Genre: Animatie / Avontuur
Releasedatum: 31 maart 2010
Bekijk via Netflix
Bekijk via SkyShowtime
Plot How to Train Your Dragon
"One adventure will change two worlds"
De jonge viking Hiccup woont op het eiland Berk, waar draken bevechten een manier van leven is. De intelligentie en de eigenwijze humor van de tiener vallen niet in goede aarde bij de stamleden en het stamhoofd... niemand minder dan de vader van Hiccup. Maar wanneer Hiccup samen met andere vikingjongens drakentraining krijgt, ziet hij zijn kans schoon om te bewijzen dat hij uit het goede hout gesneden is om krijger te worden. Wanneer hij echter een gewonde draak ontmoet, wordt zijn wereld ondersteboven gegooid, en wat begon als de enige gelegenheid voor Hiccup om zichzelf te bewijzen, verandert in een kans op een nieuwe toekomst voor de hele stam.
Hiccup Horrendous Haddock III (stemrol)
Stoick the Vast (stemrol)
Gobber the Belch (stemrol)
Astrid Hofferson (stemrol)
Snotlout Jorgenson (stemrol)
Fishlegs Ingerman (stemrol)
Tuffnut Thorston (stemrol)
Ruffnut Thorston (stemrol)
Spitelout (stemrol)
Phlegma the Fierce (stemrol)
jumpstylemovie
Klinkt leuk. Dreamworks maakt er meestal wel wat vermakelijks van.
Revolt
How to Train Your Dragon - ...
En de trailer. Het ziet er fantastisch uit moet ik zeggen. Leuk uniek verhaaltje en een leuke sfeer in de trailer. Daarnaast was de humor ook leuk. Ik ben hier wel benieuwd naar
rbn-93
De 3e trailer staat nu ook al ergens op internet. T ziet er echt heel mooi uit voor een animatie film! ik wil m zien!
BenicioDelToro
Gezien in de persvoorstelling! Echt fantastisch!
Erg van genoten. Mooie animaties (vooral de vlucht op de rug van de draak waren echt duizelingwekkend mooi gedaan), leuke subtiele humor. Deze film biedt het complete pakket: humor, drama, spanning, avontuur en een vleugje romantiek. Alles wat een film de moeite waard maakt. Zeker een aanrader!
rbn-93
Gezien in de persvoorstelling! Echt fantastisch!
Al gezien dan? maar de release is pas op 31 maart dat is dan toch ook voor de pers?
maargoed komt deze film een beetje in de buurt van 'Up'?
dolphinazee
Ik ga op 11 april naar de bios in Antwerpen metropolis.
Ben benieuwd en kijken in 3D
nlanaconda
Erg goede film heb er van genoten en zelfs 2 keer gezien in Bangkok. Een keer normaal 3D en IMAX 3D draait hier al een week. erg mooi gemaakt. De lichaamstaal van de draak is echt heel sterk gedaan. 4 sterren, een dikke aanrader.
tommy_movies
Echt een hele leuke film, maar weeral jammer is dat ze niet met 3D effecten gewerkt hebben allee of toch zeer weinig, dus hij is perfect in 2D te zien.
Rosicky
Hij wordt wel heeeeeel positief ontvangen op RT... 102x Fresh, 3x Rotten. Uitzonderlijk hoog, zeker voor een animatiefilm.
gnoebe
Gisteravond voorvertonning in A'dam. De film loopt als een trein al is het wel vervelend dat die trein niet rustig op gang komt maar vanaf het eerste moment al op volle snelheid ligt. Dan is het even hard werken om op de trein te komen. Het kan aan de kleine zaal met het grote doek hebben gelegen maar ik had de eerste 6 a 7 minuten moeite om alles te zien. De beeldwisselingen gingen zo snel dat niet alles binnenkwam. De makers hebben getracht om de getekende actie hetzelfde weer te geven als dat men dat met geacteerde actie doet. De eerste paar minuten ziijn daardoor m.i. te overdadig. Waar je bij films van Pixar in een vloeiende zachte animatie wordt meegdragen is de animatie van Dreamworks soms ruw en hard. Je verlangt op enig moment naar de zachte kleuren en overgangen zoals die er zijn in bv. Up.
