• 9.373.582 stemmen

How to Train Your Dragon (2010)

Animatie / Avontuur | 98 minuten

Genre: Animatie / Avontuur

Alternatieve titel: Hoe Tem Je een Draak

Geregisseerd door: Dean DeBlois en Chris Sanders

Met onder meer: Jay Baruchel, Gerard Butler en America Ferrera

Releasedatum: 31 maart 2010

Plot How to Train Your Dragon

"One adventure will change two worlds"

De jonge viking Hiccup woont op het eiland Berk, waar draken bevechten een manier van leven is. De intelligentie en de eigenwijze humor van de tiener vallen niet in goede aarde bij de stamleden en het stamhoofd... niemand minder dan de vader van Hiccup. Maar wanneer Hiccup samen met andere vikingjongens drakentraining krijgt, ziet hij zijn kans schoon om te bewijzen dat hij uit het goede hout gesneden is om krijger te worden. Wanneer hij echter een gewonde draak ontmoet, wordt zijn wereld ondersteboven gegooid, en wat begon als de enige gelegenheid voor Hiccup om zichzelf te bewijzen, verandert in een kans op een nieuwe toekomst voor de hele stam.

Hiccup Horrendous Haddock III (stemrol)

Stoick the Vast (stemrol)

Gobber the Belch (stemrol)

Astrid Hofferson (stemrol)

Snotlout Jorgenson (stemrol)

Fishlegs Ingerman (stemrol)

Tuffnut Thorston (stemrol)

Ruffnut Thorston (stemrol)

Spitelout (stemrol)

Phlegma the Fierce (stemrol)

avatar van predator

predator

• 1948 stemmen

Heb 'm overigens in de 2D versie gezien ivm de kleinste, maar dat was helemaal prima.

avatar van Woodfreak

Woodfreak

Ik vond deze film gewoon geweldig, veel beter dan ik dacht.

Ik heb de 3D Imax versie gezien, de 3D was echt geweldig mooi..

5 sterren!

avatar van MrDN

MrDN

Wat een waanzinnig film zeg. Ik was ook nog van plan om naar Clash of the Titans te gaan maar ik ben bang dat die film mij gaat teleur stellen na het zien van deze waanzinnig goede en leuke film.

Deze film haalt gemakkelijk het niveau van een Pixar film. Alleen misten ik bij de Pixar films altijd een beetje spektakel en dat zat er bij deze film wel in.

Trouwens erg goede muziek weer van John Powell.

avatar van Co Jackso

Co Jackso

• 21924 berichten

How to Train Your Dragon is helaas een kleine tegenvaller geworden. De potentie is wel degelijk aanwezig. Het idee is goed en ook de beelden zien er af en toe prachtig uit. Maar het blijkt maar weer hoe moeilijk het is om van een goed concept een sterk verhaal te maken met een aantal interessante karakters (zie ook Shutter Island).

De karakters in deze film zijn zeer standaard en voorspelbaar. Daarnaast willen ze ook nooit echt grappig zijn. De grootste moeite heb ik trouwens met de hoofdpersoon. Zowel de voice-acting van Jay Baruchel, als ook zijn poging tot komische opmerkingen zijn zwak en eerder irritant. Heel spijtig wanneer het belangrijkste karakter van de film een dergelijke slechte indruk op mij weet te maken.

Een andere gemiste kans is het einde van de film. Het eerste beeld van de "grote" draak is zeer indrukwekkend en veelbelovend. Helaas is deze draak tijdens het eindgevecht niets meer dan een statische boksbal waarmee de kinderen rustig hun ding kunnen doen.Heel jammer, want de potentie voor een spetterend einde was zeker aanwezig.

Uiteraard weet ik ook wel dat ik niet de exact de doelgroep ben voor een dergelijke film. Ik vind het vooral jammer dat een dergelijke film met potentie nooit volledig geslaagd is en op een aantal punten volledig faalt.

avatar van The One Ring

The One Ring

Stephanovic schreef:

Je hebt het dan ook over een kinderfilm he...Alsof DreamWorks een voor kinderen onbegrijpelijk verhaal gaat verzinnen zodat de zure critici zich ook met de film kunnen vermaken. Het is een film gemaakt voor (voornamelijk) kinderen en als familiefilm, en ik denk dan ook dat je hem best mag beoordelen vanuit een oogpunt van een kind, of met als oogpunt de 'gezelligheid', om zo het familie-achtige maar even te omschrijven.

