The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring (2001)
Genre: Avontuur / Fantasy
Speelduur: 178 minuten / 208 minuten (extended edition)
Nieuw-Zeeland / Verenigde Staten
Geregisseerd door: Peter Jackson
Met onder meer: Elijah Wood, Ian McKellen en Viggo Mortensen
8,9 (2.182.757)
Releasedatum: 20 december 2001
Bekijk via Prime Video
Bekijk via HBO Max
Plot The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring
"One ring to rule them all."
Een eeuwenoude ring, die jaren zoek is geweest, wordt gevonden en komt bij toeval terecht bij de kleine Hobbit Frodo. Als de tovenaar Gandalf erachter komt dat deze ring eigenlijk de Ene Ring is waar de slechte Sauron naar op zoek is, gaat Frodo samen met Gandalf, een Dwerg, een Elf, twee Mensen en drie andere Hobbits op een groots avontuur om deze te vernietigen.
- Trailer (YouTube)
- The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring (BoekMeter)
- Game (GamesMeter)
- The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring (MusicMeter)
- The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring (The Complete Recordings) (MusicMeter)
- Kijk op Amazon Prime
Boromir
Pippin
Merry
TMP
Mijn favoriete film aller tijden. Eigenlijk is de hele reeks mijn favoriet, maar als ik er toch een film uit moet pikken, dan kies ik voor deze. Geweldige decors, geweldig acteerwerk, geweldige introductie van verhaal. Toen ik deze film voor het eerst zag, was ik al verkocht, en ik kijk hem nog steeds elke keer met veel plezier.
creature creator
Tja.... Dat zijn films die mij meer hebben kunnen vermaken dan LOTR.En je bent een groot LOTR liefhebber,maar daarom hoef je je nog niet zo aangesproken te voelen.ik geef alleen me mening over deze film.
Ben het met hem eens, hij zegt alleen wat hij van de film vind en dat mag hij toch zelf weten.
ben zelf een 'fan' van deze film en vind het werkelijk geweldig, maar ik begrijp wel waarom iemand deze film te langdradig zal vinden. I k heb hiermee geen problemen omdat ik de omgevingen en creaturen al op zichzelf een kijkplezier vind. Maarja iedereen zijn mening.
Maar ik raad je toch aan deel 2 en 3 alsnog volledig te gaan kijken. Want de films nemen je namelijk mee in de film en het verhaal(en dit lukt niet als je doorspoelt:P), ook zit hier wat meer actie in als dit deel.
ZIjn echt het kijken waard.
JB
nakada
@creature creator
Natuurlijk mag hij zeggen wat hij van een film vindt.
Maar zoals ik al zei :
Ik voel me ook niet echt persoonlijk aangesproken. Maar een mening mag ook wel gegrond zijn. Woorden als "pleurisfilm", "bullshit triologie" en "huilers" passen daar niet in. Deel 2 en 3 heb je niet eens bekeken maar doorgespoeld. Afgezet tegen de films die jij wel goed vindt en jouw opmerking bij Narnia lijkt het mij vooral een ongegrond afgeven op een populaire film.
Maar zelfs dat mag.
Ik kan zijn mening, of beter gezegd zijn kreten, niet rijmen met andere commentaren van hem. En volgens mij is het toch ook een beetje de bedoeling om wat argumenten te geven en niet alleen maar te "schelden".
Maar uiteindelijk moet hij het allemaal zelf weten...... zoals ik al zei.
silversurfer
Vond deel 1 leuk om te kijken alleen had het gevoel dat het einde een beetje te snel ging
Le Professionnel
Prachtige film die na 5 keer gezien te hebben nog steeds niet verveelt.
Het begint erg te jeuken, ik begin maar weer met dit deel zometeen
oemoemenoe
mijn 1e blue ray ervaring en dan met zo,n spektakel.
