• 9.377.434 stemmen

Met onder meer: Clive Owen, Naomi Watts en Armin Mueller-Stahl

Gesproken taal: Engels, Frans, Duits, Italiaans en Russisch

Releasedatum: 16 april 2009

Plot The International

"Is your money making a killing?"

Interpol agent Louis Salinger (Clive Owen) en advocaat Eleanor Whitman (Naomi Watts) zijn vastbesloten om de waarheid over een van de grootste banken ter wereld boven tafel te krijgen. Hun zoektocht naar gerechtigheid brengt hen van Berlijn naar Milaan en van Istanbul naar New York. Een chaotische tijd breekt aan en beiden blijken in levensgevaar te zijn.

Louis Salinger

New York D.A.

Detective Bernie Ward

avatar van Waackx

Waackx

Het verhaal mag op een aantal momenten wat ongeloofwaardig overkomen maar het verhaal zit best goed in elkaar.Het eerste uur is goed maar daarna zakt het niveau in en wordt het langdradig.

Wat de grootste minpunt van de film is zijn de acteurs:

Watts die ik goed vond spelen in 21 Grams vind ik heel slecht acteren in deze film, bij alles wat ze zegt, ze heeft maat 1 uitdrukking op haar gezicht staan.En Owen is heel houterig zolas gewoonlijk en heeft totaal geen "personality' om de film te dragen.Plus ik begreep zijn motief ook niet om al die moeite te doen.Hij werkt bij Interpol en brengt zichzelf in levensgevaar om een man te stoppen waarbij het toch niet uit maakt of hij sterft of niet, aangezien zijn organiseerde misdaad blijft doorgaan.

avatar van Waackx

Waackx

GinolaEHV schreef:

Ja, precies goed hoe je het zegt (afgezien van de taalfout op het eind dan).

Het is inderdaad bestemd om weer te geven hoe de film zal zijn. Maar het moge duidelijk zijn dat dit lang niet altijd het geval is.

dus dan heeft ie gelijk, dat de trailer mensen express misleid.

avatar van _Casper_

_Casper_

Ik vond het een hele goeie toffe thriller, ook goed geacteerd... clive owen is een goeie acteur. Ik las van sommige mensen dat dit nogal een standaard verhaal was maar dat vond ik totaal niet. Het was een leuk goed uitgewerkte thriller. Zeker een aanrader om te zien

dikke 3.5*! heb me ermee vermaakt

avatar van Movsin

Movsin

Tom Tykwer leverde al enkele uitstekende films. Ook deze "The International" is best OK. Het is een pure actiefilm met sterk gefilmde scènes, een interessante plot waarin de onthutsende stelling dat ons rechtssysteem niet in staat is een eind te stellen aan grootschalige misdaad.

avatar van totti999

totti999

Prima film, vooral het eerste uur tilt dit boven het gemiddelde uit. Clive Owen en Naomi Watts acteren wel redelijk vlak, maar de grimmigheid van Owen wordt gaandeweg steeds begrijpelijker. Al met al boeiend.

avatar van nightbreed

nightbreed

Vermakelijk filmpje die je niet al te serieus moet nemen.

avatar van groente12

groente12

Helaas neemt de film zichzelf serieus.

avatar van Kr!kke

Kr!kke

Goede film, met een verhaal dat redelijk goed in elkaar zit. Je moet er wel je gedachten bijhouden, want soms wordt er nogal veel informatie op de kijker afgestuurd. Een complotfilm als deze moet het dan ook voornamelijk van zijn goed verhaal hebben, wat dus wel aanwezig was in deze film. Naast de plot is het ook belangrijk dat de cast het goed doet. Ook dat was het geval in deze film. Clive Owen speelt zijn rol goed, maar ook niet meer dan dat. Naomi Watts doet het ook niet slecht, al vond ik haar toch wat minder goed in haar rol.

Verder was het ook leuk dat er de nodige actie inzat, waarbij vooral de actiescène in het musuem in New York wel aardig was.

avatar van gauke

gauke

Een gladde, routineuze, maar ook interessante thriller met actuele thema's, kleurrijke Europese en U.S. locaties en spectaculaire scenes. Het deel in het New Yorkse Guggenheim Museum vormt het hoogtepunt van de film. Het script zit vol met cliché's en blijft enigszins aan de oppervlakte.

avatar van puckb96

puckb96

Spannende thriller. Goede rol van Clive Owen. Goed gefilmd en interessante verschillende locaties ook. Het verhaal bevat ook wat thema's uit de actualiteit. I like that! Het einde vond ik onvoorspelbaar en eigenlijk ook een beetje creepy.

avatar van 606

Zeer degelijke en spannende thriller.

