• 9.379.514 stemmen

Harry Potter and the Half-Blood Prince (2009)

Avontuur / Fantasy | 153 minuten

Met onder meer: Daniel Radcliffe, Emma Watson en Rupert Grint

Releasedatum: 15 juli 2009

Plot Harry Potter and the Half-Blood Prince

"Dark Secrets Revealed"

Als Harry, Ron en Hermelien aan hun zesde jaar aan Zweinstein beginnen, komt Harry in het bezit van een geheimzinnig volgekladderd toverdrankenboek, dat ooit het eigendom is geweest van de onbekende Halfbloed Prins. Wat moet Harry doen met de af en toe wel erg obscure spreuken die het boek vermeldt? En ondertussen heeft hij te kampen met een moeizaam sociaal leven en laat Perkamentus hem stukje bij beetje informatie zien over het duistere verleden van Voldemort. Deze lessen van Perkamentus zullen leiden tot het grootste geheim van de duistere heerser en het zal Harry helpen om te overleven.

Ron Weasley

Ginny Weasley

Lavender Brown

Luna Lovegood

JeaHM schreef:

Er wordt hier wel allemaal gezegd dat de Harry Potter fans hoge punten gaan geven, maar geven ze juist niet lager omdat (als dit het geval zou zijn) het boek beter is en zij teleurgesteld zullen zijn?

Ja, dacht ik ook al aan. Ik denk niet dat het veel uitmaakt tussen de fans en de niet-lezers. De fans vinden het juist kut dat er elke keer zoveel uit het boek geknipt word, terwijl de niet-lezers daar geen last van hebben. Ik denk dat er misschien zelfs een kans is dat de gemiddelde niet-lezer de films veel leuker vind dan de gemiddelde HP diehard fan.

JeaHM schreef:

Er zijn ook harry potter fans die het boek niet lezen en de film wel gewoon kijken. Waarschijnlijk zullen juist die mensen hoog stemmen. Maar je hebt wel een punt, ik vind de boeken goed maar tot nu toe vind ik alle 5 de films gewoon veel slechter.

Ik denk dat ik deze film wel ga kijken, al zal dat niet in de bioscoop zijn dan bespaar ik een eventuele "miskoop".

Don MN

Ik begrijp niet hoe je audiovisueel vermaak met een boek kunt vergelijken.

Seifer

Het verschil in verhaal, de films kennen weinig tot geen diepgang en dat is wel jammer.

avatar van marlijn

marlijn

vrijdag

Don MN

Lijkt me logisch dat je geen boek van 500-600 pagina's fatsoenlijk in een film kunt stoppen, probleem hadden ze bij LotR ook. Ik geniet bij Potter toch vooral van de magie die zowel in de boeken als de films voelbaar is. Ze hebben qua vormgeving zich goed aan de boeken gehouden.

avatar van girl-89

girl-89

avatar van Bart Simpson

Bart Simpson

De recente stemmen beloven veel goeds, 7 stemmen met een gemiddelde van 4.5*. Wie wilt er stemmen? Wordt dit de eerste Harry Potter film die in de top 250 komt of niet? Misschien leuk idee om daarover een apart topic aan te maken!

avatar van H1DD3

H1DD3

Doen zou ik zeggen..

avatar van jumpstylemovie

jumpstylemovie

girl-89 schreef:

zware harry potter fan!

HeeHee! Jij mag nog niet stemmen, jongeman!

avatar van JDSsmetje

JDSsmetje

Niet echt een film waarbij ik sta te popelen om hem te kunnen zien. Gemiddelde van 4.56 ?

girl-89 schreef:

zware harry potter fan!

Pas stemmen als je de film hebt gezien. Ik heb je stem verwijderd.

