• 9.378.049 stemmen

Terminator Salvation (2009)

Sciencefiction / Actie | 115 minuten / 118 minuten (director's cut)

Genre: Sciencefiction / Actie

Speelduur: 115 minuten / 118 minuten (director's cut)

Oorsprong: Verenigde Staten / Duitsland / Verenigd Koninkrijk / Italië

Geregisseerd door: McG

Met onder meer: Christian Bale, Sam Worthington en Anton Yelchin

Gesproken taal: Engels en Italiaans

Releasedatum: 3 juni 2009

Plot Terminator Salvation

"The End Begins."

De film speelt zich af in post-apocalyptisch 2018. John Connor heeft als lot het leiden van de opstand tegen Skynet en haar leger van Terminators. De toekomst die hij voorzag wordt veranderd door de komst van Marcus Wright, een vreemdeling wiens laatste herinnering is dat hij in een cel op de executie van zijn doodstraf zat te wachten. Connor moet bepalen of Marcus gezonden is vanuit de toekomst, of gered is vanuit het verleden. Samen trekken ze ten strijde tegen Skynet.

avatar van Mister_Movie

Mister_Movie

Ook ik houd een beetje een gemeng gevoel over aan de film. Enerzijds krijg je inderdaad wel wat entertainment op het bord, anderzijds kan ik hem tijdens het bekijken nauwelijks associëren met de andere Terminators.

De andere Terminators zijn weliswaar ook erg verschillend (vergelijk de grauwe sfeer van 1 met het spektakel van 2), maar kom, eerlijk, ik mis Arnold hier.

Het troostende snoepje, ze monteren hem er eventjes in, doet helaas weinig. Christian Bale als hoofdrolspeler, nope, ik lust hem hier niet.

3* voor een, tja, gewone degelijke actiefilm.

avatar van mnrk

mnrk

thunderball schreef:

Samengevat: veel spektakel, weinig verhaal en spanning. Ok actiespektakel, maar geen klassieker.

Helemaal mee eens, maar Christian Bale zet een prima John Connor neer.

Prima film voor in de bioscoop te zien !!

Verrassend goede film.

Wel eentje met veel zwakke punten. Hele verhaal is compleet onzinnig en slecht uitgewerkt. Simple en dom verhaaltje met nogal wat plotholes.

Maar de film is slim genoeg om daar niet al te lang bij stil te staan, iets wat deel 1 en 2 nog wel eens durfden te doen. Salvation blaast veel zaken op, is visueel best aantrekkelijk met gave belichting doorheen de hele film, brengt energieke actie en bevat echt gave creature designs (voor het eerst in een Terminator film). Die T-motors zijn

Verhaal en personages belangrijk? Best een andere film kijken en deze voorbij laten gaan. Zin in visueel aantrekkelijke actie en een coole setting zonder verder meer verlangens? Aanradertje!

4.0* en een uitgebreide review.

avatar van combi

combi

• 20609 berichten

pff, ik moet ff bijkomen.

Oh die een terminator blockbusterfilm een 4* geeft!

avatar van The Oceanic Six

Juist niet verrassend, want de film ligt bij veel mensen onder vuur omdat het niet is wat gehoopt werd

avatar van AHWA

AHWA

Onderhond schreef:
Die T-motors zijn

Alleen qua design dan. Als ze niet zien dat ze op klaarlichte dag een touw over de weg gespannen is, kun je jezelf geen intelligente robot noemen.

Dat zijn dus de zaken die mij geen bal interesseren in een film als deze.

avatar van AHWA

AHWA

Het punt is dat de film zich volgens mij wel serieus neemt.

avatar van The Oceanic Six

Dat soort zaken stoorden mij ook niet. Meer het gebrek van echte Terminator feeling wat ik echt spijtig vond,

AHWA schreef:

Het punt is dat de film zich volgens mij wel serieus neemt.

Heb ik niet veel van gemerkt. Het is geen parodie en de film probeert het ook niet luchtig te brengen, maar uiteindelijk draait om het zaken die "boem" doen en er slick uitzien. Volgens mij wil de film niet veel meer zijn dan dat.

avatar van Phoenix

Phoenix

Nou, ik vond het gehalte "wat maakt ons nu mens" en "wat blijft er over van een lotsbestemming als er tijdreizen aan te pas komt" toch behoorlijk hoog.

Echt kan me zulke zaken zelfs amper herinneren in de film.

avatar van Phoenix

Phoenix

Pwoah nou en of! John Connor die met tijdreisparadoxen worstelt, Marcus met een identiteitscrisis... Ze namen een behoorlijk stuk van de film in beslag vond ik.

avatar van aunuscus

aunuscus

Wat zei je daar?

Respekked

Kan me ook niet voorstellen dat deze film weinig pretendeert. Dan hadden ze iemand anders dan de meest pretentieuze actieheld in jaren de hoofdrol moeten geven.

Bale pretentieus? En dan een regisseur als McG in de regisseursstoel? En dan ontploffing na ontploffing ... Hollywood op z'n eenvoudigst als je het hebt over "pretenties". Alleen maar positief bedoeld trouwens.

