• 9.378.314 stemmen

The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring (2001)

Avontuur / Fantasy | 178 minuten / 208 minuten (extended edition)

Genre: Avontuur / Fantasy

Speelduur: 178 minuten / 208 minuten (extended edition)

Oorsprong: Nieuw-Zeeland / Verenigde Staten

Geregisseerd door: Peter Jackson

Met onder meer: Elijah Wood, Ian McKellen en Viggo Mortensen

IMDb beoordeling: 8,9 (2.180.721)

Releasedatum: 20 december 2001

Plot The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring

"One ring to rule them all."

Een eeuwenoude ring, die jaren zoek is geweest, wordt gevonden en komt bij toeval terecht bij de kleine Hobbit Frodo. Als de tovenaar Gandalf erachter komt dat deze ring eigenlijk de Ene Ring is waar de slechte Sauron naar op zoek is, gaat Frodo samen met Gandalf, een Dwerg, een Elf, twee Mensen en drie andere Hobbits op een groots avontuur om deze te vernietigen.

avatar van maerk

maerk

JohnWilliams schreef:

De scene in Khazad Dum is denk ik wel één van de mooiste scenes in de hele Triology.

Jazeker!

avatar van Barcel

Barcel

Welke scène?? En wat is Khazad Dum eigenlijk?? Sorry dat ik daar te weinig weet.

Aragorn

khazad dum is in Moria, waarin uiteindelijk Gandalf door de Balrog in de dieprikken van Moria valt.

avatar van Jazzthieve

Jazzthieve

De meesten hebben de film al gezien, maar voor diegen die hem nog niet hebben gezien is dit wel een lelijke spoiler, niet??

Svp ook geen spoilers quoten (dan plaats je zelf de spoiler opnieuw), maar in het vervolg op de uitroepteken-knop klikken om spoilers bij de crew te melden.

Ik heb spoilertags geplaatst.

Barcel schreef:

Nog eve de informatie over Khazad Dum dan

Een brug die een leegte overspant bij de oostelijke poorten van de dwergenstad Khazad-dûm, ofwel Moria. De brug is smal gebouwd opdat vijandelijke troepen slechts in een enkele rij de brug kunnen oversteken.

Toen de reisgenoten Moria ontvluchtten, nagezeten door aardmannen en een balrog, gingen zij over deze brug. Op de brug draaide Gandalf de Grijze zich om en bond de stijd aan met Durins vloek (de balrog). Tijdens deze strijd brak hij de brug en viel samen met de balrog de diepte in

avatar van Barcel

Barcel

Nog eve de informatie over Khazad Dum dan

O ja!! Die scène is inderdaad een van de mooise scenes uit de hele triology!

Barcel schreef:

O ja!! Die scène is inderdaad een van de mooise scenes uit de hele triology!

Deel die mening niet.
De speeche van Theoden en daarna de aanval in deel 3 vond ik een van de mooiste scenes

Deel die mening niet.

die mening deel ik ook. was een prachtige scène, vol met emotie.

avatar van Watch-It

Watch-It

De beste triology die ik ken! Het eerste deel geeft een duidelijke inleiding op het verhaal en laat je kennis maken met de wereld van Hobbits, Elfen ect...

avatar van wo2-Freak

wo2-Freak

Ik heb deel 2 gezien, maar deze nog niet. Deel 3 ook niet alleen maar Two Towers

Deze MOET ik echt wel zien hoor

wo2-Freak schreef:

Deze MOET ik echt wel zien hoor

Het is de leukste van de 3.

avatar van T.Bos

T.Bos

Gewoon film zoals film gemaakt moet worden: top!

avatar van ockhausen

ockhausen

mijn beste bios trilogy ooit

dat is inderdaad een prachtige scene. !! spoiler voor TTT en TROTK
maar ik vind de scene waarin de Ents ten strijde vechten het mooist, en net zoals Faramir met zijn troepen Osgilliath terug moet innemen

avatar van Ireentje13

Ireentje13

Erg goede film. Prachtig gemaakt, en gewoon een goed verhaal. Ik vind het alleen jammer dat ze een scene uit het begin niet hebben verfilmt.

