• 9.374.464 stemmen

Friday the 13th Part VII: The New Blood (1988)

Horror | 88 minuten

Genre: Horror

Alternatieve titels: Friday the 13th Part 7 / Vrijdag de 13e Deel 7

Geregisseerd door: John Carl Buechler

Met onder meer: Kevin Spirtas en Kane Hodder

Plot Friday the 13th Part VII: The New Blood

"Jason is back. But this time someone's waiting."

Tina heeft speciale gaven. Op een dag gaan Tina en haar familie gezellig naar Crystal Lake, naar hun vakantiehuisje. Per ongeluk dood ze haar vader met haar speciale gaven. Jaren later keert Tina terug naar Crystal lake en brengt de seriemoordenaar Jason weer tot leven, terwijl ze eigenlijk haar vader weer tot leven wilde brengen.

Lord Vader schreef:

maar waarom moord Jason eigenlijk altijd zo snel?

slachtoffers van Jason lijden eigenlijk nooit echt.

daar zou hij eens aan moeten werken....

Hear hear.

Enige wat beter is in deze film is het sfeertje. Nét wat beter gefilmd, net iets meer suspense, waardoor het allemaal wat draaglijker wordt.

Jason zelf ziet er dan weer komisch knullig uit op het einde, en de moorden zijn echt weinig soeps. Net als in de rest van de reeks.

Wat de serie betreft, een goed vervolg, maar dat maakt nog steeds een redelijk waardeloze film.

Deel 8 is er verder wel ééntje om naar uit te kijken. Jason weg uit Crystal Lake. Geniale plotwending na 7 delen.

1.5*, samen met deel 5 de beste uit de reeks totdusver.

avatar van bioscoopzaal

bioscoopzaal

Weer een typisch ondermaats deel in de steeds triester wordende Friday-reeks. Ook deze keer is er weer nauwelijks spanning, gore of naakt te bespeuren en is zelfs de technische kant van de film ondermaats. Door de kleurloze regie van Buechler en de schichtige, rommelige montage lijkt het zelfs wel een tv-film. Ook de kenmerkende samenvatting van de vorige delen is weer van de partij, al worden "Jason's Greates Hits" deze keer wat opgeleukt door een voice-over. Maar de pogingen om eens wat nieuwe elementen aan het verhaal toe te voegen, werken totaal niet. Daarvoor is er te veel oeverloos geleuter en heeft de telepathie-insteek té veel weg van Carrie/The Fury.

Wel geslaagd was de (helaas veel te korte) wedergeboorte van Jason, die er dit keer een stuk cooler uitzag dan anders. Lag ongetwijfeld aan de betere make-up, maar waarschijnlijk draagt ook de indrukwekkende gestalte van Kane Hodder daar toe bij. Hij heeft in elk geval een aantal toffe momenten, waaronder de eerder vermelde slaapzak-moord en een heus Leatherface-moment.

Helaas is dat niet voldoende om de oeverloze verveling tot de laatste tien minuten te overbruggen. Het einde is zoals altijd best vlot, maar de rest van de film is weer gevuld met stuurloos rondrennende personages en lusteloze kills. Ik weet niet wat ik meer van had moeten verwachten, maar het totale gebrek aan frisheid (of op z'n minst wat spanning) blijf ik bedroevend vinden.

1.5 sterren.

avatar van Halcyon

Halcyon

Interessant vervolg wat het hoofdpersonage betreft: geen alledaagse "onschuldige maagd", maar een pittige blondine die behoorlijk weerwerk weet te bieden door middel van telekinetische krachten. Toch is dit zevende deel alweer behoorlijk mak op het vlak van moorden; de moordwappens en moorden zijn op zich bijzonder ruw en origineel, maar de camera kijkt telkens weg wanneer het spektakel eraan zit te komen. Spijtig!

