• 9.373.940 stemmen

A Nightmare on Elm Street Part 2: Freddy's Revenge (1985)

Horror | 87 minuten

Genre: Horror

Alternatieve titel: A Nightmare on Elm Street 2

Geregisseerd door: Jack Sholder

Met onder meer: Robert Englund, Kim Myers en Mark Patton

Releasedatum: 2 april 1987

Plot A Nightmare on Elm Street Part 2: Freddy's Revenge

"The man of your dreams is back!"

De familie Walsh neemt zijn intrek in het huis aan Elm Street en het duurt niet lang voor hun zoon Jesse nachtmerries krijgt over de overleden kindermoordenaar Freddy Krueger. Dit keer probeert Freddy om het lichaam van Jesse over te nemen, om zo ellende te kunnen veroorzaken in de echte wereld.

avatar van thunderball

thunderball

vind dit de zwakste van allemaal,

vooral om dat de hoofdrolspeler zo'n watje is en je bijna hoopt dat ie door good old Freddie aaneengereten wordt!

Ook wordt er van het idee afgestapt dat Freddie alleen de kinderen in hun dromen kan vermoorden, omdat ie nu bezit neemt van de jongen zijn lichaam.

Maar de finale maakt weer wel het nodige goed!

avatar van Halcyon

Halcyon

Uitstekend vervolg op A Nightmare On Elmstreet!

Het begint allemaal met een schitterende openingscène die meteen de toon van dit vervolg zet. Vervolgens zien we een schitterende sfeerschepping en een mooie impressie van het Amerika van de jaren '80. Dat typische sfeertje heeft me als kind altijd geboeid en is ook een van de redenen waarom ik zo'n liefhebber van dit genre geworden ben.

De personages zijn meer dan interessant, soms best grappig, en ook zeer goed vertolkt. Mede door het verklarende karakter van de film (waarom is Freddy wie hij is?) krijgen de karakters meer diepte en veroveren ze hun plaatsje in de film.

Minpuntje is dat de moorden iets inventiever hadden gemogen en ook de eindbattle is, hoewel logisch, nogal flauwtjes.

Desalniettemin een meer dan waardige opvolger die wat mij betreft met kop en schouders boven de andere vervolgen uitsteekt.

avatar van otherfool

otherfool

Zwakste deel uit de serie, en dat wil in dit geval toch wel wat zeggen. Ze hadden het natuurlijk gewoon bij het aardige 1e deel moeten laten...

1,5*.

Vond deze nog minder dan het eerste deel.

Freddy doet mij gewoon niet al te veel. Vind hem verre van eng en op het einde is het gewoon een jankend mietje.

Verder wordt het concept uit het eerste deel hier ook serieus genegeerd, wat het er niet beter op maakt. Beetje melige effecten verder, niks engs, smerigs en weinig overtuigend.

Slecht acteerwerk en geen melancholische waarde (al heb ik er vroeger wel een aantal gezien, nooit echt fan geweest), wat maakt dat er voor mij gewoon helemaal niks te genieten viel.

avatar van Metalfist

Metalfist

Three, Four
Better Lock Your Door

Deel 1 is één van de beste horrors aller tijden. Het leek me dan ook verschrikkelijk moeilijk om dat deel te evenaren. Freddy's Revenge is zeker een goede film maar kan inderdaad niet evenaren aan het geweldige eerste deel.

Een groot nadeel aan de film is, is dat het niet goed voelt wanneer Freddy in de echte wereld begint te moorden. Dit doet zoveel af aan de originele sfeer waarin Freddy alleen kon moorden als er iemand was aan het slapen maar na een tijdje irriteer je je eigenlijk niet meer en past het ook wel in de reeks. Een gewaagde maar toch ook wel geslaagde gok. Ook vond ik Jesse niet al te geweldig acteren maar Robert Englund als Freddy stal toch weer de show.

Deel 2 bevat toch ook een aantal geweldige scènes. De moord op Schneider, de hele Birds/Alien hommage en dan de meest humoristische scène wanneer Freddy aan het zwembad staan en dat één van die knullen de held wilt uithangen en hem probeert om te praten waarop Freddy hem dan afmaakt en de coole one liner "Help yourself, Fucker" uitstoot zijn er maar een aantal van.