Het verhaal is leuk, de humor is prima! Er is denk ik goed naar te kijken met kleine kinderen al is dit absoluut niet de doelgroep waarvoor hij gemaakt is getuige de soms geraffineerde grapjes. De film is gewoon leuk om te zien maar is voor mij niet de absolute top in het animatiegenre zoals Up. Gewoon een heel goede subtopper.
wwelover
Hele leuke animatiefilm! Veel beter dan ik had verwacht, ik kan wel zeggen dat Dreamworks weer een zeer geslaagde film heeft afgeleverd. Heb hem in I-Max gezien, in het begin vroeg ik me wel af of het wat toevoegde, maar later in de film werd dat wel beantwoord met een: Ja!
Het verhaal is erg geestig, er gebeurd weliswaar niet veel en het is wel wat voorspelbaar. Maar dat is altijd zo, maar het is gewoon heel leuk neergezet. Het is wel wat zoet, en dus voor kinderen ook heel leuk, maar ook voor volwassenen. Wat me vooral positief opviel was hoe ze die draken hadden gemaakt, ik had af en toe gewoon het gevoel en vooral natuurlijk bij 'Toothless' dat je naar grote hond keek, ze zagen er gewoon af en toe 'lief' uit.
De stemmen zijn ook heel leuk, niet heel veel grote namen. Eigenlijk alleen Jonah Hill en Gerard 'elke maand een nieuwe film in de bios' Butler.
Ruim 4*
WessRocks
Zeer leuke en krachtige animatiefilm! Ik ging er met een dubbel gevoel naartoe.. Langs de ene kant wou ik hem graag zien omdat ik we een fan ben van Dreamworks, langs de andere kant sprak het verhaal me niet echt aan..
Maar ik moet mijn mening herzien!
Zeer leuke film, geen spectaculair verhaal, maar wel goed uitgewerkt..
Ook de draken zijn prachtig, fantasie vol en hun emoties worden geweldig weer gegeven!
Ik was vooral blij dat de draken niet konden praten, had ik eerst gedacht, maar nu is er veel meer kracht in hun uiting van gevoel..
De stemmen passen zeer goed bij de Characters, ook leuke personages..
Alleen jammer dat alles een beetje voorspelbaar is en vrij onoriginele karakters van de personages.. Maar dit is eigenlijk helemaal niet storend..
Persoonlijk vond ik het 3D gebeuren weinig toevoegen aan de film.. Ik kan wel diep zien, maar is dit nodig in dit soort film? Ik weet het niet, voor mij moest dit niet echt..
Nelusje
Ik had er eerlijk gezegd al hoge verwachtingen van. Het verhaal, het beeld, origineel verhaal, het zag er allemaal gelikt uit.
Gisteren met een verjaardagsfeestje de film gekeken in 3D
(Het hoeft geen 3D te zijn, dit geeft niet veel extra's aan deze film. Het spectakel zit er zo ook wel in).
Ik vond hem geweldig! Superleuk, spannend voor kids en ook vermakelijk voor volwassenen.
De draken zijn helemaal top, vooral natuurlijk Tandloos. Ik ben helemaal verkocht. Ik vind DreamWorks vaak enigszins tegenvallen, maar had dat bij deze film helemaal niet. Ze hebben het weer helemaal goed gemaakt!
Rich71
Geweldige belevenis in 3D, absoluut een aanrader. 1 heftig schrik moment en moest toen mijn dochter 3 rijen achter ons weg vissen... lol. Zat zelf ook meteen weer rechtop
Maar ohhh, wil niet overdrijven maar dit was echt de mooiste animatie ooit gezien. Een 5 in zijn categorie.