Maar goed, de typische Friday-sfeer maakt veel goed en daar doe je het uiteindelijk voor.

avatar van hellblazer93

hellblazer93

Leuk vervolg met matig verhaal. Niet iets bijzonders op aan te merken, en alles is wel al vermeld. 3 *

avatar van movie acteurs

movie acteurs

Ik vind dat men van deze film niet teveel vervolgen moest maken. Vond twee delen wel genoeg eigenlijk. Voor de rest zijn de moorden gekopieerd en worden ze met elke kijkbeurt saaier en saaier. Tot nu toe nog een 2,0.

avatar van namingway24

namingway24

Letterlijk en figuurlijk een bloedeloze remake, met veel verknipte gore-scènes, saaie, nietszeggende personages, en een voortkabbelend verhaal.

Naar het einde toe wordt het nog wel even leuk met Tina die knap terugvecht. Kane Hodder is natuurlijk een erg goede Jason, hij doet veel van zijn spectaculaire stunts zelf, en zijn makeup is lekker overdreven.

Ik had hier door het plot eigenlijk meer van verwacht, maar dit is afgezien van het telekinese-aspekt weer een standaard Friday-film, en de magie is er nu echt wel vanaf.

avatar van Naomi Watts

Naomi Watts

Deeltje zeven gaat weer back to basics maar helaas slaan ze de plank wel enorm mis met het paranormale plot. Leuke stereotypering weer maar dat zeik verhaaltje rond Tina wordt op een geven moment wel enorm irritant.

Leuke kills wel, alleen jammer dat het voornamelijk off-screen gebeurt. Kane hodder blijft natuurlijk de Jason bij uitstek, Hodder is een held. Toch weet het niet bovengemiddeld te worden omdat er te veel irritatiefactoren inzitten. leuk deel maar niets bijzonders, toch wel samen met deeltje 3 de minste Friday.

avatar van The Oceanic Six

Matig..

Jammer dat de Friday the 13th reeks toch zo schommelt in niveau. De ene keer erg cool en leuk en de andere keer kleurloos en suf. Dit is zon kleurloze en suffe versie.

Het weet gewoon niet te boeien. Het telepatische meisje irriteerde me al snel en het sloeg ook nergens op. Verder vond ik de dokter ook een erg storend personage, maar gelukkig loste Jason dat wel met een toffe kil met een circelzaag op hehe.

De serie gaat wel weer wat terug naar zijn roots met vakantiehuisjes en tieners maar het voelt toch niet zo leuk als voorgaande delen die wel leuk waren. De comeback van Jason vond ik op zich wel geinig met het per ongeluk tot leven laten komen van Jason via telepatie. Al slaat de reeks wel wat door aangezien Jason in de voorgaande film al via bliksem weer ging leven.

Helaas wordt het niet heel interessant als Jason weer gaat killen. Het zijn allemaal korte en onoriginele kills op 1 na die ik bovenaan mijn tekst al beschreef. Ik wil graag wat meer zien. En het is ook wel eens leuk als de slachtoffers eerst opgejaagd worden. Meestal zien ze nu Jason nooit aankomen en gaan ze er meteen aan.
Het einde met Jason is ook weer wat vergezocht als hij een instorting overleefd plus een explosie en dan 5 seconde later weer bij Tina in de buurt staat.

Het is wel te kijken maar de reeks kent veel leukere delen. Deze krijgt dan ook een (kleine) onvoldoende.

avatar van Tonypulp

Tonypulp

Mwha, toch net wat minder dan de rest helaas.

Regisseur van Troll, zie ik nu. Misschien doet een herziening dan nog wel goed, maar voor nu is dit de laagst scorende friday the 13th voor mij. Echt slecht is het niet, maar toch mist het wat.

Het bovennatuurlijke vond ik in het begin nogal vervelend, iets wat maar weinig toe kon voegen, echter is er aan het einde genoeg leuks mee gedaan waardoor ik toch nog ben overtuigd.

Jason ziet er weer een stuk rotter uit en vormt opnieuw het hoogtepunt. Jammer dat de kills over het algemeen wat tegenvallen in dit deel. De slaapzak was wel tof, ook leuk dat die nog later terug zou komen in Jason X . Nog steeds erg vermakelijk, vooral dankzij de manier waarop Jason zich presenteert, maar echt genieten zoals bij de vorige delen was er niet meer bij. Het voelt wat achterhaald nu.