Kan deel 1 niet evenaren maar is toch wel weer een geweldige slasher en is hier eigenlijk te ondergewaardeerd en zeker op Imdb.

3.5* maar misschien met een herziening een 4

Geweldig mooie poster trouwens.

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

Ik had het minder verwacht, maar deze 'Part 2' vond ik verrassend leuk. Leuk verhaal, zo nu en dan lekker spannend, maar vooral heerlijk vermakelijk allemaal. Freddy vind ik niet eng, maar een cool figuur is het wel Acteerwerk was niet al te best, net als een paar belabberd slechte scénes. De scéne met die honden (met maskers op), op het laatst vond ik bijv. echt vreselijk slecht. Totaal overbodig en echt zo'n scéne die een film naar beneden kan halen, mede dankzij het matige spel van Myers. Voor de rest een paar lekker foute scénes, de nodige humor en ook een paar briljante scénes zorgen voor een dikke twee en een halve ster. Beter dan verwacht was ie' wel in ieder geval.

avatar van Vinokourov

Vinokourov

Ik dacht dat deze film als één van de slechtste in de reeks werd gezien, maar dat valt dus mee blijkbaar als ik nu de reacties lees. Anyway, vermakelijke sequel, die natuurlijk niet kan tippen aan deel één.

avatar van Chainsaw

Chainsaw

Nadat die kleine horrorfilm uit 1984 een onverwachte hit werd, werd er natuurlijk snel geschreeuwd om een vervolg. En dus kwam men al snel met het script van David Chaskin op de proppen. Een script waarin de regels van Wes Craven’s origineel opzij worden gegooid (één van de redenen dat Craven niet wilde meewerken aan het vervolg). Een script waar vooral op het spektakel en de special effects wordt gericht. Het begint bij een alleraardigste openingsscène, waarna de hoofdkarakters worden geïntroduceerd. Opvallend is overigens dat Nightmare 2 de enige film in de Nightmare reeks is met een mannelijke held in de hoofdrol. Hoewel Patton’s personage wel schreeuwt als een meisje.

Freddy’s Revenge is tevens de laatste film waarin Freddy nog een duister, mysterieus en bovenal pissig bijpersonage is. En hoewel ik Krueger in de latere delen ook prima kan waarderen, die duistere kant van hem heeft toch net iets meer. Englund speelt de boeman weer met veel energie en enthousiasme (en is zelf nog even zonder make-up in de openingsscène te zien). Het is jammer dat de film het hele droom- element naar de achtergrond schuift, er gaat daardoor veel magie verloren. Desondanks bevat Nightmare 2 een aantal sterke scènes. Eén van de beste momenten is toch wel Freddy’s verschijning in Grady’s kamer. Goed opgebouwde scène met uitstekende special effects. Ook de make-up effecten zijn er, met de komst van Kevin Yagher, ook op vooruit gegaan.

Enkel op het einde, wanneer Lisa Freddy opzoekt in de oude fabriek gaat de film echt de mist in. Met verschillende onnodige scènes (die er volgens mij enkel inzitten om de special effects) komt het hele einde niet helemaal uit de verf en blijft de kijker wat teleurgesteld achter. Maar desondanks dat Nightmare 2 het niveau van de eerste film niet weet te halen, Freddy’s Revenge is zeker een sterke poging. De muziek van Young is aardig sfeervol, de bijrolacteurs (Bell, Gulager, Lange) zijn prima en vooral weet regisseur Sholder een perfect broeierig, zomers sfeertje neer te zetten. Wat dat betreft niet de beste uit de reeks, maar desondanks ook niet de slechtste.

