• 9.454.498 stemmen

Harry Potter and the Half-Blood Prince (2009)

Avontuur / Fantasy | 153 minuten

Met onder meer: Daniel Radcliffe, Emma Watson en Rupert Grint

Releasedatum: 15 juli 2009

Plot Harry Potter and the Half-Blood Prince

"Dark Secrets Revealed"

Als Harry, Ron en Hermelien aan hun zesde jaar aan Zweinstein beginnen, komt Harry in het bezit van een geheimzinnig volgekladderd toverdrankenboek, dat ooit het eigendom is geweest van de onbekende Halfbloed Prins. Wat moet Harry doen met de af en toe wel erg obscure spreuken die het boek vermeldt? En ondertussen heeft hij te kampen met een moeizaam sociaal leven en laat Perkamentus hem stukje bij beetje informatie zien over het duistere verleden van Voldemort. Deze lessen van Perkamentus zullen leiden tot het grootste geheim van de duistere heerser en het zal Harry helpen om te overleven.

Ron Weasley

Ginny Weasley

Lavender Brown

Luna Lovegood

JohnWilliams schreef:

Die muziek die daar klonk was een kopie van Williams zijn werk, wel goed uitgevoerd natuurlijk maar zo kan elke idioot filmmuziek maken. Dat andere melodietje klonk voor geen meter. hahah, sorry voor dit valse berichtje

Hmmm... vond dat andere deuntje juist wel heel mooi.

avatar van Moviecheezert

Moviecheezert

He een nieuwe poster, ik vind hem wel wat hebben. Alleen is de tekst er alweer niet goed in verwerkt`!

avatar van Seifer

Seifer

Ben benieuwd hoe lang de film duurt, zal wel weer te kort zijn. Eigenlijk mag je wel verwachten dat ze na deel 5 wel hun lesje hadden geleerd, maar nee.... ze laten het weer bij 1 film.

Don MN

Welk lesje viel er dan te leren? Volgens mij bracht de film bijna een miljard op en 2 films maken is idioot want in het boek werk je ook iedere keer naar de finale toe. Dat ze Deathly in 2 delen verfilmen begrijp ik wel, die zit bomvol niet weglaatbare informatie, bij 5 is het belangrijkste in de film terug te vinden.

avatar van R1992

R1992

Ik denk ook niet dat radcliffe nog 4 films lang als HP zou willen acteren, tijd voor iets anders misschien? Die gast is al in de 20 volgens mij en erg veel tijd voor andere dingen heeft hij door HP niet..

Don MN

Na deze toch nog maar twee, hij heeft voor:

Part 1:

Harry Potter and the Deathly Hallows: Part I (2010) - imdb.com

Part 2:

Harry Potter and the Deathly Hallows: Part II (2011) - imdb.com

getekend en wordt 23 juli 20 jaar. Dus hij maakt de reeks onder normale omstandigheden wel af.

jimcarrey gek

ikv vind deze poster niet echt mooi maar ook niet super lelijk ik vinde het een beetje op de poster van de vb lijken niet

(ja ik weet er staat kruidvat maar is gewoon om de poster te laten zien die ik bedoel)

en inderdaad de tekst is er heel slecht in verwerkt al vind ik perkamuntes en de blikken van hun wel heel cool en zo schuin is ook wel mooi middelmatige poster

• 2041 berichten

Voor nog meer discussie over de poster: hier staat ie in high-resolution.

Ik ben het over de poster wel eens met jimcarrey gek. Ik vind hem ook niet echt heel mooi, maar ook niet lelijk. Nee, geef mij deze maar, die vind ik heel mooi.

jimcarrey gek

die tweede link doet het niet

jumpstylemovie

Aardige poster. Maar nog steeds niet echt mooi...

avatar van Qwertary

Qwertary

Die nieuwe tv spots zijn erg verleidelijk. Er is ook een featurette met heel veel nieuwe beelden maar die wil ik niet kijken want ik wil toch nog beetje verrast worden. Voor de geïnteresseerden is deze featurette hier te vinden.

Ben blij dat er nu 3 Harry films komen achter elkaar. Is het wachten wat draaglijker. 't Is me trouwens ook opgevallen hoe bombastischer de theme song is geworden.

Edit:

Hier de scène tussen Ron en Harry en de Liefdesdrank

Spoiler...