Al met al miste ik hier een beetje de overdreven campy sfeer, de leuke personages en de originele kills. Maar het blijft allemaal erg genietbaar en ook dit deel krijgt een dikke voldoende.

avatar van ashnh

ashnh

Vervelend, die 5 minuten van het begin die weer verspilt worden met het terughalen van oude gebeurtenissen.. Wel leuk trouwens dat er connecties blijven met de oudere films, op Jason na dan. Tina kwam vorig deel ook al in de film voor.

Maar goed, de film: ik snap het niet helemaal. Die Tina met haar telekinetische powers ziet de moorden allemaal aankomen? Waarom doet ze er dan niks aan? Dat bovennatuurlijke voegt idd vrij weinig toe en de kills waren wel oké. Ik mis nog steeds dat kampsfeertje (dat er eigenlijk maar tot en met deel 4 goed in zit) en het komt inmiddels vrij uitgemolken over allemaal. Ik vind dit toch één van de minste delen uit de serie so far.
De personages zijn ook allemaal vrij irritant, met als toppunt die Melissa en de dokter.

In het begin zie je trouwens weer een naambordje "crystal lake" staan, was dat niet veranderd in "forest green"? Of alleen het kamp?

avatar van Spetie

En weer een matig deeltje uit de reeks, al is dit dan weer niet de slechtste. Positief is dat er zowaar een redelijk sfeertje in de film zit, wat soms zelfs voor ietwat spanning zorgt. Jammer is het wel dat de moorden erg matig zijn en ook niet zo goed in beeld worden gebracht.

Ook raar dat er eerst weer vijf minuten moet worden teruggeblikt, voordat de daadwerkelijke film begint. De personages zijn weinig bijzonder en er zitten deze keer zelfs een paar hele irritante bij. Gelukkig maar dat Jason dan nog rondloopt. die daar wel raad mee weet.

Ach het keek verder allemaal nog wel redelijk weg en we gaan vrolijk door met de reeks. Het belooft in ieder geval al heel wat dat Jason in deel 8 weg is uit Crystal Lake, want dat begint namelijk na zoveel delen wel erg eentonig te worden.

avatar van nognooit

nognooit

Wederom een slap vervolg in de serie. Dit is niet de slapste die ik heb gezien qua verhaal, maar qua gore wel. Die is hier nauwelijks te vinden.
Het verhaal is aardig. Een meisje met telekinetische gaven die Jason per ongeluk reanimeerd en vervolgens een soort telepathische band met hem lijkt te hebben.
Wat vervolgens gebeurt laat zich wel raden voor ieder die een Friday film heeft gekeken.

Voor de verandering dus een origineel uitgangspunt alleen wil het nieuwe element (het begaafde meisje genaamd Tina) zelden goed mengen met de gevestigde elementen.
Tina's verhaallijn slokt het meeste aandacht op en, toegegeven, die is ook het meest interessante.
De overige tieners lopen weer te roken, te flikflooien en te kibbelen en nog oninteressanter dan in de voorgaande delen. Jason is weer zich zelf in deze film, maar voelt niet prominent of dreigend in deze film. De tieners merken Jason's activiteiten iedere keer vlak voor hun eigen dood op. Het is allemaal erg voorspelbaar en ongeïnspireerd in dit deel.

Tina's deel van de film word zelden echt spannend, maar weet nog wel enigzins te boeien.
Het einde bied een onverwachte twist waar iets meer aandacht aan besteed had mogen worden.

