Genre: Drama / Thriller
Met onder meer: Clive Owen, Naomi Watts en Armin Mueller-Stahl
Gesproken taal: Engels, Frans, Duits, Italiaans en Russisch
Releasedatum: 16 april 2009
Plot The International
"Is your money making a killing?"
Interpol agent Louis Salinger (Clive Owen) en advocaat Eleanor Whitman (Naomi Watts) zijn vastbesloten om de waarheid over een van de grootste banken ter wereld boven tafel te krijgen. Hun zoektocht naar gerechtigheid brengt hen van Berlijn naar Milaan en van Istanbul naar New York. Een chaotische tijd breekt aan en beiden blijken in levensgevaar te zijn.
Louis Salinger
New York D.A.
Viktor Haas
Detective Bernie Ward
arie-lex
Echt een rete goede film over corruptie en diepgewortelde wapenkartels. een film om goed je aandacht bij te houden want het verhaal gaat erg snel.
Dinny
zeer goede film, onderhoudend, actie, intrige en goed ge-acteerd. keek vlot weg
danuz
Een wat standaard geschoten actie annex complot theorie film die iets te veel een middenweg tracht te vinden tussen geëngageerd drama en simpel pief-paf geweld. Maar goed, daartegenover staat wel weer een behoorlijk gebroken Clive Owen en een fullsize replica van het Guggenheim (!), wat toch wel weer bijzonder is.
m1701
pffff het eerste half uur was erg saai en zwaar.
Je moet je hoofd er contstant bij hebben want anders mis je het hele verhaal en snap je er niets meer van.
Acteerwerk was goed maar verhaal wel een beetje wazig af en toe.
Roel B
Aardige thriller. Ik vond het verhaal ook wat te ingewikkeld soms, maar (met een paar keer terugspoelen) het was uiteindelijk wel te volgen. Van de acteerprestaties was ik niet echt onder de indruk. Ik ben niet zo'n fan Clive Owen en ik heb Naomi Watts wel eens beter gezien. De personages hebben ook weinig diepgang. Het verhaal vond ik wel interessant en daarom een nipte voldoende.
Blood Duster
Een middelmatige film. Is echter wel goed weg te kijken, dus zeker een aanrader op een verdomd saaie Zondag;)
tim1981
Goede thriller met hier en daar wat actie en mooie plaatjes. Vermakelijk, zeker de museum scene!
Siorgi
Apart thema met een meer dan behoorlijk verhaal. Actie is ok en de acteerprestaties ook erg goed. Heb me niet verveeld. 3,5*
sinterklaas
Weer een erg geslaagde film met Clive Owen. Het verhaal en de film opzich is dan toch nog wel hier en daar rommelig en verwarrend maar evengoed staat dat het vermaak absoluut niet in de weg. Het begin allemaal wel een beetje slow maar uiteindelijk word het toch een zeer boeiende Eurothiller in de traditie van The Bourne/Bond met een politiek snufje derbij.
Daarnaast hebben ze voor deze film ook perfecte exotische locaties gekozen die ook voor veel sfeer zorgen. Bepaalde exectutie/achtervolging momenten zorgen ook voor een hoog tempo in de film en vooral die shoot out in die museum in New York zag er erg mooi en stijlvol uit. Ook Watts was wel te doen. Gewoon een goedgevulde creatieve film met allerlij verschillende kanten. Heb me kostelijk vermaakt.
Vergeleken met Sin City en Children of Men van Owen is dit natuurlijk niet veel bijzonders maar voor een avondje vermaak is deze ook de moeite waard. Doorsnee maar toch geslaagd.
lottetje
In Berlijn gezien, is een klein bioscoopje ergens in een achterwijk omdat we hem nergens anders konden vinden met duitse ondertiteling in plaats van nagesynchoniseert.
Maar goede film. Het is niet echt mijn genre, maar hij keek lekker weg, en je wilde weten hoe het afliep, het bleef boeien.
Guines
soms zeer spannend, alhoewel de film veel slimmer probeert te zijn dan het in werkelijkheid is.
Standaard Thriller eigenlijk, te cliché.
Mooie decors hier en daar, maar dat redt de film ook niet.
solem
Goede complot thriller in de stijl van Robert Ludlum's boeken. Jason Bourne trilogie vond ik dan weer net iets leuker om te kijken en een betere soundtrack hebben.
mnrk
zeer goede film, onderhoudend, actie, intrige en goed ge-acteerd. keek vlot weg
Prima mening, deel ik helemaal.
Clive Owen speelde erg sterk, de rol van Naomi Watts was wat minder overtuigend.
De scene in het Guggenheim museum was erg sterk. Ook de locatie's waar de film was opgenomen waren dik in orde.
mike2006
Vlot lopende thriller met op zijn tijd verassende wendingen en ook dingen die me erg irriteerde. Voorbeeld het gesprek naar Italie vanuit Amerika die neergegooid wordt en binnen een minuut aan de chat zit op de Blackberry. Of het kapotschoppen van een telefoon en daar dan de minuscule zender uit trekken. Voor diegene die sommige feiten niet zo nauw nemen is dit een aardige film. Owen speelt degelijk als Interpol agent maar Watts daarintegen valt door de mand als naieve rechercheur/huisvrouw. De film is ook gelijk een trip door Europa in 1,5 uur en de fotografie is goed verzorgt. Geen hoogvlieger deze film, maar wel een degelijke.
