• 9.407.626 stemmen

Harry Potter and the Half-Blood Prince (2009)

Avontuur / Fantasy | 153 minuten

Met onder meer: Daniel Radcliffe, Emma Watson en Rupert Grint

Releasedatum: 15 juli 2009

Plot Harry Potter and the Half-Blood Prince

"Dark Secrets Revealed"

Als Harry, Ron en Hermelien aan hun zesde jaar aan Zweinstein beginnen, komt Harry in het bezit van een geheimzinnig volgekladderd toverdrankenboek, dat ooit het eigendom is geweest van de onbekende Halfbloed Prins. Wat moet Harry doen met de af en toe wel erg obscure spreuken die het boek vermeldt? En ondertussen heeft hij te kampen met een moeizaam sociaal leven en laat Perkamentus hem stukje bij beetje informatie zien over het duistere verleden van Voldemort. Deze lessen van Perkamentus zullen leiden tot het grootste geheim van de duistere heerser en het zal Harry helpen om te overleven.

Ron Weasley

Ginny Weasley

Lavender Brown

Luna Lovegood

• 2041 berichten

Dat is niet goed. Oke, probeer deze link eens.

deze lukt

avatar van mierenmark

mierenmark

????wat lukt er met deze alle harry potter films zijn cool dus deze ook!!!!

de link!

Mary_Shaw

ik heb een constructie van de grot gevonden zo zou hij moeten worden

avatar van jimcarrey gek

jimcarrey gek

ik heb een nieuwe poster maar is incorrecte afmeting nou ja dit is hem

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

Die poster is fanart.

• 2041 berichten

jimcarrey gek, dat is niet de echte poster. Dat plaatje van Harry komt uit Order of the Phoenix, het is dit plaatje:

Alleen dan is het gespiegeld.

avatar van jimcarrey gek

jimcarrey gek

nu je het zegt inderdaad maar dan nog is betere poster dan die wat er nu is

avatar van tommykonijn

tommykonijn

Hoe kan het in vredesnaam dat sommige gebruikers deze al in hun top 10 hebben staan terwijl de film nog helemaal niet uit is ?

• 2041 berichten

Dezelfde reden dat sommige gebruikers al stemmen voordat deze film uit is.

Mary_Shaw

meestal hebben ze de gewoonte van te stemmen op het boek in de plaats van de film

avatar van JTV-kijker

JTV-kijker

• 2017 stemmen

Mary_Shaw schreef:

ik zie het boek eigenlijk als het script wat verwerkt moet worden in dialogen en decors en dan mag je het boek zeker niet links laten liggen

avatar van ninoboy1

ninoboy1

Ziet er goed uit, maar of het goed zal blijven? daat weet ik niet hoor....

We zullen zien.......

avatar van Musicer

Musicer

En Yates heeft de reeks officieël verkloot. Volgens geruchten zouden Bill en Fleur niet meer in de reeks voorkomen en zal Arthur Bill's plaats innemen als slachtoffer van Greyback. Zo zal er dus geen huwelijk zijn, maar "gelukkig" wordt dat vervangen door het huwelijk van Tonks en Lupin. Eerst the Burrow afbranden, en nu dit. Dan kun je evengoed Voldemort uit het zevende deel schrappen.

avatar van sangha

sangha

Dat is inderdaad niet goed. Ik snap sowieso niet waarom Bill en Charlie nooit in beeld zijn geweest.

• 2041 berichten

Dat ligt absoluut niet aan David Yates. Bill en Charlie zijn er nooit in voor gekomen. Vanaf het begin af aan niet. Het was de keuze van regisseur Mike Newell (Goblet of Fire) om de twee oudste broers van Ron eruit te laten. Ik denk niet dat het gepast zou zijn om Bill plotseling in Order of the Phoenix te laten opdoemen. Er zijn al een hoop personages waar ik nu al van vind dat ze niet goed genoeg uitgewerkt zijn. Als er dan ook nog een Bill bij moet werd het echt te veel. Ook zou Bill in Order of the Phoenix nog helemaal geïntroduceerd moeten worden en dat had Newell er in Goblet of Fire al uitgelaten.

In Half-Blood Prince, het boek, heeft Bill zoiezo maar een kleine rol. Hij komt eigenlijk alleen eventjes kijken bij het eindgevecht op Zweinstein. Het is dan dus ook niet gepast om hem te introduceren. Maar wat moet je dan? Bill kun je er nu niet meer indoen, daar is het te laat voor. Maar Vaalhaar moet iemand aanvallen. En dat is waar. Vaalhaar is een, volgens het boek beschreven, verschrikkelijk, bloeddorstig personage. Dit komt niet goed over in de film als Vaalhaar uiteindelijk niet echt zijn tanden laat zien. Er word alleen over de o zo gevaarlijke Vaalhaar gepraat. Dus... wat moesten onze filmmakertjes doen? Ze moesten iemand anders laten aanvallen dan Bill, anders komt de dreiging van Vaalhaar niet echt over. Dan vind ik meneer Wemel een zeer goede keuze. Dat vind ik nou typisch een personage, ook in de films, waar je snel medelijden mee krijgt. Ik vind dit een goede oplossing. Ik ben het met jullie eens dat Rons oudste broers eigenlijk vanaf het begin af aan al geïntroduceerd moesten worden, maar om dan deze oplossing te kiezen vind ik best goed.