4 sterren.

avatar van movie acteurs

movie acteurs

Ik vond dit deel samen met deel 4 en deel 7 altijd de zwakste uit de hele reeks. Het einde en het begin had in mijn mening echt anders gekunt. En die scene met de vogels in die kooi had echt beter gemoeten. Ben nog steeds teleurgesteld. Ja natuurlijk heb ik slechtere vervolgfilms gezien maar alsnog geef ik het een 2,5 omdat ik Freddy Kreuger een eng ventje vond .

avatar van DonLeone

DonLeone

waarschijnlijk de allerslechtste Nightmare on Elmstreet aflevering ooit gemaakt. heb er vandaag nog eens naar herkeken, maar het blijft niks waard. deze hadden ze wat mij betreft gerust mogen weglaten, en deel 3 deel 2 laten zijn. deel 3 is 1 vd beste naar mijn mening.

avatar van stephan73

stephan73

Het blijven heerlijke films, die jaren '80 slashers. Lekker nergens aan denken en naar een moordende maniak kijken.

De Nightmare on Elm Street serie is wel één van de leukste (samen met de Friday the 13th reeks), en het was voor mij alweer een lange tijd geleden dat ik dit deel voor het laatst gezien had. Ik was dan ook blij verrast dat ik nog bepaalde scenes en one-liners herkende.

avatar van brazo

brazo

Naar mijn mening is dit echt een slecht deel. slecht acteerwerk en de zogenaamde waanbeelden die ze krijgen zijn gewoon bagger. een hond dat een mensengezicht heeft, het ziet er niet uit en heeft echt weinig te maken met het verhaal..ook verdwijnt iedereen en alles de hele tijd in het niks, en het andere moment zijn ze er weer, ja sorry, ik zie niet het nut ervan. (uit een raam springen, verdwijnen, en dan 10seconden later weer uit de grond komen..hmm..), ondanks dat, is er nog wel redelijk wat spanning, maar je moet er dus ook niet te serieus naar kijken, anders begint het gewoon te vervelen

avatar van MNV2

MNV2

Zwak vervolg op het meesterlijke Nightmare on Elm Street, de film was minder eng en wordt gekenmerkt door het slechtste acteerwerk dat ik in lange tijd zag, vooral hoofdrolspeler Jesse Walsh acteerde nogal emotieloos en gemaakt. Verder vond ik de film nogal goedkoop en gedateerd overkomen en werd het nergens echt spannend of eng. Alleen Robert Englund leek weer goed op dreef te zijn als Freddy Krueger en zorgde ervoor dat de film toch nog uit te zitten was.

1.5 sterren

avatar van Tonypulp

Tonypulp

Zowaar een goed vervolg.

Dat geeft hoop voor de rest, iig. Meestal volgt er na een geniaal eerste deel een teleurstellende 'meelifter'. Gelukkig is dit een erg fijn werkje geworden met strakke effecten en een andere kijk op het verhaal van freddy.

Dat laatste is best jammer, het idee is leuk maar het werkt een stuk minder 'magisch' als het ware. Er gaat ook een hoop tijd verloren aan onnodige scénes en ook falen er sommige stukken vrij hard. Zo zijn die poltergeist geintjes met gymspullen of de killer bird behoorlijk kinderachtig en zwak daar staat dan wel weer tegenover dat er een aantal zeer sterke stukken zijn zoals Freddy die uit Jesse komt, of een smeltende krueger, toch wel weer erg fijn.

Ben benieuwd wat de rest te bieden heeft, gewoon geen verwachtingen scheppen (zoals ik dat nu ook niet deed) en gewoon genieten van nog meer fout jaren 80 geweld. 3.5*

avatar van The Oceanic Six

Ik ga de oude delen ook maar eens herkijken. Daar heb ik wel zin in gekregen nadat ik recent de remake van het origineel zag. Het origineel dat ik overigens wel al heb gezien.

Ik vond Freddy's Revenge nog best een vermakelijk filmpje. Minder goed dan het origineel, maar bijvoorbeeld weer duidelijk leuker dan de recente remake. Er is toch maar 1 Freddy vind ik en dat is gewoon Robert Englund. Zijn kop, zijn lach, zijn manier van bewegen....het blijft leuk! Het was dan ook fijn om hem weer terug te zien in dit 2e deel.

Wel jammer vind ik dat ze een beetje het oude plot hebben veranderd. Plots kan Freddy ook moorden buiten zijn eigen droomwereld in de nachtmerries van zijn slachtoffers. Had van mij niet gehoeven, al vond ik het nou ook weer niet storend. Je moet dit soort films sowieso niet te serieus nemen.

