• 9.390.662 stemmen

The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring (2001)

Avontuur / Fantasy | 178 minuten / 208 minuten (extended edition)

Genre: Avontuur / Fantasy

Speelduur: 178 minuten / 208 minuten (extended edition)

Oorsprong: Nieuw-Zeeland / Verenigde Staten

Geregisseerd door: Peter Jackson

Met onder meer: Elijah Wood, Ian McKellen en Viggo Mortensen

IMDb beoordeling: 8,9 (2.188.404)

Releasedatum: 20 december 2001

Plot The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring

"One ring to rule them all."

Een eeuwenoude ring, die jaren zoek is geweest, wordt gevonden en komt bij toeval terecht bij de kleine Hobbit Frodo. Als de tovenaar Gandalf erachter komt dat deze ring eigenlijk de Ene Ring is waar de slechte Sauron naar op zoek is, gaat Frodo samen met Gandalf, een Dwerg, een Elf, twee Mensen en drie andere Hobbits op een groots avontuur om deze te vernietigen.

Flipman

Welke extra DVD? Van welke versie en van welk deel?

Ik geloof je wel hoor, daar niet van !

Knarf Kenobi

Van de oude trilogie, daar de DVD box van, met de A new Hope, Empire Strikes Back, Return of the Jedi en die bonus DVD. De zilveren box die je vast wel eens in de folders of winkel heb zien staan. Kost rond de 50 euro, maar is het beeldkwaliteit dan superieur! Echt wonderbaarlijk hoe ze van die oudere films zo'n kwaliteit hebben kunnen maken!

Maar die vind je nog wel in de winkels en al helemaal op internet.

Flipman

Oh, ik dacht dat je 'n Extra DVD van een van de Films van "The Lord Of The Rings" bedoelde !

Ja, die Trilogy Box ken ik, ja.

avatar van Superfan

Superfan

Flipman schreef:

Ja, nou, ik had hier een bericht geplaatst met spoilers betreffende de vergelijkingen tussen "The Fellowship Of The Ring" en Star Wars Episode IV: A New Hope", maar Kappeuter heeft het bericht verwijderd, omdat de mensen die "Episode IV" niet hebben gezien dit ook konden lezen. Ik weet niet of jullie 'm hebben gelezen voor ie werd verwijderd, zoniet dan wil ik jullie via 'n PM wel effe inlichten over 'n paar details waaruit volgens mij blijkt dat "Episode IV" een aantal dingen heeft gejat van "The Fellowship Of The Ring".

ik ben ook benieuwd, mag ik ook een pakketjje vergelijkingen? Je kan een berichtje naar mijn profiel sturen.... Je weet wel: stuur bericht naarr: ..persoon..

Knarf Kenobi

Star Wars LOtR mag dan wel een beetje op elkaar lijken van veraf en de locaties en de rest wegdenkend, maar ik vind Harry Potter veel meer gemeen hebben met LOTR dan Star Wars

avatar van Regan_Robbie24

Regan_Robbie24

niet slecht, heel erg goed zelfs. Elijah Wood speelt heel erg goed, en Legolas enz. normaal hou ik niet van lange verhalen en verhalen zoals den deze, maar deze is bangelijk goed.

****,5

Knarf Kenobi schreef:

Ja, daar hebben jullie wel gelijk in, maar is dat zo erg? Is dat werkelijk zo opvallend? Ach, ik blijf wat ik eerder heb gezegd; dezelfde ideen, maar zo eigen en zo anders dat het niet opvallend is. En als je de extra DVD bekijkt zegt Peter Jackson dat hij beinvloed is door Star Wars, dus je moet het wel vergelijken met de boeken en niet met de films.

Dat is helemaal niet erg. En om gelijk te reageren op de een van de laatste reacties. Harry Potter is veel kinderachtiger dan LOTR en Star Wars heeft asboluut meer gemeen met LOTR.

MarkFish

Ik kan nog wel een langer rijtje overeenkomsten maken tussen Star Wars en LOTR....

avatar van Scratt

Scratt

Het is allemaal wel mooi etc maar wat een langdradig verhaal ..

ZE hadden het met gemak kunnen inkorten maar ja...

Sorry, ik vind het een slechte film.

avatar van feanaro surion

feanaro surion

Sorry niet geaccepteerd

Knarf Kenobi

Hij is idd af en toe wat langdradig, maar het is wel een mooie film, niet zo mooi als Star Wars, maar wel mooi. sorry niet geaccepteerd;)

Flipman

Ook door mij niet geaccepteerd !

avatar van --flimmer--

--flimmer--

Deze film heb ik zoo vaak gezien, al minstens 20 keer, net als de andere 2 delen. Ze blíjven boeien. Er zijn zoveel prachtige special effects, zoveel mooi acteerwerk, de geweldige kostuums en locaties. Het is gewoon fantastisch. Mijn favorieten zijn Aragorn, Legolas en Arwen. Het is een lang verhaal, maar niet langdradig! Ik heb het boek gelezen, 1401 pagina's, en ook dat is lang, maar zeker niet langdradig. Maar goed, dat is natuurlijk een mening. Voor mij is deze trilogie echt de absolute top van films!

