The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring (2001)
Genre: Avontuur / Fantasy
Speelduur: 178 minuten / 208 minuten (extended edition)
Nieuw-Zeeland / Verenigde Staten
Geregisseerd door: Peter Jackson
Met onder meer: Elijah Wood, Ian McKellen en Viggo Mortensen
8,9 (2.180.721)
Releasedatum: 20 december 2001
Bekijk via Prime Video
Bekijk via HBO Max
Plot The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring
"One ring to rule them all."
Een eeuwenoude ring, die jaren zoek is geweest, wordt gevonden en komt bij toeval terecht bij de kleine Hobbit Frodo. Als de tovenaar Gandalf erachter komt dat deze ring eigenlijk de Ene Ring is waar de slechte Sauron naar op zoek is, gaat Frodo samen met Gandalf, een Dwerg, een Elf, twee Mensen en drie andere Hobbits op een groots avontuur om deze te vernietigen.
- Trailer (YouTube)
- The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring (BoekMeter)
- Game (GamesMeter)
- The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring (MusicMeter)
- The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring (The Complete Recordings) (MusicMeter)
- Kijk op Amazon Prime
Saruman
Boromir
Pippin
Merry
Heb voorbije weekend de hele trilogie achter elkaar gezien. Grootste conclusie is dat er veel vergelijkingen zijn met star wars, dat elk deel minstens een half uur korter had gekunnen en dat de meeste karakters vrij slecht geacteerd zijn.
Deze film valt op zich goed mee, de personages worden allemaal voorgesteld. Sprookjesachtige beelden die heel mooi zijn. Wel stoorde de overbelichting een beetje bij het gedeelte van de elven. Ook is de film zeer langdradig. Ongetwijfeld een sterke verhaallijn voor het boek maar als film hadden enkele scenes best weg gekunnen. In heel de trilogie wordt 4-5 keer getoond hoe Sauron z'n ring kwijtspeelt.
Veel meligheid in de reeks waarbij personages soms te snel in tranen schieten zonder dat je er mee meevoelt. Toch vanwege de mooie beelden en het ietwat goeie verhaal stem verhoogt (dit deel had ik als enige vroeger al eens gezien) naar 2.5
leidsehoodie
Een tovenaar, een elf, hobbits,... Buiten het feit dat hij fantastisch gemaakt is, is dit eigenlijk gewoon een kinderverhaal...
Kinderverhaal??
Dude, hoe de personages in een verhaal eruit zien bepaald niet of het een kinderverhaal is of niet (bloederige monsters daargelaten).
De uitwerking van de personages en wat de personages beléven bepaald of het een kinderverhaal is of niet.
Als jij Nijntje de slagader laat doorknagen van Pino terwijl die strak staat van de pillen en ondertussen Barbie staat te zwaffelen, is het toch ook geen kinderverhaal meer?
Jouw argument is onvolwassen, wat niet wegneemt dat als je niet van fantasy houdt de film al een stuk minder leuk wordt ja.
- 2017 stemmen
de personages zijn juist heel erg goed geacteerd, wat die overbelichting betreft, dat vind ik juist goed, dat gaf een echte elfensfeer vond ik, die 4-5 keer dat sauron z'n ring kwijtspeelt stoort me niet echt. Het is ook niet altijd zo als de personages wenen dat het de bedoeling is dat je zelf zit mee te wenen, kheb het laatst nog es schindlers list gezien, ook een zeer goede en zware film maar ik heb ook maar 1 keer een traantje moeten wegpinken op het laatste van de film
Ik heb nog nooit de LotR sage op Moviemeter besproken zag ik tot mijn spijt net. Dus doen we dit nu even.
Laat ik voorop stellen dat ik alle drie de films erg goed vind, maar dat ik toch wel mijn voorkeuren heb. De boeken heb ik nooit gelezen.
De voorkeur ligt dan niet bij dit 1e deel. Ik heb eerst een paar jaar LotR geboycot tot dat ik met mijn vader deel 3 heb bekeken. (daarover in de recensie van deel 3 meer) en onder de indruk raakte van het verhaal, de gevechten en de personages.
Deel 1 is in mijn ogen te traag. Uiteraard volgen ze grotendeels de boeken en begon het verhaal natuurlijk minder heftig als de delen 2 en 3 maar ik heb me bij deel 1 soms geirriteerd. Ik vond sommige scene's in The Shire bij oom Bilbo e.d. best wel saai. De personages werden geintroduceerd, het verhaal bekend gemaakt en toen begon de film gelukkig echt. Maar dan zit er wel al een uur op. Maar vanaf dat moment is dit dan ook een uitstekende film.
Gandalf, Sauron, Frodo...het acteerniveau is erg hoog en het verhaal wordt steeds boeiender.
Het is logisch, maar natuurlijk wel spijtig dat deze film met een open einde stopt. Dat wist je natuurlijk, maar als je dan jaren moet wachten op het vervolg, dan is dat wel irritant lijkt me haha.
Gelukkig had ik dat probleem niet en kon ik de 3 delen snel achter elkaar kijken in een paar daagjes.
Conclusie is dat ik erg genoten heb van deze film, maar dat in deel 2 en vooral 3 pas echt alle registers open worden gegooid!
Toch is deze film me ook veel waard.
My precious.....4*
Jefferson019
Na het zien van de trailer op tv met die geweldige battle(nog nooit van de boeken gehoord), Ben ik samen met een maat van me naar deze film gegaan. Toen we tot de conclusie kwamen dat de trailer eigenlijk het vetste van de film had verraden en er eigenlijk verder helemaal nix byzonders gebeurde dan alleen maar gepraat zijn we de film uitgelopen. Heb em later weer een keer weer gezien aangezien deel 2 eraankwam vond dat toch wel een stuk beter dan deel 1. deel 3 was eigenlijk het hoogtepunt van alle 3 delen een mooie afsluiter, Waar ik me wel heel erg aan ergerde, was het afraffelen van dat dode leger die als een groene waas over de vijand ging , en zo alles dode om zich heen. Vond dit heel erg lelijk gedaan, aangezien de rest er echt super uitzag.
Dit is een trilogie die ik nooit meer zal vergeten, 5
Criticism
Het begin van deze trilogie.
Ik vind deze beter als de Two Towers omdat het de introductie van het verhaal is, wat natuurlijk essentieel is om het begrijpen. De manier waarop dat wordt gedaan en de opvolgende hindernissen die genomen moeten worden vind ik fantastisch.
Van Ian Mckellen tot aan Elijah Wood, allen zetten een goede acteerprestatie neer.
maerk
Geweldige eerste deel van de trilogie, en in mijn ogen ook het beste deel. Alles is goed aan deze film!
Acteurs, special effects, make-up, decors, cinematografie, regie, muziek
. Peter Jackson bewijst hiermee dat hij één van de beste regisseurs van deze tijd is.
5 sterren.
JohnWilliams
Peter Jackson is inderdaad erg goed, ook zijn 'King Kong was niet verkeerd'.
mikeh
Prachtig begin!
galadriel die begint met praten en dan de woorden:
"One Ring to rule them all, One Ring to find them, One Ring to bring them all and in the darkness bind them"
- 2017 stemmen
we zijn gisteren begonnen tijdens de lessen van nederlands met de extended hiervan te bekijken, ik heb hem wel al vaak gezien maar tijdens de schooluren is ook nog wel es fijn, wel stom dat het morge de laatste les is voor de vakantie en dan kunne we de 2 laatste uren van de film pas na de vakantie zien maarja, het blijven echt klassiekers, jammer dat we geen chips en cola mogen drinken in de les