SJRS.VLDT
Ik was zeer verrast door deze film. Ten eerste een zeer meeslepende film en dat van Dreamworks, die toch iets meer voor de humor gingen dan voor de mooie beelden en goed verhaal(zoals Pixar)
Maar bij deze film combineert Dreamworks dat echt fantastisch! Wat een verademing. Zeer origineel, prachtige plaatjes, mooi verhaal (beetje voorspelbaar, maar perfect uitgewerkt) en humor ontbreekt zeker niet. Voor jong en oud!
Ruim 4 sterren
pyamamannl
Gisteren met een verjaardagsfeestje de film gekeken in 3D
Meen je dat nou? 3D maakt die film zo veel mooier. Als ik het verschil zie tussen de trailer op tv en de IMAX in de bioscoop dan kan ik niet zeggen dat het 3d niks toevoegt. Want het ziet er werkelijk waar fantastisch uit.
The One Ring
Schrijf je eigen Dreamworks animatiefilm in 5 stappen:
[noot: ik plaats dit in spoilertags voor mensen die echt niet van te voren willen weten hoe dit verhaal zal verlopen. Mensen die al een sterk vermoeden hebben kunnen de spoilers echter gewoon lezen, want hun vermoedens kloppen onvermijdelijk.]
1. Begin met een loser die graag geaccepteerd wil worden door een bepaalde groep, maar daarvoor een zekere eigenschap mist. Laat hem zich ernstig voor schut zetten aan het begin van de film om dit punt extra duidelijk te maken. Als het even kan, maak de leider van de groep de vader van de held.
2. Verzin een probleem dat de groep niet kan oplossen met hun eigen middelen. Zorg er vervolgens voor dat de held een onconventionele solutie heeft voor het probleem, die hij echter niet meteen kan voorleggen aan de grote groep. Hij houdt de oplossing geheim.
3. Wanneer de oplossing van de held toch aan het daglicht komt gaat er iets vreselijk mis of worden zijn bedoelingen verkeerd begrepen, waardoor hij nog meer een outcast wordt en compleet buiten de groep gesloten wordt.
4. De groep probeert het probleem op te lossen met eigen middelen en zijn opweg naar hun ondergang. Intussen zit de teleurgestelde held te mokken. Gelukkig is er een bijrol (een geliefde of anders een komische sidekick die een serieus moment krijgt) die de held moed inspreekt, waardoor de held zijn oplossing van het probleem ten uitvoer kan brengen.
5. De held red de dag. Wellicht lijkt het even alsof hij sterft. De groep accepteerd de held en gaat zelfs zijn levenstijl overnemen. De film leert ons dat als we maar trouw blijven aan onszelf alles vanzelf weer goed komt.
Iedere Dreamworksanimatiefilm die ik tot nu toe zag, met uitzondering van misschien de eerste Shrek voldoet aan dit stramien. Meer films doen dit wellicht (Pixars A Bugs Life en Ratatouille bijvoorbeeld), maar er zijn nog wat extra Dreamworksingrediënten. Zo wil Dreamworks niet dat je serieus iets gaat geven om wat er gebeurt. Hier zorgen ze voor door bijna constant zelfbewuste grappen te maken. Verwijzingen naar andere films doen het dan bijzonder goed, met name naar Star Wars. Ook de hoofdpersonen mogen niet te geloofwaardig worden. Hiervoor gebruik je modern en semi-hip taalgebruik die niet bij de karakters past. Dit is daarnaast een animatiefilm, dus er moet nagedacht worden over de animatiestijl. De voorkeur gaat uit naar een plastic look, met zo min mogelijk identiteit. Stemmen laat je inspreken door bekende acteurs die over het algemeen geen bijzondere stem hebben.
Je kunt nu zelf een Dreamworksfilm maken. Als je het budget hebt tenminste.
