• 9.379.389 stemmen

The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring (2001)

Avontuur / Fantasy | 178 minuten / 208 minuten (extended edition)

Genre: Avontuur / Fantasy

Speelduur: 178 minuten / 208 minuten (extended edition)

Oorsprong: Nieuw-Zeeland / Verenigde Staten

Geregisseerd door: Peter Jackson

Met onder meer: Elijah Wood, Ian McKellen en Viggo Mortensen

IMDb beoordeling: 8,9 (2.182.757)

Releasedatum: 20 december 2001

Plot The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring

"One ring to rule them all."

Een eeuwenoude ring, die jaren zoek is geweest, wordt gevonden en komt bij toeval terecht bij de kleine Hobbit Frodo. Als de tovenaar Gandalf erachter komt dat deze ring eigenlijk de Ene Ring is waar de slechte Sauron naar op zoek is, gaat Frodo samen met Gandalf, een Dwerg, een Elf, twee Mensen en drie andere Hobbits op een groots avontuur om deze te vernietigen.

avatar van maxo922

maxo922

geweldige film, alleen jammer dat er maar weinig vrouwen in voor kwamen. maar alsnog * 5,0

avatar van mikeh

mikeh

Hankieh schreef:

Ik snap nog niet echt wat nou zo'n groot (en overtuigend) verschil is om daar op over te gaan :S

Edit: Dan bedoel ik over gaan op Blue Ray van af DVD.

Video is sowieso uit, alhoewel ik het nog wel gebruik voor het opnemen van TV dingen.

Dat is er ook niet!

Ze verzinnen gewoon weer wat nieuws omdat ze er dan weer meer aan verdienen

avatar van Martijnnn

Martijnnn

deTuinman schreef:

Echte starwars fans kosten de nieuwe trilogie uit.

Echte Film fans hebben een eigen mening.

avatar van jirachi03

jirachi03

Ik heb deze film van een 0,5 tot een 5,0 verhoogd. Ik had niet zo'n goede herrinerringen aan deze film. Ik had hem vroeger gezien en ik had pas geleden echt geen zin om deze te bekijken. Maar omdat ik niks te doen had was ik wel benieuwd vanwege de ***** sterren.

Ik besefde dat ik vroeger te jong was om deze leuk te vinden en te snappen. Helaas heb ik maar 1 uur gezien.

avatar van jirachi03

jirachi03

Ik merk wel dat veel van Lord of the Rings op Star Wars lijkt!

avatar van Quido

Quido

jirachi03 schreef:

Mag je me uitleggen wat er zo moeilijk of geniaal is aan dit stukje cinema. Iets wat de massa waardeert, is niet per definitie ook goed.

avatar van serpico

serpico

All we have to decide is what to do with the time that we are given...

De extended cut nog eens opgezet vanavond, en aw wat mooi weer. Snotter alom in dit prachtige verhaal over vriendschap en het besef, het échte besef dat je op een queeste bent die mensenlevens kost.

I wish the ring had never come to me.

Eigenlijk lame om je af te vragen wat er zo geniaal is aan The Lord of the Rings, want iets genialers dan dit zullen wij mensen nooit maken. Ik heb oprecht medelijden met hen die de schoonheid missen.

Maar daar maak ik me nu niet zo druk om. Macht en opoffering en levenslust is wat mij momenteel bezighoudt.

5* weer

avatar van Nomak

Nomak

jirachi03 schreef:

Een film die ongeveer 3 uur duurt geef je 5 sterren terwijl je er maar 1 uur van hebt gezien??

88Fabian

hoe kan deze film goed gevonden worden?,het enigste goeie zijn de mooie landschappen die je ziet,het verhaal is ongeloofelijk slaapverwekkend,ook omdat ieder deel minimaal 3 uur duurt,deze film heeft geen recht op een oscar,de film is zeker 2,5uur praten,meer niet.

avatar van O.S.

O.S.

Volgens mij vind je hem stiekem wel leuk. Als je het eerste deel al zo kut vind dat je een 0,5 geeft en dan nog eens de volgende 2 delen gaat kijken roept vragen bij mij op.

O.S. schreef:

Ik vind ze allemaal slecht,ik geef ze niks voor niks een 0,5,als ik eenmaal begin met kijken van een trilogie dan wil ik het ook afkijken,heb er voor het huren van alledrie de films niks voor niks geld aan betaald,dat maakt het nog erger eigenlijk.

avatar van Martijnnn

Martijnnn

Haha, als je het toch zo slecht vindt ga je het toch niet afkijken, in ieder geval geen 8/9 uur.

88Fabian schreef:

Hoe kan deze film goed gevonden worden? Dat vraag ik me ook af van #6 in jouw Top-10!