Jason Takes Manhattan en Jason Goes to Hell zijn de enige delen die ik in de serie nog niet heb gezien, maar voorlopig waag ik me daar niet aan. Ik heb wel weer even genoeg van Jason en Camp Crystal Lake gezien.

avatar van perceived

perceived

Bloedarmoedig afgeraffeld deel. Jason ziet er in dit deel bruter dan ooit uit. Dat klinkt veelbelovend, maar zijn acties zijn helaas nogal tam. De kills lijken snel en inspiratieloos in elkaar geflanst. 4.5/10*

avatar van IcU

IcU

Erg jammer dat er in deze serie zoveel geknipt is op gore gebied. Want wat deze film echt mist zijn lekkere en vooral vieze kills. Jason is namelijk erg bruut, dreigend en angstaanjagend. Dat maakt deze film dan ook zo sterk. Als je al het realisme loslaat is deze film erg vermakelijk, en bevat het een perfecte sfeer. Een sfeer die al lang niet meer aanwezig was in de serie. Het is erg jammer dat de schaar er in moest voor een R rating, want dat is en blijft een zwak punt wat deze serie draagt; bijzonder weinig echte gore slachtpartijen. Iets waar, vooral de wat latere, grote en dreigende Jason, zo naar verlangt te hebben. De beul die hij hier is, kan niet de indruk maken die hij hoort te maken als er bij ieder steek, zaag of hak moment wordt weggesneden.

Het is dan ook erg betreurend dat deze film nooit zijn Director's cut kan genieten; veel van het gesneden materiaal is namelijk vernietigd.

avatar van Zinema

Telekinetisch tintje.

Ondanks dat dit niet het geval is lijkt Terry Kiser welhaast de vader van Robert Downey Jr. qua gelijkenis. Wat nog meer opvallend is aan dit zoveelste deel uit de uitgemolken serie rond seriemoordenaar Jason, is het telekinetische tintje. De Carrie-achtige wending wordt echter niet goed gebruikt en dus blijft de kijker achter met een gemiddeld deel wat nogal langdradig aanvoelt. Helemaal tegen het einde als voor de zoveelste keer blijkt dat Jason telkens herrijst. Ditmaal zelfs extra vaak.

Doorsnee.

avatar van Metalfist

Metalfist

Need a little touch-up-work my ass

Het zesde deel was het eerste deel waar ik echt sleet begon te zien op de Friday the 13th reeks. De voorgaande episodes waren altijd wel vermakelijk maar de gebeurtenissen rond de terugkeer van Jason, en zeker de manier waarop, konden me niet bekoren. Ik had dan ook niet echt al te hoge verwachtingen van dit zevende deel want ik had het gevoel dat het verval was ingezet. Misschien kwam het dan ook juist door de lage verwachtingen dat ik dit deel weer wat beter kon waarderen.

Vooral omdat er hier terug wordt teruggegrepen naar de essentie van de films en dat is een stel tieners die om de één of andere reden terecht komen in een boshut bij Crystal Lake en geslacht worden. Niet veel aan maar altijd wel vermakelijk maar toch begint er wel wat sleet op de formule te komen. De kills zijn niet origineel en voor de zoveelste keer op rij worden de kills compleet verknipt. Er zijn dan ook maar een handvol geslaagde kills (favoriet blijft het meisje dat in haar slaapzak vastzit en door Jason tegen een boom wordt gesmeten of de moord met de grasmaaier/kantensnijder) maar wat me vooral tegenstak was het volstrekt belachelijke einde. Nu is Jason al lang niet meer dezelfde klungelige killer uit de eerste delen en is hij verandert in een meedogenloze zombie die gewoonweg niet dood kan maar de telekinetische opzet pakte me niet. Wanneer Jason dan uiteindelijk wordt meegesleurd door de dode vader van Tina is het een serieuze afknapper. Dat hij nog heelhuids uit het instortende huis komt en dergelijke, daar kon ik op zich nog mee leven maar dit is gewoon een aanfluiting. Ik had het dan ook interessanter gevonden mocht men hier al een eerste poging gewaagd hebben om Freddy Kruger in de franchise te steken. Dat was dan ook oorspronkelijk het plan maar Paramount Pictures (die de rechten van de Friday the 13th reeks hadden) en New Line Cinema (die de rechten van de Nightmare on Elm Street reeks hebben) kwamen niet overeen qua plot waardoor de telekinetische Tina in het geheel werd geschreven.