Don MN schreef:

Lijkt me logisch dat je geen boek van 500-600 pagina's fatsoenlijk in een film kunt stoppen, probleem hadden ze bij LotR ook. Ik geniet bij Potter toch vooral aan de magie die zowel in de boeken als de films voelbaar is. Ze hebben qua vormgeving van alles zich goed aan de boeken gehouden.

Hoeft ook niet, maar dat houd nog niet in dat het onmogelijk is om een film te maken met enig diepgang.

avatar van Mr.Crow

Mr.Crow

Ik ga hem dinsdag bekijken. Gewoon omdat een paar vrienden hem willen zien. Anders had ik waarschijnlijk niet eens de moeite genomen...

Heb alle boeken wel 2 keer gelezen maar de films zijn het voor mij gewoon 'net niet'. De eerste 4 waren nog wel oké maar de laatste was echt om te huilen. Er wordt zóveel weggeknipt uit het boek en niet in de film gestopt.

avatar van loodwillem

loodwillem

de gene die zeggen dat er geen verhaal in zit die moeten toch echt even goed aantonen waarom want de films zij toch vrij duidelijk zelfs voor kleine kinderen.

de film is gewoon weg weer goed het kanppe is dat de films elkaar elke x weer overtreffen. de volgende is dacht ik de laatste film van harry potter ben benieuwd. ik geef een 4,5

Seifer schreef:

Als je hier op de mensen rondom Harry doelt, heb je gelijk in mijn ogen. Het draait immers om Harry en hij maakt de nodige ontwikkelen door in iedere film. Dat mensen zich ergeren aan het feit dat gebeurtenissen uit de boeken worden verdraait of weggelaten, daar kan ik niet tegenin gaan. Als je met 'diepgang' de karakterontwikkelen van onze HP bedoelt, ben ik het daar niet mee eens, hij maakt in de films vrijwel dezelfde door.

avatar van Bla

Bla

Don MN schreef:

Ik kijk liever de LotR films dan dat ik de boeken lees. Harry Potter precies andersom.

Don MN

Eerlijk gezegd heb ik de LotR boeken nooit gelezen, vooral omdat ik eind 2003 Fellowship voor het eerst zag en vervolgens de marathon in december. Ik heb de films daarna alleen maar gekeken en het eerste boek wel eens geprobeerd, maar het was me op de een of andere manier net iets té gedetailleerd. Ik spreek wel van een jaar of 5 geleden.

Harry Potter daarentegen was mijn 'grootste' leeservaring zoals 'LotR' dat bij films was, als negen/tienjarig jongetje met die dikke boeken naast je bed, en steeds wat langer opblijven omdat je niet wilde stoppen met lezen. Ik moet zelf toegeven dat de boeken meer emotie opwekken en me helemaal meezuigen, meer dan de films dat kunnen. Toch heb ik er problemen mee als mensen een vergelijking tussen beide gaan trekken. Ik zie de films niet direct als mijn fantasie van de boeken op het doek, maar een losstaande serie die ik van te voren al goed ken. Misschien omdat ik die link minder leg kunnen de films me heel goed bevallen, i.t.t. andere lezers. Al maken de soundtracks van Williams van deel 1 & 2 het lezen nog een tikkeltje amusanter.

avatar van JohnWilliams

JohnWilliams

Wat een geweldig stukje tekst post jij hierboven Don MN, niet vanwege die laatste regels maar vooral vanwege je boekentheorie. En dat klopt helemaal!! Ik zelf vind de boeken ook eigenlijk altijd beter. Alleen deel 2 vond ik gelijk staan met de film. Scores van Williams zijn meesterlijk en behoren tot zijn beste werken.

Don MN

Ja, voor mij zijn het ook de geweldige soundtracks van de eerste twee delen die ze zo sfeervol en leuk maken. Ze zijn ook de meest 'nauwkeurige' boekverfilmingen in mijn ogen. Mocht ik de vergelijking toch een keer trekken, qua verhaal kloppen die het meeste.