4,0.

er zijn zo veel scenes weggelaten

bombadil, grafheuvelgeesten en ga maar verder

avatar van ockhausen

ockhausen

Kan me dit nog herinneren, kwilde er zo graag heen in de bios. De cover sprek me ernstig aan. Jammer genoeg ging ik toen met kerst naar harry stotter, vanwege de jongste om ons heen. Ben daarna iig wel gegaan en meegezogen in de lotr trilogy, beste trilogy en film ooit gemaakt wat mij betreft...

er zijn zo veel scenes weggelaten

bombadil, grafheuvelgeesten en ga maar verder

Ze hebben bijna 100 bladzijdes in ongeveer kwartiertje gestopt

Ze hebben bijna 100 bladzijdes in ongeveer kwartiertje gestopt

correctie, ongeveer 200 bladzijdes, ben er nu nog is in aan het lezen en als ik mij niet vergis zit ik nu aan pg 204 en begint het hoofdstukje Stapper ( Aragorn )

Kevin13 schreef:

Ja dan zijn ze in de Breeg aangekomen

avatar van Thomas83

Thomas83

Mijn reactie op een post van cinema in de Braveheart-topic:

cinema. schreef:
Hé maar thomas, ik vind het eigenlijk wel grappig dat je dit beschrijft als hollywood kitch (waar ik ook zeker achter sta!) terwijl je zelf uitgerekend de meest kitcherige film op nummer één hebt staan. Beetje dubieus, niet waar?

Dat vind ik nogal meevallen. Niet elke film met een gigantisch budget is per se foute Hollywood-kitsch. In LOTR zitten zo af en toe wel wat vervelende Hollywood-geintjes, maar in deel 1 valt dat nog wel mee. In deel 2 heb je bijvoorbeeld nog Legolas die op een gegeven moment een stukje op een schild "surft", argh! Maar over het algemeen vind ik het wel meevallen, zeker in deel 1. Jackson is goed dicht bij het boek gebleven. Natuurlijk is de muziek nogal episch en bombastisch, maar ik vind het wel echt een goede score en het past uitstekend bij de film. De grote landschappen, de grote reis, het hoort allemaal bij het verhaal. Net als de duidelijke scheiding tussen goed en kwaad bijvoorbeeld. Bovendien bevat deze film ook goede acteurs en geen vervelende overbodige popjes of grote egotrip-acteurs die tenenkrommend slecht staan te spelen. Viggo Mortensen is gewoon echt goed, Sean Astin ook (al is zijn personage wel irritant) en Sean Bean is ook goed gecast en staat prima te spelen, net als Wood, Monaghan, Boyd, Rhys-Davies, Weaving en Orlando Bloom (hij is een beperkt acteur maar deze rol is geknipt voor hem, hij hoeft niet heel erg veel emotie te tonen ). Dan zitten er met Bloom, Tyler en Blanchett wel nog wat mooie mensen in de film, maar ze zijn dan ook Elfen. Ook de toegevoegde humor met een grappige Merry & Pippin en Gimli vind ik goed werken en een leuke toevoeging. En dan heb ik de rollen van McKellen, Lee, Holm en Serkis nog niet eens genoemd. Die staan ook allemaal echt goed te spelen, vooral de eerste twee.
Er is veel geld gestoken in de decors, wapens, art direction en massagevechten onder andere, maar dat hoort allemaal wel bij het verhaal uit het boek en ziet er vaak echt fantastisch uit. Zelfs de CGI vond ik maar op momenten echt storend en lelijk in de film(s).

JohnWilliams

Veel van jouw verhaaltje klopt wel.

Zo vind ik ook de Cast uitstekend spelen, voor Mc.Kellen!

Voor de rest is de muziek zoals je al zei ook erg mooi en erg passend bij de film.

JohnWilliams schreef:

Veel van jouw verhaaltje klopt wel.

Zo vind ik ook de Cast uitstekend spelen, voor Mc.Kellen!

idd, vind vooral de muziek van de Nazgul mooi. weet je hoe dat liedje noemt zou het mij graag aanschaffen

Kevin13 schreef:

a knife in the dark, staat op de orginele soundtrack van "The Fellowship of the Ring".

Aragorn schreef:

ow, dat is ook een hoofdstuk in het boek

avatar van justmitchel

justmitchel