• 9.414.842 stemmen

Met onder meer: Clive Owen, Naomi Watts en Armin Mueller-Stahl

Gesproken taal: Engels, Frans, Duits, Italiaans en Russisch

Releasedatum: 16 april 2009

Plot The International

"Is your money making a killing?"

Interpol agent Louis Salinger (Clive Owen) en advocaat Eleanor Whitman (Naomi Watts) zijn vastbesloten om de waarheid over een van de grootste banken ter wereld boven tafel te krijgen. Hun zoektocht naar gerechtigheid brengt hen van Berlijn naar Milaan en van Istanbul naar New York. Een chaotische tijd breekt aan en beiden blijken in levensgevaar te zijn.

Louis Salinger

Detective Bernie Ward

avatar van moviemafketel

moviemafketel

• 19752 berichten

Redelijke film waar indirect een mening wordt gegeven over het bijna criminele gedrag van de banken tegenwoordig. In deze film zullen ze uiteindelijk ook failliet gaan, maar dan om andere redenen als de hypotheekcrisis in het echte leven
Owen speelt een goede rol. Watts daarintegen paste niet echt thuis in deze film en haar rol als advocaat komt ook niet heel duidelijk naar voren.
Bepaalde zaken werden zoals voorgangers al zeiden niet goed uitgelegd die toch best het uitleggen waard waren geweest. Het einde vond ik trouwens goed en dan vooral de krantenberichten in de eindaftiteling.Daaruit bleek dat 1 van die slechteriken de nieuwe bankbaas was geworden en de bank weer solvabel heeft gemaakt. Uiteraard ook met criminele interacties, waaruit blijkt dat de bankbaas die werd afgeknald gelijk heeft gekregen. Hij zei immers als hij er niet meer zou zijn er wel een ander zijn rol zou overnemen. Best een origineel verhaal en genoeg actiescenes en mooi inzicht in hoe corrupt de wereld kan zijn en hoe moeilijk dit aan te pakken is en zal zijn.

avatar van otherfool

otherfool

Aardige, maar weinig memorabele thriller over een niet erg sexy onderwerp. Owen vind ik inmiddels één van de beste acteurs van deze tijd, maar het verhaal rond dubieuze bankiers spreekt te weinig tot de verbeelding om er een gelikt filmpje van te maken, al doet Tykwer z'n best door de soms spannende locaties er fraai op te zetten.

Een spionage-achtige film als deze kan het bij mij nooit helemaal fout doen, en The International boeit ook wel gedurende de 2 uurtjes speelduur, maar uitblinken doet het helaas niet. Ook dé grote actiescene (in het NY Guggenheim) is het allemaal net niet, jammer.

3*.

avatar van rep_robert

Een kundig in elkaar gezet filmpje die toch niet echt helemaal weet te overtuigen.

Ik begin maar bij de hoofdrolspelers, ik vind Clive Owen maar een drol, ik irriteer me ook aan z'n zware stem en hij is hier en daar ongeloofwaardig.
Naomi Watts is wel prachtig en kan wel acteren, alleen is haar rol zwaar overbodig in mijn ogen, ze voegt echt weinig toe. Alsof ze haar er maar even in hebben geschreven zodat de film wat eyecandy heeft.

Het onderwerp is niet bijster interessant, maar toch weet de film de volledige speelduur wel te boeien. Waar het aan ligt kan ik niet precies zeggen, maar het komt gewoon lekker vlot over en nergens duurt een scene te lang.
De locaties zijn ook mooi en afwisselend, wat natuurlijk ook wel helpt om de film fris te houden, al vond ik de shoot-out in het Guggenheim(NY)een beetje over de top, duurde wel erg lang voordat er politie kwam. .

Al met al een gelikte 'thriller' die de hele speelduur wel weet te boeien, maar een betere hoofdrolspeler en een interessantere rol voor Watts had de film geen verkeerd gedaan. Ook als ze een spannender onderwerp had gekozen dan dit was de film wel wat memorabeler geweest.

avatar van moviemafketel

moviemafketel

• 19752 berichten

Ik vond het onderwerp juist wel heel interessant.

Juist omdat het bankwezen de laatste tijd heeft bewezen wat voor boevenbende het eigenlijk is.

