A Nightmare on Elm Street Part 2: Freddy's Revenge (1985)
Genre: Horror
Alternatieve titel: A Nightmare on Elm Street 2
Geregisseerd door: Jack Sholder
Met onder meer: Robert Englund, Kim Myers en Mark Patton
Releasedatum: 2 april 1987
Plot A Nightmare on Elm Street Part 2: Freddy's Revenge
"The man of your dreams is back!"
De familie Walsh neemt zijn intrek in het huis aan Elm Street en het duurt niet lang voor hun zoon Jesse nachtmerries krijgt over de overleden kindermoordenaar Freddy Krueger. Dit keer probeert Freddy om het lichaam van Jesse over te nemen, om zo ellende te kunnen veroorzaken in de echte wereld.
Freddy Krueger
Mrs. Webber
Mr. Webber
Kerry
mikoz
Als Freddy fan natuurlijk wel minder dan deel 1 , maar dat zijn ze allemaal .. Nog steeds vind ik ze heel erg goed / leuk omdat het originele moorden zijn , hij humor heeft en gewoon heel amustant is.
imo was alleen deel 5 van een midnere kwaliteit.
djelle
Vooral deel 1, maar ook deel 3 waren voor mij echt goed. Deze valt nog zo'n beetje in de midden (of net eronder). De rest is afgezaagd, vergezocht en gewoon niet leuk meer. 2*
Silvio Dante
Net als alle andere Krueger-films (behalve 7) heel leuk.
Ja oké, het zal wellicht nooit een oscar winnen, maar toch een zeer vermakkelijke film. Op naar deel 3!
666south park
iets minder dan deel 1 erg leuk hoor kep er een 4,5 voor gegeefen vermakelijke film hoor leuk vervolg ook
MovieFreak2
hey deze had ik vroeger als jeugd gezien ik vondt hem minder dan de 1ste dus van mij een 3
Doom
Matig vervolg met een paar zeer slechte (lachwekkende) scenes. Ondanks dat toch nog wel een paar goede moorden gezien. Voor de rest matig, kijk maar naar de acteer prestaties.
Freddy Krueger he!
forelli
best wel vermakelijk , ja, tuurlijk iets minder als deel 1, maar heeft toch wel iets.
Waku
Opnieuw een bloedstollend vervolg.
Vond het vervolg ook zeker niet minder dan deel 1.
Leuke effecten, flink wat schrikeffecten en een
heerlijk sarcastisch stuipen op het lijf jagende Krueger.
Top!
dr channard
Deze is slecht. Als Jesse (die behoorlijk kan schreeuwen) indommelt, dan is het maar voor een tijdje en er is niks spannends! niet te vergelijken met de eerste. Ook de zwembad scene was slecht, want dat mocht niet! Freddy moet in een droom blijven.
De enige goede scene is het begin. Prachtig gedaan met die bus, en geloof me toen ik daarna bij dat gezin een schreeux hoorde dacht ik dat het een droom was van een van die meisjes die in die droom zaten !
Achilles
De film begint geweldig met Robert Englund als buschauffeur (en dus zonder masker!!)..
Vind de film steeds zwakker worden en zoals hiervoor ook al is aangehaald behoort Freddy alleen te kunnen moorden in dromen (nachtmerries beter gezegd)..
De scene bij het zwembad waarbij die ene jongen naar Freddy loopt alsof Freddy een beetje ontoerekeningsvatbaar is en hulpbehoevend lijkt vond ik erg grappig...help yourself dickhead!
Zwakker dan 1 maar zeker nog vermakelijk!
thunderball
vind dit de zwakste van allemaal,
vooral om dat de hoofdrolspeler zo'n watje is en je bijna hoopt dat ie door good old Freddie aaneengereten wordt!
Ook wordt er van het idee afgestapt dat Freddie alleen de kinderen in hun dromen kan vermoorden, omdat ie nu bezit neemt van de jongen zijn lichaam.
Maar de finale maakt weer wel het nodige goed!
kArIzMa_TuRk
Ik gaf alle 5 delen een 3* want ze verdienen het. had ze allemaal in 2 dagen achter elkaar gekeken, wel leuk..
ingmarz
Deze vond ik evenals deel 1 geweldig
ingmarz
Halcyon
Uitstekend vervolg op A Nightmare On Elmstreet!