Is het dan de bedoeling dat kinderen constant weer hetzelfde zien? Een gezellige kinderfilm ben ik helemaal voor, maar na de zoveelste Dreamworks met precies hetzelfde plot en precies dezelfde personages en precies dezelfde grapjes ken ik het wel. Neem dan een voorbeeld aan Pixar, die veel gevarieerder zijn en daarnaast ook gewoon kinderen aanspreken. Dat een film leuk is voor de kleintjes mag eigenlijk nooit als excuus dienen om tweederangs kwaliteit goed te praten. Dat zou te makkelijk zijn.

avatar van Nelusje

Nelusje

doodah schreef:

Is hij goed doordat hij in 3D is, of is hij ook 'gewoon' goed?

Hij is gewoon goed!

avatar van Justus18

Justus18

Gezien in IMAX, maar de film zal op DVD overeind blijven, dankzij het kiene verhaal. Zuurpruimen zullen het allemaal wel voorspelbaar vinden, maar laat je door het verhaal meesleuren en je geniet.

Bovendien: de meeste volwassen, ook hele goede, (actie-)films kennen een net zo "voorspelbaar" verloop. En bij kinderfilms is het juist heerlijk om te zien dat het ook zo zal lopen.

Het is verder niet eens zo'n gezellige film. Tijdens de voorstelling vonden een aantal kinderen de film te angstaanjagend en hebben voortijdig de zaal verlaten.

avatar van fvdbrink

fvdbrink

Toeslagen, vervelende brillen, brillen waarvan de batterijen op zijn (?!) deden mij besluiten om deze film gewoon ouderwets in 2D te gaan kijken.

Wat een leuke film! Humor, goed getekend en een origineel verhaal. Enige nadeel was dat de meeste karakters oppervlakkig bleven.

avatar van Tag84

Tag84

super film! erg van genoten

avatar van m1701

m1701

Heel erg leuke en lieve film!

Voor de eerste 45 min. zijn heel aandoenlijk.

Verhaal was ook wel erg leuk

Ahja alle kinder/animatie/familie films hebben een happy ending. Vind het ook niet meer dan normaal!!!

4* voor de prachtig mooie film!

avatar van Ceeda7

Ceeda7

spoiler?

avatar van Mr_White

Mr_White

• 2067 berichten

Grote verrassing. Had niet verwacht dat de film zo leuk zou zijn. Ja, het verloopt allemaal netjes volgens de regels van het genre maar het is wel allemaal uitstekend uitgewerkt. Dreamworks begint steeds meer vat te krijgen op het leveren van top vermaak, en kan daarmee in de toekomst wel degelijk wedijveren met Pixar.

avatar van mnrk

mnrk

Deze film gezien in de 3D versie en het was zeker de moeite waard.

Persoonlijk ga ik bijna nooit naar "animatie" films in de bioscoop maar nu de 3D animatie films er komen zijn ze zeker de moeite waard om te gaan zien.

Deze film is zeer mooi gemaakt en maakt veel indruk . Het ziet er allemaal erg mooi uit en is erg knap gemaakt.

Vooral de stem van Gerard Butler past perfect bij deze film .

avatar van DonLeone

DonLeone

prachtige film! meer valt daar niet over te zeggen

Wa The Fu

echt een aanrader om met je kids heen te gaan

wel in 3D bekijken dan

geweldige ervaring

leuk verhaal uit de stal van Spielberg

de humor wordt goed overgebracht in de NL versie

paar goede grappen en voor de rest fantastische beelden

Geweldige film!

Droog humor (in het engels gezien).

Mooie animatie (het haar op de armen van de grote vickingen alleen al is geniaal gedaan, lol).

En ja, het blijft Dreamworks, dus ze raken ook de gevoelige snaar weer eens prima!

het verhaaltje wat hier boven staat klopt echter voor geen meter.

fvdbrink schreef:

De huidige 3D brillen (bij pathé in iedere geval) hebben geen batt. meer, zijn gewoon lichte wegwerp exemplaren.

Maar niet zo licht dat ze niet goed zitten. Het zijn fijne dingen geworden.

Dus dat is zonde geweest.

avatar van Botje1970

Botje1970

Veel beter dan verwacht, heel erg van genoten

avatar van lordmars

lordmars

wat een geweldig leuke film! ik heb hem dit weekend in 3D gekeken en ben echt onder de indruk, mooie animatie's en een prachtig verhaal met HEEL veel humor!! goeiedag wat heb ik gelachen.

avatar van erreper

erreper

Gister bekeken in de IMAX zaal bij Pathé Arena, in één woord; Geweldig! (En ja, IMAX is echt vele malen beter dan de standaard bios en de toeslag vinden wij voor deze filmbeleving oké)

Prachtige gedetailleerde animatie, leuk verhaaltje en het 3D beeld en geluid waren fantastisch. Vermaak van de bovenste plank, een heerlijk avondje film!

mandy7 schreef:

Geweldige film!

