C'era una Volta il West (1968)
Genre: Western
Speelduur: 165 minuten / 175 minuten (Italiaanse gerestaureerde versie) / 145 minuten (bioscoopversie, VS)
Alternatieve titels: Once upon a Time in the West / Er Was Eens in het Verre Westen / Het Gebeurde in het Westen
Italië / Verenigde Staten
Geregisseerd door: Sergio Leone
Met onder meer: Henry Fonda, Charles Bronson en Claudia Cardinale
Gesproken taal: Italiaans, Engels en Spaans
Releasedatum: 3 november 2016
Plot C'era una Volta il West
"There were three men in her life. One to take her… one to love her —and one to kill her."
Brett McBain is een welkomstfeest aan het organiseren voor Jill, de vrouw waarmee hij de vorige maand getrouwd is in New Orleans. Wanneer hij en zijn drie kinderen neergeschoten worden door 'desperados', erft Jill de grond van haar man. Er is echter een spoorwegbouwer die een spoorbaan aan het aanleggen is dwars door het land dat Jill geërfd heeft. Maar dan komt er uit een onverwachte hoek een redder in nood.
Jill
Frank's Gunman
Sheriff
Brett McBain
titan
Wat ik vooral erg opvallend vind is dat de soundtrack in ons land zo geweldig scoorde en in het buitenland helemaal niet. In Nederland is het nog altijd het langstgenoteerde album dat ooit in de Nederlandse albumlijsten heeft gestaan. Elke keer als de film op TV was steeg de verkoop weer en kwam de plaat weer binnen in de albumlijst.
EmDee
Zover ik mij kan herinneren gaat deze eer naar Pink Floyd.
narva77 (crew films)
Of toch niet 'Brothers in Arms' van de Dire Straits?
neo
Titan heeft het toch duidelijk over soundtracks , dus in dat geval klopt het wat hij zegt. Titanic van James Horner is ook populait geweest, maar Morricon's meesterwerk bleef verkopen.
titan
Ik had het inderdaad over soundtracks. Volgens het albumdossier van Johan van Slooten zijn er 3 albums die langer in de albumlijst hebben gestaan. De soundtrack van Morricone is wel het album dat het langst aaneengesloten (182 weken!) erin heeft gestaan.
Pink floyd staat helemaal niet hoog in de lijst van langsgenoteerde albums. In Amerika (daar is Emdee waarschijnlijk mee in de war) is Dark side of the moon wel recordhouder (meer dan 500 weken maar liefst).
EmDee
Titan heeft het toch duidelijk over soundtracks .
narva77 (crew films)
Hieruit maak ik niet op dat het over soundtracks gaat nee
De Dire Straits hebben volgens mij het record nog steeds in Nederland (geen soundtrack dus).
neo
als je zijn hele verhaal zou quoten zou je zien dat hij begint over soundtracks in zijn bericht maar goed
Yekezzez
Maar goed ff wat anders. Kan iemand mij uitleggen wat er zo goed is aan deze film. Deze film is namelijk zo tergend langzaam dat ik er bij in slaap ben gevallen. En dat zijn niet veel films (Een andere was MIIB in de bios maar dat is een ander verhaal
) De muziek is inderdaad goed, maar dat hij daarom 5 sterren waard is zie ik niet
neo
De prachtige symboliek in het verhaal, onvergetelijke rollen van oa. fonda,cardinale en fonda, de mooiste opening ooit, prachtige spanningsopbouwing op veel momenten, meesterlijk mooie close ups, pracht verhaal, goeie regie, mooie muziek...
Plintkabouter
Wat kan ik zeggen... Super film, en al helemaal uit die tijd. Ook de opbouw van de spanning, en het filmen van het vliegje
4,5 *
- 2062 stemmen
Ik heb hem twee keer gekeken, maar dat is nog wel een tijdje terug. Eigenlijk vind ik The good, the bad and the Ugly veel beter, maar ik denk dat ik deze film nog eens moet kijken. Voorlopig****
De Knip
Heerlijk, ga weer genieten zaterdagavond op sbs6. Niet cynisch bedoeld, hoor....
nou
vooral door hart van nederland en de trekking van de lotto...
ik wacht nog mooi tot ie op DVD is.
Hobbes
geruchten over de (2 disc!) editie die in September/Oktober uit zou moeten komen:
# Anamorphic 2:35 remastered transfer
# Audio commentary by John Carpenter, John Milius, Alex Cox, film historians Sir Christopher Frayling and Dr. Sheldon Hall, and OUATITW actors and crew.
# Documentaries with never before seen interview with Claudia Cardinale, Gabriele Ferzetti, Bernardo Bertolucci and Tonino Delli Colli (director of photography) :
- Un opéra de violence (An Opera Of Violence)
- Le Salaire du Pêché (The Wage of Sin)
- Quelque chose à faire avec la mort (Something to do With Death)
# Sergio Leone and Henry Fonda interviews: "Le chemin de fer : La révolution de L'Ouest" (Railway: the revolution of the West)
# Storyboard before and after segment
# Behind the scenes photos segment
# Biographies and filmographies of Henry Fonda, Charles Bronson, Claudia Cardinale, Jason Robards, Gabriele Ferzetti
# Original trailer
en om het helemaa gek te maken:
nou
vooral door hart van nederland en de trekking van de lotto...
Dat ze Hart van Nederland tussen films proppen moeten ze echt afschaffen. Ik erger me er zo aan soms.

