• 9.378.049 stemmen

Met onder meer: Clive Owen, Naomi Watts en Armin Mueller-Stahl

Gesproken taal: Engels, Frans, Duits, Italiaans en Russisch

Releasedatum: 16 april 2009

Plot The International

"Is your money making a killing?"

Interpol agent Louis Salinger (Clive Owen) en advocaat Eleanor Whitman (Naomi Watts) zijn vastbesloten om de waarheid over een van de grootste banken ter wereld boven tafel te krijgen. Hun zoektocht naar gerechtigheid brengt hen van Berlijn naar Milaan en van Istanbul naar New York. Een chaotische tijd breekt aan en beiden blijken in levensgevaar te zijn.

Louis Salinger

GroovyDrummer

Erg langdradig....

avatar van skipy05

skipy05

Ik vond het niet zo een goede film. Het verhaal sprak mij niet aan. Hij duurde redelijk lang maar er gebeurde weinig in.

avatar van Theunissen

Aardige film met een goede Clive Owen, maar in het begin is deze film verwarend waardoor het een tijdje duurde voordat ik het snapte.

avatar van Dutchero

Dutchero

Redelijk standaard complot werk, dat de moeite waard wordt gemaakt door hier en daar mooie beelden uit bijvoorbeeld Istanbul en een originele shootout (de setting). Verder geen bijzondere film, maar de 118 minuten zijn zo voorbij en alles ziet er keurig verzorgd uit.

avatar van homerjay

homerjay

Prima film, alleen ergerde ik me aan Watts. Leuke lokaties, filmisch dik in orde maar niet bijzonder genoeg om boven het maaiveld uit te steken. Had meer van een Tykwer verwacht.

avatar van dörpsgek

dörpsgek

Aardige film, hier en daar een ietwat teveel aangedikte scene en een matig einde van de film.

avatar van Le Bon

Le Bon

jmmr van einde wel leuke film

avatar van Zonderiaan

Zonderiaan

had meer ingezeten, toch een lekker filmpje.

Ben ondertussen wel Clive Owen beu

Middelmatige complotthriller, vooral dankzij het onzinnige plot.

Degelijk acteerwerk van Clive Owen en Naomi Watts.

Mooie shoot out in een knap nagemaakt Guggenheim en veel mooie architectuur in deze film.

Voor de betere complotfilm zie Three Days of the Condor.

Hopelijk pakt Tykwer na dit Hollywood tussendoortje weer wat interessanters aan.

avatar van Zizzo

Zizzo

een aardige film, hier en daar wat saai en langdradig. Verhaal is goed te volgen, paar mooie en goed geschoten scenes, mooie film locaties, einde is wat matig. beetje tegenvaller, had er meer van verwacht.

avatar van dragonmaster

dragonmaster

goede, snelle actiefilm met een spectaculaire shoot-out in het Guggenheim. een lekker tussendoortje met redelijke acteerprestaties van goede acteurs.

avatar van animalkrullie

animalkrullie

Tja, in tegenstelling tot de meeste hier vond ik deze film erg goed in elkaar zitten.

Je zou kunnen denken dat dit echt zou kunnen, maar het blijft fictie.

4* en die zijn dik verdiend!!

avatar van Bla

Bla

Tegenvaller, te langdradig en saai. Alleen de shoot-out in het Guggenheim was goed.

avatar van kissyfur

kissyfur

Vakwerk. Maar 't mist wat diepte, wat betrokkenheid bij de personages.

avatar van DiKKe_OsCaR

DiKKe_OsCaR

• 2034 stemmen

Verwarrende, langdradige en niet zo boeiende film. Ben er welgeteld 5x bij ingedut en dat gebeurt mij normaal niet bij films.

Vanwege het saaie ook niet mijn aandacht kunnen bewaren, dus ik weet eigenlijk nog niet wat er nu allemaal precies is gebeurd, en waarom... Zonde van mijn tijd.

avatar van Naomi Watts

Naomi Watts

Matig complotthrillertje.

Plot is lachwekkend, acteerwerk is ook nergens overtuigend (Owen misschien wel één van de meest verschrikkelijke acteurs in Hollywood op dit moment) en Naomi Watts' rol is te miniem, al zou zij ook niet echt een rol van betekenis gespeeld kunnen hebben.

