• 9.374.245 stemmen

A Nightmare on Elm Street Part 2: Freddy's Revenge (1985)

Horror | 87 minuten

Genre: Horror

Alternatieve titel: A Nightmare on Elm Street 2

Geregisseerd door: Jack Sholder

Met onder meer: Robert Englund, Kim Myers en Mark Patton

Releasedatum: 2 april 1987

Plot A Nightmare on Elm Street Part 2: Freddy's Revenge

"The man of your dreams is back!"

De familie Walsh neemt zijn intrek in het huis aan Elm Street en het duurt niet lang voor hun zoon Jesse nachtmerries krijgt over de overleden kindermoordenaar Freddy Krueger. Dit keer probeert Freddy om het lichaam van Jesse over te nemen, om zo ellende te kunnen veroorzaken in de echte wereld.

avatar van IcU

IcU

Ik vond hem eigenlijk wel meevallen. Kan hem wel waarderen.

avatar van mikoz

mikoz

Als Freddy fan natuurlijk wel minder dan deel 1 , maar dat zijn ze allemaal .. Nog steeds vind ik ze heel erg goed / leuk omdat het originele moorden zijn , hij humor heeft en gewoon heel amustant is.

imo was alleen deel 5 van een midnere kwaliteit.

avatar van Ravenstein

Ravenstein

Saai.

avatar van Metalhead

Metalhead

Deze vond ik evenals deel 1 geweldig

avatar van djelle

djelle

Vooral deel 1, maar ook deel 3 waren voor mij echt goed. Deze valt nog zo'n beetje in de midden (of net eronder). De rest is afgezaagd, vergezocht en gewoon niet leuk meer. 2*

avatar van pompoen

pompoen

Enige goeie deel van freddy.

De rest is kinderachtig.

avatar van Silvio Dante

Silvio Dante

Net als alle andere Krueger-films (behalve 7) heel leuk.

Ja oké, het zal wellicht nooit een oscar winnen, maar toch een zeer vermakkelijke film. Op naar deel 3!

avatar van 666south park

666south park

iets minder dan deel 1 erg leuk hoor kep er een 4,5 voor gegeefen vermakelijke film hoor leuk vervolg ook

avatar van 666south park

666south park

leuke poster ook

avatar van MovieFreak2

MovieFreak2

hey deze had ik vroeger als jeugd gezien ik vondt hem minder dan de 1ste dus van mij een 3

avatar van mr.gaunt

mr.gaunt

2 sterren, 1 ste deel is 1000 maal beter

avatar van Doom

Doom

Matig vervolg met een paar zeer slechte (lachwekkende) scenes. Ondanks dat toch nog wel een paar goede moorden gezien. Voor de rest matig, kijk maar naar de acteer prestaties.

Freddy Krueger he!

avatar van forelli

forelli

best wel vermakelijk , ja, tuurlijk iets minder als deel 1, maar heeft toch wel iets.

avatar van Waku

Waku

Opnieuw een bloedstollend vervolg.

Vond het vervolg ook zeker niet minder dan deel 1.

Leuke effecten, flink wat schrikeffecten en een

heerlijk sarcastisch stuipen op het lijf jagende Krueger.

Top!

avatar van dr channard

dr channard

Deze is slecht. Als Jesse (die behoorlijk kan schreeuwen) indommelt, dan is het maar voor een tijdje en er is niks spannends! niet te vergelijken met de eerste. Ook de zwembad scene was slecht, want dat mocht niet! Freddy moet in een droom blijven.

De enige goede scene is het begin. Prachtig gedaan met die bus, en geloof me toen ik daarna bij dat gezin een schreeux hoorde dacht ik dat het een droom was van een van die meisjes die in die droom zaten !

avatar van Achilles

Achilles

De film begint geweldig met Robert Englund als buschauffeur (en dus zonder masker!!)..

Vind de film steeds zwakker worden en zoals hiervoor ook al is aangehaald behoort Freddy alleen te kunnen moorden in dromen (nachtmerries beter gezegd)..

De scene bij het zwembad waarbij die ene jongen naar Freddy loopt alsof Freddy een beetje ontoerekeningsvatbaar is en hulpbehoevend lijkt vond ik erg grappig...help yourself dickhead!

Zwakker dan 1 maar zeker nog vermakelijk!

avatar van thunderball

thunderball

vind dit de zwakste van allemaal,

vooral om dat de hoofdrolspeler zo'n watje is en je bijna hoopt dat ie door good old Freddie aaneengereten wordt!

Ook wordt er van het idee afgestapt dat Freddie alleen de kinderen in hun dromen kan vermoorden, omdat ie nu bezit neemt van de jongen zijn lichaam.