In deze film gooien ze er weliswaar een andere invalshoek tegenaan met de financiering van wapens etc, maar het is indirect toch duidelijk een veroordeling van wat het bankwezen volgens de makers inhoudt.

avatar van a-rdaa

a-rdaa

rep_robert schreef:

doe jij even niet zo leip?
Kijk, dat de film sneu is begrijpen we hopelijk allemaal, aangezien het aantal sterren, valt het me vies tegen hoe de mens tegenwoordig nadenkt maargoed. Dat jij de hoofdrol een drol vind is prima, maar waarom zeg je niet gewoon dat het verhaal een stinkende drol is? Dan is het handiger. Je hoeft de acteurs niet af te kraken het gaat om het verhaal en het verhaal is in een aantal woorden:

- vaag
- onvolgbaar
- bagger
- het gaat over een onnozel bankje waar je nog steeds geen jota over te weten komt,

in een woord:

G E N O E G .

avatar van Vinokourov

Vinokourov

Niet zo'n bijzondere thriller, waarbij Clive Owen en Naomi Watts verschillende mooi geschoten locaties aandoen. Het plot is een ongeloofwaardige brei met af en toe wat aardige actiescenes drtussen.

avatar van Filmkriebel

Filmkriebel

Deze film is me aardig bevallen, al is er wel het één en ander aan te merken. Ik ben dan ook wel een groot liefhebber van dit soort verhalen, waar bedrijven betrokken zijn bij wereldwijde criminele activiteiten, en dat stemt me ook milder in mijn beoordeling.

De schietscène in het Guggenheim is bovendien één van de beste die ik heb gezien sinds Heat en mag niet gemist worden. Wat jammer van dat simplistische voor de hand liggende einde. Daar verwachtte ik meer van, vooral omdat de film goed op dreef was. De regie was vlot, op sommige momenten zit de spanning er dik in, maar Tykwer heeft het niet op een originele manier kunnen afronden waardoor het geen thriller is die zal bijblijven. Toch blij om ook nog eens de charismatische Ulrich Thomsen, één van de lead acteurs uit Festen te zien.

Ik vond het correct zaterdagavond-amusement zonder meer

avatar van Pitakaas

Pitakaas

Vond het nou niet echt een geweldige film, had toch meer verwacht. De actie is tof, maar het verhaal erg magertjes. 2.5

avatar van murtcelP

murtcelP

Best ingewikkelde thriller, maar spannende scenes volgen elkaar goed op waardoor je er makkelijk bij blijft.

Prachtige locaties, waarbij vooral de moderne architectuur in het oog springt! Mooie muziek ook.

Weinig actie, maar wel een geweldige shoot-out in een nog mooiere locatie!

De acteurs doen het goed, Clive Owen is toch een beetje een anti-held, maar dat past goed bij deze rol. Naomi Watts haar rol is te klein om indruk te maken, maar nooit onaardig om naar te kijken.

Ook veel goede onbekendere acteurs.

****

avatar van Raconteur

Raconteur

twaalf in een dozijn actie/thriller film. Owen & Watts hebben al beter staan acteren, de muziek was soms ongepast, maar voor de rest prima vermaakt en het onderwerp stemt tot nadenken (maar ook niet te veel natuurlijk)

avatar van goneman

goneman

Op zich origineel verhaal, maar weinig boeiend. Toch wel vermakelijk, met een zoals eerder gezegd overbodige rol voor Noami Watts.

Toch wel jammer, heb je een kogelvrij vest aan en wordt je nog

doodgeschoten als je hem uit doet You bastards..

een 3*

avatar van seth gecko

seth gecko

aardige film die het buiten eén langgerekte actiescene vooral van uitmuntende suspens en paranoide sfeer moet hebben. De rol van Watts is niet superbelangrijk maar ze vormt een leuk tegengewicht voor Owen die wederom van het scherm knetterd. sterke regie van Tykwer ook (die openingsscéne zet meteen de toon) en meer moet dat niet zijn.

avatar van N_SANE

N_SANE

Zoals eerder gezegd is het op zich een origineel verhaal, maar nergens boeiend. Het wist mij ook nergens te overtuigen. Ik heb de hele film wel uitgekeken omdat ik graag wilde weten hoe alles zou verlopen en aflopen. Maar uiteindelijk bleef ik toch wel met een wat onverzadigd gevoel zitten. Ik was dan ook blij dat het voorbij was.

