Terminator Salvation (2009)
Genre: Sciencefiction / Actie
Speelduur: 115 minuten / 118 minuten (director's cut)
Verenigde Staten / Duitsland / Verenigd Koninkrijk / Italië
Geregisseerd door: McG
Met onder meer: Christian Bale, Sam Worthington en Anton Yelchin
Gesproken taal: Engels en Italiaans
Releasedatum: 3 juni 2009
Bekijk via HBO Max
Plot Terminator Salvation
"The End Begins."
De film speelt zich af in post-apocalyptisch 2018. John Connor heeft als lot het leiden van de opstand tegen Skynet en haar leger van Terminators. De toekomst die hij voorzag wordt veranderd door de komst van Marcus Wright, een vreemdeling wiens laatste herinnering is dat hij in een cel op de executie van zijn doodstraf zat te wachten. Connor moet bepalen of Marcus gezonden is vanuit de toekomst, of gered is vanuit het verleden. Samen trekken ze ten strijde tegen Skynet.
- Trailer (YouTube)
- Terminator: Salvation (MusicMeter)
- Game (GamesMeter)
Kate Connor
Virginia
General Ashdown
- 2005 stemmen
Ok daar ben ik wel mee eens. Salvation heeft niet de dreiging van deel 1 en II, maar dat kan helaas ook niet anders omdat alle kaarten op tafel liggen zeg maar.
wat Skynet precies weet of wil van Reese blijft onduidelijk. Ze willen hem maar waarom? Ik hoop op deel 5.
Ik hoop ook op een deel 5 en ik hoop ook dat Bale een pure hoofdrol krijgt.
combi
- 20609 berichten
hmm, er zit toch meer diepgang in dan verwacht aangezien niemand het begrijpt. lol.
- 2005 stemmen
haha jah idd.. maar het verhaal is ook ingewikkeld aangezien John Connor ouder is dan zijn vader, dat was voor mij al moeilijk genoeg
Laat de rest maar zitten!
wu-tang
ook ik had hoge verwachtingen van deze film , tuurlijk het nivau zou nooit dat van de eerste 2 kunnen halen , maar verwachte gewoon een kei harde strijd tussen mens en machine !
probeerde met niet al te hoge verwachtingen naar de bios te gaan
maar nog viel het tegen !!
aktie , special effects en acteer waren wel ok , maar voor de rest zat de film op een kinderlijk nivau , skynet hadden ze veel donkerder en oppermachtiger moeten neerzetten , miste de duistere uitstraling volkomen , zelf de vele verwijzingen irriteerden me , konden ze het er niet gewoon bij 1 of 2 laten , leken er wel een stuk of 10 !!
de film was wel leuk voor een avondje bios en heb me zeker niet verveeld maar een terminator gevoel krijg je er absoluut niet mee !!
toch 3 sterren omdat het wel lekker weg kijkt !!
tn2543
Terminator 1 was goed.
Terminator 2 was SUPERRRR
Terminator 3 was geen bal aan
Terminator 4 was redelijk..
Ik had alvorens deze film GEEN hoge verwachtingen. Dit omdat...James Cameron niet de regisseur was. Als James Cameron weer een Terminator film gaat regisseren dan pas zal de Terminator weer herleven (zal hij denk ik niet meer doen, maar goed.......). Terminator 3 vond ik heeel erg slecht. Genoeg redenen om geen hoge verwachtingen te hebben.
Christian Bale deed het wel aardig. Zoals we altijd van hem gewend zijn. Sam Worthington heeft ook goed zijn werk gedaan. MAAAR... ik vond de rol van Worthington als Terminator niet echt overtuigend....hij had niets speciaals....(dat had Robert Patrick bijvoorbeeld wel... met zijn liquid metal) natuurlijk was Worthington een hybride Terminator maar dit verschil is niet uitgebuit en dat vond ik jammer.
De Romances in deze film stoorde mij heel erg. Bale had een chickie waar hij close mee was..... er werd een beetje gehuild... gekust.l.... Opzouten met die romances!!! Vooral in dit genre. Nergens voor nodig, en het gaf geen toegevoegde waarde...
