• 9.382.111 stemmen

Transformers: Revenge of the Fallen (2009)

Actie / Sciencefiction | 150 minuten

Genre: Actie / Sciencefiction

Geregisseerd door: Michael Bay

Met onder meer: Shia LaBeouf, Megan Fox en Josh Duhamel

Gesproken taal: Engels en Spaans

Releasedatum: 24 juni 2009

Plot Transformers: Revenge of the Fallen

"Revenge is coming."

De strijd op aarde is voorbij, maar die in het universum is net begonnen. Wanneer Sam Witwicky (Shia LaBeouf) de waarheid leert over de oude oorsprong van de Transformers, moet hij zijn lot accepteren en zich samenvoegen met Optimus Prime en Bumblebee in hun epische strijd tegen de Decepticons, die sterker terug zijn dan ooit en het plan hebben om onze wereld te vernietigen.

Sam Witwicky

USAF Chief Master Sergeant Epps

Ron Witwicky

avatar van Hayabusa

Hayabusa

Bad boys is veel beter dan zijn sequal, uit jouw opmerking kan ik dan dus uitmaken dat dit deel slechter is dan zijn voorganger, die ik al sowieso niet eens bijster goed vond.

avatar van tijntrix

tijntrix

Nee beter naar mijn mening vond ik bad boys 2 beter dan 1 misschien had ik dat er even bij moeten zetten:D

avatar van Nomak

Nomak

Hoef je helemaal niet erbij te zetten.

Als jij het schrijft, dan lijkt het me logisch dat het jouw mening is.

Het zou nogal wat zijn als je bij elk bericht "naar mijn mening" zou moeten zetten.

avatar van SilentF0rce

SilentF0rce

Inderdaad. Ik vond het een duidelijke mening. Hayabusa probeerde gewoon even bijdehand te doen.

Ik ga vrijdag naar deze film. Ben benieuwd !

avatar van 88Fabian

88Fabian

paul83 schreef:

Ik weet niet hoe deze film is, maar Veronica zit er opvallend vaak naast met de beoordeling.

Inderdaad net zoals hun review van iron-man bijvoorbeeld.

avatar van tijntrix

tijntrix

oja leuke trailer van Ice age zit erin

avatar van *Joly*

*Joly*

paul83 schreef:

Blijf gewoon weg van dit topic. Jou mening telt in elk geval voor niemand hier, want je hebt hem niet gezien. Beetje triest gevalletje dit.

Ja idd, wat loop je je tijd te verspillen dan....×D

avatar van White Trash

White Trash

Ben toch wel benieuwd maar vrees het ergste. Deel 1 vond ik al niet geweldig en de trailer vond ik niet indrukwekkend. Trailer kwam rommelig op me over met robots die steeds minder op transformers gaan lijken.

avatar van paul83

paul83

*Joly* schreef:

Ja idd, wat loop je je tijd te verspillen dan....×D

...............

avatar van seemann

seemann

heerlijk bioscoop materiaal waar je gewoon niet om moet zeuren.

heb van deel 1 ook erg genoten morgen naar deel 2 heb er veel zin in.

avatar van AddictedToMovies

AddictedToMovies

Awake78 schreef:

Ja je hoeft er niet van te houden natuurlijk, maar bij zo'n film wéét je gewoon dat ie voor 90% uit Spec.Eff. bestaat. Dan moet je hem gewoon mijden en je geld in je zak houden.

Maar tegenwoordig worden er nog genoeg films gemaakt zonder CGI toch? Volgens mij net zoveel als in 1999 maar toen waren alleen de Spec.Eff. wat minder.

En 'onze' robots idioot noemen is heiligschennis !!

ik ben ook niet van plan om de film te gaan kijken. En ik blijf de robots idioot vinden!

avatar van jacobine_rodijk

jacobine_rodijk

Zonet terug van de IMAX voorstelling (Pathe Arena), zal waarschijnlijk mijn laatste bezoek zijn aan een blockbuster met een volle zaal, wat een volk. Erg leuk om met volle teugen van een film te genieten samen met het publiek maar hier werd er om de scene heen weer een applaus gegeven voor de meest doelloze momenten. Om maar niet te beginnen dat er gelachen werd om de meest tenenkrommende, kinderachtige momenten, ondanks dat ik het idee had dat er nauwelijks kinderen in de zaal zaten.