We krijgen toch wel een paar leuke momenten en kills te zien. Zo was de scene waar hij letterlijk uit Jesse kwam toch wel gaaf. Leuke hommage aan ''Alien'' was dat. De momenten bij het zwembad daarna vond ik ook prima.
Het scheelt ook dat ik me niet stoorde aan de personages in de film. Meestal hebben slashers met tieners erin vaak hele slechte acteurs en actrices. Viel me hier niet eens zo tegen. Ik heb het veel slechter gezien.

avatar van rep_robert

Toch een flinke tegenvaller om deze film te herzien na de genreklassieker deel 1.

Waar het probleem vooral ligt is het feit dat de film niet weet waar het naar toe wilt met Freddy Krueger. Het gegeven dat hij alleen in de dromen aanvalt wordt volledig losgegelaten op bepaalde momenten en op andere momenten weer niet.

Zo zie je dus regelmatig dinge gebeuren terwijl iedereen wakker is, iets wat ik totaal niet vindt passen in deze reeks.

Ook de hoofdrolspelers konden mij niet zo bekoren, misschien wel vanwege de bovengenoemde tekst

Gelukkig was Englund her en der wel weer lekker als vanouds, maar ook hij kon helaas dit zinkende schip niet redden.

avatar van Naomi Watts

Naomi Watts

Eigenlijk behoorlijk belabberd dit. Maar dankzij het heerlijke eighties sfeertje en wat onbedoelde ridicule scenes toch nog wel aardig. Al hoeft ANOES 2 niet te rekenen dat dit laatste punt in het voordeel van de film gaat werken.

De keuze om van het hele vermoord worden in je droom concept af te wijken is een hele slechte geweest. Haalt toch al een flink deel van de suspense er uit. Dit is gewoon allemaal te ridicuul en vaak lijkt het nog onbedoeld ook. De meisjesgil van die dude, de towel spanking van die coach , de totaal belachelijke kills, een erg afwezige Freddy en dan dat hele "I love you" gezwam van die rooie en hem ging ook erg tegenstaan. Gelukkig wel een heerlijke eighties sfeertje en die typische stereotypes maken het dan wel aardig (die tirannieke coach is dan wel leuk).

Ik ben nog mild in mijn beoordeling maar tot nu toe snap ik niet waar ANOES zijn status vandaan haalt en zelfde geldt voor Krueger als horror icoon. Hopen dat de andere delen mij wel kunnen overtuigen.

avatar van moviemafketel

moviemafketel

• 19752 berichten

Ik ging door mijn dvd's en vond het echt tijd worden om deze weer eens te herzien na al die jaren.

Haha , ik heb me echt kapot gelachen. Ik weet niet, maar in a Nightmare on Elm Street maakt het me niet uit hoe verschrikkelijk fout het er uitziet. Het blijft zeer grappig en zeer nostalgisch.

Het acteerwerk was dramatisch. Snap goed dat ik geen van die acteurs/actrices ooit nog ergens heb terug gezien. De vriendin van Jesse spant toch wel de kroon. Maar goed, ik wist dat ik dit ondergeschikt aan de klassieker moest maken.

Er zitten zoveel komische scenes in. 1 van de parkieten die helemaal gek wordt en iedereen aan begint te vallen om dan in de fik al dwarrelend naar beneden te vallen. Hoe droog die familie ook gewoon weer doorgaat na zoiets. Jesse zal het allemaal wel hebben gedaan, yeah right. Ook de scene waar de coach tennisrackets, halters, tennisballen, basketballen en noem maar op naar zijn kop kreeg, schitterend gewoon. Zo simpel, maar zo leuk.

Wat ik zwak vindt aan dit deel is vooral dat Freddy iemand nodig heeft om zijn moorden op te knappen. Had hij toch ook zonder de hulp van Jesse kunnen doen? Ook als er helemaal niemand slaapt ziet de vriendin van Jesse op het laatst gemuteerde honden, ratten en katten en ze ziet allemaal wormen op haar been die daarna weer weg zijn. Dat klopt gewoon niet als niemand in nachtmerrie-toestand is.