kan niet anders dan 5 ster geven aan dit fantasie avontuur op schijfje.
geen woorden voor , dit is een meesterwerk en een genot voor m,n led tv)ambulight)
met soundbar .
lord of the rings 2 en 3 liggen te wachten als ik weer es echt wil genieten.
aardig detail , m,n vrouw vind er niks aan.
hoe verschillend kun je getrouwd wezen...===
whahaha
Stomme vrouw inderdaad, kijkt ze wel met je mee die 3,5 uur?
Ben zelf net ook weer klaar met dit deel van de jaarlijkse herziening. Lekker kansloos avondje in mn eentje op de bank kijkende naar FOTR. Heerlijk
Nu even nachtwerk maken van the Two Towers!
Hij wordt zelfs witter met de dag in het volgende deel
Grijze haartjes verdwijnen.
Het leven is niet eerlijk, zucht...
oemoemenoe
Stomme vrouw inderdaad, kijkt ze wel met je mee die 3,5 uur?
Nu even nachtwerk maken van the Two Towers!
neen, ze leest een boek of zit boven achter de pc.
vrouwen , zal ze nooit snappen
raar volk
jakobjan1908
Leuke film maar geef toch de voorkeur aan Harry Potter. 3* omdat het hele plaatje wel mooi is.
melvddonk
Na heel lang uitstellen heb ik mezelf dan toch maar eens gewaagd aan de eerste film van deze trilogie. Ik hou absoluut niet van avonturenfilms en ik hou niet van fantasy. LOTR leek me dan ook helemaal geen geschikte film voor mij. Maar ik mag natuurlijk niet oordelen als ik het niet gezien heb, dus ik heb me er toe gezet.
De eerste minuten vond ik helemaal niks. Ik vond de stem van de voice-over erg irritant en ik hoopte dan ook dat dit niet heel de film zo zou zijn. Gelukkig was dit ook niet het geval. Na een paar minuten werd de film wat leuker en kon hij me al meer boeien.
Visueel was het sowieso een plaatje, maar ik had ook absoluut niet verwacht dat ik deze film visueel slecht zou vinden. Alles is erg goed gemaakt. Goede kleding, make-up, sets, kleurgebruik, etc. Erg mooi allemaal. Ook met de acteerprestaties was niets mis. Vooral over de hobbits en over Gandalf was ik erg te spreken.
Na ongeveer een half uur werd ik zowat in het verhaal gezógen. Ik heb me dan daarna ook helemaal niet meer verveeld. Ik vond het verhaal erg spannend en ik zat soms bijna op het puntje van mijn stoel. Iets wat ik totaal niet verwacht had, want dit soort films zijn immers 'niet mijn ding'. Zo zie je toch maar dat je je toch kan vergissen in films en dat je ze echt eerst gezien moet hebben voordat je kan oordelen. Ik zal dan ook binnenkort zeker The Two Towers gaan kijken.
Archibald
Gister voor de vierde keer de Extended edition gezien en ik blijf bij mijn standpunt. Lord of the Rings deel 1 is in mijn ogen verreweg het beste deel. The Shire, Rivendel, Moria, Galadriel en de val van Boromir zijn echt ongelofelijk sterk verfilmd. Ik heb deze keer meer dan ooit gelet op de muziek en wat draagt die mee aan de film. Verder zijn de prachtige natuurbeelden een lust voor het oog.
Ik raad iedereen aan om de Extended Edition te bekijken. De film is veel voller, natuurlijker en minder gehaast op bepaalde plekken. De film laat eerder in de trilogie (door de extended edition) al character development zien.
moviemafketel
- 19752 berichten
Grappig dat een film van 3 uur als gehaast wordt gezien.
Maar de Extended is idd nog leuker.
Archibald
Boekverfilmingen zijn bijna altijd gehaast. Er moet zoveel in zo weinig tijd.
moviemafketel
- 19752 berichten
