• 9.375.048 stemmen

How to Train Your Dragon (2010)

Animatie / Avontuur | 98 minuten

Genre: Animatie / Avontuur

Alternatieve titel: Hoe Tem Je een Draak

Geregisseerd door: Dean DeBlois en Chris Sanders

Met onder meer: Jay Baruchel, Gerard Butler en America Ferrera

Releasedatum: 31 maart 2010

Plot How to Train Your Dragon

"One adventure will change two worlds"

De jonge viking Hiccup woont op het eiland Berk, waar draken bevechten een manier van leven is. De intelligentie en de eigenwijze humor van de tiener vallen niet in goede aarde bij de stamleden en het stamhoofd... niemand minder dan de vader van Hiccup. Maar wanneer Hiccup samen met andere vikingjongens drakentraining krijgt, ziet hij zijn kans schoon om te bewijzen dat hij uit het goede hout gesneden is om krijger te worden. Wanneer hij echter een gewonde draak ontmoet, wordt zijn wereld ondersteboven gegooid, en wat begon als de enige gelegenheid voor Hiccup om zichzelf te bewijzen, verandert in een kans op een nieuwe toekomst voor de hele stam.

Hiccup Horrendous Haddock III (stemrol)

Stoick the Vast (stemrol)

Gobber the Belch (stemrol)

Astrid Hofferson (stemrol)

Snotlout Jorgenson (stemrol)

Fishlegs Ingerman (stemrol)

Tuffnut Thorston (stemrol)

Ruffnut Thorston (stemrol)

Spitelout (stemrol)

Phlegma the Fierce (stemrol)

avatar van deGVR

deGVR

Best wel een hele leuke film, ook als je buiten de doelgroep valt.

avatar van luuk1988

luuk1988

Leuke film! Vond de omgeving wel een beetje avatar achtig ogen. Als je gewoon eventjes weg wil zinken in een makkelijk verhaal en niet te veel eisen stelt is dit gewoon een prima keuze. Als je een jaar of 10 bent heb je echt een toptijd met deze film maar hij is ook geschikt voor de oudere kijker vind ik! 4*

avatar van Thorongil

Thorongil

De recente animatiefilms, zoals Ice Age, Shrek en Madagascar kunnen me totaal niet boeien, met al hun hysterische personages en continue, flauwe humor.
Ik ben dan ook opgegroeid in de jaren '90 met The Lion King, Pocahontas en Toy Story. Films die een degelijk verhaal te vertellen hadden. Vikingen en Draken spreken nog steeds tot mijn verbeelding en ik ben blij dat ik deze film bekeken heb. De beste animatiefilm die ik gezien heb in de afgelopen 10 jaar. Deze film vertelt een mooi verhaal over een jongen die wat een buitenbeentje is in de stoere Viking-wereld, vechten en doden is niet echt aan hem besteed.
De relatie tussen Hiccup en Toothless (een zeer schattige draak) is schitterend uitgewerkt. Er is veel variatie tussen de draken die allemaal mooi ogen en hun expressies worden mooi weergegeven. Niet enkel een visuele parel, met groots opgezette eindstrijd, maar ook een film met inhoud. De Vikingen worden ook niet karikaturaal neergezet, waar ik wel wat angst voor had. We krijgen klassieke, goed gedoseerde humor en de film houdt zich serieuzer voor dan de meeste animatiefilms tegenwoordig. De film heeft me ook aardig verrast door het hoofdpersonage een been te laten verliezen, had ik niet verwacht in een kinderfilm, best een gedurfde keuze. Mooie familiefilm die ook voor volwassenen de moeite waard loont.
Een feel good film die me terug kind doet voelen. Laat de sequel en animatieserie maar komen!

avatar van the new guy

the new guy

Raffael77 schreef:

Visueel aardig maar daar is ook alles mee gezegd. Het is niet slecht gedaan maar niets bijzonder en kan het daarbij ook goed vinden met uitspraken van onderhond.

5 sterren is zo wie zo overschat. Persoonlijk vind ik dat Pixar toch echt meester is op het gebied van animatie.

De film boeide mij totaal niet.