Mooie locaties goed verhaal en de acteurs die prima acteren.

3,5 ster

avatar van donkied

donkied

Wat een fijne film is dit

avatar van maerk

maerk

3e Tykwer.

De minst bijzondere film die ik van Tykwer heb gezien, maar toch weet deze film zich te onderscheiden van andere conspiracy films. Ik vond het geheel toch redelijk sfeervol en visueel is de film ook erg goed, alleen wat minder uitbundig dan een Lola Rennt of Perfume. Tykwer heeft toch een eigen stijl en in deze film weet hij de spanning erg goed op te bouwen. Een sniperscène lijkt heel standaard zoals we vaak zien, maar dan blijkt er een tweede schutter te zijn en wordt er een verfrissende draai aan het geheel gegeven.
De acteerprestaties zijn ook erg sterk en de scène in het Guggenheim is erg goed.

Op een of andere manier een stuk fijner dan de standaard thriller. Aan de andere kant is het verhaal soms wat langdradig en gebeurt er daardoor te weinig waardoor ik op 3,5* blijf steken.

avatar van ILDIB

ILDIB

Hmm, beetje tweezijdig filmpje, aan de ene kant is er wel mooie actie en spanning, maar ook flink wat nutteloos geblaat. En die italianen die ineens de grote speler uitschakelen, hmm..

avatar van TragieStar.*

TragieStar.*

Hehe, eindelijk bekeken en vond het zeker wel een geslaagde film. Ik had eigenlijk een hele ingewikkelde film verwacht, maar dat viel wel mee. Het eerste gedeelte kon ik makkelijk in de film komen, maar ik moest wel mijn gedachte erbij houden. Later werd het wel vager en vager, maar heb me niet van de film weerhouden en ben tot de laatste minuut geboeid. Er zaten een paar (erg) spannende scenes in, en Clive Owen is en blijft een lekkerding voor mij .
Maar hij was ook weer niet de echte reden voor het bekijken van deze film, maar dat was Naomi Watts. Vind haar altijd al een erg leuke actrice. Ze had een vrij kleine rol, maar ze liet haar acteertalent weer zien, al vind ik haar anders toch beter acteren.
Het verhaal deed me niks, maar heb me wel vermaakt.
Snap alleen niet wie nou de eerste 2 personen in de auto op het begin vermoord heben? Sommige dingen waren voorspelbaar, maar het einde was dan ook weer vaag.

Een aanrader, maar hou je hoofd er goed bij. Tenminste, ik wel.

avatar van qwertzu

qwertzu

Erg boeiende en spannende film, laat goed zien hoe corrupt de wereld is!

Vond het mooi uitgediept en mooi gebracht.

Goed geacteerd.

avatar van Justinw

Justinw

Te karig resultaat levert The International op. Dit komt vooral omdat de conspiracy niet interessant genoeg is om je aandacht vast te houden. Ook de acteurs kunnen dit niet verhullen, Watts maakt geen indruk en is vervangbaar en ook Clive Owen doet niks bijzonders. Ze doen het in principe niet slecht. Maar als het plot de aandacht niet weet vast te houden moeten de acteurs dit doen.

Een lichtpuntje in dit alles in de cinematografie, deze levert aardige shots op van leuke locaties. Toch viel dit me in eerste instantie niet op direct na het visuele meesterwerk The assasination of Jesse James by the coward Robert Ford.

avatar van eavymetal

eavymetal

Het begin van deze film is beresterk, maar helaas zakt het daarna allemaal een beetje in, waarmee ik niet wil zeggen dat de film dan langdradig wordt.