Flipman schreef:

Zozo iemand met een eigen mening,wat maakt mij dat nou uit.

avatar van moviefanatic

moviefanatic

88Fabian schreef:

Volgens mij heb jij er gewoon geen snars van begrepen, want een halve ster voor deze film (de laagst mogelijke score dus) kan écht niet!

moviefanatic schreef:

Volgens mij heb jij er gewoon geen snars van begrepen, want een half ster voor deze film (de laagst mogelijke score dus) kan écht niet!

Waarom kan een 0,5 niet?,mag toch?

avatar van moviefanatic

moviefanatic

88Fabian schreef:

Waarom kan een 0,5 niet?,mag toch?

Natuurlijk mag jij een halve ster voor een film geven als jij vindt dat die film niet meer verdient.

Maar als je de onderdelen als de score, de acteerprestaties, de kostuums, het script/de verhaallijn en de cinematografie etc apart probeert te beoordelen, kun je in mijn opinie nooit uitkomen op een halve ster. Ok, stel je vindt het verhaal niet interessant of te vaag en geeft dat onderdeel 0.5 ster, dat kan ik nog wel begrijpen (of nee, toch niet eigenlijk). Maar vind je de rest ook daadwerkelijk zo slecht dat je zelfs gemiddeld op een half uitkomt? Dat lijkt me gewoon irreël..................

Vandaar mijn reactie. Natuurlijk mag jij stemmen zoals je zelf wilt, dat is ook de bedoeling. Maar doe het alsjeblieft wat meer weloverwogen. Er zijn mensen die ergens een half voor geven omdat ze het 'saai' vonden of een acteur 'irritant' vonden en daar erger ik me aan. That's all.

avatar van anne J

anne J

Ik heb dat idee ook altijd moviefanatic.. Films kunnen nog wel zo slecht zijn, maar ik ben ook nog nooit op een 0.5 uitgekomen. En volgensmij maar 2x ooit op een 1, haha.

Maarja.

moviefanatic schreef:

Zoals ik al zij ik geef een 0,5 omdat alleen de landschappen mooi in beeld zijn gebracht.

88Fabian schreef:

Zozo iemand met een eigen mening,wat maakt mij dat nou uit.

Nou, jij zet vraagtekens bij de smaak van mensen die deze film -die jij een wanproduct vindt- mooi vinden, ik vraag me iets dergelijks af over jou, daar jij Revenge of the Sith -die mij mij het hyperspace-portaal met supernova's deed overlopen- zo hoog waardeert. Ik probeer je niet aan te vallen, ook al had ik misschien dat uitroepteken in mijn oorspronkelijke bericht achterwege moeten laten. Als jij je de kwaliteiten van The Fellowship of the Ring mag afvragen, dan mag ik dat toch zeker ook bij Revenge of the Sith?

moviefanatic schreef:

Ah, daar hebben we 'm weer, de eeuwige, doch steeds interessante discussie over het stemgedrag. Ik ben het niet per definitie met je oneens, Moviefanatic.

Maar aan de andere kant; als ik een film heb gezien die ik zwaar bagger vind, dan kunnen er inderdaad elementen zijn die bij mij in het oog springen, zo van: 'Nou, dat en dat -camerawerk/spel/editing/muziek/geluid/VFX/kostuums/etc.- vond ik nog wel gaaf, maar de film zelf is zwaar klote!' Dat wil zeggen dat ik voor die positieve elementen de film een hogere score dan het laagst haalbare geef. Maar het kan ook zo zijn dat deze dingen me niet boeien en de kijkervaring in het algemeen voor mij het zwaarst meetelt. Er zijn zo van die films die ik een gigantische verspilling van tijd vind, ook al wordt er nog zo goed in geacteerd, bijvoorbeeld. Als ik me niet goed kan inleven, kan dat al gauw een groot probleem met de film opleveren. Superpatriottisme, zoals in die walgelijke Spider-Man films, doen echt afbreuk aan de hele film, zelfs enige vormen van humor maken zo'n flick dan niet beter. Iedereen loopt weg met Spider-Man 3, maar mede vanwege dat vaderlandslievende gewauwel, de belachelijke dialogen en die Emo-Parker kan ik níet naar die film kijken. Oh ja, ze hebben het karakter Venom ook verkracht. Dan ga ik niet meer kijken naar wat er goed is en krijgt de film van mij de volle laag stront over zich heen.

Als liefhebber van The Lord of the Rings, om maar weer on-topic te komen, kan ik me voorstellen dat de score van Fabian je mond doet openvallen van verbazing. Mij ook, enigszins. Ik vind het vooral jammer. Maar ja, niks aan te doen. OK, ik weet dat ik met hem in discussie ging over een film die hij dan weer mooi vindt en die ik verschrikkelijk vind, maar toch. Als er alleen maar films in zijn lijst stonden die ik ook zeer hoog acht, dan had je me daar dus niet over gehoord. Misschien spreek ik mezelf nu tegen door het toch deels voor Fabian op te nemen, maar als een film gewoon niet genoeg positieve elementen bevat om de kijkervaring prettig te maken, dan komt men waarschijnlijk vaker op een zeer negatieve, zo niet meest negatief mogelijke beoordeling uit.