5 sterren is sowieso overschat? Ben blij dat je dat even duidelijk hebt gemaakt. Kunnen de filmbarbaren wiens mening totaal onbelangrijk is hun stem aanpassen.

avatar van amenmalek

amenmalek

Deze film is een aangename verrassing.

Toothless heeft wel wat weg van Stitch. Goede karakters en natuurlijk een redelijk standaard verhaallijntje. (assepoester heeft dezelfde verhaalstructuur).

Wel erg mooi getekend en zeker in HD een beleving als er gevlogen werd.

Toch alweer een tijd geleden dat ik echt van een animatie heb genoten maar deze komt in de kast

avatar van Tristan Scelso

Tristan Scelso

Erg leuke tekenfilm. Heb hem in 1080p en 3D gezien. Goede animatie effecten! Leuk verhaal! Geef hem 3,5 voor een tekenfilm.

avatar van Jazzthieve

Jazzthieve

Zeer onverwacht een van de beste animatiefilms van de afgelopen jaren. Ik ben 30 jaar en heb mij rot geamuseerd met deze film. Zeer zeker een aanrader.

avatar van Stephanovic

Stephanovic

Bijzonder vermakelijke animatiefilm. Grafisch gewoon heel erg sterk, weer eens wat anders ook. Ik heb me in elk geval geen minuut verveeld. Hier en daar natuurlijk een cliché, onvermijdelijk, maar gewoon een erg goede film.

avatar van Rik^

Rik^

ik dacht dat het een 'gewoon grappige' animatiefilm zou zijn, maar vindt hem boven verwachting leuk. De stem van Jay Baruchel doet het ook goed bij dit karakter imo. Leuk!

avatar van DiKKe_OsCaR

DiKKe_OsCaR

• 2034 stemmen

Wederom erg leuke animatiefilm. Grappige elementen (ook voor volwassenen), zoetsappige elementen, lieve beesten en erg mooi 'getekend'. Kortom, alles wat je van een dergelijke film verwacht.

avatar van Film Fan

Film Fan

Erg leuke en schitterend in beeld gebrachte animatie film. Nu kunnen bij mij animatiefilms toch niet veel slecht doen want ik heb een zwak voor dit genre. Maar het was tot in details prachtig gemaakt. Het verhaal was niet echt verrassend maar dat mocht de pret niet drukken. Het was wel hier en daar lachen geblazen.

avatar van Kosjenot

Kosjenot

In het begin dacht ik heel even ik kijk naar world of warcraft. Maar het verhaal was zo verschrikkelijk goed en de effecten waren door dreamworks zo goed in beeld gebracht dat dit echt een top animatie film is. Het verhaal bleef boeien en ze schakelde precies op het juiste moment over.

Ik vind voor de gerne animatie film deze film een dikke 5 sterren waard. Pixar en Universal mag dan kwa beeld en effecten iets verder zijn. Ik vind deze flm een grote concurrent voor ze.

5 punten.

avatar van hedrick

hedrick

Absoluut een juweeltje van een film binnen de animatieindustrie.

Heb helaas de film niet in 3D gezien, maar het staat vast dat

gezien de mooie plaatjes tijdens onder meer het vliegen van de draak 3D goed tot zijn recht komt.

Tevens hebben de makers van deze film de aandacht goed verlegt

naar de band tussen de draak "toothless" en "hiccup" de viking wat ook een aandoenlijk verhaal oplevert. Volwassenen en kinderen zullen zeker genieten van deze film en daarom is de volle 5 sterren ook zeker op zijn plaats

avatar van eclipx

eclipx

Echt mooie film hoor. Leuk verhaal, animaties (CGI) is zeer goed, en op sommige momenten te realistisch.. de omgeving enzo.

Dacht eerst dat dit een film ging zijn a la Ice Age, en gelukkie was het niet zo, want ik vind alle 3de Ice Ages gewoon stomme snertfilms.

5/5

avatar van aspers

aspers

Ik was al een tijdje enorm grote fan van de muziek uit 'How To Train your Dragon'. Dat album is echt een parel onder de vele soundtracks en scores van de laatste tijd. Dus hoog tijd dan maar om ook eens de film een kans te geven.