Wel leuk dat er via het dagboek een beetje wordt voortgeborduurd op deel 1 en dat je ook wat meer achtergrondinformatie over Freddy krijgt. Was ik een beetje kwijt, dus nu weer helemaal bij

Nou binnenkort deel 3 er maar weer eens ingooien, merk per later deel dat ik er steeds minder nog van weet, dus dat wordt weer een verrassing.

Niet echt best dit deel, maar ik heb me prima vermaakt en vooral in het 1e uur heel veel moeten lachen en dat mag ook best bij een horror.

3 sterren blijven staan.

avatar van DVD-T

DVD-T

Goed vervolg.

De regels die in Elmstreet 1 zijn opgesteld worden hier wat omzeild. Is dat erg? Aan de ene kant wel en aan de andere kant niet. Sommige stukjes zet je echt je vraagtekens bij en passen niet echt binnen de wereld van Elmstreet. Freddy die wat kids lastigvalt tijdens een feestje, Freddy die de echte wereld wil betreden doormiddel van Jesse . Eerste is wel een van de betere scènes van de film, samen met de uit het lichaam treden Aan de andere kant is het een heel andere vertelling van Nightmare. En die is best goed gedaan. Een soort van moderne vertelling op Beauty and the Beast. Nadruk ligt echter wat meer op het slashen en de humor, al is het nog niet echt dat clowneske wat we vanaf deel vier zien. Deel drie bevat het ook wel al, maar daar ligt de nadruk nog wat op de horror. De dromen zijn erg leuk gedaan en maken het geheel toch nog best spannend. Dat is altijd het sterkste punt van de Elmstreet reeks. Je weet niet of het nu een droom is of werkelijkheid. Mar zodra je Freddy ziet of iets surrealistisch weet je genoeg.

Wat de film ook erg aantrekkelijk maakt is dat typisch eightees sfeertje. Erg fout allemaal. De film komt daarnaast ook erg homoerotisch over. In de featerettes wordt daar ook wat dieper op ingegaan. Dat geeft de film ook zo zijn charme. Het maakt het niet echt de beste Nightmare film, maar wel een van de leukste.

Een lekkere wegkijker, vlot tempo, leuk verhaaltje, heerlijke sfeertje en genoeg leuke moorden. Freddy's Revenge is lang niet zo slecht als het gemiddelde doet vermoeden.

avatar van Desmo

Desmo

Bluraybox, dus deze meteen erachter aan. Vandaag begin ik ook aan 3.

Ik ben over dit deel eigenlijk meer enthousiast dan het eerste deel. Ik begrijp dat de echte fans het misschien niet vinden kunnen dat de regels zijn aangepast, maar dat zal mij persoonlijk een worst wezen. Freddy is hier veel mee aanwezig en geeft meteen een beetje extra sfeer mee. Acteerwerk vind ik in dit deel toch ook echt veel beter dan deel 1.

Aan de andere kant vond ik de kills een beetje min in dit deel. Alleen Schneider en dat stuk bij het zwembad vond ik wel erg leuk. Het einde vond ik dan wel weer mwoah.

Ik zit een beetje te twijfelen. Hij is mij eigenlijk beter bevallen dan deel 1, dus ik geef het ook wel een hoger cijfer. Een 4* voor deel 2.

avatar van Zinema

Schrale tepels.

Craven legt op de extra's van de BD nog eens haarfijn uit dat hij het script van dit deel totaal niet zag zitten. Een tikkeltje overdreven en kinderachtig, want naast het buigen van de zogenaamde 'droomregels' waaraan de monsterlijke Freddy zich schijnbaar dient te houden, is het best een aardig horrorfilmpje geworden. Lekker lichte en onnozele eighties pulp.

Helaas gooit het laatste overstuurde half uur dusdanig veel roet in het eten, dat het de gehele kijkindruk bijna verpest. Alsof de regisseur ineens volslagen de kluts kwijt was en dacht dat hij met alles weg kon komen. Met als gevolg o.a. een zwakke finale. De voldoende van deel 1 wordt hierdoor helaas niet gehaald. De uier van de melkkoe zou echter nog meerdere malen worden gemolken. Tot schrale tepels aan toe.