In Deathly Hallows, het zevende deel, laten ze waarschijnlijk gewoon zien hoe Lupos en Tops gaan trouwen. In plaats van Bill en Fleur. Dat vind ik een betere oplossing dan gewoon het hele huwelijk eruit laten.

Ik vind zeer zeker niet dat David Yates de reeks verkloot heeft. Ik vind deel 5 niet perfect, maar de dingen die verfilmd zijn vind ik echt 5 sterren waard. Na Alfonso Couron vind ik Yates de beste Potter regisseur.

Waarschijnlijk zijn jullie dit alles niet met me eens, maar ja, jullie zijn vastbesloten dat Yates de reeks verkloot heeft, terwijl hij nog maar één Potter film op zijn naam heeft staan en laat dat dan net het meest moeilijke boek zijn om te verfilmen. Dus wacht maar rustig af tot deel 6 en 7.

avatar van sangha

sangha

Het gaat ook niet echt om Greyback. Je hebt gelijk dat ze moeilijk nog een personage kunnen introduceren in een verhaal dat al zo vol zit. Maar goed, Newell had er zeker goed aan gedaan om Bill en Charlie te laten zien, al was het maar voor even. Dan kon in deel 6 een verwijzing gemaakt worden naar het huwelijk en kon Bill aan het eind gewoon verschijnen. Daar is het nu inderdaad een beetje laat voor. Dit lag dan ook niet echt aan Yates, maar eerder aan Newell. Ik vind het gewoon jammer dat Bill en Charlie nooit in beeld zijn gekomen.

• 2041 berichten

Oja, mensen, ik ben erachter gekomen dat dit nog maar geruchten zijn. Dus het is nog niet eens voor de volle 100% zeker. Maar er is een grote mogelijkheid dat dit wel is.

Albus Dumbledore schreef:

Wat een zonde om ze eruit te laten. Het zijn heel interessante personages, maar wacht is Charlie niet heel even in beeld gekomen in de vuurbeker en de geheime kamer? Ik dacht van wel maar hij heeft niet echt een rol gekregen. Ik ben helemaal mee eens David Yates heeft nog maar een film verfilmt en jullie kraken hem al helemaal af, mensen vergeet niet dat de orde van de feniks een enorm boek is dat hij in een tijdspanne van 2u en een beetje heeft moeten verfilmen. Laat die man nou eens gerust en geef hem nog een kans. Ik vind dat hij het er nog goed heeft vanaf gebracht. En hij heeft een uitstekende oplossing bedacht voor het feit dat Bill en Charlie eruit worden gelaten.

ik ben het er dus helemaal eens met Albus Dumbledore

• 2041 berichten

Wow, mensen zijn het eens met mij! Dat gebeurt mij niet vaak als ik erover begin dat Order of the Phoenix eigenlijk helemaal niet zo slecht is.

Mary_Shaw

tis toch waar zeker! Ik denk als er ook maar iemand van degene die kritiek hebben, het hele proces van een verfilming zouden weten, da ze vlug anders gaan piepen!

JohnWilliams

Jammer van Bill en Charlie...hopen dan maar dat Bill er nog in voor komt.

Mary_Shaw

ma zeg albus of iemand anders, is da nu zo da charlie in deel twee en vier voorkwam of ben ik nu ant dromen

JohnWilliams

Het duurde eventjes voordat ik je zin snapte.

Maar Charlie kwam nergens in voor geloof ik hoor, of hij moet voor zijn gekomen op dat krantenknippseltje die Ron aan Harry liet zien (in deel 3, toen ze naar Egypte gingen).

Mary_Shaw

oe en da deel van die draak van hagrid die weg moest? en toen die vier draken werden gebracht voor het toernooi? daar is hij toch heel even aan bod geweest?

avatar van Musicer

Musicer

Bij Norbert is hij vernoemd geloof ik, maar nooit in beeld gekomen. En bij het toernooi zag je alleen wat mensen rond de draken lopen, maar er is nooit bevestigd dat Charlie daartussen stond.

ah ok

maar de mensen die de boeken niet lezen weten dat hij bestaat niet?

• 2041 berichten

Ja dat wel, vooral in Philosophers Stone en Chamber of Secrets worden Bill en Charlie wel eens genoemd. Maar ze komen nergens voor in de films. En dat zal ook niet gebeuren.

Albus Dumbledore schreef:

Inderdaad. Maar wel jammer dat ze niet in de films voorkomen...