Als er ooit een nieuwe Terminator uitkomt. Hoop ik niet dat John Connor weer de hoodrol speelt en dat de Terminator hem moeten vermoorden. Want dit was in de laatste 3 filmen de rode draad geweest. Op een gegeven moment wordt dat best boring.... Als er een nieuwe Terminator uitkomt hoop ik in ieder geval dat ze iets creatiever zullen zijn met het verhaal...
Ik gaf deze film een 2,5. Ik werd er niet echt door geraakt. Het einde was ook erg standaard......
Prima actiefilm en leuke terminators.
Acteren was normaal.
En arnold kwam even in beeld maar staat niet op imdb.
3,5 ster
tn2543
Dat klopt omdat Arnold er ook niet in speelde. Het was een animatie.
Dat klopt omdat Arnold er ook niet in speelde. Het was een animatie.
Oke maar dat kunnen ze dan er toch gewoon bij zetten op imdb.
Martinator
ik vond deze film zeker een vooruitgang op deel 3 die ik niks aanvond, maar deel 1 en 2 zijn echt onverslaanbaar.
Evilized
Ik ging deze film in met een glimlach en kwam eruit met een zware depressie.
De eerste helft zat vol met actie en special effects er hing zelfs een angstig sfeertje.
Het was gewoon spannend je hoefde maar even niet op te letten en er kwamen terminators om de hoek kijken.
Hoe kan het dan toch zijn dat er op het laatst bij die film maar twee terminators in dat hele skynet gebeuren rondlopen.
WAAR zijn al die schepen gebleven honderden van die terminators?
ze konden gewoon landen daar en alles opblazen.
Dit verknalde die hele film.
ik kreeg gewoon het gevoel dat het verhaal snel werd afgemaakt.
jammer van die gemiste kans.
tweede helft was zeker minder.
er zitten veel gaten in het plot.
verders prima film.
jumpstylemovie
Ben hem net gaan kijken. De beste terminatorfilm van ze allemaal
Daarom staat The Terminator in jou Top 10 en Salvation niet.
Tuurlijk is dit een goede Terminator film maar als je de eerste 2 hebt gezien kan je hem gewoon niet de beste van allemaal vinden. (Vind ik) Of je moet gewoon op de Special Effects afgaan want gelukkig zit de film daar bomvol mee.
Heeft nou niemand bij het zien van de poster zoiets van:
S.W.A.T. vs The Terminator
Heeft nou niemand bij het zien van de poster zoiets van:
S.W.A.T. vs The Terminator
Nee?
Zuzuu
Ik heb een vraag. Ik heb de film nog niet gezien ofzo, maar gezien de trailer lijkt de CGI idiootachtig, zoals hoe ze Arny hebben gemaakt.
Ik dacht van, het is het jaar 2009 en er bestaat nog steeds zo een enorm afgekraakte special effects???
O,ja mijn vraag: is dit echt het beste wat ze op dit moment kunnen halen van CGI of ligt het aan de makers of aan de budget?
jumpstylemovie
Wanneer je de film bekijkt zul je zien dat Arnie er helemaal niet crappy uitziet. En aan het budget zal het hier zeker niet liggen!
Staaajn_
- 1914 stemmen
De 1ste en 2de blijven de beste.
Daarna de 4de en daarna de 3de.
Nog een goeie film.
En ik was met mijn vriend de eenigste in de zaal !
Martijn1989
Ik had niet al te hoge verwachtingen met deze film en dat bleek dus ook zo te zijn. Het enige pluspunt zijn eigenlijk de special effects en veder vond ik het heel erg matig omdat heel die terminator sfeer/gevoel er niet meer was, het was net alsof ik naar een hele andere film zat te kijken. Wat ik ook miste was de diepgang wat in de terminator films juist heel belangrijk is. Waar ik me ook aan ergde was de locatie het was allemaal zo leeg vond ik en je merkte eigenlijk bijna niks van de oorlog tussen mens en machine, het was alleen maar gefocust op andere onnodige dingen, maarja dat kon je ook wel verwachten van zo'n slechte regisseur. Een slecht begin van de trilogie maar hopelijk een goed eind. een magere 3,5
SSeagal
Ik vind het anders verre van Schwarzenegger lijken, dan is het poppengezicht inderdaad nog echter in de eerste film.
een magere 3,5 ? dat is fucking goed man
of had je meer op een 4,0 gehoopt?