Redelijk.

avatar van Eraser2

Eraser2

Sjonge wat een tegenvaller na een geweldig eerste deel. De film gooit het hele concept van de eerste film overboord en maakt er gewoon een ordinaire slasher van met een belachelijk plot.
De film is totaal niet eng en de muziek komt in de verste verte niet in de buurt van het eerste deel.
Het is een aaneenschakeling van droom scènes zonder ergens een beetje uitleg te geven.
Enige goede scène is de dood van (volgens mij heette hij) Grady.
Heel vet gemaakt.

Waardeloos. 1*

avatar van Elineloves

Elineloves

Tsja. Deel twee. Beetje slap vervolg eigenlijk. Niet echt spannend, met vlagen zelfs ridicuul en ook de sfeer is niet altijd even sterk aanwezig. Vooral tegen het einde aan, waar je als kijker steeds meer op het puntje van je stoel zou moeten gaan zitten, zie je telkens gemiste kansen. Ik begrijp ook niet goed waarom het over deze boeg werd gegooid.

Jesse was erg zwak en voor mij totaal niet overtuigend. Soms zelfs een hoog houten klaas gehalte, alsof er werkelijk geen leven in dat joch zat. Het liefdesgebeuren wist me ook niet te boeien, evenals de tegenvallende kills. Blijft er niet veel meer over..

Maar enfin, ik ben mild omdat ik de film af heb gekeken en het toch enigszins de tijd goed gedood heeft.

avatar van Lennert

Lennert

Er is een ding waarin deze film absoluut wel slaagt en dat is het zijn van een horrorfilm. De gore is een stuk beter dan in de eerste film het geval was en zorgt er daardoor goed voor dat de film voor horrorliefhebbers alsnog goed uit te zitten is. Voor de rest is het allemaal toch een stuk minder interessant.

Wat de eerste film zo goed maakte was de wisselwerking tussen de personages van Nancy en Krueger. De homoerotische subtekst bij Jessy is op zich interessant, maar omdat Jessy weinig sympathiek over komt en de film hierdoor een aandachtsverschuiving teweeg brengt naar de hoofdpersoon in plaats van de Krueger mythologie, is het verhaal toch meteen een stuk minder interessant. Robert Englund doet nog steeds erg zijn best en is op bepaalde momenten angstaanjagender dan in het eerste deel, maar op het moment dat hij de echte wereld betreedt is ook meteen een groot gedeelte van zijn aantrekkingskracht weg: laat hem lekker in dromen blijven rondspoken!

Alsnog is de film als op zichzelf staande horrorfilm best aan te zien, hij valt gewoon in het niet bij het briljante eerste deel. Niet heel vreemd dat Craven er niks mee te maken wilde hebben, maar het is nog steeds aan te zien.

avatar van killerfreak

killerfreak

wat een ontgoocheling is deze film tov zijn voorganger. Spanning is ver te zoeken en aceertalent (wat al vrij schaars was in deel 1) is hier nog belabberder.

Mja, hoop dat het vanaf deel 3 toch terug beter wordt!

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Ook deel 2 van Nightmare on elm Street was prima te doen en bevatte zo weer zijn nieuwe (en niet nieuwe) tactiekjes. Het is gewoon weer kijken naar hoe Freddy Krueger met zijn magische krachten aan het werk gaat en een voor een in de nachtmerries kruipt en vervolgens aan het moorden slaat, maar dit keer ook de moord in iemands anders schoenen te laten schuiven. Wat ik er verder over kan zeggen: Het is weer leuk en de acteerwerk is ook weer goed te doen. Beetje zoals het eerste deel.

avatar van Filmkriebel

Filmkriebel

Eén van de minste van de reeks. Te weinig Freddy en te veel teenage psychodrama. Freddy is hier ook weinig indrukwekkend in vgl met het eerste deel, maar het blijft een enge booswicht. Weg is de sfeer en weg is de spanning om plaats te maken voor flauwe highschool grapjes. Wat wel altijd goed blijft in deze reeks is de overgang van werkelijkheid naar droomscènes en ook dat wil hier niet altijd lukken.

avatar van %%%%%%

%%%%%%

Aan het personage Freddy Krueger en aan het algehele concept die rondom het personage is gebouwd heb je in principe al genoeg om je ermee te kunnen vermaken. Daarom heb ik vooraf mijn vraagtekens gezet waarom ze dat concept om hebben gegooid (Deel 1 werd tevens een succes) en de reis over deze weg voort hebben gezet.