Maar de finale maakt weer wel het nodige goed!

avatar van kArIzMa_TuRk

kArIzMa_TuRk

Ik gaf alle 5 delen een 3* want ze verdienen het. had ze allemaal in 2 dagen achter elkaar gekeken, wel leuk..

avatar van ingmarz

ingmarz

Metalhead schreef:

Deze vond ik evenals deel 1 geweldig

ik vond dit ook een van de beste van de serie maar andere nightmare fans zeiken deze film altijd af als een van de slechtere, dit was de 1e die ik zag en vond hem toen f.cking eng was toen 6

avatar van ingmarz

ingmarz

forelli schreef:

precies in deze film is freddy wel echt eng in die andere hangt hij iets meer de lolbroek uit maar toch houd ik van de hele serie

Halcyon

Uitstekend vervolg op A Nightmare On Elmstreet!

Het begint allemaal met een schitterende openingscène die meteen de toon van dit vervolg zet. Vervolgens zien we een schitterende sfeerschepping en een mooie impressie van het Amerika van de jaren '80. Dat typische sfeertje heeft me als kind altijd geboeid en is ook een van de redenen waarom ik zo'n liefhebber van dit genre geworden ben.

De personages zijn meer dan interessant, soms best grappig, en ook zeer goed vertolkt. Mede door het verklarende karakter van de film (waarom is Freddy wie hij is?) krijgen de karakters meer diepte en veroveren ze hun plaatsje in de film.

Minpuntje is dat de moorden iets inventiever hadden gemogen en ook de eindbattle is, hoewel logisch, nogal flauwtjes.

Desalniettemin een meer dan waardige opvolger die wat mij betreft met kop en schouders boven de andere vervolgen uitsteekt.

avatar van dutchtuga

dutchtuga

Wat vond je van die geweldige zwembadscene? 'You are all my children now'. Heerlijk. Verder een goed ondergewaardeerd vervolg. Opvallend trouwens de homofiele verwijzingen in dit vervolg.

Halcyon

Ja, die zwembadscène was heerlijk. Ik was alleen even bang dat die vader er een shoot-out met Freddy van ging maken, maar dat was dus niet het geval .

Trouwens, heb je ook die verwijzingen naar The Birds en Alien opgemerkt? Of was dit maar toeval?

avatar van dutchtuga

dutchtuga

Halcyon schreef:

Nee die zijn me niet opgevallen eigenlijk. In welke scenes dan?

dutchtuga schreef:

Nee die zijn me niet opgevallen eigenlijk. In welke scenes dan?

De scène waar het gezinnetje wordt aangevallen door één van hun parkieten => The Birds
De scène waar Freddy uit de buik van Jesse komt gekropen (op de kamer van Grady) => Alien

Maar ik zeg het, het kan toeval zijn...

avatar van JurassicPark

JurassicPark

een 4,0. een leuk vervolg. maar wel heel wat minder dan deel 1.

avatar van Nazlakh

Nazlakh

Mijn stem: 1.5

Slechtste deel van heel de Nighmare-reeks als je het mij vraagt.

Deel 2 is geregisseerd door een persoon met een geheel andere achtergrond als de regisseurs van de andere delen, en dat zie je. Ook de producers zelf zijn helemaal niet te spreken over dit deel. Er zijn technieken toegepast die ze nooit hadden moeten toepassen, omdat daarmee heel het "nightmare-concept" onderuit gehaald wordt. Graag zou ik hier verder op ingaan, maar ik wil geen spoilers weggeven voor de mensen die dit deel nog willen gaan zien.

Beetje jammer dit deel, gelukkig wordt het weer goed gemaakt door de andere delen.

avatar van zjandannybob

zjandannybob

ik vond dit deel erg teleurstellend, deel 1 was echt een topper.

Zeer slechte neppe affecten in deze film dit is wat de film niet leuk meer maakt. De echte horror mist.

de rest van de reeks mag zeker wel gezien worden!!

echt een topper van een film vooral freddy krueger is een geniaal personage:D

avatar van Tenshinhan

Tenshinhan

Mwa... het is eigenlijk ook te dom voor woorden om Freddy naar de echte wereld te brengen (waarin die dus zwak is integendeel tot de droom wereld).

Bij het eerste deel kreeg ik ondanks de zwakke acteerprestaties van de acteurs nog wel sympathie voor bepaalde personages, maar in dit deel voor niemand en die jongen die de hoofdrolspeler speelt, werkte helemaal op mijn zenuwen.

Englund was nog wel aardig, de openingsscène is het beste van de film en de sfeer is opzich wel goed.

avatar van 606

redelijk deel met leuke stukken minder dan deel 1 en drie.

3,5 ster