Over de film zelf, precies wat je van een Transformers vervolg of Michael Bay film mag verwachten. Het ligt er allemaal lekker dik bovenop en het verhaal is er wederom weer niet. Wat er wel weer-ga-loos uitzag op het IMAX scherm was natuurlijk de trukendoos die ILM uit de kast haalde, geen schaarse momenten met de Autobots/Decepticons die zo nu en dan en beeld waren maar minutenlange scenes met de robots in beeld waarbij er daadwerkelijk wat nuttige dialoog uit de mond kwam dan alleen maar one-liners. Behalve dan die tweeling, ik nomineer ze alvast voor Jar-Jar-Binks-Twins irritatie van het jaar.

Ook erg veel plotgaten in het verhaal, waar ik maar niet verder op in ga omdat dat raar genoeg mij wel aan het denken zal zetten bij deze hersenloze aktiefilm. Als je het eerste deel al hebt gezien dan kun je meer van hetzelfde wachten, heel veel meer. Maar dit is misschien het perfecte voorbeeld waarbij meer niet altijd beter is. 3*

avatar van sobel

sobel

Leuke wegkijk film, soms (vaak) iets over de top stukken of flauwe grappen. Effecten weer prima in combinatie met de erg goede muziek. Deel 1 was wel iets beter maar geen spijt van deze film.

avatar van egelhunter

egelhunter

jacobine_rodijk schreef:

Jij hebt zeker veronica magazine gelezen want je laatste zin dat stond daar ook in. Ik ga morgen ernaartoe. Deze week al 2x deel 1 nog eens bekeken op blu ray.

avatar van jacobine_rodijk

jacobine_rodijk

egelhunter schreef:

Dat moet wel blijkbaar, gezien het een bijzonder, originele uitspraak is dat zelden gebruikt wordt.

avatar van dennisloquet

dennisloquet

Geef mij maar deel 1, Zonder die oude robot had deze film stukken beter geweest.

avatar van Day-V

Day-V

dennisloquet schreef:

Sorry maar wat een slechte reden

avatar van stinissen

Het eerste begin ging nog wel ( op de campus) maar daarna robot gevechten, robot gevechten, robot gevechten, robot gevechten, robot gevechten en nog meer robot gevechten een magere vijf voor deze prent en een doos asprine voor mezelf...

avatar van JacoBaco

JacoBaco

Day-V schreef:

Sorry maar wat een slechte reden

Ik heb anders ook niet echt zin in die ouwe hoor.

Maar goed, mijn aartsvijand Michael Bay heeft zelf aangegeven nooit een liefhebber van Transformers te zijn geweest en dat is helaas ook te merken.

Natuurlijk kan je het niet zo doen als de serie, maar je moet het ook niet zo doen als Bay!

Nogmaals deel 1 geef ik een 3,0, dus wil ik graag weten of (ik) deel 2 slechter of juist iets beter vind dan 1.

avatar van wisqo

wisqo

Net terug uit de bios:

Deel 1 vond ik gaaf,.. Het nieuwe is eraf en deze is wat mij betreft te lang..

Hele coole effecten die lang doorgaan, jammer van de die 2ling die zogenaamd deze tijd moet nadoen:S heel irritant. Als je deel 1 leuk vond is deze een aanrader, anders niet...

2 sterren voor het verhaal, 5 voor de effecten.. 3,5 gemiddeld.

avatar van rep_robert

Ook net terug uit de bios van Groningen, een uber propvolle zaal, met een (voorzichtig) applaudiserend publiek.

Naar mijn mening was het een beetje te overdreven, maar slecht is deze film ook zeker niet.

Integendeel, vanaf de eerste minuut wordt de actie er tegenaan gegooid, de special effects zijn werkelijk indrukwekkend, tot op heden nog niet vertoond(maar er komen nog meer films uit dit jaar).

Weergaloos die special effects, verder is dit eigenlijk gewoon een verlengde versie van het 1e deel, veel humor(waar je van moet houden, en ik doe dat gelukkig)en natuurlijk heeeeeeeel veel actie.