In een film mag van mij het boek samenvattend worden gebracht. Anders kun je net zo goed alleen bij het boek houden. Ben helemaal tevreden over hoe Jackson het naar het witte doek heeft gekregen.
Archibald
Daar ben ik het zeker mee eens. De LOTR-trilogie hoort zeker in het rijtje thuis van beste trilogie's ooit gemaakt.
Zo niet de beste wat mij betreft, heb ze alle 3 op 5 sterren staan. Al zie ik het toch nog steeds als 1 geheel in plaats van een trilogie
Minotaures
Er zijn toch vele fans teleurgesteld dat de avontuur van de Hobbits tijdens hun reis niet helemaal hierin op beeld is. Zo vonden mensen jammer dat Tom Bombadil, het betoverde bos en de Barrow-downs hier niet in voorkwamen.
Wel jammer, want stel je voor dat zulke stukjes in zaten, zou het nog leuker, gevaarlijker en avontuurlijker hebben gemaakt. Maar uiteindelijk ben ik toch tevreden hoe het hiervoor staat (de Extended versie dan wel).
Denk dat Jackson liever ook wel zo'n hele boek zou willen verfilmen. Soms moet je gewoon ergens in snijden. Je kan niet iedereen tevreden houden natuurlijk
Minotaures
Inderdaad.
Het lijkt me ook lastig om elk situatie uit een boek van 480 pagina's te verfilmen.
Jorg91
geweldige film! dit is de 2e keer dat ik de triologie kijk. prachtig stuk voor stuk. geweldig in elkaar gezet, super verhaal, goeie acteurs. hoe kunnen ze zoiets maken ?
astonm
Zo, zeg, ik zie dat ik per ongeluk een 4,5 had gegeven....
Terwijl het op een na favoriete film aller tijden is.
Zadel
4 jaar voor het regiseren van een film vind ik best lang...hierbij komt ook nog de tijd waarin de hele wereld van tolkien in kaart gebracht is...
als er iets is wat deze film niet is, is het gehaast. het is idd wel zo dat veel gedaan moet worden in weinig speeltijd...toch denk ik dat deze film het juiste heeft weggelaten.
Denzz
Daar sluit ik me bij aan. De film kwam helemaal niet gehaast over volgens mij: als je nu kijkt naar de eerste scènes in de Gouw, die waren allemaal toch enorm ontspannnen en mooi. Jackson heeft de juiste dingen weggelaten en ipv zoveel mogelijk dingen te tonen in de film, neemt Jackson de tijd zijn verhaaltje te vertellen.
Als je het vergelijkt met het boek, komt zo'n film altijd een beetje gejaagd over.
wajan7
+ de wereld
+ de personages zijn leuk en verschillend
+ het grote we werken ergens naar toe gevoel
+ het fantasy gehalte
+ de actiescenes zijn goed uitgewerkt
+ de met computer gemaakte omgevingen
+ het verhaal is perfect
kijken als
> je een bewoner van dit universum bent

The Lord of the Rings: The Return of the King
2003

The Lord of the Rings: The Two Towers
2002

'Lord of the Rings'-films populair bij Nederlandse HBO Max-kijkers

'The Lord of the Rings' krijgt een gloednieuw vervolg: releasedatum 'The Hunt for Gollum' bekendgemaakt

Hugo Weaving niet te zien als Elrond in nieuwe delen 'The Lord of the Rings: 'Ik word te oud'

Nieuwe 'The Lord of the Rings'-films in de maak: Keren geliefde personages terug?

The Shawshank Redemption

The Lord of the Rings: The Return of the King
Avontuur / Fantasy, 2003

Gladiator
Historisch / Drama, 2000
elvesdwarforcsmiddle-earth (tolkien)hobbitverlies van geliefdegebaseerd op boekrivierbergobsessieminemazemagiefireworkskasteelvulkaanpowerbraverybirthday partyoorlogoomverslavingvoortvluchtigetrollstrijdgewelddemondoodblizzarduncle nephew relationshipfantasy worldtovenaarreisringinvisibilitylive action and animationhero's journeywraith sword and sorcerytrekkinggood versus evilmiddle-earthmiddle-earthcreaturesepic questhobbitstrolls