De reeks heeft in de loop der jaren al wel een paar acteurs gehad voor de rol van Jason. Dat is ergens wel noodzakelijk want het personage op zich maakt ook een aantal metamorfoses door en Kane Hodder is de nieuwe persoon die zich in de huid van de killer met het hockeymasker mag begeven. En hij doet het meer dan degelijk. Met zijn imposante fysieke présence is hij geknipt voor de rol en na 7 delen heb ik eindelijk het gevoel van de echte Jason te zien. De rest van de cast stelt wederom niet veel voor. Hoeft ook helemaal niet want ze zijn enkel gecast om hun tienerlooks (hoewel ze allemaal al ergens in de 20 waren) en fungeren alleen maar als slachtvee voor Jason. De toevoeging van Terry Kiser als Dr. Crews vond ik op zich wel minder trouwens. Het personage zelf valt nog wel mee maar de invulling die Kiser er aan geeft is vrij vervelend. Zelfde geldt voor Susan Jennifer Sullivan die als Melissa op den duur wel wat mijn strot begon uit te hangen. Al was haar dood waar ze de deur opendoet en Jason opeens voor haar staat wel erg leuk.

Niet het slechtste deel, die twijfelachtige eer gaat naar deel 6 in de reeks, maar dit is nu niet meteen iets om naar huis te schrijven. De formule van Crystal Lake werkt nog maar is hoognodig aan vervanging toe doordat ondertussen wel alles uit de setting is gehaald. Op naar deel 8 die als ondertitel Jason Takes Manhatten heeft gekregen, kan wel interessant worden.

avatar van Theunissen

Nadat er voor het eerst sinds een jaar (dus in 1987 geen) geen nieuwe "Friday the 13th" film is gemaakt, moest het er in 1988 toch weer van komen. En dat is dit alweer 7e deel geworden wat de titel "The New Blood" heeft gekregen.

In dit deel moet Jason Voorhees het opnemen tegen een meisje genaamd Tina Shepard (gespeeld door Jennifer Banko als de jonge Tina en door Lar Park-Lincoln als de volwassen Tina die er ook best fraai uitzag) met telekinetische krachten. Ze wilt deze krachten eigenlijk gebruiken om haar overleden vader (daar haar eigen toedoen) op te weken, maar uiteindelijk wekt ze hierdoor weer de seriemoordenaar Jason Voorhees op die natuurlijk weer snel begint met zijn kills. Omdat Jason Voorhees al tig keren is vermoord en ook niet meer echt leeft, ziet hij er nu uit als een aftakelende zombie. Het verhaal speelt zich weer af rond zomerkamp Crystal Lake wat altijd zorgt voor een leuke sfeer en gelukkig ook weer wat bloot (was in het vorige deel niet aanwezig) in de vorm van Heidi Kozak en Elizabeth Kaitan. Het einde (het eindgevecht tussen Tina met haar telekinetische krachten en de zombie Jason) was overigens best aardig.

Ondanks dat deze film zich nog best lekker wegkijkt, vond ik hem iets minder dan het vorige deel. Maar het blijft leuk om deze films te bekijken en ze duren ook nooit lang (maximaal 90 minuten).

avatar van FillumGek

FillumGek

Ik heb nu t/m New Blood gezien, maar het had van mij na de Final Chapter op mogen houden. Echt slecht is het allemaal niet, maar dit is toch wel een mager deeltje.

Het Carrie White-personage is niet boeiend en voelt erg ongepast. Bovendien draait de reeks al lang niet meer om het slachten van kamperende tieners, maar legt gewoon iedereen die Jasons pad kruist het loodje. Dikke fun zou je zeggen, maar er is door de MPAA zo enorm gesneden in de uiteindelijke versie dat er weinig lol te beleven is. De kills zijn niet origineel, maar er wordt ook veel te weinig getoond. De archiefbeelden tonen beelden van gorgelende, creperende slachtoffers, maar dat was echt veel te extreem en moest er dus uit. Dan heb je een tof wapen als een cirkelzaag, maar daar kun je vervolgens niet veel leuks mee doen.