Waar je in deel 1 nog afgetroggeld werd met een paar gevechten van een paar minuutjes wordt je hier gewoon 2,5 uur voorzien van gigantische Transformer gevechten.

Je kan deze film overanalyseren, zoals de meesten waarschijnlijk ook zullen doen, maar dat heeft geen zin. Daar is deze film ook niet voor bedoeld.

Dit is een blockbuster film eerste klas, puur gericht op het entertainen van mensen. Daar slaagt de film meer dan behoorlijk in.

Waar de mensen misschien tegen aan zullen hikken is de lange speelduur, dat is inderdaad niet al te fijn als je in een ubervolle bios zaal zit met al die lichaamswarmte, but who cares

Ook moet je natuurlijk enige affiniteit hebben met de Transformers, als je niet van dit genre houdt of niks met de Transformers hebt zou ik hem wel mijden.

Conclusie

Ik zou zeggen, neem een kijkje in de bios, neem wat popcorn en frisdrank erbij en ga lekker genieten van een mooi avontuur met geil weergegeven Transformers !

4 sterren!

avatar van Mr_White

Mr_White

• 2067 berichten

Het eerste deel was al niet super maar dit was een totale ramp. Tweeëneenhalf uur tergend irritante humor, gewoon elke minuut een compleet geforceerde grap. Verschrikkelijk. De regie van Bay is inmiddels ook bijna zelf-parodiërend geworden, de camera draait rondom elk personage dat stil staat om toch beweging te houden, elke 'dramatische' of 'emotionele' of 'stoere' scène is nog eens extra in slow-motion en de actie-scènes zijn voor het grootste deel weer geschoten met die irritante shaky cam met extreme close-ups zodat je geen zak ziet.

Verhaal valt bijkans uit elkaar van de plotholes, driekwart van de vijftig Transformers in de film hebben bij elkaar amper 10 regels dialoog en doen niets anders dan elkaar neerknallen en dan is er nog de 'tweeling', die bijna tegen het rascistische aanzitten als gangstah-parodies (en die als ik me niet vergis gewoon verdwijnen tijdens het gevecht met Devastator om niet terug te keren).

"artiste"

Sorry maar hier kan ik ff niet bij; mensen die op deze film anti-stemmen uitbrengen (0,5 en 1tjes) met argumenten als 'het verhaal is het niet helemaal', 'plotgaten', 'niet realistisch', 'teveel robots die vechten vechten vechten'. Sorry hoor, iedereen heeft natuurlijk recht op zijn eigen mening maar het lijkt me nogal logisch dat je voor een goed in elkaar zittend verhaal, interessante plotwendingen en realisme niet naar deze film moet gaan! Dit is een film die gebaseerd is op een comic reeks en tekenfilmserie die in de midjaren 80 bedoeld was voor mensen tussen de 9 en 20 jaar (de strips zijn overigens altijd door blijven lopen). Deze stonden ook niet bekend om de lange dialogen. Wat verwacht je dan zelf. Dit is een film die vooral bedoeld is voor de mensen die het toen volgden en ivm de commercie alle extra mensen die ze erbij kunnen trekken.

Film is puur gericht op entertainment maar pretendeert ook niets meer te zijn. En entertainment is het zeker; de film is boven mijn verwachtingen, extreem mooi gemaakte special effects, veel meer transformers dan in 1 die veel langer in beeld gebracht zijn, de gevechten zijn talrijk, echt waanzinnig veel actie. Er zit drama, komedie, klein beetje romantiek maar vooral veel actie in 1 film gepakt en nee natuurlijk niet altijd nodig en op de meest vloeiende wijze geïntegreerd waardoor het voor sommigen als 'over de top' kan overkomen. Voor mij was dat echter niet het geval, ik genoot van alles omdat ik wist dat ik voor de entertainment kwam. Ik verveelde me geen moment en geef de film voor waar ie voor bedoeld is (luchtige entertainment) ook 5 sterren.