Bart Simpson schreef:

Hmmm... ik zou nog niet te vroeg juichen. Hij heeft nu 10 stemmen en een gemiddelde van 4,65... maar kijk eens naar de profielen van die laatste stemmers, dan zul je zien dat die nou niet echt betrouwbaar zijn. Ik geloof het pas als ze hier een fatsoenlijke recensie zouden schrijven. Maar toch... met een 3,75 na twee jaar sta je erin. Who knows...

By the way... IMDb: 8.2 - 2042 stemmen. Gaat nog goed. De eerste zes comments op IMDb zijn ook veelbelovend. Rotten Tomatoes houd het nog steeds op 96% met 27 reviews. Ook hartstikke goed!

avatar van AHWA

alright.bigman schreef:

Net gezien,

Echt een top film!

Kan niet beter!!

Zou je er iets meer over kunnen vertellen? Hoe heb je hem bijvoorbeeld gezien... hij draait pas vanaf woensdag in de bioscopen.

avatar van Metalfist

Metalfist

In België is hij toch gisteren in première gegaan, niet?

Metalfist schreef:

In België is hij toch gisteren in première gegaan, niet?

Ow... nou ja, dan mag ie er nog wel wat meer over vetellen.

avatar van Musicer

Musicer

Het deel van de 'I Killed Sirious Black'-scene dat als trailer is vrijgegeven is één van de beste uit de reeks, mede door Bonham Carter, die in het vorige deel al de show stal (of toch in het laatste half uur, wanneer ze aan bod kwam). Hoop dat haar rol dit keer wat groter is.

Wat me ook opvalt in het hele promotiecircus rond deze film, is dat de beelden omtrent Dumbledore/Perkamentus, wat je wil, dat hij daarin verdacht veel weg heeft van Gandalf uit de LotR-reeks. Viel me gewoon op...

Dumbledore

avatar van timbo_

timbo_

Musicer schreef:

Mijn moeder vroeg ook al toen ze de poster zag wat Gandalf in de Harry Potter reeks deed.

avatar van JohnWilliams

JohnWilliams

Musicer schreef:

Inderdaad wat lijkt Perkamantus daar soms op zeg. Eigenlijk wel vreemd...wat zeg nou zelf Perkamantus staat nog geeneens in de schaduw van deze wizard

avatar van BandietjeXL

BandietjeXL

ok, ik ben de discussie beetje zat, met ja dat het allemaal niet klopt enzo. Films die na boeken zijn gemaakt kunnen toch nooit 100% kloppen, een boek doe je 1 week over ofzo. ( ok, 10 uur als je beetje doorleest) en een film van 10 uur is al te saai... ze kunnen niet alles nabouwen, nog kan alles aan je fanatsie toppen, alle harry potter films tot nu toe vond ik goed, mede omdat het mijn fanatsie aanvult. Ik heb mijn gedachten en daarbij komen nog is visuele beelden, Waardoor de combinatie geweldig is. En ja dingen worden veranderd die wel goed hadden gekunt, maar meestal komt het op die manier beter uit, of is het haalbaar. En ik wil niet gaan spoilen, maar in de trailer zie je een man als stoel... in het boek, voor de kenners is het totaal anders. Altans, De kamer dan geen details... als je het boek hebt gelezen en de trailer gezien snap je wat ik bedoel. Ook zo belagelijk, Waarom verandere ze de namen in ondertiteling, Harry, Ron en hermelijn! Hermelijn? WT....

Harry potter blijft het zelfde,

Ron weasley wordt een preciese vertaling zo'n beetje,

maar hermoine Granger wordt hermelijn griffel?

het is ook zeer erg met de spreuken, als je niet de film met ondertiteling kijkt wordt het erg verwarrent, helaas draaien ze dit ook in de bioscoop. Maar nu lopen we te zeuren.

ik kan niet wachten tot morgen nacht, ik zie hem namelijk al vroeg.

Hopelijk heb ik niemand beledigt