• 9.379.560 stemmen

Harry Potter and the Half-Blood Prince (2009)

Avontuur / Fantasy | 153 minuten

Met onder meer: Daniel Radcliffe, Emma Watson en Rupert Grint

Releasedatum: 15 juli 2009

Plot Harry Potter and the Half-Blood Prince

"Dark Secrets Revealed"

Als Harry, Ron en Hermelien aan hun zesde jaar aan Zweinstein beginnen, komt Harry in het bezit van een geheimzinnig volgekladderd toverdrankenboek, dat ooit het eigendom is geweest van de onbekende Halfbloed Prins. Wat moet Harry doen met de af en toe wel erg obscure spreuken die het boek vermeldt? En ondertussen heeft hij te kampen met een moeizaam sociaal leven en laat Perkamentus hem stukje bij beetje informatie zien over het duistere verleden van Voldemort. Deze lessen van Perkamentus zullen leiden tot het grootste geheim van de duistere heerser en het zal Harry helpen om te overleven.

Ron Weasley

Lavender Brown

Luna Lovegood

avatar van 88Fabian

88Fabian

Bij rotten tomatoes staat deze film op 96%.

avatar van jumpstylemovie

jumpstylemovie

88Fabian schreef:

Bij rotten tomatoes staat deze film op 96%.

jumpstylemovie schreef:

Rotten Tomatoes

Vind ik altijd een heel betrouwbare site hoor. Betrouwbaarder dan MovieMeter of IMDb. Daar zien we het gemiddelde van mensen die de film ook serieus hebben gezien en er een uitgebreide recensie bij hebben geschreven.

avatar van Fuzzyman

Fuzzyman

Ja, rotten tomatoes geeft over het algemeen reële cijfers. Maar 96 procent is natuurlijk veel te hoog voor een hp film. Maar ik ben benieuwd of deze beter wordt verfilmd dan deel 5, want daar had David Yates toch echt wel een potje van gemaakt

avatar van %%%%%%

%%%%%%

Ik ben bang als deze matiger is als deel 5. Zeker met de score van IMDB met nog geen 2 duizend stemmen een 8,2, mag je toch wel matig noemen.

• 11922 berichten

Waarom is dat in vredesnaam matig???

avatar van clockwork72

clockwork72

Een 8,2 is echt een hele hoge score

avatar van %%%%%%

%%%%%%

Omdat alle blockbusters ongeloofelijk hoog beginnen met 2000 stemmen, dan vind ik dit erg meevallen. Ik geloof dat de vorige deel nu op een 8,7 stond met zoveel of mischien wel meer stemmen.

avatar van SJRS.VLDT

SJRS.VLDT

%%%%%% schreef:

Ik heb juist eerder het idee dat de eerste paar dagen na de officiele bioscoop-premiere deze score nog ietsje omhoog gaat en dan zakt hij naar beneden.. dat merk de laatste tijd wel vaker.. ik zag het ook bij Transformers 2.. die ging van 7,8 naar 8 en nu staat hij volgens mij rond de 6,4.. ik weet het niet meer precies.. Het maakt me ook niets uit ik ga sowieso toch wel naar Harry Potter and the Half-Blood Prince

We zullen zien!

%%%%%% schreef:

Op dat gebied vind ik IMDb erg onvoorspelbaar. De ene film komt niet eens zo hoog binnen, maar stijgt daarna alleen maar, weer een andere film daalt met sprongen en soms blijven ze gewoon rond het gemiddelde hangen als wanneer ze binnenkomen. Over IMDb kun je pas weer iets zeggen als de film zo'n 10 000 stemmen heeft.

avatar van jimcarrey gek

jimcarrey gek

wat the **** is rotten tomatoes

www.rottentomatoes.com

Neem maar eens een kijkje .

Die site verzamelt alle reviews die films krijgen en houd in procenten bij hoeveel revieuws positief zijn en daaronder staat een gemiddelde van het cijfer van heel die reviews (dus wat voor een cijfer de revieuwers de film geven). Als een film minder dan 60% positieve recensies heeft dan is de film "rotten" en als de film meer dan 60% positieve recensies heeft is de film "fresh". Deze site heeft dus een gemiddelde van cijfers wat dus wel betrouwbaar is, omdat deze mensen de film ook echt gezien hebben en er een uitgebreide recensie over hebben geschreven. Rotten Tomatoes is dus veel betrouwbaarder dan MovieMeter of IMDb.

Harry Potter and the Half-Blood Prince heeft daar (de laatste keer dat ik gekeken heb) 26 reviews, waarvan er 25 positief zijn. De Tomatometer geeft 96% aan (doe maar: 25:26 x100% = 96%). Het gemiddelde cijfer van de reviewers is een 7.4 uit de 10.

avatar van Tharoy

Tharoy

Het gemiddelde cijfer van de revieuwers is een 7.4 uit de 10.

