• 9.377.071 stemmen

Met onder meer: Clive Owen, Naomi Watts en Armin Mueller-Stahl

Gesproken taal: Engels, Frans, Duits, Italiaans en Russisch

Releasedatum: 16 april 2009

Plot The International

"Is your money making a killing?"

Interpol agent Louis Salinger (Clive Owen) en advocaat Eleanor Whitman (Naomi Watts) zijn vastbesloten om de waarheid over een van de grootste banken ter wereld boven tafel te krijgen. Hun zoektocht naar gerechtigheid brengt hen van Berlijn naar Milaan en van Istanbul naar New York. Een chaotische tijd breekt aan en beiden blijken in levensgevaar te zijn.

Louis Salinger

New York D.A.

Detective Bernie Ward

avatar van mixmaster

mixmaster

geweldige thriller met een politieke achtergrond !!!

laat op perfecte wijze zien hoe de corrupte internationale zakenlieden in deze wereld gebruik maken via slimme bankzaken en zo de derde wereld landen tegelijk zogenaamd helpen.

zeer goed geacteerd en ook prima camerawerk.

voor mij een topper !!!

avatar van rtt

rtt

Redelijk goede film met een zwak einde.

In het begin van de film is het even lastig om e.e.a. goed te kunnen volgen. Het is nogal warrig en vele namen schieten over je beeldscherm heen zodat je wel eens denkt waar gaat dit nu eigenlijk over en over wie hebben ze het nu precies.

Geen echte hoogvlieger maar wel een film die je af wil zien. Echt enorm veel actie zit er niet in maar de spanning vergoed veel.

Ik kom tot een 3.0

avatar van usr14112

usr14112

Best een goede film. Met name het begin en middenstuk waren sterk en kwamen realistisch over. Had toen ook een hoger cijfer in mijn hoofd tot het einde. Dit viel tegen en haalde het weer naar beneden. Al met al toch best goed en een aanrader.

avatar van Frenkstarz

Frenkstarz

Echt een dikke tegenvaller......... ze proberen echt veel te veel informatie in de film te proppen zodat je op een gegeven moment geen idee meer hebt waar het naar toe gaat. Beter om dit soort verhaallijnen in een mini-serie te stoppen (zoals the Company).

Het verhaal komt dan beter tot zijn recht.

avatar van vwtune

vwtune

Wat usr14112 zegt, is goed gezegd. Zo zag ik het ook. Het einde vond ik jammer.

avatar van Ninto

Ninto

Het einde was juist geniaal man. Vond het een relaxte film, met een aantal meesterlijke scenes. Onder andere de Guggenheim-shootout.

avatar van Rutte

Rutte

Geen onaardige film, maar het goede plot had gerust wat sensationeler en met meer spektakel uitgewerkt kunnen worden.

Jammer.

Owen deed 't verder prima en zet z'n personage overtuigend neer, net als de rest van de cast trouwens.

Het teleurstellende einde vond ik wat abrupt, en ook dat kost 'm punten.

Een keertje zien, maar verwacht geen knaller.

avatar van Saaimen

Saaimen

Rutte schreef:
Jammer.

Het teleurstellende einde vond ik wat abrupt, en ook dat kost 'm punten.

Een keertje zien, maar verwacht geen knaller.

totaal mee eens!!! Cast was top, plot had ABSOLUUT beter uitgewerkt kunnen worden. met krantenknippels bij deaftiteling kom je ook wel makkelijk weg als regisseur naar mijn mening

avatar van Dejavu0181

Dejavu0181

Net met verbazing gekeken... kon niet helemaal op puntje van de bank komen.

Zal niet nog eens kijken... toch aardige film.

avatar van Svenster

Svenster

Ik zeg, vette film. Hij begint een beetje vaag, maar langzaamerhand wordt een een spannend verhaal met zo nu en dan leuke actiemomenten. Sowieso ben ben ik in middels een fan van Clive Owen. In King Arthur was hij al goed, nu zelfs nog beter! 4*

avatar van Day-V

Day-V

rtt schreef:

Eens

avatar van Nohands

Nohands

Een echte politieke thriller, met hele mooie locatie's waar de cinematografie en de beelden goed tot zijn recht komen.

De shootout hoort niet echt thuis in het verhaal vind ik, maar goed het is wel mooi gedaan en niet erg om naar te kijken.

Naomi Watts loopt er eigenlijk maar een beetje bij ter decoratie van de film, leuke vrouw maar weinig inbreng wat betreft de film.

Mooie film voor op DVD thuis.

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

Niet veel bijzonders, maar wel erg vermakelijk. Ik vond de film niet altijd even makkelijk te volgen, vooral omdat er nogal wat dingen - waarvan nogal veel onnodig volgens mij - voorbij komen vliegen, maar dat zorgde er dan wel voor dat het tempo hoog bleef en de film zo uitgezeten was.