Jason, dit keer gespeeld door kleerkast Kane Hodder, ziet er wel op zijn best uit. Kostuum is erg tof, maar ook Jason zonder masker ziet er het meest angstaanjagend uit van alle delen. Buechler levert nog een mooi eindgevecht af tussen Jason en die Astro-TV-trut maar er zit ondertussen wel een beetje slijt op de formule.

avatar van Miszmi

Miszmi

Ik weet inmiddels niet meer zo goed wat ik erover moet zeggen. Het blijft allemaal een beetje bij hetzelfde, al kreeg dit deel opeens bovennatuurlijke gave. Op zich was dat zelfs nog wel redelijk goed uitgewerkt ook, behalve de eerste scene waarin we het zagen. Die was aan de lachwekkende kant. Al met al weinig vernieuwend, allemaal een beetje voorspelbaar en het wordt er zeker niet beter op. Ik denk dat ze veel te lang door zijn blijven gaan. Ik ga de laatste drie, Freddy vs. Jason en de remake nog wel bekijken, maar verwacht in ieder geval van de laatste drie niet zoveel.

avatar van DVD-T

DVD-T

De eerste Friday the 13th film die ik zag. Helaas is het niet meer zo goed als ik me herinner.

Ik vind dat telekinese aspect wel leuk. Al gaat het tegen het eind dan echt wel een beetje mis. Dit zevende deel uit de reeks heeft behoorlijk lang nodig om op gang te komen. Om uiteindelijk met wel erg middelmatige kills te komen. Die eerste kill aan het begin is wel briljant trouwens. Verder gebeurt er de gehele film vrij weinig en is Jason een schim van wat hij ooit was. Nergens straalt hij enige dreiging uit en komt zelfs wat klungelig over. De sfeer is ook een stuk minder hier. Het is alsof de makers wisten dat de reeks nu wel een beetje doodgebloed was.

The New Blood bevat nog een enkel leuk momentje. Maar het lijken vooral de laatste stuiptrekkingen van de reeks.

avatar van rep_robert

De inspiratie is hier duidelijk op, dan kan een leuk slaapzakje er niet tegenop wegen, dat had beter in het vorige deel gepast.

Net nu je dacht van de recaps af te zijn, begint deel VII weer netjes met een voice over die weer even alles op een rijtje zet voor je. Zucht......
Het uitgangspunt is gewoon niet leuk , het hele telekinese gebeuren is te stompzinnig voor woorden en hoe daarmee in de film wordt omgegaan kan mij totaal niet bekoren. Het einde, met de dooie vader die Jason grijpt als gigantisch dieptepunt.

Het grootste voordeel van de film is Jason, die na een luttele tijd in het water er lekker ranzig uitziet en met Kane Hodder een grotere, meer gespierde badass is dan zijn voorgangers.

Maar na een aantal films met Tommy Jarvis en nu Tina heeft de film vooral een probleem met sympathieke protagonisten. De toon is ook te serieus in deze film. Ik mis de pret uit de voorgaande delen enorm. Deze serieuze film met een verschrikkelijke soundtrack is tot nu toe duidelijk de minste in de reeks, ondanks de fijne Jason.

avatar van Chainsaw

Chainsaw

De film die oorspronkelijk Freddy vs Jason had moeten worden. Men was druk bezig met onderhandelen, maar Paramount en New Line kwamen er niet uit. Dus werd er maar een script gemaakt rondom Jason vs een soort Carrie. Ditmaal geen Tommy Jarvis meer en ook de luchtige toon van Jason Lives werd weer ingeruild voor een wat serieuzere toon. Het resultaat is een vrij matig deel in de serie met één hoogtepunt.