Het is ook duidelijk geworden dat je behoorlijk aan creativiteit in boekt als je met een ''menselijk wezen'' gaat spelen in een film waar paranormale gaven een grote rol in de film speelt. Dat zie je goed terug in deze film, want wie een surreële film verwacht zoals deel 1 komt er in dit deel bedrogen uit, want ten eerste heeft Freddy verassend weinig screen time ten tweede lijken de kills pas op de plaats te maken voor het drama en veranderende persoonlijkheid van Jesse. Eigenlijk blijft er niks over van het concept die ze in het eerste deel bedacht hebben.

De film heeft ook nog het gevoel tegen dat de productie en regie team zich ontzettend makkelijk zich er vanaf hebben gemaakt bij sommige scènes. Want er zijn tal van momenten in de film dat je eerst warm wordt gemaakt van wat komen gaat, maar dat er nergens daad bij woord word gehouden. Denk aan de ''pool scene'' of de ''party scene'' wat genoeg potentie heeft. Ook toont de film zich een gebrek aan essentiële vragen van : waarom Freddy in het lijf van Jesse wilt gaan moorden, want hij heeft zelf toch veel meer power ? Waarom dan op deze wakkere manier ? Nergens wordt daar duidelijkheid over gemaakt. Verder zijn de kills behoorlijk inspiratie loos. Het blijft vooral bij krabben.

Maar op zich heeft de film bij vlagen toch wel zijn momentjes waarin het typische Nightmare ''gevoel'' terugkeert zoals de opening van de film die amusant is maar tevens je op he verkeerde been breng. En hier en daar wat humor die wel matig is, maar je nog enigszins het gevoel geeft dat je het allemaal niet al te serieus moet nemen.

Jammer de serie heeft ontzettend veel potentie (buiten dit deel) maar het wilt er nog niet helemaal uit komen.

2**

Op naar deel 3

avatar van Spetie

Een niet al te sterk vervolg, met enkele erg foute scènes en spannend wordt het nooit.

Vooral het moment, waarbij die ”gemuteerde honden” ten tonele verschijnen is echt lachwekkend, zo fout is het. En zo zitten er nog een paar van dat soort momenten in. Los daarvan is het allemaal nog wel enigszins vermakelijk en best apart dat het hele concept uit het eerste deel vrijwel wordt genegeerd. Op zich niet erg, maar op deze manier zie je toch al snel, dat de consistentie in zo’n reeks ver te zoeken is. Verder is het jammer, dat Freddy hier zelf een wat kleiner aandeel heeft.

Overigens is de soundtrack nog best aardig en het typische eighties sfeertje, komt ook wel lekker door. Los daarvan is het vanwege de eerdere genoemde factoren wel duidelijk minder dan het eerste deel. Maar het kan allemaal nog veel slechter, dus wat dat betreft viel dit nog reuze mee en kan ik hier nog wel twee sterretjes aan kwijt.

avatar van Devoo

Devoo

Niet overtuigd.

Het acteerniveau ligt in deze film iets hoger dan zijn voorganger. Ik vind Mark Patton vrij behoorlijk acteren hier. In ieder geval een stuk beter dan het hoofdpersonage uit de eerste film. Het verhaaltje is wat omgegooid. Hier probeert Freddy zijn slachtoffers niet meer te vermoorden in hun dromen, maar neemt hij bezit van een lichaam uit de echte wereld om daarmee slachtoffers te maken. Velen vinden deze ommezwaai van concept een ramp, maar ik heb daar minder problemen mee.

De spanningsboog lag ontzettend laag en dat is natuurlijk de grootste doodsteek bij dergelijke horrorfilms. Het monsterdesign was echt om van te huilen, denk aan die gemuteerde honden die echt verschrikkelijk vormgegeven zijn. Ik hoop dat volgende films in de reeks mij wat meer kunnen overtuigen, want ik begin stilaan de hoop te verliezen.