Clive Owen doet het uitstekend, het personage van Watts stelt niet veel voor, maar Naomi zelf levert prima werk af. Het verhaal stelt niet veel voor en kon me niet altijd evenveel boeien, maar vermakelijk was het bij vlagen wel. Vooral de scéne - shoot out - in het museum was fantastisch Erg strak gefilmd allemaal. Ook het begin was sterk, maar het einde dan weer wat flauw. Mjah, heb me meer dan vermaakt eigenlijk. Niet bijzonder, maar wel erg leuk deze film. Voldoende.

avatar van Reinoir

Reinoir

ik ga helemaal mee in harmjanstegenga's mening. ik vind het een standaart lekker wegkijk thrillertje, het doet me niet zo veel maar het was wel amuserent. vandaar ook een 3*

avatar van Xen0n

Xen0n

Het is inderdaad een leuk wegkijk thrillertje, waar wat mij betreft een beetje veel informatie in verwerkt zit. Het word moeilijker te volgen en weten waar het heen wil. Acteerwerk was gemiddeld, niet verkeerd, maar weinig bijzonders.

avatar van Toontje35

Toontje35

Prima thriller. goed verhaal. Boeiend

avatar van JesseJanzen

JesseJanzen

Erg boeiende film, af en toe wel vrij ingewikkeld vanwege de vele personages alsmede de verschillende lijnen die door elkaar lopen. Je moet deze film zeker niet kijken als je een beetje slaperig bent, want dan kun je geheid, zoals bij mij het geval was, stukken terugspoelen om het opnieuw te bekijken. Want anders zul je er weinig van snappen.

Politieke toon in de film is erg interessant en heeft ook wel degelijk een flinke kern van waarheid!

Clive Owen acteert goed in deze film, net als de rest eigenlijk. Ook het camerawerk en de sfeer wordt goed neergezet!

avatar van james_cameron

Redelijke thriller in de Bond/ Bourne-traditie, alleen met heel wat minder aktie en spektakel. Het akteerwerk is aan de statische kant, net als het verhaal, dat op zich best intrigerend is maar nergens echt meeslepend of spannend wil worden. Owen is niet heel erg bijzonder in de hoofdrol; Watts is echt verspild. De dialogen zijn ook wat aan de geforceerde kant. Het fraaie beheerste camerawerk en de sublieme locaties maken de film echter een lust voor het oog, ondersteund door een subtiele dreigende soundtrack. Het visuele aspect is zo overweldigend dat de film toch boven de middelmaat uit weet te stijgen.

avatar van De Meester

De Meester

Goede thriller waar je je kop wel bij moet houden ivm het soms gecompliceerde verhaal. Toch wist de film bij mij de aandacht bijna 2 uur prima vast te houden, iets wat ik regelmatig bij andere films tegenwoordig mis. Geen topper, maar wel erg goed.

avatar van tukkerstein

tukkerstein

Leuke politieke thriller die een iets te moeilijk verhaal heeft met te veel onuitgewerkte personages en details, en daardoor soms wat vaag wordt, maar verder prima te kijken is. Aardig acteerwerk, uitstekend camerawerk en montage, geinige soundtrack. De shoot-out aan het einde van de film is spectaculair en zeer boeiend, misschien wel een van de beste die ik ooit heb gezien. Erg apart voor een verder vrij integere film. Groot pluspunt dus.

avatar van grid8400

grid8400

voor mij gemiddeld. Te traag.. 2,5*

avatar van Albus Dumbledore

Albus Dumbledore

• 2041 berichten

Ik vond 'The International' helemaal niets. Visueel zag het er zeer aardig uit en de actie is opzich mooi gemaakt, alhoewel er niets origineels in verwerkt zat. Verder waren de acteerprestaties matig. Clive Owen en Naomi Watss speelden allebei op de automatische piloot en zetten totaal geen sterk karakter neer. En ook de muziek was gewoon standaard.

Maar waarom ik deze film zo slecht vond was eigenlijk het warrige verhaal. Op een gegeven moment kon ik er echt geen touw meer aan vast knopen. Heel die namen, heel die complotten... het was gewoon te veel voor zo'n standaard, matig filmpje van een uur en drie kwartier. Punt is: ik snapte er geen ene reet van. Het was een hoop geleuter over banken... het was gewoon boring.

2,0 sterren.

avatar van Stroe

Stroe

Heb hem zojuist gekeken. Ik vond hem erg spannend. Je moet wel echt blijven opletten want het word je niet erg gemakkelijk gemaakt.

Dit is geen film waarbij je je verstand op 0 kunt zetten en kijken hierbij zal je zelf je hoofd ook erbij moeten houden.

Voor de personen die het einde minder vinden hebben niet goed naar de colonel geluisterd. Hij vertelde daarin dat het moeilijk was om zo'n grote bank te stoppen. Zodoende de krantenknipsels met tekst en uitleg.

4.0 sterren.

avatar van mvdb1982

mvdb1982

Kijkt prima weg. Het verhaal is bijzonder goed en de film kijkt heerlijk weg.

avatar van Free4war

Free4war

Goede film, duidelijk te zien dat er een hoog budget was.

Prima acteurs, en een erg sterk verhaal waar je tot de laatste minuut in zit.

avatar van sofripa

sofripa

mixmaster schreef:

geweldige thriller met een politieke achtergrond !!!

zeer goed geacteerd en ook prima camerawerk.

voor mij een topper !!!

Bovenstaande is helemaal juist! Film zit in dezelfde 'hoek' als 'The constant gardener'. 4 sterren

avatar van hackertje

hackertje

rtt schreef:

Ik kom tot een 3.0

Deze film is TOP! Supergoed verhaal en heel sterk einde!

Ik zeg 5.0

avatar van flyer

flyer

Goede film, spannend verhaal soms nog realiteit ook.

avatar van RobinF

RobinF

vond het eerlijk gezegd niet veel aan ... was blij dat die afgelopen was.

avatar van Killerbert

Killerbert

goede film, mooi verhaal en goed uitgewerkt

een paar mooie en krachtige scènes