• 9.379.403 stemmen

C'era una Volta il West (1968)

Western | 165 minuten / 175 minuten (Italiaanse gerestaureerde versie) / 145 minuten (bioscoopversie, VS)

Genre: Western

Speelduur: 165 minuten / 175 minuten (Italiaanse gerestaureerde versie) / 145 minuten (bioscoopversie, VS)

Alternatieve titels: Once upon a Time in the West / Er Was Eens in het Verre Westen / Het Gebeurde in het Westen

Oorsprong: Italië / Verenigde Staten

Geregisseerd door: Sergio Leone

Met onder meer: Henry Fonda, Charles Bronson en Claudia Cardinale

Gesproken taal: Italiaans, Engels en Spaans

Releasedatum: 3 november 2016

Plot C'era una Volta il West

"There were three men in her life. One to take her… one to love her —and one to kill her."

Brett McBain is een welkomstfeest aan het organiseren voor Jill, de vrouw waarmee hij de vorige maand getrouwd is in New Orleans. Wanneer hij en zijn drie kinderen neergeschoten worden door 'desperados', erft Jill de grond van haar man. Er is echter een spoorwegbouwer die een spoorbaan aan het aanleggen is dwars door het land dat Jill geërfd heeft. Maar dan komt er uit een onverwachte hoek een redder in nood.

avatar van thunderball

thunderball

muziek uit West Side Story????????

vooral die scene wanneer Bronson zing: Maria, Maria, Mariaaaaaa!!!

is goed, he?

avatar van Wouter

maxcomthrilla schreef:

Ik weet ook niet zeker of een muziekstuk uit The West Side Story kwam, maar ik meende van wel. Het was in elk geval uit een musical uit de jaren `60. Leone heeft de sound die ik bedoel in elk geval niet zelf gecomponeerd.

Hier zit je er ongelooflijk naast.

avatar van Werwolf

Werwolf

Na (erg) lange tijd nogmaals gehuurd in de bibliotheek. De film heeft me de hele tijd kunnen boeien. En nu pas genoot ik volop van de schitterende muziek van Ennio Morricone. De traagheid in de film is geweldig, en het zit vol met schitterende scenes.

Verhoogd van 4 naar 4,5*

avatar van mer1973

mer1973

topper

Absolute topper 5***

avatar van Flipman

Flipman

Van drie en een half naar vier, van vier naar vier en een half.

Deze film is zó traag, maar blijft zó boeien! Dat vind ik knap!

avatar van djelle

djelle

Dogie Hogan schreef:

LINK

Ja prachtig! Echt een kippevelmoment.

avatar van kiriyama

kiriyama

Prachtige film die blijft boeien, zeker 1 van m'n favoriete films ooit.

avatar van hendrik119

hendrik119

schitterend, deze moét je gezien hebben!

avatar van ruudf

ruudf

Dogie Hogan schreef:

Absolute topper 5***

LINK

Misschien wel de beste scene uit de western geschiedenis.

avatar van feanaro surion

feanaro surion

Laat dat 'western' maar weg...

avatar van zoutzak

zoutzak

Final shootout in TGTBTU is nog heftiger

avatar van The One Ring

The One Ring

Oneens, de shoot-out in Once Upon a Time is niet alleen artistiek beter, maar heeft ook nog eens een emotionele waarde, wat bij The Good, the Bad and the Ugly ontbreekt.

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Had hem gezien toen ik nog maar een jochie van 8 was, op mijn 10de zag ik hem nog een keer.

Ik vond het een zeer goede film, er zat zoveel in. In die tijd was ik een echte western fanaat.

avatar van Joe-K

Joe-K

Naar aanleiding van mijn pa had ik deze film gezien, en wat was hij goed. Een legendarische klasieker met prachtige muziek, en die blik van Bronson, onvergetelijk! Met een einde die mij altijd zal blijven bijstaan, die eindscene, brrr... 5*

avatar van boerenpummel

boerenpummel

Laatst weer een stuk van gezien.

Het enige wat je hiervoor kan geven is 5*

avatar van stalker

stalker

Beste western aller tijden. Elke keer valt me weer op hoe ijzersterk de fotografie en de belichting zijn. Onvergetelijk blijven de enorme closeup’s van Harmonica (Charles Bronson) en Frank (Henry Fonda) in supercinemascope.

avatar van Oscar Wilde

Oscar Wilde

Bij nader inzien verhoog ik mijn stem van 2 tot 3.

De muziek en sfeer waren alleen goed.

avatar van basketballerke

basketballerke

Een echte klassieker, legendarische scenes, de spannende scenes zonder muziek of geluiden zijn fantastisch, de close ups, prachtige muziek en locaties, goed geacteerd.

absoluut 5***** waard

Dit is voor mij een van de beste westerns ooit gemaakt.

De sfeer,de muziek en niet te vergeten de cast, alles klopt en maakt het tot een film die ik waarschijnlijk al tientallen keren heb gezien en die blijft boeien.

avatar van killzone

killzone

OOoooooooo, wat is deze film toch briljant gemaakt, zeg...

Sergio Leone was een fan van John Ford en hier kun je goed zien dat hij een echte John Ford is, want net als de klassieker The Searchers (met John Wayne in de hoofdrol) is deze film een waar meesterwerk qua spel van de acteurs, prachtige muziek en cameravoering, natuur en een briljant script.

De beste film van Leone samen met The bad, the ugly.. enz...

Prachtig.

Trouwens, de 2-discs special edition op dvd is goed verzorgd qua beeld en geluid en extra's.

Mediamarkt 5.99

Halen zou ik zeggen.

Een western der westerns!!!

Een meesterwerk der meesterwerken!!

Go, wat zijn die oude films toch goed van de jaren'50/60/70/80

Maar ja dat zijn natuurlijk grote voorbeelden van de huidige films die men maakt.

Deze films moeten worden geeerd, zoals ze dat mooi noemen of dergelijks...

avatar van Werwolf

Werwolf

Pas nog een keer gekeken, en ik ben steeds meer onder de indruk van de muziek van Ennio Morricone. Heerlijke muziek bij dit meesterwerk!

avatar van by_the_way

by_the_way

de muziek was al vooraf de film gemaakt en de beelden zijn erop aangepast

avatar van Diantha93

Diantha93

Ik heb deze gezien omdat m'n vader hem zo geweldig vond, ik móest hem gewoon eens zien.

Ik was toen een jaar of 9 hè...

Het begin vond ik verschrikkelijk irritant, maar nu kan ik het wel waarderen. Met die mondharmonica, en die vlieg...

De rest van de film is eerlijk gezegd nogal vaag in mijn geheugen, behalve een paar scènes die ik me goed herinner. Maar het begin, die heeft echt een onuitwisbare indruk op me gemaakt...

The One Ring schreef:

5*******************************************

avatar van al_pacinO

al_pacinO

amusante film vol geweld

charles bronson op zijn best ever

Amusante film vol geweld?

avatar van al_pacinO

al_pacinO

Een film met een lading geweld goede muziek de film raast door tot het spannende einde wat wil je nog meer.

Absoluut een toppertje

avatar van =michael=

=michael=

hormonica prachtig!!! en zonder dat die wat zegt!!!

Toby N. Tucker schreef:

Amusante film vol geweld?

Jack Elam doet geen vlieg kwaad