Let wel, rep_robert al zegt, enige affiniteit met de transformers is wel gewenst, geen realisme verwachten. Maar als je de serie of de boekjes las en die destijds 'luchtig' opvatte dan ga je zeker weten genieten van deze film en wil je hem straks zeker in je bluray collectie hebben. Als je gewoon van heerlijke actie houdt zal deze film je ook zeker gaan pleasen.

avatar van kArIzMa_Movie

kArIzMa_Movie

Eindelijk, daar komen de recensies...

Zuzuu schreef:

Megan Fox denkt dat ze een engel uit de hemel is, terwijl ze niet eens mooi is met al die overspoelde make-up.

Megan Fox opnieuw 's werelds meest sexy vrouw - Entertainment - entertainment.nl.msn.com

avatar van rokkenjager

rokkenjager

Wat een crap! Met een speelduur van 147 minuten! (hoe haal je het in je hoofd?) heeft Michael Bay simpelweg weinig te vertellen. Bombastisch en lawaaierig . De score varieert van vals sentiment tot nietszeggende herrie. Sentimentele drama en 'n side-romance die voor geen meter werkt. Dat Bay überhaupt nog een verhaal wil vertellen. Zeer karig geschreven.

Verder is z'n visuele stijl oppervlakkig, brak, en ergerniswekkend te noemen. Onnodig veel cuts, irritante actiescènes (veel te druk, luidruchtig en onoverzichtelijk) en het duurt vooral bijzonder lang. De acteerprestaties z'n wisselvallig, Megan Fox en Gibson bakken er hé-le-maal niks van. LaBeouf daartegenover redt enigszins de boel, paar geslaagde momenten her en der. Maar het meest indruk maakt vanzelfsprekend John Turturro, heb mij in ieder geval geamuseerd met z'n spel.

Het optreden (wat een verademing!) van Turturro, paar slapstick-momenten van LaBeouf, aandoenlijke robots zo nu en dan, en paar aardige actiescènes zorgen nog voor een niet compleet rampzalige ervaring. Voor de rest is dit een érg matig vervolg.

avatar van Mr_White

Mr_White

• 2067 berichten

"artiste" schreef:

Het beroemde 'het is gebaseerd op een kindertekenfilm/stripboek, wat verwacht je dan' argument is een goedkoop excuus en geen verantwoording. Makers zouden dus nooit moeten proberen het bron-materiaal naar een hoger niveau te tillen? Onzin natuurlijk.

En het is makkelijk zeggen dat de film puur gericht is op entertainment, maar dat betekent niet dat het alle andere aspecten gewoon kan negeren. Er zijn genoeg films die en vermakelijk zijn én goed gemaakt (zie bijv. het belachelijk overgewaardeerde maar wel perfecte voorbeeld van The Dark Knight, die de blockbuster wel serieus nam en daarom ook zo goed was).

avatar van pie18

pie18

Ik heb de film gekeken omdat ik het eerste deel redelijk tot goed vond.

avatar van 88Fabian

88Fabian

Hallo allemaal.Gister heb ik de film gezien,en het was echt heel cool.

De special effects zijn echt fantastische de acteerprestaties redelijk,

het verhaal simpel.de decepticons hebben een heel leger robots,

die het (soort kristal) 'The Matrix' willen hebben zodat de gemene robot

genaamd 'The Fallen' er voor kan zorgen dat De Zon wordt vernietigd,

en dat daarmee de mensheid is uitgeroeid,dat is het verhaal zo'n beetje.

Ik vindt de film niet beter dan deel 1 maar gewoon net zo goed.

als je robot films tof vindt dan moet je hier zeker naar toe gaan.

avatar van paul83

paul83

Mr_White schreef:

Het basisverhaal van Batman steekt wel iets beter in elkaar dan een serie over auto's die veranderen in robots. Wat een belachelijke vergelijking. Noem nog eens een tekenfilmserie waar een briljant verhaal voor is bedacht (een verfilming).

Ik vindt het doodnormaal dat het verhaal wat aan de karige kant wordt gehouden. Het gaat om explosies, dikke robots en Megan Fox. Meer heb ik, en denk een heleboel anderen, niet nodig.

avatar van Zuzuu

Zuzuu

kArIzMa_Movie schreef:

Eindelijk, daar komen de recensies...

Met zoveel make-up maak ik mijn hond 's werelds meest sexy vrouw.