De GeuS
Ik had ondanks mijn voorliefde voor de Terminator-serie niet al te hoge verwachtingen, maar wat een tegenvaller was deze film. Een matig en zoutloos opgebouwd verhaal (alle 'plotwendingen' werden ruimschoots van te voren aangekondigd), platte karakters, de totale tegenstelling tussen de ´feeling´ (soort van luchtig Michael Bay spectakel) van de film aan de ene kant en de irritante en overdreven serieuze en schreeuwerige Christian Bale. Het totale gebrek aan spanningsopbouw en goede actiescenes en zo kan ik nog wel even doorgaan.
Uiteindelijk een film die ik niet eens op dvd wil hebben; 2*
clockwork72
inderdaad ik ben een groot Terminator Fan maar deze film was ondanks de special effects relatief gezien erg zwak. Verder had ik ook niet het idee dat ik naar een terminator film aan het kijken was.
Ik vindt deze Terminator film gewoon saai zonder Arnold Swazzenegger. Het was niet héél slecht maar ik zou hem denk ik niet voor een 2e keer bekijken.
JacoBaco
Wie vindt de Sarah Connor Chronicles eigenlijk de moeite waard?
Het is alleen al gestopt hè?
jumpstylemovie
Ik niet. Niet ontzettend interresant. Geef mij maar moordmachines in de Terminator verhalen
JacoBaco
Het trekt mij ook helemaal niet, maar ik ben wel nieuwsgierig.
De meningen zijn er erg over verdeeld denk.
Captain Pervert
Sarah Connor Chronicles ben ik nu aan het kijken.
Ben bij aflevering 3 van seizoen 2.
De special effects zijn natuurlijk budgettair allemaal net wat minder, en het tempo ligt lager dan in de films. Maar als serie op zich is het leuk, en daarnaast een mooi hommage aan de eerste twee films. Er komen ontzettend veel quotes, momenten en dingen terug in de serie, dat is echt goed gedaan.
Voor de echte fans zeker de moeite waard, het is meer serie-achtig (langere gesprekken enz) en minder een adrenaline rush zoals de films, maar omdat het een goed gemaakt eerbetoon is, komen ze er wat mij betreft mee weg. Kijkt echt lekker weg.
thunderball
Een Terminator film zonder Schwarzenegger. Kan dat? Ja en nee.
Hij was de grote atractie van de originele films en de reden dat mensen er naar toe gingen. Schwarzenegger kon nog zulke spectaculaire films maken, de fans bleven hem vragen: wanneer komt er een vervolg op The Terminator?
Het andere wat de fans vooral willen zien is eindelijk de veldslag met de tientallen (honderden?) robotskeletten, de T800's. Tot nu toe werden we hier mee lekker gemaakt door slechts korte flashbacks (of flashforwards?) en droomscene's.
Helaas zit ook dat niet in de nieuwe film, daar dat type robot pas op het eind in de productielijn zit.
Wat je wel krijgt is een grauw toekomstbeeld waarin de overlevenden veldslagen leveren tegen de bijna onoverwinnelijke machines van Skynet.
Het wordt meer gebracht als een oorlogsfilm a la Platoon, waardoor de sfeer nergens lijkt op dat van de eerdere films.
Spektakel genoeg, maar waar de film vooral de fout in gaat is:
*dat hoofdrolspeler Bale, zoals gewoonlijk veel te serieus alles op pakt. Van zelfrelativering heeft hij blijkbaar nog nooit gehoord. De eerste minuten lijkt hij ook nog zijn stem van Batman te hebben behouden.
*vooral het eerste uur is de film vrij rommelig: de ene ontploffing of actie/oorlogsscene volgt de ander op, zonder dat er een echte verhaallijn in zit en ook zonder dat je maar even wat lucht krijgt om bij te komen
*doordat de belevenissen van Worthington stukken interessanter zijn (en meer fun om naar te kijken) komt in deze film Conner er wel heel bekaaid van af (en da's geen goed teken voor een vervolg).
Feitelijk kwam het echte Terminator gevoel pas in de laatste vijftien minuten met Arnie en de skeletrobot. Toen werd het voor het eerst nog even spannend.
Samengevat: veel spektakel, weinig verhaal en spanning. Ok actiespektakel, maar geen klassieker.
Een zeven, ofwel 3,5 ster.

Terminator: Dark Fate
2019