Clive Owen is goed gecast als Interpol-agent Louis Salinger, en Naomi Watts is als Officier van justitie Eleanor Whitman ook wel te pruimen, maar de regie van Tom Tykwer had wel een beetje strakker mogen zijn.

avatar van gr.jske

gr.jske

Spannende thriller. Ik vind Clive Owen ook sowieso een sterk acteur, en die Naomi Watts is ook wauwie. En trouwens: soms snap ik niet waarom iedereen zo negatief doet tegen dit soort films, dit zijn gewoon films die een sterk verhaal hebben en niet zoveel voorstellen in de film-industrie maar toch gewoon vermakend zijn. Maar sowieso: ik kan zowel Hollywoodfilms als arthouse beiden waarderen. Ik vind deze dan eerder arthouse dan echt serieus Hollywood, maar persoonlijk vond ik dit een spannende film.

Acteerwerk = naar mijn zeggen goed

Verhaal = spannend

Regie = vlot (ook al is het een onbekendere regisseur)

Actie = oké.

Kortom: goeie thriller die een 4 verdient!

avatar van eduard

eduard

Niet slecht, maar dat is ook alles.

Geen film die een indruk achter laat die blijvend is

avatar van pethunia

pethunia

Zeer zwak. Acteerwerk van beide hoofdrolspelers matig - of misschien simpelweg de casting, script en regie. Ongeloofwaardige, vaak naïeve acties. Mooie plaatjes en locaties.

Niet uitgekeken.

avatar van Uzza_Sparta

Uzza_Sparta

een redelijke film, maar een kolder verhaal, want 99.99999% van alle Interpol agenten gaan nooit buiten hun eigen land

avatar van puckb96

puckb96

Redelijke thriller.

avatar van Ajacied16

Ajacied16

Redelijk goede film met hier en daar wat goede actie. Het begin van de film vind ik duidelijk sterker dan het einde. Het einde van de film is behoorlijk onverwacht en onvoorspelbaar, maar daardoor ook een beetje vreemd. Het is sowieso een ingewikkeld verhaal, maar het is zo gemaakt dat je daar niet heel veel last van hebt. Al met al een 3*

avatar van pieterTk

pieterTk

groente12 schreef:

Helaas neemt de film zichzelf serieus.

Helemaal mee eens. Ik had veel meer van deze film verwacht.

avatar van Dreiecke

Dreiecke

Ik had eigenlijk ook meer, of liever: anders, van Tykwer verwacht.

Deze keer een thriller van zijn hand. Ik vond 'm spannend, hoewel met een slapper stuk tussenin. Het verhaal over het gekonkel tussen banken en wapenhandelaren en wetgever intrigeert mij wel en is best actueel.

Tykwer is als sfeerschepper verder weer goed geslaagd, ook visueel kun je zijn touch herkennen. Want zelfs als mensen gewoon op een dak lopen vergaap je je al aan de schoonheid

Jammer dat het personage van Naomi ergens alles moest uitleggen als een lerares, op z'n Hollywoods.

Mijn punten gaan naar het uiterlijk, het acteren en de sfeer.

avatar van Decec

Decec

Uitstekend actie/mysterie film...

Echt spannend verhaal...

Uitstekende acteerwerk...

Bekende acteurs: Clive Owen en Naomi Watts spelen zeer goed...

Ook bekende acteur Armin Mueller-Stahl...

Uitstekend achtergrond muziek (Dolby Digital)...

Mooi HD kwaliteit...

Het is echt aanrader...

avatar van aburex

aburex

Decec schreef:

Uitstekend actie/mysterie film...

Echt spannend verhaal...

Uitstekende acteerwerk...

Bekende acteurs: Clive Owen en Naomi Watts spelen zeer goed...

Ook bekende acteur Armin Mueller-Stahl...

Uitstekend achtergrond muziek (Dolby Digital)...

Mooi HD kwaliteit...

Het is echt aanrader...

Helemaal mee eens. Nog eens een echte goede actie-thriller met een goed verhaal en zeer goede acteurs. Zeker een aanrader

avatar van BBarbie

BBarbie

Gelikte productie van een matig, stripboekachtig verhaal met een groot aantal slechterikken, die het ondanks hun overtal uiteindelijk toch afleggen tegen de "good guy". Zo'n beetje het niveau van een spannend jongensboek met allemaal eendimensionale figuren, veel actie en weinig logica. Och, moet af en toe kunnen.

avatar van Noodless

Noodless

BBarbie schreef :

verhaal met een groot aantal slechteriken, die het ondanks hun overtal uiteindelijk toch afleggen tegen de "good guy".
de held alleen kwam toch wel tekort....hulp van bovenhand is altijd welkom