avatar van Leno

Leno

Het verhaal is aardig bedacht maar de logica komt pas op het einde eigenlijk. De film heeft in ieder geval van alles te bieden: prachtige locaties (ook mooi in beeld gebracht), goede cast (met name Owen is erg sterk) en enkele spectaculaire actiescenes (zeker in het Guggenheim). De sfeer is lekker dreigend en er wordt goed naar de climax toe gewerkt.

avatar van Zeriel

Zeriel

Ik lees toevallig net NV terreur; De nieuwe economie van de terreur , van Loretta Napoleoni,http://lorettanapoleoni.net/ toen ik deze film zag over de IBBC ik dacht direct aan de BCCI- bank, die op grote schaal betrokken was bij wapen en drugshandel, o.a. door de CIA gebruikt om de Mujahedien en de Contras te steunen. Op de activiteiten van deze bank (vooral in de jaren '80) is de film geïnspireerd, en naar het hier en nu verplaatst.

Boeiend onderwerp dus, maar helaas komt Tom Tykwer er niet helemaal uit. Qua sfeer en locaties is het heel goed, Clive Owen is top, veel goed geschreven scenes. Naomi Watts, hoezeer ik haar ook waardeer als actrice is overbodig en storend aanwezig. De scene in het Gugenheim is op zich top, maar enigszins misplaatst in deze film. Het einde klopt ook niet. M.a.w. er is teveel in deze film gestopt, en het plot rammelt op cruciale momenten. Het wil een intelligente complot-thriller zijn én een actie-thriller tegelijk.

De film zegt het zelf:

"You know what the difference is between fiction and reality?. Fiction has to make sense."
Toch vind ik de film beter dan veel genre-genoten.

De Nederlands/Franse hoes ziet er overigens heel slecht uit, als een B-film, met de Body-double van Clive Owen, als je het mij vraagt, of is het hem echt? Nee.toch!

BCCI.wiki

The Bank of Credit and Commerce International (BCCI) was a major international bank founded in 1972 by Agha Hasan Abedi, a Pakistani financier. The Bank was registered in Luxembourg. Within a decade BCCI touched its peak. It operated in 78 countries, had over 400 branches, and had assets in excess of US$20 billion, making it the 7th largest private bank in the world by assets.[1][2]

avatar van Chaos Industry

Chaos Industry

Vandaag The International gezien.

Ik ging er vanuit dat het een aardige film was, en dat die lekker weg zou kijken. Viel vies tegen moet ik bekennen.

Nu ben ik geen held in economie, wat ik daarom ook niet gekozen heb op het middelbaar onderwijs, en heb dan ook geregeld me vriendin even te hulp moeten vragen tijdens de film. Daarnaast waren er veel karakters en werden deze slecht voorgesteld, waardoor ik soms terug heb moeten spoelen om überhaupt te begrijpen hoe de film in elkaar zat.

Ik heb het daarom ook twee sterren gegeven.

Ten eerste omdat ik van mening ben dat je een goede film niet hoeft stil te zetten en terug te spoelen, die met in een keer duidelijk zijn. Ten tweede vond ik het einde erg slap. Ik geef het nog 2 sterren omdat het verhaal wel erg goed en origineel was en er goede actie scenes inzaten.

avatar van DonOswaldo

DonOswaldo

• 1931 stemmen

Weet best te vermaken, al is het grotendeels door de aanwezigheid van Clive Owen en Naomi Watts.

Weet nergens echt te vervelen en zo zijn er wel wat leuke momenten. Zoals bijv wanneer onze Interpol-agent besluit te tag-teamen met een van de bad guys, voor hoelang het duurde (dat dan weer wel). Wel mooi hoe ze het bouwval waar de crew eerst mee te werken kreeg in enkele weken in dit mooie gebouw hebben omgetoverd

Alleen er kan natuurlijk veel meer mee gedaan worden, en daarom is het jammer dat het nooit top wordt en het weet helaas ook niet met een klapper te eindigen (voelt zelfs een beetje onaf).