EmDee
Spiel mir das lied vom tod
En waarom is dat de Spaanse versie? Is gewoon een Engelstalige titel.
Hobbes
Ik vind 'Spiel mir das lied vom tod' ook wel wat hebben eigenlijk.
en de spaanse editie. Dit stond op een spaanse site met als bijschrift dat dit de spaanse versie zou zijn
- 2062 stemmen
Deze film komt uit Italië, maar is de gesproken taal origineel Italiaans, of is het Engels ingesproken?
voor zover ik weet:
De originele takes zijn in het Engels. En ook zo opgenomen. De italiaanse versie is nagesynchroniseerd.
Bij de 'man with no name' trilogie zijn de oorpspronkelijk teksten niet opgenomen maar zijn alle versies nagesynchroniseerd (zowel engels als italiaans).
- 2062 stemmen
Bedankt voor de informatie Hobbes.
Nog 1 uur en een kwartier en dan komt ie.
Sjoerd
Ik vond het een goede film, maar zie hierin niet het onvergetelijke meesterwerk zoals het door velen wel gezien wordt. De muziek is wel werelds en kende ik zelfs al zonder de film gezien te hebben (soundtrack is echt een eigen leven gaan leiden
) en daarnaast goede vertolkingen, mooi camerawerk, maar TERING wat traag.
Soms werkte de spanningsopbouw imo wel, en dan was dat "langzame" juist heel goed en passend, maar als de spanning niet echt uit de verf kwam, was het wel wat traag allemaal. Daarnaast is het verhaal ook redelijk 13 in een dozijn.
Ik kom toch, ondanks de kritiek en mede dankzij die kop van Bronson
, op 4*
- 2062 stemmen
Gisteravond was het de derde keer dat ik deze fim zag. Ik vind wel dat deze film mooie muziek heeft, en goede akteurs (met name Charles Bronson), maar de vaart was op sommige punten te langzaam, en ik begreep deze film op sommige punten niet.
Helaas moet ik toch zeggen dat ik Il Buono, Il Brutto, Il Cattivo toch beter vind, en betere muziek heeft.
Voor deze film geef ik uiteindelijk toch 3.5 ster, ook vanwege de goede muziek.
Ps. SBS6 hoort zich superdiep te schamen met om de 20 minuten reklame, en dat irritante Hart van Nederland, gevolgd door de onnodige Lottotrekking. BAH!

Once upon a Time in America
1984

Ratelslangen, revolvers en rovers: Dit zijn de beste westernfilms

Geen enkele nominatie: vijf klassiekers die ooit volledig werden genegeerd bij de Oscars

Klassieke Filmschurken van 1930 tot 1968

Apocalypse Now
Oorlog, 1979

Nuit et Brouillard
Documentaire / Historisch, 1956
verlies van geliefdeshowdownbountypremie jagerkleine stadsadnesschantageharmonicaanti heroauctionsterven en doodpeasantkrankzinnigheidwesterswedding party spaghetti westernarizona territoryintercontintental railroad outlaw gangwater pumpmysterious characterboom townrailroad companyhope for a new liferailroad construction preserved film