Khd
Geheel mee eens, het zal mij dan ook benieuwen hoe dit de tand des tijds gaat doorstaan.. als tijdelijke opleving van een hoop ouwe kwaad-goed moraliteit en de leuke gadgets van de peecee of als een overthetop kitscherig vehikel waar critici hun handen liever niet aan branden. Voor mij is het helder dat films als Godfather (om maar een klassieker zijpad te bewandelen) op allerlei niveau's veel meer te bieden hebben dan dit en ook vooral voor een iets volwassener publiek. Maar misschien blijven we wel allemaal eeuwig kind na LOTR
Ieder zn fantasie. Jij spiderman 3 en wij LOTR.
Verder kan ik me moeilijk voorstellen dat de film vanuit jouw oogpunt 0,5 sterren verdient. Over ´kinder´achtig gesproken
-13-
deze film is toch echt gewoon prachtig hoor, dit blijft eindeloos en vanaf mijn 12de vond ik dit al geweldig. als ik meer dan 5* kon geven zou ik dat gelijk doen
ohja, omdat Peter Jackson deze films zo goed regisseerde was voor mij een reden om naar King Kong te gaan, die overigens ook super was
Leukste stukjes voor mij uit de film blijven toch echt wel:
*Op de vlucht voor de Ringgeesten (Nazgul)(in het bos)
*Gandalf's ontsnapping van Saruman (echt meesterlijk)
*Tocht in de bergen
*De Mijnen van Moria...(The bridge of Khazad-Dum)(You shall not pass)
*Gevecht in het bos en Boromir's dood
Dat blijven echt leuke stukjes, voor de rest is de rest ook zeer goed! Dit blijft een geweldig film...de 2e beste van de Triology.
Leukste stukjes voor mij uit de film blijven toch echt wel:
*Op de vlucht voor de Ringgeesten (Nazgul)(in het bos)
*Gandalf's ontsnapping van Saruman (echt meesterlijk)
*Tocht in de bergen
*De Mijnen van Moria...(The bridge of Khazad-Dum)(You shall not pass)
*Gevecht in het bos en Boromir's dood
vind ik ook allemaal de beste stukken maar ik vond de intro ook wel vet, vooral als sauron zijn vingers worden afgehakt met de ring en als hij dan ontploft
JohnWilliams
Ja, dat is inderdaad ook wel een goeie scene.
De Ringgeesten zijn overigens ook zo goed gemaakt.
- 2017 stemmen
Ja, dat is inderdaad ook wel een goeie scene.
De Ringgeesten zijn overigens ook zo goed gemaakt.
das waar, mijn hart begon sneller te kloppen toen de 4 hobbits op de Amon Sûl zaten en toen 5 ringgeesten ineens tevoorschijn kwamen en alle 5 tegelijk hun zwaard trokken, echt een magnifieke scene
Icebird
Prachtig eerste deel van drie zalige films!
Mooie beelden leuk verhaal, en mooi spannend gemaakt..
Inderdaad zeer langdradig.. De eindes eigenlijk verschrikkelijk als je
hem meerdere keren kijkt:P
planet_of_death
Een hele sterke film! Verhaal en special effects zijn geweldig. Wel vond ik m erg lang.
Metalfist
Na de extended edition te hebben gekeken heeft de film een half puntje bijgekregen. Het verhaal word nog beter, de gevechten nog mooier,...
- 2017 stemmen
zonder de special edition zou ik de film zowiezo al een 5 gegeven hebben, de special verdient nog meer maar hoger kan dan natuurlijk niet meer
Barcel
Heb hem eindelijk gezien! Ik heb me echt super vermaakt bij dit film. Gandalf is een goeie acteur, hij komt blijkbaar me bekend voor. Aragorn is een van mijn favorieten! Frodo is een goeie Ringdrager, Sam heeft zijn belofte niet verbroken, Merry en Pippin zijn echt grappige Hobbits. Boromir is echt gaaf, alleen vind ik wel stom toen hij de Ring wilde afpakken terwijl de Orks aankwamen. Gimli is ook mijn favoriet! Elke keer zegt hij iets grappigs, moet ik glimlachen of lachen. Legolas is gaaf, hij kan echt goed schieten zeg! Zelfs die scène schoot hij wel zes Orks dood in 10 seconden, dat betekent dat hij zes pijlen SNEL geschoten heeft. Dat viel mijn mond echt open. En: ik ga vanavond ZEKER Lord of the Rings deel 2 kijken!
4,5* verdient de film zeker
JohnWilliams
Deel II is ook goed maar wacht maar tot dat je deel III heb gezien. Overigens vind ik Gandalf (Mc.Kellen) ook fantastisch spelen en vind ik net zoals jouw Gimli de beste. Met zijn grappige stem en woorden maakt hij me echt aan het lachen.
Barcel
Helaas miste ik gisteravond deel twee. Maar vanavond ga ik hem kijken en dit weekend deel drie. En JohnWilliams, je hebt helemaal gelijk dat Gimli zijn woorden echt grappig zijn dat het me aan het lachen maakt!!
snip
niet mijn soort film. het ziet er wel mooi uit maar kan mijn zeker niet boeien. veel fanstasyfilm fans vinden dit een top film wat ik misschien best kan begrijpen maar ik vind het niks....
'Not the Beard'.
'Not the Beard'.