Gelukkig had ik ook geen hoge-verwachtingen instelling toen ik begon te kijken

avatar van Freckles

Freckles

Vanavond op Prime Action.

avatar van Justice4All

Poepgezicht

Justice4All schreef:

Vandaag gekocht bij supermarkt Bas van der Heijden (DIRK) voor € 2,-

Ben benieuwd of ie waard is

Is wel leuk om een keer te zien. Vooral 2e helft van de film.

avatar van Film Pegasus

Bwa, op zich wel goed gemaakt met enkele toffe scènes en de nodige actie. Maar Naomie Watts speelt niet goed en ook de verhaallijn is nergens echt boeiend. Er zijn al meer films in dit (complot)genre gemaakt die veel beter zijn. Het einde is trouwens zeer zwak zonder enige doel. De film heeft wel z'n mooie momenten, maar daar is dan ook alles mee gezegd.

avatar van Actionfreak

Actionfreak

Een aantal weken geleden heb ik deze film gekocht bij de Action, met in mijn geheugen de actievolle trailer.

Gisteren The International dan ook gekeken en wat viel dat vies tegen zeg! 1 actiescene erg jammer.

Maar laat ik niet te dramatisch worden want deze film is prima als actie-complotachtige-thriller.

Het algehele sfeertje straalt iets uit alsof je zelf er in mee gezogen word. dat is best knap gedaan.

Overigens vind ik het verhaal vrij slap wie geeft nou alles op om een bank te ontmaskeren die illegale zaakjes verricht als je er zelf niet eens de dupe van ben geweest, vreemd.

Verder speelt Clive Owen zoals altijd fijn en is hij samen met Watts een prima duo.

GinolaEHV

Fantastische thriller. Eén van de beste films van de laatste jaren.

Raar dat veel mensen hier zeggen dat het tegenvalt omdat er te weinig actie in voorkomt; het is dan ook absoluut geen actiefilm...

De film moet het hebben van een subliem in elkaar stekend verhaal, prima acteerwerk en uitstekende spanningsopbouw. Bij elke scène was ik benieuwd naar de volgende, omdat het moeilijk te raden is hoe de film zich gaat ontwikkelen. Voorspelbaar is deze film dan ook allesbehalve.

Ook was ik blij met de waarheidsgetrouwe weergave van Interpol. In veel films wordt deze organisatie gezien als een internationale macht met 'executive powers'. In de film wordt meedere malen aangeduid, dat dit absoluut niet zo is. Prima gedaan.

Het einde is was abrupt. Ik had graag nog wat meer uitbreiding in het verhaal gezien. Eigenlijk het enige minpuntje van de film.

Daarom: *4,5.

avatar van Actionfreak

Actionfreak

GinolaEHV schreef:

Niks raars aan als ik de trailer nog eens terugkijk zie ik een actievolle film, jammer genoeg zijn dat alle actiemomenten van de film.

Als ze een complot achtige film willen maken doe dat vooral maar maak je trailer er dan ook naar en hou je publiek niet voor de gek. Hier de trailer: YouTube - The International (Trailer)

GinolaEHV

Hmm ja ok... maar ik vind het ook niet verstandig enkel en alleen op de trailer heel je verwachtingen te baseren. Je moet onderhand toch weten dat een trailer niet altijd een juist beeld geeft van de film als geheel.

avatar van Poepgezicht

Poepgezicht

Nee, maar daar is een trailer volgens mij wel voor bestemt.

GinolaEHV

Ja, precies goed hoe je het zegt (afgezien van de taalfout op het eind dan).

Het is inderdaad bestemd om weer te geven hoe de film zal zijn. Maar het moge duidelijk zijn dat dit lang niet altijd het geval is.

avatar van scorsese

Tom Tykwer's eerste grote Hollywoodproductie is een spannende en onderhoudende thriller geworden. Ondanks het vrij ingewikkelde verhaal, wordt alles overzichtelijk gehouden. Zorgvuldig uitgezochte locaties van bestaande gebouwen dragen bij aan de stijl van de film. De actie scene in het museum is erg spectaculair en goed uitgewerkt.

avatar van erik neuteboom

erik neuteboom

Degelijke actie thriller met genoeg spanning en sensatie (vooral vuurgevecht in Guggenheim Museum) om te blijven boeien. Onderwerp is actueel vanwege de schandalige rol die banken al eeuwenlang hebben maar die steeds meer openbaar wordt gemaakt door diverse schandalen. In deze film strijden gedreven Naomi Watts en cynische, zeer gefrustreerde Clive Owen (beiden prima rol) tegen machtige vijanden, tussen alle kogels door (soms wat 'lachwekkend lucky'). We zien ze op diverse locaties (van USA tot Turkije en Italië) met veel actie, dit maakt alles lekker dynamisch. Slot is ook goed in elkaar gezet, zo lust ik er wel meer!