Flipman schreef:

Zoals ik al zij ik heb niet gezegd dat je revenge of the sith goed moet vinden,maar ik heb 1 ding hierover te zeggen,als het grote publiek films van the lord of the rings fantastisch vinden,moet ik dat dan ook fantastisch vinden? nee toch? dat lijkt wel zo als ik de reacties zo lees als ik zeg dat the lord of the rings volgens mijn mening niet goed is.

avatar van serpico

serpico

88Fabian, ik denk dat veel liefhebbers van The Lord of the Rings, waaronder ik, de film zó waanzinnig goed vinden dat die allerlaagste score van jou gewoon absurd lijkt.

Maar niemand valt je aan, en we laten je natuurlijk in je waarde enzo. We stromen alleen over van onbegrip en medelijden dat jij hier niet van kunt genieten

serpico schreef:

Hehe iemand die het een beetje probeert te begrijpen.

avatar van lecks-almelo

lecks-almelo

echt een mooie film,

goed acteurwerk van die frodo, die iedereen betovert met zijn ogen!

een film waar niks op aan te merken is.

avatar van jumpstylemovie

jumpstylemovie

maxo922 schreef:

Ondanks het gebrek aan vrouwen is de film goed genoeg voor een Nummer #1 plaatsje in je Top 10 , dunkt mij zo

avatar van josseheijmen

josseheijmen

d.d. 23112008

(...) Misschien spreek ik mezelf nu tegen door het toch deels voor Fabian op te nemen, maar als een film gewoon niet genoeg positieve elementen bevat om de kijkervaring prettig te maken, dan komt men waarschijnlijk vaker op een zeer negatieve, zo niet meest negatief mogelijke beoordeling uit.

Prachtig uiteengezet flipman! En hiermee bedoel ik jouw gehele post van 23 november 2008, 22:59 uur, niet alleen deze quote. Maar ja, ik bespaar MovieMeter een beetje cyberspace

avatar van moniquep

moniquep

waanzinnige film

josseheijmen schreef:

Prachtig uiteengezet flipman!

Dank je .

88Fabian schreef:

Nee, je hebt niet gezegd dat je Revenge of the Sith goed moet vinden, klopt. Maar als je vraagt: 'Hoe kan deze film goed gevonden worden?' Nou, dan zeg je eigenlijk dat niemand van deze film zou moeten/mogen houden. Ik begrijp echter uit jouw reacties dat je dat niet zo bedoelt. Bovendien is het stof voor discussies en dergelijke.

Wat jouw stemgedrag betreft, daarmee vind ik dat je in je recht staat. Ik bedoel, er waren nog wel grappige dingen aan die Pirates of the Caribbean films, maar over het algemeen vind ik dat gewoon zeer, zéér onprettige films. Teveel entertainment en te weinig diepgang. Het tegenovergestelde zegt men over Superman Returns en die wordt dan ook afgekraakt. Bewijst maar weer dat jij gelijk hebt en niet achter de meute aan hoeft te lopen. En ik gelukkig ook niet .

Maar om weer terug te komen op The Fellowship of the Ring; tja, moet je gewoon liggen.

avatar van Don MN

Don MN

serpico schreef:

Ik voel eigenlijk totaal geen medelijden en onbegrip voor diegenen die LotR niet kunnen waarderen. Stiekem vind ik het fijn dat er mensen zijn die niet hetzelfde als ik er tegenover staan.

De diepgang die de film bevat zorgt ervoor dat het zoveel meer is dan een goed verzorgde fantasy-film. Ik verplaats me vanaf minuut 1 van alle films direct naar Midden-Aarde. Dat is naar mijn mening ook de kracht van de trilogie: de sublieme acteerprestaties, overbluffende visuele effecten, spannende conflicten, prachtige opnames maar vooral het gevoel dat deze films met zich meebrengen zorgen ervoor dat deze films me nooit of te nimmer zullen vervelen.

Een klein plekje in mijn hart hoopt dat deze kunstwerken ooit op een dag overtroffen zullen worden, een klein stemmetje in mijn hoofd zegt dat dit nooit zal gebeuren.

Zijn welverdiende recht om die belachelijke 0.5 te waarderen wat die 5.0 van mij alleen maar meer waarde geeft. Daarnaast is het wel fijn dat de films door velen wel gewaardeerd worden.

Strangers from distant lands, friends of old you have been summoned here to answer the threat of Mordor. Middle Earth stands upon the brink of destruction, none can escape it. You will unite or you will fall. Each race is bound to this fate, this one doom. Bring forth the ring, Frodo.