Om maar positief te beginnen; Jason is hier op zijn best. En dan niet per sé omdat hij hier voor het eerst wordt gespeeld door Kane Hodder, maar omdat hij er hier op zijn tofst uitziet. Een nat, groot rottend brok vlees met zichtbare ribbenkast en wervels. Hij oogt als een zombie en zo beweegt hij zich ook voort. Verder leveren de sequenties waarin hoofdpersonage Tina het tegen Jason opneemt goede momenten op. Zes films lang zagen we mensen vooral vluchten en schreeuwen, dus een personage dat hem aankan is een fijne afwisseling. Het gevecht levert leuke stukken op, waaronder het moment dat Tina een plantenbak mét afgehakt hoofd op Jason afvuurt. De laatste momenten waarin Tina's vader de redder in nood wordtzijn vrijwel bespottelijk, maar alles daarvoor is zeer amuserend.

Het slechte nieuws? De verschrikkelijk saaie personages. Los van Tina en haar moeder en psychiater (een eendimensionale lul met vingers van heb ik jou daar) hebben we wederom een hutje in het bos vol met inwisselbare tieners. Maar ditmaal is inwisselbaar wel écht inwisselbaar. Grootste oersaaie hansworst van de hele serie moet wel die love interest van Tina in z'n spijkerjasje zijn, een pak vanillevla dat over de houdbaarheidsdatum heen is heeft meer charisma. Maar ook de andere figuren zijn maar suf, met zo'n typische trut, een typische nerd en een ... ik weet niet eens meer wie er verder nog waren.

Dan hoop je uiteraard dat deze types op een leuke manier worden afgeslacht, maar dan kom je bij probleem nummer 2: de MPAA. Schijnbaar hadden die rond deze tijd (A Nightmare on Elm Street 5 had er ook last van) een zeikhumeur, want werkelijk in alle kills moest worden geknipt. Resulterend in een film waarbij het spektakel grotendeels off-screen gebeurd. En dat terwijl je nu net een make-up artiest als John Carl Buechler aan het roer hebt, die wel raad weet met special effects en gore. Enorm jammer, want het maakt Friday the 13th: The New Blood (een betere titel was 'Barely Any Blood' geweest) een nogal futloos eindproduct. Met misschien een toffe finale, maar verder belachelijk weinig om enthousiast van te worden.

Met moeite 2,5 sterren. Voor het eindgevecht.

avatar van Film Pegasus

De serie vol clichés doet het wat minder als de clichés wegvallen. We zijn deel 7 en het is hier Jason vs Carrie geworden. De karakters zijn niet bepaald fun, ik mis het kampgevoel. Iets meer aandacht naar die jongeren had beter geweest ipv het vernieuwde verhaaltje. Maar er wordt nog genoeg gemoord en Jason is een beer van een kerel geworden. Terug wat meer foute humor met de jongeren centraal. Meer heeft deze franchise niet nodig.

avatar van Duke Nukem

Duke Nukem

• 1985 stemmen

Waarschijnlijk tot dusver samen met deel 5 het zwakste deel uit deze toch wel leuke horrorserie. Het hele gedoe met de kinetische krachten van Tina kan mij niet boeien, en het ziet er ook erg fake uit: een televisietoestel dat aan draadjes hangt te bengelen. Geen enkele van de kampeerders heeft ook maar enige uitstraling. Jason zelf ziet er na enkele jaartjes onder water wel angstaanjagend uit. De kill in de slaapzak blijft natuurlijk wel leuk! Ik ben het verder eens met de uitspraak van sommige andere gebruikers, zoals deze:

Film Pegasus schreef:

rep_robert schreef:

avatar van joolstein

joolstein

Ditmaal is het een meisje met telekinetische en helderziende gave die oorzaak is, dat Jason weer voor problemen gaat zorgen. Met als gevolg dat er een verbluffend staaltje FX-werk langs komt, helaas ook hier weer zwaar gecensureerd door die belachelijk commissie. Frustrerend want dit had makkelijk tot één van de betere kunnen behoren. Regisseur John Carl Buechler is uiteraard niet voor niets een getalenteerd en gevierd FX-artiest. Jason Voorhees ontmaskerde gezicht op het scherm voor een volle vijf minuten is prachtig! Dit was ook Kane Hodder's eerste keer dat hij Jason speelde. De meest creatieve moord; Jason had blijkbaar een complete set tuingereedschap bij zich, echter is het Judy in haar slaapzak die met een memorabele sterfgeval weg zwaait. (zonder keuring had dit zelfs zes keer geweest) Body Count: 16 maar er is ook versie waar op het einde nog een zeventiende moord is te zien!