Don MN

Ja mensen, in die featurette wordt al best veel verklapt, dus wees gewaarschuwd.

avatar van Rbagio

Rbagio

hoorde ik nou onder star trek imax dat deze in 3d komt????

avatar van wyatt earp

wyatt earp

Ik kan me niet herinneren dat er ooit bekend is gemaakt dat deze in 3d uitkomt. Dus het zal wel niet.

jumpstylemovie

Ik hoop het niet, dat zou kut zijn.

Ik weet niet wat ik me voor moet stellen bij 3D maar ik hoop dat het niet overdreven is. Zonder brilletjes hoorde ik?

Ik heb trouwens die scéne tussen Ron en Harry en de Liefdesdrank niet bekeken. Ik wacht mooi op de film

avatar van anne J

anne J

Oh die featurette is leuk! Ben nu weer beetje enthousiast voor de film

Maar als niet boek-lezer zou ik hem niet kijken inderdaad, be warned.

avatar van tommykonijn

tommykonijn

Het zou inderdaad wel wat mooier zijn, als ''Harry Potter'' op de poster helemaal volledig te zien zou zijn.. Desondanks toch wel een redelijk aansprekende poster voor mij.

• 2041 berichten

Volgens de Harry Potter fansite Mugglenet bedraagt de officiele speelduur van 'Half-Blood Prince' 153 minuten. Hier ben ik erg tevreden mee. Dit laat zien dat er waarschijnlijk minder uit het boek is geknipt dan in 'Order of the Phoenix'. 'Phoenix' had een speelduur van 138 minuten en het boek was dikker dan dat van 'Half-Blood Prince.'

Hier een overzicht van alle Potter-speelduren:

Harry Potter and the Chamber of Secrets: 161 minuten

Harry Potter and the Goblet of Fire: 157 minuten

Harry Potter and the Half-Blood Prince: 153 minuten

Harry Potter and the Philosopher's Stone: 151 minuten

Harry Potter and the Prisoner of Azkaban: 141 minuten

Harry Potter and the Order of the Phoenix: 138 minuten

Bron: MuggleNet | The ULTIMATE Harry Potter Fansite - Deathly Hallows, Half-Blood Prince, JK Rowling, and much more

avatar van Rianneke_Dan

Rianneke_Dan

Dat is wel goed nieuws inderdaad. Ben erg benieuwd hoor, ik heb de featurette gezien en vond het er geweldig uitzien. In ieder geval zat er genoeg sfeer in zover ik dat kon zien. Voor mensen die geen spoilers willen zou ik aanraden de featurette over te slaan, want je ziet er aardig veel in

avatar van Cammiu

Cammiu

gek, ik had altijd het gevoel dat Harry Potter and the Goblet of Fire en Harry Potter and the Prisoner of Azkaban: 141 minuten het langs duren. mede door de rare wending aan het einde van PoA. maar het blijkt toch Chamber of Secrets te zijn. wel leuk dat deze weer wat langer duurt.

avatar van Amercianpie

Amercianpie

IK kan gewoon niet WACHTEN om deze film te zien!!!!!!

Geweldige trailers!

avatar van dutchtuga

dutchtuga

Wat me erg opvalt zijn de nietszeggend en nauwelijks van elkaar te onderscheiden posters.

avatar van JohnWilliams

JohnWilliams

Cammiu schreef:

Ik dacht eerlijk gezegd dat deel 1 het langste duurde.

Maar het is deel II wat het langste en tevens het beste deel is uit de serie!

JohnWilliams schreef:

Ik dacht eerlijk gezegd dat deel 1 het langste duurde.

Maar het is deel II wat het langste en tevens het beste deel is uit de serie!

wat eigenlijk raar is want het is bjina het dunste boek na steen der wijzen

avatar van JohnWilliams

JohnWilliams

Wel appart inderdaad.

Over de filmposter:

Don MN

Als ik dat zo lees kan de film je alleen maar gaan bevallen.

avatar van mcdaktari

mcdaktari

Heb gisteren in de bios de trailer gezien en volgens mij word het de beste HP film tot nog toe. Ze gaan ook beter acteren omdat ze ouder worden, als je het verschil ziet met de eerste film, toen was het acteren nog heel belaberd. Ik verwacht veel van deze film ook mooie special effects. kan niet wachten om te gaan kijken in Imax 3d

avatar van Willie_Baas

Willie_Baas

en toch kan Daniel Radcliffe niet acteren.

Willie_Baas schreef:

en toch kan Daniel Radcliffe niet acteren.

Dat valt reuze mee.