Droog humor (in het engels gezien).

het verhaaltje wat hier boven staat klopt echter voor geen meter.

wat klopt niet?

je bedoelt de samenvatting naast de filmposter

nee inderdaad dat klopt echt niet snap ook niet waar ze dat vandaan halen

maar dat is een detail het is gewoon een geweldige film !!

Wa The Fu schreef:

je bedoelt de samenvatting naast de filmposter

nee inderdaad dat klopt echt niet snap ook niet waar ze dat vandaan halen

maar dat is een detail het is gewoon een geweldige film !!

Inderdaad en Inderdaad!!!

avatar van seantogood

seantogood

Het begint allemaal best droog!

Leuke animatie met een redelijke aardige verhaal. Origineel concept, wel voorspeelbaar soms.

Maar het ging niet diep in op de personages gevoelens. Er zat weinig gevoel in... Natuurlijk wel opvallend gespeeld. Leuk gelaatstrekken erg opvallend. Doet me denken aan Lilo en Stich.

Wel leuke stemmen en vrij apart.

Niet veel mooie scores, de hoofd thema's waren wel mooi en intens. Zoals het affaire stukjes op de draak Maar er zaten echt weinig scores in die mij raakte.

Aardig sound FX. Klinkt echt goed bij de Draken, originele geluiden.

Het camera werk is wel goed in 3D, eenmaal op de draak meevliegen voel je de 3D aardig met je mee. Ze konden wat meer shake gebruiken. Om de Ervaring meer te laten voelen.

Op het eind had ik meer verwacht toen het incident zich voordeed. Meer gevoel en aparte scores, maar het ging allemaal makkelijk door.

Aardige animatie met hier en daar gebrek aan muziek die emoties losmaken.

Het script was wel goed, je kunt merken dat de nieuwe generatie invloed heeft op het script. Er zaten leuke teksten in!

Niet waard om in de BIOS te kijken, gewoon thuis op dvd is voldoende.

Tenzij je de vlieg ervaring wilt meemaken.. Dat is toch even anders in een BIOSCOOP.

avatar van timbo_

timbo_

Na het lezen van vele positieve recensies toch maar besloten om de 3D film toch nog maar een kans te geven. Het was dan ook een fikse tegenvaller dat de must see bioscopen How to Train Your Dragon niet in 3D vertonen. Extra pijnlijk was het dat ik daar pas achter kwam toen ik al in de bioscoop zat. Maar tot zover het geklaag, want ook zonder diepte blijkt How to Train Your Dragon van DreamWorks een animatiefilm die de concurrentie met Pixar met gemak aankan (wat mij betreft is deze laatste DreamWorks beter dan de laatste Pixar, Up).

Het verhaal over de viking hiccup die net iets anders in elkaar zit dan zijn drakendodende soortgenoten is namelijk ontroerend, grappig en spannend tegelijk. Bovendien zijn de vliegscénes een waar genot om in de bioscoop te bekijken. Kortom, gaat dat zien en doe het als het even kan in 3D. Want ik heb het sterke vermoeden dat, How to Train Your Dragon er zelfs nog een stukkie beter door wordt.

avatar van Orizzonte

Orizzonte

Hele leuke animatiefilm met een leuk verhaal en leuke karakters!
Al die verschillende soorten draken zijn ook echt grappig gedaan.
Het verhaal is soms wel een beetje voorspelbaar, maar de uitwerking is erg mooi en de hoofdpersoon is wel komisch.
Heb 'm niet in 3D gezien, maar 'normaal' was het nog steeds een plaatje en zeker de moeite waard
Er zitten echt lieve en grappige stukken in en vond persoonlijk vooral het eerste deel van de film erg leuk als Hiccup en Toothless zeg maar kennis leren maken.
Een aanrader!

seantogood schreef:

3.5

Hab jij gezopen toen je dit plaatste?

avatar van P91J

P91J

goed verhaal ging allemaal in perfect tempo mijn aandacht verzwakte geen enkel moment

avatar van Threeohthree

Threeohthree

The One Ring schreef:

Vermakelijke review wel. Snap het punt ook wel, het is niet een heel nieuw verhaal of plot. Maar ik wil het hier wel graag voor de 3D opnemen. Ik heb hem in zowel 2 als in 3D gezien. Maar in 2D is hij gewoon ronduit saai omdat we het allemaal wel al gezien hebben en verder niet veel toevoegd. Maar 3D maakt het wel degelijk orgineler en vermakelijker plus het is geen Alice 3D of Clash, er zit wel degelijk diepgang in. IMAX geweest wel, geen idee of dat verschilt met normaal. Maar ben benieuwd waarom het voor jou niks toevoegde aangezien ik mij dat moeilijk kan voorstellen.

seantogood schreef:

of lijm gesnoven?