JohnWilliams
De scene in Khazad Dum is denk ik wel één van de mooiste scenes in de hele Triology.

The Lord of the Rings: The Return of the King
2003

The Lord of the Rings: The Two Towers
2002

'Lord of the Rings'-films populair bij Nederlandse HBO Max-kijkers

'The Lord of the Rings' krijgt een gloednieuw vervolg: releasedatum 'The Hunt for Gollum' bekendgemaakt

Hugo Weaving niet te zien als Elrond in nieuwe delen 'The Lord of the Rings: 'Ik word te oud'

Nieuwe 'The Lord of the Rings'-films in de maak: Keren geliefde personages terug?

The Shawshank Redemption

The Lord of the Rings: The Return of the King
Fantasy / Avontuur, 2003

Gladiator
Historisch / Drama, 2000
elvesdwarforcsmiddle-earth (tolkien)hobbitverlies van geliefdegebaseerd op boekrivierbergobsessieminemazemagiefireworkskasteelvulkaanpowerbraverybirthday partyoorlogoomverslavingvoortvluchtigetrollstrijdgewelddemondoodblizzarduncle nephew relationshipfantasy worldtovenaarreisringinvisibilitylive action and animationhero's journeywraith sword and sorcerytrekkinggood versus evilmiddle-earthmiddle-earthcreaturesepic questhobbitstrolls