaltechnisch niet spectaculair. Cliche dus. Maar goed, in een kinderfilm is dat niet storend. Het gemiddelde, zowel hier als op imdb is meer dan terecht!
mock turtle
Geweldige film. Heb ik heel lang naar uitgekeken en ik ben niet teleurgesteld.
De film volgt weliswaar heel voorspelbare verhaallijnen, maar dat heeft me geen moment gestoord. Sterker nog, de timing (bijvoorbeeld de sentimentele scenes overdreven lang vasthouden) was vaak perfect. Visueel ziet het er schitterend uit. Veel humor, veel acties en een aantal ontroerende momenten.
Klein minpuntje: het leek alsof er bij de computeranimaties van de gezichten extra veel aandacht aan de ogen was gegeven (die schoten vaak alle kanten op, waardoor het geheel erg levendig en realistisch werd), maar te weinig aan de monden, die wel heel straks bleven en slecht articuleerden.
Desondanks: 'n knaller!
mock turtle
Dikke voldoende.
Vind je 3***, ofwel 6 uit 10 een dikke voldoende?
Leland Palmer
Eh, ja? Anders zeg ik het toch niet?
En ik reken niet met 6 uit 10-en of wat dan ook maar.
_Moonwalker
Had er eerlijk gezegd niet veel van verwacht, maar moet eerlijk toegeven dat ik onder de indruk ben.
Animatie van hoge kwaliteit, muziek was prachtig, de acteurs deden het goed en het verhaal was een beetje cliché maar toch mooi om te zien. Ook de grappen kwamen altijd aan.
Meer van zulke films graag!
gillie24
Dit is echt een pareltje!
De animatie is van hoge kwaliteit, de stemmen zijn uitstekend, de film heeft humor, de muziek is goed en het verhaal boeit van begin tot eind.
Echt een aanrader! Geschikt voor volwassenen en kinderen, echter niet voor de allerkleinsten.
Een 4,5.
Ik vind de stem van Jay Baruchel (She's out of my league) juist wel passend. Het onzekere wat Hiccup heeft, komt in zijn stem goed naar voren. Hiccup was dan ook niet zo zeer komisch (ook niet zo bedoeld) maar eerder 'hoe een loser een held wordt'. En dat zien we wel vaker. Net als 'The hero gets the girl'. Niet origineel, maar wel heel leuk uitgewerkt.
Raffael77
Visueel aardig maar daar is ook alles mee gezegd. Het is niet slecht gedaan maar niets bijzonder en kan het daarbij ook goed vinden met uitspraken van onderhond.
5 sterren is zo wie zo overschat. Persoonlijk vind ik dat Pixar toch echt meester is op het gebied van animatie.
De film boeide mij totaal niet.
Charlie Cheese
- 1936 stemmen
Mooie film met een redelijk humor-gehalte. Maar uiteindelijk is het toch weer gewoon een +1 in de animatie-filmreeks.
tboezem
Het was een zeer aangename ervaring om deze film te kijken. Prachtig geanimeerde draken en een leuke setting, met het Viking dorp.
Twee kleine minpunten maken deze film onvolmaakt.
Als eerst deed het temmen van een draak mij nogal denken aan de film Avatar, die ik niet lang hiervoor heb gezien. Ik had het idee dat ze dat kleine stukje van Avatar eruit hebben gehaald en er een nieuw verhaal omheen hebben bedacht.
Ten tweede vind ik, net zoals Spetie al aangaf, dat de stem van Hiccup niet bepaald bij het personage past. Als je enkel op de stem af zou gaan zou je denken dat je te maken hebt met een lichtelijk irritant en sarcastisch kind, in plaats van een avontuurlijke meelevende knul. Sowieso stoort het mij vaak wanneer ik de stem van een personage in een film vervelend vind. Gerard Butler heeft overigens wel de perfecte stem voor het stoere Viking stamhoofd.
Deze twee punten konden de pret niet drukken, want de volle 98 minuten heb ik met plezier zitten kijken naar dit zeer vermakelijke drakenspectakel!
Vier welverdiende sterren.
_Moonwalker
De film boeide mij totaal niet.
1 ster vind ik anders behoorlijk onderschat voor zo een film. Heb je wel naar de juiste film gekeken?
BS
Ik ga hier lekker kort over zijn.
Dit is gewoon een heerlijke film om naar te kijken. Goed geanimeerd, goede actie, goede humor en leuk uitgewerkt.
Heb er met veel plezier naar gekeken en ik weet zeker dat ik hem de volgende keer met net zoveel plezier ga kijken !
Handig 4*

How to Train Your Dragon: The Hidden World
2019

How to Train Your Dragon 2
2014

Netflix komt binnenkort met de succesvolle animatiereeks 'How to Train Your Dragon'

Gigantisch succes 'The Wild Robot' (294 miljoen euro) nu direct te streamen

Dreamworks kondigt live-action versie van 'How to Train Your Dragon' aan