NIet zo heel goed. Dat mensen positief zijn zegt nog niet zo veel. Ik zou het hoe dan ook schandelijk vinden als deze film slechter wordt dan het vorige deel, want ze hebben er enorm veel tijd voor genomen.

avatar van timbo_

timbo_

Albus Dumbledore schreef:

Die site verzamelt alle reviews die films krijgen en houd in procenten bij hoeveel revieuws positief zijn en daaronder staat een gemiddelde van het cijfer van heel die reviews (de laatste keer dat ik gekeken heb) 26 reviews, waarvan er 25 positief zijn.

Probleem is natuurlijk dat er ook nog talrijke reviews circuleren die hun waarschijnlijk niet meetellen. Tenminste ik verwacht dat er op het moment wel meer dan 26 reviews beschikbaar zijn.

avatar van JohnWilliams

JohnWilliams

Score van 4,30 slaat natuurlijk 3 keer nergens op

Hopelijk gaat het wel zakken want dit is niet meer geloofwaardig.

timbo_ schreef:

Ja, dat zal vast wel. Maar het is natuurlijk ook wel moeilijk om echt ALLE reviews te verzamelen hè. Het gemiddelde van die site voor een blockbuster is rond de 250 reviews, dus ook van Rotten Tomatoes is nog heel weinig te zeggen.

avatar van ElBerto

ElBerto

Ik snap niet dat in het Nederlands Dumbledore vertaald wordt als Perkamentus, Leeflang in Lovegood, Beatrix van Detta in Beatrix Lestrange en alle andere namen. Het is vreselijk irritant en het is me opgevallen dat alleen ons land eigen namen verzint. In het Frans en Duits worden die namen perfect intact gehouden.

avatar van wyatt earp

wyatt earp

JohnWilliams schreef:

Score van 4,30 slaat natuurlijk 3 keer nergens op

Hopelijk gaat het wel zakken want dit is niet meer geloofwaardig.

Het zijn ook maar 6 stemmen, dus het zegt niet zo heel veel.

ElBerto schreef:

I Het is vreselijk irritant en het is me opgevallen dat alleen ons land eigen namen verzint. In het Frans en Duits worden die namen perfect intact gehouden.

Kan me niet voorstellen. Boeken zijn prima vertaald trouwens.

avatar van Xx_se7en_xX

Xx_se7en_xX

Ga er woensdag naar toe!

avatar van Don MN

Don MN

BlueJudaskiss schreef:

Kan me niet voorstellen. Boeken zijn prima vertaald trouwens.

Dank u, Wiebe Buddingh

avatar van Seifer

Seifer

ElBerto schreef:

Wat mensen al niet irritant vinden, die namen storen mij totaal niet. En in Frankrijk en Duitsland worden de films wel weer compleet gesynchroniseerd in het Frans en Duits, wat in Nederland niet het geval is.

avatar van timbo_

timbo_

ElBerto schreef:

Is ook iets wat mij irriteert. Vooral met het schrijven van een recensie ben ik gewend om gewoon de Engelse namen te gebruiken. Probleem is dat sommige weer de Nederlandse boeken en namen gewend zijn.

Daarbij komt nog dat ik zelf merk dat ik sommige dingen in mijn gedachten inmiddels ook naar het Nederlands zijn vervormd. Zweinstein is voor mij bijvoorbeeld weer natuurlijker dan Hogwarts.

avatar van mcdaktari

mcdaktari

hoezo hebben sommige al gestemd, hij draait toch nog niet en op internet ook niet. of stemmen ze op het boek ? anders zou ik het niet weten

avatar van Don MN

Don MN

Er heeft een perspremière plaatsgevonden.

avatar van Tomkx

Tomkx

jumpstylemovie schreef:

Rotten Tomatoes

mooie gemiddelde score Ik heb je statistieken bekeken en geef jij wel eens 3 sterren of hoger?

avatar van SouthParkFan

SouthParkFan

Bij mij blijft het gewoon eerst zien, dan geloven. Al dat gespeculeer is wel leuk, maar ik ga er niet op in voordat ik de film gezien heb.

avatar van IcU

IcU

Hoog gemiddelde al. Als hij uitkomt nog even een invasie van nog meer Harry fanboys en dan eens even kijken hoe het gemiddelde staat als het 'neutrale' bioscoop publiek gaat stemmen.

• 11922 berichten

Pure insinuatie, maar ik kan me niet voorstellen dat de stemmen van vooral jorn en linda zijn geplaatst nadat ze de film gezien hebben...

avatar van JeaHM

JeaHM

Er wordt hier wel allemaal gezegd dat de Harry Potter fans hoge punten gaan geven, maar geven ze juist niet lager omdat (als dit het geval zou zijn) het boek beter is en zij teleurgesteld zullen zijn?