Het begint allemaal met een schitterende openingscène die meteen de toon van dit vervolg zet. Vervolgens zien we een schitterende sfeerschepping en een mooie impressie van het Amerika van de jaren '80. Dat typische sfeertje heeft me als kind altijd geboeid en is ook een van de redenen waarom ik zo'n liefhebber van dit genre geworden ben.
De personages zijn meer dan interessant, soms best grappig, en ook zeer goed vertolkt. Mede door het verklarende karakter van de film (waarom is Freddy wie hij is?) krijgen de karakters meer diepte en veroveren ze hun plaatsje in de film.
Minpuntje is dat de moorden iets inventiever hadden gemogen en ook de eindbattle is, hoewel logisch, nogal flauwtjes.
Desalniettemin een meer dan waardige opvolger die wat mij betreft met kop en schouders boven de andere vervolgen uitsteekt.
dutchtuga
Wat vond je van die geweldige zwembadscene? 'You are all my children now'. Heerlijk. Verder een goed ondergewaardeerd vervolg. Opvallend trouwens de homofiele verwijzingen in dit vervolg.
Halcyon
Ja, die zwembadscène was heerlijk. Ik was alleen even bang dat die vader er een shoot-out met Freddy van ging maken, maar dat was dus niet het geval
Trouwens, heb je ook die verwijzingen naar The Birds en Alien opgemerkt? Of was dit maar toeval?
dutchtuga
Nee die zijn me niet opgevallen eigenlijk. In welke scenes dan?
Halcyon
Nee die zijn me niet opgevallen eigenlijk. In welke scenes dan?
De scène waar het gezinnetje wordt aangevallen door één van hun parkieten => The Birds
De scène waar Freddy uit de buik van Jesse komt gekropen (op de kamer van Grady) => Alien
Maar ik zeg het, het kan toeval zijn...
JurassicPark
een 4,0. een leuk vervolg. maar wel heel wat minder dan deel 1.
Nazlakh
Mijn stem: 1.5
Slechtste deel van heel de Nighmare-reeks als je het mij vraagt.
Deel 2 is geregisseerd door een persoon met een geheel andere achtergrond als de regisseurs van de andere delen, en dat zie je. Ook de producers zelf zijn helemaal niet te spreken over dit deel. Er zijn technieken toegepast die ze nooit hadden moeten toepassen, omdat daarmee heel het "nightmare-concept" onderuit gehaald wordt. Graag zou ik hier verder op ingaan, maar ik wil geen spoilers weggeven voor de mensen die dit deel nog willen gaan zien.
Beetje jammer dit deel, gelukkig wordt het weer goed gemaakt door de andere delen.
zjandannybob
ik vond dit deel erg teleurstellend, deel 1 was echt een topper.
Zeer slechte neppe affecten in deze film dit is wat de film niet leuk meer maakt. De echte horror mist.
de rest van de reeks mag zeker wel gezien worden!!
echt een topper van een film vooral freddy krueger is een geniaal personage:D
Tenshinhan
Mwa... het is eigenlijk ook te dom voor woorden om Freddy naar de echte wereld te brengen (waarin die dus zwak is integendeel tot de droom wereld).
Bij het eerste deel kreeg ik ondanks de zwakke acteerprestaties van de acteurs nog wel sympathie voor bepaalde personages, maar in dit deel voor niemand en die jongen die de hoofdrolspeler speelt, werkte helemaal op mijn zenuwen.
Englund was nog wel aardig, de openingsscène is het beste van de film en de sfeer is opzich wel goed.
redelijk deel met leuke stukken minder dan deel 1 en drie.
3,5 ster

A Nightmare on Elm Street 3: Dream Warriors
1987

1984

Fan van 'The Wrecking Crew'? Met deze films weet jij ook wel raad

AppleTV komt deze zomer met een nieuw seizoen van 'Ted Lasso'

Never Sleep Again: The Elm Street Legacy

Utøya 22. Juli
Drama / Thriller, 2018

The Evil Dead
Horror, 1981
branddroomdagboeknachtmerriespookhuistransformatiesadismebovennatuurlijkpsychopaatmiddelbare schoolfeestjevervolgbezitpremonitionspontaneous combustion slasherbdsmschool busdisfigurementsleepwalkingpool partyurban fantasysupernatural horrorfinal boywhump