Jan met de pet
Goede film, alleen heel goed opletten anders ben je de draad kwijt:3,0
AHWA
Aardige film, vooral de score tilt de film naar een hoger plan. Verder is het verhaal vrij saai, slaat de rol van Naomi Watts eigenlijk helemaal nergens op, ook Clive Owen doet het niet al te best. De film wordt gered door de score en de scene in het Guggenheim, verder is dit een standaard spionagethrillertje die nergens echt spannend wordt.
2.5* voor een mooie score en een sterke scene.
Macmanus
Inwisselbare film, maar Tykwer weet het toch behendig te maken waardoor ik het toch vrij moeiteloos uitkeek. Maar het is wel na Parfume een flinke stap omlaag. 3 kleine sterren.
Norma
Een film met een boeiend thema, maar-en dat vind ik toch wel een manco aan een dergelijke film- hij wordt nergens spannend of interessant uitgewerkt.
De sfeer wordt nergens beklemmend en hoewel de film een onderwerp aansnijdt dat een grote impact zou kunnen hebben komt het over alsof iedereen op zijn slofjes in de materie zou kunnen duiken en op zoek zou kunnen gaan naar de waarheid. Goed, er is in dit geval niet gekozen voor het type film dat dergelijke zaken eens grondig onder de loep gaat nemen, maar dan mag je op zijn minst onderhoudende actie of zenuwslopende intriges verwachten. Op de al vaak genoemde redelijk spectaculaire shoot-out na niets van dat al. Er wordt wat van hot naar her gevlogen en Owen is er maar druk mee, veel meer zit er niet in.
In visueel opzicht vind ik het ook een redelijke afknapper, Tykwer heeft eerder laten zien veel beter te kunnen.
Jammer, heel hoog gespannen waren mijn verwachtingen niet maar dat The International wel zo matig is valt me tegen.
Manifest
Goede film, goed verhaal, prachtig acteer prestatie,
wat meer hebben we nodig, misschien meer actie, dat miste ik wel een beetje. Echt in spanning heb ik ook niet gezeten in deze film.
film88888
Zeer zeer goede thriller.
Een Heel goede Clive Owen, en een ok Naomi Watts (dat er veel meer mocht inkomen, toch voor een de 2de hoofdrol te hebben.)
Zeer goed verhaal, maar begint vrij traag op gang te komen, maar blijft wel heel goed boeien, en blijft ook spannend.
Ook het camerawerk was vrij mooi, en dan vooral op de laatste scene vond ik het heel knap.
Alleen goed je hoofd erbij houden !
3,5 sterren.
SJRS.VLDT
Ik ben eindelijk tot een conclusie gekomen.. Ik moest heel lang nadenken of ik dit nou een goede of een slechte film vond.. Ik ga toch voor goed. En dat komt vooral door de geweldige manier van filmen.. Echt hele mooie beelden en hoeken en effecten.. Het verhaal is wat magertjes.. Het acteerwerk is zoals je verwacht.. Gewoon goed, niet geweldig.
Ja ik vind het een goede thriller.. Vooral die begin-scene en die scene in het museum zijn prachtig!
SJRS.VLDT
Goed punt! Dat probeert de film idd.. jij snapt het. alleen vond ik dat het wel goed gelukt was om het slimmer te laten lijken
Jij denkt er net ff anders over.. Maarja ik had ook nog zitten twijfelen.
bert_vl
Te veel informatie in korte tijd. Ik had - net als velen - moeite met het volgen van de film. Wel spannend en onderhoudend. Acteerwerk redelijk tot goed. Jammer van toch soms te ingewikkelde verhaal.
CRu
Standaard spannende film, maar te veel gaten in het verhaal. Door de onduidelijkheid lijkt het spannend te blijven, maar is gewoon te mager. Acteerwerk is wel boven gemiddeld, beelden zijn uitmuntend. Maar zelfs dat trekt deze film niet boven de verzamelbak bij de gemiddelde dvd supplier uit. Gatenkaas al met al.
day-vid
pffff het eerste half uur was erg saai en zwaar.
Acteerwerk was goed maar verhaal wel een beetje wazig af en toe.
hoofd erbij houden ja het is geen comedy ofzo
wat wil je met een thriller
day-vid
wat grappig was dat toen ze in istanbul filmde doo die marktpstraatjes, zag je iedereen kijken naar die camera
ahha al die kinderen enzo wijzen±p
daarom hadden zze die mensen soms wat waziger gemaakt
en de personages wat gecentreerd±p
b00ts
Ik heb me geen moment verveeld. Spannende film..... en de wereld draait door....

Sciencefictionfilm 'Prometheus' van Ridley Scott komt binnenkort naar Netflix

Män Som Hatar Kvinnor