Tot nu toe heb ik geen enkele verwijzing gemaakt naar How to Train Your Dragon. Na de grote positieve ontvangst van Dreamworks nieuwste (98% op Rotten Tomatoes, what the hell?) dacht ik mijn slechte ervaringen met Dreamworks te kunnen vergeten. Ze leken eindelijk sinds de eerste Shrek weer eens een film met een hart gemaakt te hebben. Dit bleek niet te kloppen, zoals duidelijk moge zijn. Tegen licht formulewerk heb ik niets, maar iedere actie van ieder personage in een Dreamworksanimatie valt inmiddels van begin tot einde te voorspellen. Ze gebruiken niet alleen steeds dezelfde formule, maar ook gewoon steeds hetzelfde eindresultaat. Toegegeven, de verwijzingen naar andere films zijn hier achterwege gelaten (de zelfbewuste humor is echter verdubbelt) en geheel tegendraads zijn de draken zowaar mooi vormgegeven, maar verder is het meer van hetzelfde. Alweer. Ik ben het er mee eens dat dit de beste Dreamworks is sinds tijden, maar daar koop ik nog altijd niets voor.
En oh ja, kan die 3D-onzin nu stoppen? Ik vermoed van niet. Dit is de eerste keer dat ik geen keus had tussen 2D en 3D. 3D voegde echt geen zak toe. Het enige wat eraan te bewonderen valt is een matige technische prestatie, die nou al bij vier films die ik zag hetzelfde was. Er wordt echt geen zak mee gedaan, behalve dat sommige vluggere scènes onduidelijker worden en er wat van het kleur verloren lijkt te gaan. Ik heb echt het gevoel 4 euro teveel betaald te hebben voor deze nonsens.
eppo349
Vanmiddag gezien samen met de kinderen en ik moet zeggen "The One Ring" je zit er helemaal naast op het 3d gedoe (doe mij maar 2d) na.
Schrijf je huppeldepup film in 5 stappen geldt zowat voor alle films. Deze film was grappig, spannend en het belangrijkste, meeslepend genoeg om er met plezier naar te kijken. Vooral de kinderen hebben er erg van genoten, wat wil je meer?
gizmoart
Superfilm, echt van het begin tot het einde genoten. Dit zal wel mede zijn doordat ik graag naar films met draken en mythes kijk maar toch.
Voor jong en oud geschikt
nachtschade
Vanmiddag gezien in 3D. Verhaal is vrij simpel en ontstijgt nergens het niveau kinderfilm. De 3D effects zijn echter verbluffend goed en tot in het kleinste detail uitgewerkt. Heb daardoor de gehele film op het puntje van mijn stoel gezeten.
Stephanovic
Schrijf je eigen Dreamworks animatiefilm in 5 stappen:
Je hebt het dan ook over een kinderfilm he...Alsof DreamWorks een voor kinderen onbegrijpelijk verhaal gaat verzinnen zodat de zure critici zich ook met de film kunnen vermaken. Het is een film gemaakt voor (voornamelijk) kinderen en als familiefilm, en ik denk dan ook dat je hem best mag beoordelen vanuit een oogpunt van een kind, of met als oogpunt de 'gezelligheid', om zo het familie-achtige maar even te omschrijven.
Kristiaan
Heb deze het voorbije weekend gezien (Nederlands gedubd) met m'n vriendin en haar kinderen.
Haar zoontje van drie jaar had in het begin even schrik van Nachtfurie, maar dit was gauw over eens hij zag dat hij 'n vredelievende draak was.
Ik heb bijzonder genoten van deze kinder- / familiefilm.
Oké, het blijft overduidelijk hoe het verhaal zal lopen, maar de uitwerking ervan was echt super gedaan.
Films als deze mogen ze me wekelijks voorschotelen.
Ergo, vier dikke sterren!
jochemslot
super leuke animatie film zo'n leuke heb ik in geen tijden gezien.
predator
- 1948 stemmen
Hele leuke kinderfilm. Enige minpunt is misschien de start, wat nogal druk en rommelig overkomt, maar voor de rest eigenlijk niks op aan te merken. De kinderen wilden er zo weer naar toe, zegt eigenlijk genoeg.

How to Train Your Dragon: The Hidden World
2019

How to Train Your Dragon 2
2014

Netflix komt binnenkort met de succesvolle animatiereeks 'How to Train Your Dragon'

Gigantisch succes 'The Wild Robot' (294 miljoen euro) nu direct te streamen

Dreamworks kondigt live-action versie van 'How to Train Your Dragon' aan