• 9.383.743 stemmen

Geregisseerd door: David Hackl

Met onder meer: Tobin Bell, Costas Mandylor en Scott Patterson

Releasedatum: 8 januari 2009

Plot Saw V

"You won't believe how it ends."

Na de dood van seriemoordenaar Jigsaw zet forensisch detective Hoffman zijn werk voort. FBI-agent Strahm, die ternauwernood een test van Jigsaw heeft overleeft, ruikt onraad en duikt in het verleden van Hoffman. Ondertussen leren vijf op het oog willekeurige vreemdelingen van Jigsaw een gruwelijke les over samenwerken.

wyatt earp

Wow, komen ze serieus met deel 7? Zouden ze dan niet door hebben dat dat niet gaat werken.

avatar van Jaxxx

Jaxxx

Volgens mij gaan ze zelfs door tot SAW 9, want elke SAW-film kost rond de 10 miljoen dollar en het brengt meer dan 100 miljoen dollar op. Dus waarom zouden ze stoppen als ze zo blijven verdienen?

avatar van Joyy

Joyy

avatar van JacoBaco

JacoBaco

Joyy schreef:

kijk dan sesamstraat of zo

Klagen is leuk. Dat doen Nederlanders. Altijd maar klagen. Maar om echt te mogen klagen, moet je eerst de film kijken vind ik. Daarom kijken we de Sawfilms nog.

avatar van paul83

paul83

Inderdaad.

JacoBaco schreef:

Vind ik ook. Maar dat wil dus zeggen dat de makers hun geld verdienen met ons geklaag.

avatar van JacoBaco

JacoBaco

wyatt earp schreef:

Nee, ze verdienen hun geld aan die stomme Amerikanen. Wij Nederlanders zijn niet relevant.

JacoBaco schreef:

Dan levert het misschien nog een leuk zakcentje voor ze op.

avatar van meijer1996

meijer1996

ik vond het een goeie film en 4.0

avatar van Steve555

Steve555

ze hadden het bij deel 2 of 3 moeten laten. Want het meest ongeloofwaardige in de hele reeks is: wie maakt er nou machines na, bijna even goed als jigsaw zelf, zomaar even in je hobbiekamertje en dan ook precies de poppen en de verwelkomingscamera.
Het einde van saw 5 is trouwens denk ik wel het meest gruwelijke en defaitistische angstoproepende manier om te doden, dat je als mens kan overkomen. Ja de muren op je af zien komen is uiteindelijk dodelijk.

De schrijver van de films is duidelijk geinspireerd door de ideologie van het personage dat Kevin Spacey speelt in Seven. Met dat verschil dat Jigsaw wil dat de "slachtoffers" zichzelf zogenaamd redden, zichzelf genezen. Maar iemand laten stoppen met roken zonder opgelegde pavloviaanse conditionering is bekant onmogelijk..vrije wil en zelfinzicht is toch echt wat we willen, en daarom kan ik ook nooit sympatiseren met de beweegredenen van de hoofdpersoon. Waarom laat ie ze dan niet gewoon met rust? Want hij helpt ze blijkbaar toch bij het "zichzelf redden." Het is met andere woorden gewoon goedlullen dat je het recht in eigen handen neemt. Iemand die een ander in verminderde mate van zelfverdediging dwingt is strafbaar. Iemand die de keus van leven en dood op iemand vernauwt is strafbaar. Dus dat hele verhaal van "ik vermoord niemand" is technisch waar, maar de meeste slachtoffers kwamen er wel beschadigd van af als ze het overleefden. En die junkie, ondanks wat jigsaw beweerde (dat iemand gelijk van zijn probleem af is na een sessie), was nog steeds verknipt. Als je iemand martelt om hem beter te maken, haal je misschien een ziekte weg, maar er komt een andere voor terug: post traumatische stress.

Het is maar een film natuurlijk, maar ik vraag me gewoon af hoeveel mensen er zouden zijn die wel wat zien in zijn zieke ideologie, hem aan zouden hangen. De hele spanning hangt dus ook samen van onze weerzin tegenover iemand, een mens, die jouw verplicht je zonden te overzien, zeker als je christelijk bent. Logisch zou zijn wanneer ie een machine voorzichzelf had gebouwd waarbij ie de kans had zijn eigen zonden recht te zetten. Jammer dat kanker, (de wil van god voor veel amerikanen) hem voor was.]

avatar van bollepeer

bollepeer

Joyy schreef:

inderdaad

volgens mij kijken heel veel mensen nog, om op deze site of andere te gaan klagen

avatar van stoffel75

stoffel75

Vind de sfeer van de saw-serie wel ok, en ook de beweegredenen van jigsaw. Maar ik miste toch een beetje meer gore; voor de gore-liefhebbers vond ik eigenlijk alleen de openingsscène de moeite. De testen van de vijf nieuwe slachtoffers vond ik niet echt de moeite, wel leuk dat idee van 'we hadden moeten samenwerken'. Ach, wel leuk om een keertje te zien maar zeker niet de beste uit de reeks, vooral op gebied van gore en gruwelijke sterfscènes.

avatar van Sjoerdow

Sjoerdow

Ik heb er een stuk van meegekregen toen ik halverwege de film binnenkwam stormen bij vrienden.