Respekked

Hij is geen Statham of Downey. Heb Bale nog nooit met een knipoog een eenvoudige actieheld zien zijn. Hij is daar ook vast niet op gecast (ondanks McG).

Salvation poogt geen actiefilm met knipoog te zijn, maar poogt tevens ook niets meer dan een eenvoudige actiefilm te zijn. Dus waarom het nu pretentieus zou moeten zijn weet ik niet, behalve dan dat het woord vaak te pas en te onpas gebruikt wordt.

Respekked

Mja ik kan weinig over de film zeggen, maar Bale in de hoofdrol schept wat dat betreft slechte verwachtingen.

Veel harder knipogen dan in American Psycho kan hij in ieder geval niet, althans zonder op een epilepsie patient te lijken.

Maar de film wordt verder wel serieus gebracht, knipoog zou ook niet echt passen binnen de film. Blijft staan dat de regisseur niet verder reikt dan stoere actie te brengen.

Respekked

Ja maar daar is hij dan ook niet de actieheld. Ik vind dat hij als goodguy meestal niet uit de verf komt. En als actieheld zichzelf te serieus neemt, wat veel films (Equilibrium, Batmans) niet ten goede komt.

Kijk naar mijn scores bij die films

Respekked

Hehe, zo negatief ben ik nog net niet, maar het idee is hetzelfde. Binnenkort deze dan maar eens op het program zetten.

avatar van Jonesy

Jonesy

Terminator salvation was wel wat ik er van verwacht had. niet te veel. Vet van de terminator theme en verwijzingen en arnie was ook tof. Maar de bale staat me echt niet aan. en die transformer terminators ook niet.

Hopen dat er een vervolg komt waarin de mensen zich niet overdag kunnen laten zien.

Kortom de future war scene's van de eerste 2 films hadden zeker meer sfeer en spanning dan deze film.

avatar van Nohands

Nohands

Jonesy schreef:

Dat word een donkere film, daar zitten de mensen niet op te wachten...

Een combinatie van dag en nacht misschien wel.

avatar van Actionfreak

Actionfreak

Mensen goed nieuws we hoeven ons niet te vervelen tijdens het wachten op Terminator Salvation 2 of terminator 5.

Want vanaf 13 Augusyus komt de serie Terminator: The sarah connor chronicles op veronica!

Zie link: Terminator - Info - fox.com

avatar van ace leader

ace leader

Ja, een redelijke film. Als terminator-fan was ik wel heel benieuwd naar dit nieuwe deel. deel 1 en 2 zijn de absolute klassiekers en deel 3 was prut. Dit deel is ietwat teleurstellend, deze toekomst van de mens is veel te modern en het lijkt me erg onrealistisch dat er zoveel mensen over zijn met mega-tech apparatuur. De film ziet er ook overdreven uit; de film draait een en al om de effecten. De film is dus eigenlijk een opvuller van de terminator-serie.

Bij de eerste 2 terminator films draaide het vooral om het verhaal. En nu krijg je 80% special effects met een klein geschiedenislesje over de jonge Kyle Reese en een saaie bijrol over de 'terminator' marcus.

avatar van james_cameron

Aangenaam vierde deel, dat de reeks weer wat nieuw leven inblaast. Goed gemaakt, met een niet aflatende reeks indrukwekkende special effects. Ik had zelf nog wel iets meer robots willen zien, maar goed. Het akteerwerk is ook van niveau; vooral Worthington is prima in de gedeelde hoofdrol. Veel leuke verwijzingen naar de eerdere delen ook. Flinke meevaller in ieder geval van regisseur McG, voor wiens carrière ik tot voor kort geen stuiver meer zou geven. Hopelijk is er animo genoeg voor nog een deel, dat op basis van deze film genoeg potentiëel heeft.

avatar van Hectometersnor

Hectometersnor

Wel aardige serie ja, alleen jammer dat hij na 2 seizoenen al gestopt is. Nog erger is wel het feit dat hij stopt na een slotscene waardoor je veel van seizoen 3 gaat verwachten. Hopelijk komt hij alsnog maar zal wel niet.

Wachten op Terminator 5 doe ik sowieso niet echt meer, deel 4 was een grote teleurstelling. Een bevestiging van dat het geldtreintje veel belangrijker is in Hollywood. Een terminator met PG-13 rating is al ondenkbaar en als je het eindresultaat dan uiteindelijk ziet dan kan je je alleen maar afvragen 'waarom'.

Wat zo strak, zo mooi en zo retevet had kunnen zijn is uiteindelijk uitgelopen op een verhaal en beeld dat totaal afwijkt van wat er afgeschilderd word in deel 1 t/m 3. Daarna is de actie allemaal een beetje kinderlijk en vriendelijk. Om maar niet te beginnen over de cast, wat ziet iedereen er toch perfect opgemaakt uit, toevallig?

Nee van mij mogen ze gewoon stoppen hiermee uit respect voor de eerste 3 delen (met name de eerste 2). Maar dat zal wel niet want dat geldtreintje in Hollywood moet wel blijven rijden natuurlijk....

Actionfreak schreef:

Zie link: Terminator - Info - fox.com

avatar van Redlop

Redlop

Hectometersnor schreef:

Ik snap je niet helemaal.