Knarf Kenobi schreef:

Grappig dat je de vergelijking maakt tussen LotR en Harry Potter. Toen LotR destijds in de bioscoop uitkwam ging er namelijk met hele lage verwachtingen naartoe omdat een stel vrienden gezegd had dat het een slap aftreksel van Harry Potter was, waar ik toen een beetje fan van was. Toen ik eenmaal uit de bios kwam snapte ik vrij weinig van die vergelijking en kon Harry Potter me verder ook gestolen worden

Knarf Kenobi

Ik vind niet dat LOTR een slap aftreksel van Harry Potter is, ze zijn allebei anders en allebei op een eigen manier leuk. Maar ik weet ook nog wel toen LoTr in de bios was dat we allemaal dachten van wat zou het zijn? En dat vrolijke begin met die Hobbits kregen we bijna de vrees dat dit meer een kinderfilms is, maar alles is goed uitgepakt en ik heb hem nu zelfs in mijn top 10 staan!

avatar van feanaro surion

feanaro surion

En dan zou he alsnog andersom zijn, HP een slap aftreksel van LotR.

The One Ring

Inderdaad, maar die voorkennis had ik niet voor ik de bios in ging. Nu vind ik het eigenlijk maar dom van me zelf dat ik dat ook gedacht had

avatar van Naomi Watts

Naomi Watts

Op verzoek van BoordAppel in een forumtopic hier de redenen waarom ik LOTR zie als de slechtste films uit de filmgeschiedenis en waarom ik alle 3 de delen gezien heb.

LOTR oogt visueel mooi, en leunt puur op de special FX. Als ik ergens een hekel aan heb dan zijn het wel dat soort films.

De film is imo zeer pretentieus, elk deel duurt zo rond de 3 uur over een Ring in een vuurtje gooien en onderweg komen ze allerlei obstakels tegen. Een Boekverfilming zonder dat Jackson ook maar een beetje zijn creativiteit gebruikt. Wat brengt LOTR nog meer? trieste oneliners en opgeklopt hollywood sentiment, niet waar ik voor warmloop dus.

En dan komt er nog bij dat het volgens de massa zo geweldig is en dan vraag ik mijzelf af; waar heb jij in hemelsnaam naar gekeken??!!.

En dan de vraag; waarom heb ik ze alle drie gekeken? Mijn vaste bioscoopganger was zeer geinteresseerd in LOTR, dan ben ik niet de beroerdste om mee te gaan als ik gevraagd wordt, hij gaat tenslotte ook tegen zijn zin in naar de films die ik wil zien, daar zijn vrienden voor.

BoordAppel

Dank je wel voor het toelichten. Natuurlijk ben ik het niet met je eens. Pretentieus vind ik de film niet en de film leunt zeker niet alleen op de special effects. Jackson en zijn team hebben ook wel degelijk hun fantasie gebruikt: alle decors, de verschillende volkeren, monsters, demonen, de hele mikmak ziet er schitterend uit.

Volgens mij ben je nu ook de enige die een logische verklaring geeft waarom je alle films een 0,5 geeft .

Komt enkel omdat ik ze nog niet gezien heb

BoordAppel

Ik zit te wachten. Wanneer ga je er aan beginnen?

Komt enkel omdat ik ze nog niet gezien heb

654 films beoordeeld en deze niet gezien?

Heb er eigenlijk gewoon echt geen zin in. 3 uur is mij sowieso al te lang, en om dan zolang naar oerfantasy te liggen kijken ... maar eind augustus heb ik een weekje of twee vakantie, moet het me wel lukken de eerste te zien denk ik

Angrod_Pallanén

Mwah, als je de afgelopen vier jaar hebt overleefd (2001, 2002, 2003 en 2004 vanwege de dvd's) zonder die films te kijken betwijfel ik of je het kan opbrengen ze nou wel te kijken, als je een beetje begrijpt wat ik bedoel..

Onderhond schreef:

Het is niet zomaar fantasy, maar het riekt naar mythische historie. Het zou zomaar echt gebeurd kunnen zijn.

Angrod_Pallanén

Ach ja, iemand moet toch zo denken...

Onderhond schreef:

Ik snap niet waarom je de moeite neemt om deze film te gaan kijken als jij net zo goed als ik weet dat je toch een 0,5 uitdeelt. Je moet het zelf weten, maar ik zou geen films kijken waarbij je bij voorbaat al kunt zeggen dat je het niks vind.

En met Naomi Watts ben ik het niet eens, spreekt voor zich.

BoordAppel

Ik zou er zelf ook totaal geen zin in hebben om zo'n lange film te gaan kijken waar je bij voorbaat al van weet dat je m kut gaat vinden.

En als je gaat kijken, Onderhond. Wel de extended versie, gewoon om jezelf te pesten (en daarna ons met een leuke recensie) .

Och, de ene lult dat je niks over een film mag zeggen/oordelen als je hem niet gezien hebt, de ander dat je hem maar niet moet zien als je toch weet dat hij je niet ligt. 't Is altijd wel wat.

LOTR is één van de meestbekeken film hier, ik ben iemand die graag een mening staaft met argumenten. En da's nu eenmaal moeilijk zonder de film echt gezien te hebben. Meer dan reden genoeg.

BA: die extended edition mag je op je buik schrijven

Angrod_Pallanén

Je mag heus wel zeggen dat de films je crap lijken en wat jou betreft Onderhond ik zou ze wel gaan kijken. Het is tenslotte wel een belangrijk stukje filmgeschiedenis en de trilogie is één van de toonaangevendste. Een gemis is het zeker als je de films niet gaat zien als je 'm niet leuk lijkt. Ik heb de Shawhank Redemption ook gekeken en hij leek me niets, maar wegens zijn nr. 1 positie heb ik hem uitgekeken en hij viel verschrikkelijk mee. Dit zal waarschijnlijk niet gebeuren bij LOTR en jou, maar kijk hem toch maar en verras ons met je recensie .