Het acteerwerk is onder de maat!

En ook de logica is soms ver te zoeken......zijn de karakters nou zó dom?

Sjoerdow schreef:

Het acteerwerk is onder de maat!

En ook de logica is soms ver te zoeken......zijn de karakters nou zó dom?

Moeilijk nadenken in de situaties waar zij zich in verkeren, denk je niet?

avatar van The darkest star

The darkest star

vanavond eindelijk gezien na wat oponthoud met onweer

Ik had wel moeite met het volgen want ik heb 4 nog niet gezien, misschien niet echt slim...
Ging dus meer met 3 vergelijken en dan vond ik deze weer meer op 1 + 2 lijken als in de gore was meer op de achtergrond.
Vond de uitgangsbasis van de 5 geketende personen wel nog goed gevonden, maar als er iedere maal iemand wordt opgeofferd klopt het concept niet meer

Ook had ik moeite met de 2 rechercheurs uit elkaar houden, mede door de flashbacks.
Prikkeldraadval opzetten vond ik wel een goede uitleg verwijzend naar deel 1

Denk dat ik 5 na 1 zet, maar moet 4 dus nog kijken, 2 + 3 doen het niet voor mij (2 te gemakzuchtig en 3 overkill aan gore)

Ik heb deze zien liggen in free record shop. Ik vermoed dat het € 9.99 was

jumpstylemovie

Dat zou goedkoop zijn. In menig ander winkel is ie 20 tot 25 euro...

avatar van J-fan

J-fan

www.amazon.co.uk

voor 7,28 pond, maar de pond is volgens mij wel gestegen en je hebt nog verzendkosten, dus waarschijnlijk gaat ie dan iets van 13 euro kosten, maar dat zou je even moeten checken.

Je hebt by the way wel een creditcard ervoor nodig

JDSsmetje

David Hackl's eerste film.

JDSsmetje schreef:

David Hackl's eerste film.

Koop een lolly en ga het vieren.

avatar van clockwork72

clockwork72

echt bijzonder is het niet meer in deze film. Slechte acteerprestaties en het verhaal slaat nergens meer op. De 1e blijft het best!!

avatar van CodyN

CodyN

Zwakke film, mist de sfeer van het eerste deel, slechte acteerprestaties en ik kon redelijk voorspellen wat je met de werktuigen moest doen. Onorgineel dus. Onorgineel geheel van het einde idee is wel grappig, einde is ook slecht uitgewerkt.

wyatt earp schreef:

Koop een lolly en ga het vieren.

?

avatar van supermovieman

supermovieman

Is er al iets bekend over deel 6?

supermovieman schreef:

Is er al iets bekend over deel 6?

Ja, ik heb hem meerdere malen geprobeerd toe te voegen maar een poster of still vinden is onmogelijk.

avatar van Leno

Leno

Het concept is flink uitgemolken en de films zijn eigenlijk allemaal hetzelfde, met steeds een open einde. In vergelijking met de 2 voorafgaande delen is deze wat rustiger gemonteerd en zit er iets meer lijn in de film. Tegen het einde vallen wat puzzelstukjes op hun plaats en de film weet dan toch weer (zij het steeds wat minder) te verrassen.

Naast het uitgemolken concept dat niets meer weet te brengen is de cast ook matig. Al met al niet best, maar desondanks vermakelijk.

avatar van horrorfreak23

horrorfreak23

ik vind hem wel vermakelijk. Het zijn steeds andere 'spelletjes' die de 'kandidaten' moeten spelen maar het hele verhaal komt inderdaad op hetzelfde neer.

Wat waarschijnlijk ook niet anders kan als ze de delen allemaal met elkaar verbonden willen houden.

Toch ben ik wel nieuwsgierig naar de 6e.

avatar van Lui

Lui (crew films)

• 11940 stemmen

En ja hoor, deel 6 is nog niet uit, of er wordt alweer gewerkt aan deel 7...

avatar van LOTR-lover

LOTR-lover

Ik ben eigenlijk wel erg enthousiast over dit deel. Veel word duidelijk over de voorgaande delen qua verhaallijn en zo blijkt ook dat het hele concept vrij ingenieus in elkaar steekt. Alleen daarvan werd ik al enthousiast. Tevens zitten er een aantal vallen in deze film die ik echt met verbazing heb zitten bekijken.

De extra's op de 2-disc edition zijn trouwens top!