Film kent eigenlijk maar één echt hoogtepunt en dat is de shootout scene, derest zal ik maar gauw vergeten.

avatar van Betamax

Betamax

Traag.......

Wel mooi gefilmd

avatar van hannes64

hannes64

• 1926 berichten

Jazeker ..............................1 van de mooiste shootouts.

avatar van Rik^

Rik^

Naomi Watts schreef:

Matig complotthrillertje.

Ik dacht ook dat het beter zou worden na die shoot-out, maar viel me dat eens vies tegen. =(

avatar van Thorak

Thorak

Een net iets te vlakke film, zowel het acteren, het script en de fotografie waren het allemaal nèt niet. De shoot-out vond ik het diepte punt van de film. De film had zeer zeker een goede actie-scène nodig en dat had ook eigenlijk net iets eerder in de film gemogen, maar op deze manier hadden ze het beter maar kunnen laten! Erg jammer. Verder in de film had ook best nóg een actie-scène mogen zitten om de spanning er in te houden. Zowel Tom Tykwer als Clive Owen en Naomi Watts kunnen alle 3 beter dan hetgeen ze in deze film doen...

avatar van Karl van H.

Karl van H.

The International deed me denken aan Michael Clayton: de film ziet er gelikt uit; het verhaal is eenvoudig, maar wordt door de makers geforceerd en nodeloos ingewikkeld gebracht, en laat het meermaals op het gebied van spanning afweten. De scène in het Guggenheim zat wel goed in elkaar; het is haast jammer dat er nog een hele film aan vast zat.

avatar van modinator

modinator

Goede film met een prima mix van thriller en actie, je moet wel goed je koppie erbij houden want anders raak je zo de draad kwijt...Dikke 3.5

avatar van ElGringo

ElGringo

Mooie beelden en een leuk verhaal... Maar ik vond het einde wel wat te makkelijk: boem boem iedereen dood, einde Er had veel meer ingezeten

avatar van T-Dog

T-Dog

Snap niet dat deze film zo'n lage waardering krijgt!!

Hij begint spannend, en daarna veel afwisselende actie! Film blijft echt van het begin tot het eind boeien!

Hoort gewoon bij de filmtoppers van dit jaar!

Peace out

avatar van Tarkus

Tarkus

Puike film dit, waar je toch je aandacht goed moet bijhouden, want een makkelijk verhaaltje is het zeker niet.

De vertolkingen zijn prima, en dat mag van iedereen worden gezegd.

Het was ook leuk om een van mijn favoriete acteurs nog eens in een glansrol bezig te zien, namelijk Armin Mueller-Stahl.

De locaties zijn ook prachtig, men toert door zowat half Europa en New York.

De film heeft me voor de hele duur, bijna 2 uur, aan het scherm gekluisterd.

avatar van notsub

notsub

Dit is een gave thriller waarin ook plaats is voor een vette actiescene. De film neemt je mee in de wereld van de grote criminele jongens en daar gebeurt van alles. Mooi is ook dat er vele verschillende locaties langs komen, met elk hun charmes. Zo bleef ik geboeid kijken naar deze film, die mij beter bevalt dan bijvoorbeeld State of Play, een andere thriller die ik recent zag.

avatar van eses_26

eses_26

Voor mij een topper, 118 minuten vlogen zo voorbij.

avatar van steventje

steventje

Leuke film, verveelde geen minuut

Mooie locaties en camerawerk.

avatar van the.real.deal

the.real.deal

Ik vond het een goeie film

niet de beste die ik ooit gezien heb maar het is een goed verhaal acteerprestaties zijn goed. The international is het kijken waard.

avatar van Xstriem

Xstriem

In tegenstelling tot anderen, mag ik graag naar Clive Owen kijken, al vond ik hem in Duplicity veel beter.
Maar wat is nou de relatie tussen hem en Naomi Watts in de film?? Waarom willen de filmmakers het wel door laten schemeren, maar er niets verder over zeggen.
Ook is het nog steeds niet duidelijk hoe zijn collega, helemaal in het begin van de film eigenlijk is vermoord. Hij probeert een flashback te creeeren door het ijs, maar ziet niets . Jammer dat deze kleine puntjes niet iets meer uitgediept konden worden in de bijna 2 uur die deze film duurt.

Verder waren de beelden van de verschillende lokaties erg mooi.
Het plot had sterker gekund, dat zeiden er al meer. Toch was het geen verloren tijd.