avatar van Alathir

Alathir

Blijkbaar was ik deze vergeten te recenseren. Kan gebeuren door de vele films in deze franchise. Dit 7e deel herinner ik mij nog als behoorlijk. De telekinetische gave was wel cool. Vrij veel kills ook. Het einde was ook prima. Hier hadden ze beter de reeks doen stoppen.

avatar van wendyvortex

wendyvortex

Eerste uur is een beetje formulewerk, maar uiteindelijk nog wel een hele aardige finale als Jason opeens te maken krijgt met een beoogd slachtoffer dat telekinetische krachten heeft. Z'n hockeymasker raakt ie ook nog eens kwijt. Het Jason-motiefje blijft natuurlijk het sterkste onderdeel van de reeks.

avatar van Bobbejaantje

Bobbejaantje

• 2072 stemmen

In het vorige deel had Jason zich al bewezen als de nieuwe Frankenstein dus kan je maar beter paranormale krachten inschakelen om hem het hoofd te bieden. Dat is toch wel het basisidee achter deze film. De intro met het schattige blonde meisje deed me wat denken aan Poltergeist maar natuurlijk had ik het moeten zoeken bij Carrie (zal ik nog eens moeten herbekijken). Voor mij heeft de film één echt hoogtepunt: de scène waarin het meisje van ruimte naar ruimte kruipt om aan Jason te ontsnappen. Een echt Hitchcock momentje. Verder is de spanning niet altijd zo hoog. Dikwijls besluipt JV zijn slachtoffers gewoon langs achter. Al met al een film die voldoende vermaakt.

avatar van Shadowed

Shadowed

Een belabberd acterende Lar Park Lincoln (die vreemde gezichtsuitdrukkingen elke keer) en een achterlijk gegeven brengen dit zevende deel van de reeks serieus in diskrediet. Ik heb bij het vorige deel benoemd dat het teveel een herhaling van zetten is, maar je kan een verhaal ook te origineel uitwerken. Deze film kampt met een behoorlijk dwaas concept dat totaal niet bij het gegeven van Friday the 13th past en daar zitten al redelijk wat surrealistische trekjes tussen. De achtergrondvormgeving mag er wezen en Kane Hodder is natuurlijk iconisch, verder voor mij persoonlijk tot nu toe het minste deel van de reeks.

avatar van teigertje

teigertje

• 2076 stemmen

De zevende film in the Friday the 13th franshise.

Waarin een meisje Tina met telekinetische gaven per ongeluk Jason Voorhees weer tot leven wekt.

En deze weer dood en verderf zaait in Camp crystal lake.

En zij de strijd moet aan gaan.

Een spannende en sfeervolle griezelige film, met een creepy uitziende Jason.

Een prima film, maar niet de beste uit deze franchise.

avatar van ibendb

ibendb

Nja, negeer maar wat ik schreef aan het eind van mijn review bij de vorige film. Dit trok op geen hol.

Toegegeven, het is goed dat we eindelijk een hoofdpersonage krijgen die wél een individuele persoonlijkheid heeft. Dat gezegd zijnde, het is geen leuke persoonlijkheid. Haar klef gedoe omtrent traumatische gebeurtenissen in haar jeugd gemengd met een slap Carrie-afkooksel werkt totaal niet. Ik heb dat cliché nooit echt graag gezien. Had Freddy Krueger niet ook zo eentje in zijn franchise?

Verder zijn de kills van de afgeraffelde kant en zit er weinig tot geen inspiratie in het hele gebeuren.

Kan Jason ook niet eens een momentje rust krijgen? Ik zou ook pissig zijn moest men mijn vredige slaap continu verstoren.