Ik kan er heel kort over zijn... de film kan zich makkelijk aansluiten bij de bijbehorende soundtrack. Schitterend animaties, humor, spanning en avontuur. Alles zit er in! Een genot om naar te kijken van het begin tot het eind. En dan te bedenken dat ik normaal alleen maar de Pixar films kon waarderen. Nou, deze staat er netjes naast!

TOPPER! *****

avatar van Smi

Smi

Lachen en erg vermakelijk

avatar van Rabbitto

Rabbitto

Dikke 4 sterren. Wat een leuke film zeg. Ik moet eerlijk toegeven dat ik altijd van animatie films afzie vanwege het extreme kinderlijke niveau en de hoeveelheid films die per jaar uit de ''pixar en dreamworks'' fabriek worden geperst , kwantiteit over kwaliteit als je het mij vraagt.

Echter heb ik deze toch maar gedownload om te kijken of het nou wat was. Er waren in ieder geval genoeg positieve reviews aanwezig!

Een boeiend verhaal met een leuk Noors tintje. Vikingen met draken ipv ongedierte. De stemmen waren ook goed gekozen en het was wel apart om Gerard butler eens te horen in een personage die een vikingsstam leidt ipv een Griekse koning.

In het begin kwam de film wat moeizaam op gang maar uiteindelijk werd dat helemaal goed gemaakt door de leuke muziek i.c.m. graphics en humor.

Ook apart dat John Powell voorbij kwam tijdens de aftiteling (componist van de bourne trilogie muziek).

Al met al een sausje voor een geweldige avond waar je zowel met vrienden als met familie naar kan kijken.

Ik zeg doen..<-

avatar van Steve-OoO

Steve-OoO

Wauw.. Wat een verschrikkelijk leuke film. En heel mooi gemaakt. Dit is niet alleen voor de kids

avatar van Bramtje

Bramtje

5* wat een heerlijke film samen met mijn vriendin van genoten en zij vond hem ook heel erg leuk bedankt dreamworks en pixar voor het bezorgen van een gezellige avond

Ciao

*****

avatar van mr.shhh

mr.shhh

Pracht film.

Vond het verhaal heel erg origineel, vooral het einde vond ik bijzonder verrassend Een niet-alles-komt-helemaal-goed einde zullen we het maar noemen
Het blijft een kinderfilm maar toch kun je goed zien dat ze ook het volwassen publiek willen bereiken, en door hier en daar een schuin te interpreteren grap te verstoppen moet ik zeggen dat ze dat ook goed lukt. Vlak voor het einde was ik even bang dat ze verhaaltechnisch de verkeerde kant op gingen. Dit doordat ze er een wat vervelend moraal tegenaan gooien maar ook dat pakt goed uit.

De animaties waren van extreem hoge kwaliteit. Ik was enorm onder de indruk van de gelaatsuitdrukkingen en mimiek die de karakters en ook de draak hadden meegekregen. Daar kan menig animator nog veel van leren. DreamWorks zelf overigens ook hoor. Neem bijvoorbeeld de emotieloze gezichten van Megaminds. Verschrikkelijk.

Maar het meest indrukwekkende was zonder twijfel de muzikale ondersteuning. Deze is vrijwel de hele film aanwezig en versterkt alle emoties in vrijwel elke scene. De muziek trekt bij emotionele stukken de tranen uit je ogen en plaatst je bij spannende scenes op het puntje van je stoel.

1 van de dan al niet de beste animatie die DreamWorks ooit heeft gemaakt. En dat hadden ze nodig ook! Deze film gaat de Oscar voor beste animatie mee naar huis nemen!

Nu maar hopen dat ze dit bij DreamWorks niet dusdanig gaan uitmelken als Shrek.

avatar van Marcel1969

Marcel1969

Zoek je een animatie film die van begin tot het eind het kijken waard is? Dan moet je deze hebben !! Echt 1 van de beste animatie films ooit gemaakt !! Heb echt genoten van deze!! Toppertje!! Goed verhaal verbluffende animaties ,draken die er komisch en tegelijkertijd ook griezelig uitzien , knap gedaan!!!! 4,5 sterren!

avatar van Zinema

Voorspelbaar vermaak.

Dat Dreamworks naast de eerste Shrek vooral teleursteld is bekend in animatie-land. De kassa's zullen er niet minder door rinkelen en dus blijft men doorgaan met de standaard sprookjes.

Ook deze film is daarop geen uitzondering, ware het niet dat een aantal characters, waaronder het aan 'Stitch' doen denkende draakje, vermakelijk zijn. Het verhaaltje ook, al hangt het van de clichés aan elkaar. Gelukkig zijn de animaties prima en zal ondanks het formulewerk het gemiddelde kind dik tevreden zijn.

Goed.

avatar van dinhus

dinhus

Heerlijke animatie-film, gewoonweg genieten en lekker wegzakken in het wereldje en vervolgens weer een deprimerend gevoel krijgen omdat het is afgelopen.

Wat een onroerend en tegelijkertijd prachtig einde; Hiccup die zijn been kwijt is en veel moeite heeft met lopen, en de viking-bevolking die de draak als vriend ziet!

4*!

avatar van BoerNLul

BoerNLul

Wat een goede film, ik ben positief verrast door dit meesterwerkje. Ik herkende de eerste scene al gelijk de stem van Jonah Hill en Christopher Mintz-Plasse beide van superbad (ook een meesterlijke film)

avatar van Betamax

Betamax

Leuk verhaal, mooie animaties.

Prima film

avatar van SaNDuTjE

SaNDuTjE

Wat een verfrissend leuke film is dit tussen al het Pixar geweld, die gelukkig een keer niet vol zit met domme grappen en de clichés tot het minimum probeert te beperken.

De animaties zijn anders dan we van Pixar zijn gewend (aangezien dat haast de standaard is te noemen) maar het ziet er prima uit en bij vlagen (het eind bijvoorbeeld) erg mooi en haast episch. De personages/gezichten vind ik er persoonlijk wat minder mooi uitzien, maar dat wordt met de grote verscheidenheid aan draken meer dan goed gemaakt.

Het verhaal is simpel en luchtig maar heeft toch wel paar volwassen uithalen zoals wanneer vader Stoick zijn zoon Hiccup niet meer als zijn zoon ziet en ook het feit dat hij zijn voet verliest. Dit maakt de film ook voor oudere kinderen interessant.

Mooie film die in positieve zin anders is dan anders en daarom een aanrader!

3,5

avatar van DennZo

DennZo

Wat een geweldige film, serieus! Lang geleden dat een animatiefilm, laat staan welke film dan ook mij van het begin tot het eind zo vermaakt, verrast, geboeit en soms zelfs lichtelijk ontroerd heeft. Een film voor alle leeftijden met idem dito humor. Wat een genot. Animaties zijn op sommige momenten gewoonweg magisch en betoverend (bijv. wanneer je op de rug van Toothless meevliegt). Heb deze film 1080p op een full hd scherm gezien en ik wist niet wat ik zag. Zo mooi vormgegeven, tot in detail. Ik raad deze film zeker aan iedereen aan. 5 dik verdiende sterren! Kon ik er 10 geven, gaf ik er 10. 20 sterren? Gaf ik er 20!

avatar van otherfool

otherfool

Kwam er tijdens de eindcredits (Jonsi!) achter dat dit hooggewaarde animatiewerk DeBlois' nieuwe project na Heima was. Helaas kon het me al met al niet zo betoveren als (vele) anderen. Al val ik ook niet in de doelgroep.

Toch best veel doorzichtige cliché verwikkelingen namelijk in How To Train Your Dragon (titel laat weinig aan de verbeelding over) waardoor de film zelden boven de middelmaat uitstijgt. Alleen het slotstuk (onze held verliest zowaar een been) deed me wel iets. It was too little, too late. Overigens stoorde de stem van Hiccup (te... tja... volwassen?) me ook. Al met al niet slecht, ook niet echt goed.

2,5*.

avatar van pardalis

pardalis

Een hele mooie en toffe film, de blikken van de beesten hemelen de film volledig op ! een echte aanrader !

avatar van sofripa

sofripa

Jazzthieve schreef:

Hier nog 1 die zich uitstekend heeft vermaakt. Dochtertjelief vond het wel een beetje te spannend .