Genre: Horror / Thriller
Gesproken taal: Russisch en Engels
Releasedatum: 24 januari 2008
Bekijk via SkyShowtime
Plot Cloverfield
"Some thing has found us."
Een groep jonge mensen organiseert een afscheidsfeestje voor Rob Hawkins, die naar Japan vertrekt. Wanneer er een korte aardbeving gevoeld wordt en er korte tijd later een gigantische explosie plaatsvindt, is het duidelijk dat hun avondje uit er één wordt om nooit te vergeten. Met een videocamera slaagt Hud, één van de jongeren, erin om de diverse taferelen die zich die nacht voordoen, vast te leggen. De beelden tonen onder meer het verloop van een beangstigend chaotische nacht in New York City, waarbij veel slachtoffers vallen.
- Trailer (YouTube)
Jenn
Antonio
Charlie
acquadigio
@acquadigio Maar is wel logisch dat als je voor de 2e keer hem bekijkt dat het saai word omdat de film je dan niet meer kan verrassen omdat je dan al weet wat er gebeurt. Daarom is de kracht van deze film ook de verband tussen mysterie en verrassingen.
Klopt volledig wat je zegt ... daarom dat je hem zeker niet mag herbekijken ...
De eerste keer dat je deze film ziet is het echt van wow ... what a rush!! en bij een 2de zit .. mja ... als je weet wat er gaat gebeuren is deze film niet zoveel meer.
Gewoon één keer bekijken en genieten van de adrenaline!
JacoBaco
Ja iedereen heeft natuurlijk zo zijn persoonlijke belevingen bij deze film.
Bij de 2e keer is inderdaad het verassingselement er vanaf, (dat is met veel films het geval) dus daarom heb ik hem nu inmiddels 4x gezien omdat dit voor mij een steengoede film blijft die niet verveeld.
SubbiE
Deed me wat denken aan een moderne Blair Witch. Had me op voorhand niet geinformeerd over wat deze film te bieden had. Het 1ste deel van de film vind ik redelijk sterk:langzaam opgebouwd, goed in beeld gebracht, perfecte spanning, onwetendheid, alsof je mee in de film wordt gezogen. In het 2de deel verwaterd de film wat en krijg je er een amerikaans sausje over, waarbij er niet meer nieuws valt te rapen.
al bij al beter dan verwacht
Jan met de pet
Goede film.....het gezwaai met de camera is soms wat minder.....al met al een goede film: 4,0
al met al
al bij al
Toch wel de meest favoriete uitspraak op moviemeter

spectator
Wow! Wat een vette film! Eindelijk een monsterfilm waarin de hoofdrolspeler het monster niet eigenhandig aanpakt en uiteindelijk wint. 'Gewoon' alleen de paniek omschrijven, geen verklaringen over waar het beest vandaan komt, wat er gebeurt als je gebeten wordt, etc. Een losse verhaallijn en knallende special effecten. Wat een verademing! 5 punten
Motato
Exact. Toen ik deze film in de bios met 0 idee van hoe en wta zag was ik echt weggeblazen. Wat een geweldige film. Dat vind ik zo mooi eraan, het is gewoon soort achtbaan zonder poespas. De openstukken zijn juist een plus, althans bij deze film.
korenwolf
Spectaculaire film en aparte manier van weergeven. Het geeft de kijker het gevoel er werkelijk in te zitten. Ook de acteerprestaties zijn op momenten erg goed, net alsof ze als niet-acteurs ineens voor het blok worden gezet met een home-vidoecamera.
Op sommige momenten heb je toch wel zoiets van: Goh, nou ik had die camera toch echt naar beneden gekiepert, maar dan heb je natuurlijk geen film. Ik heb op het puntje van m'n stoel gezeten.
En ook wat 'spectator' schrijft kan ik me helemaal in vinden.....dat maakt het extra bijzonder.
Erg goed gedaan! 4,0*
FatMike
- 1976 stemmen
Weer een aangename verrassing!!! Net niet zo aangenaam als
The host, maar plezierig genoeg.
Duizelingwekkend camerawerk en goede geluidseffecten
zorgen voor een geloofwaardige chaos.
Prima effecten!
Alleen de scenein het volle daglicht waarbij
Hud met de camera tussen de pootjes van het monster staat had voor mij niet nodig geweest.
Deed me o.a. denken aan Godzilla, Starship troopers en Alien.
De marketing was natuurlijk heel handig.
En achteraf alle speculaties zijn erg leuk om te lezen!
Wat mij betreft geen vervolg nodig, al zal het er misschien toch wel weer van komen.....
Twijfelde tussen een dikke 3,5 en een kleine 4.
Het is een dikke 3,5 geworden...de 4 misschien in de toekomst.
...en die toekomst is nu!
Bij de 2e keer kijken vind ik 'm nog leuker!
De effecten zijn toch wel erg indrukwekkend.
Bij de extra's op de dvd wordt het gebruik van computers,
om dit visuele spectakel mogelijke te maken, flink uit de doeken gedaan.
Me ook nog even verdiept in de marketing en die is, anders dan
de The dark knight-door-je-strot-duw-techniek/hype,
een stuk interessanter. Erg knap om zoiets groots zo lang
redelijk in het geheim te kunnen maken, vervolgens met
nietsverradende teasers en trailers te komen, waardoor het
grote publiek nieuwsgierig wordt.
De mensen die ik spreek die er uiteindelijk niets aan vinden
komen allen met dezelfde reden: ,,Er wordt te weinig uitgelegd...." En dat vind ik nu juist de kracht van de film.
De hele discussie er omheen is toch heerlijk!
Er zijn zoveel vragen en geheimzinnigheden
dat Cloverfield mij uitnodigt om weer te kijken.
En het zal niet de laatste keer zijn.
Hier een link met behoorlijk wat antwoorden op diverse
vragen. De film nog niet gezien? Ga er dan NIET kijken!
Een halve ster erbij! 4 Sterren!
SanderSander88
Hmm IMDB is nu niet echt de beste doorverwijzing voor antwoorden over Cloverfield.
Martijnnn
Vergeet niet fatmike dat de informatie in die faq gepost is door IMDB users, dus niet geautoriseerd.
Tonypulp
Heb hem net weer bekeken, ditmaal op dvd (Andere was op laptop)
En het heeft nog steeds het zelfde effect op mij, nog steeds zwaar onder de indruk en vaak op het puntje van mijn stoel gekeken!
De visual effects zijn oogstrelend, de actie is intens & er gebeurd zo veel dat het bijna niet bij te houden is (Dat houd je aandacht er goed bij, dat je niks wilt missen)
Als ik hoger kon geven, dan deed ik dat.
Blijf dus maar bij de 5*!
tinelover
Prachtige film! Ik hoorde van iedereen (vrienden) dat hij nogal saai is,, maar dat is hij niet ze Ö! zoveel actie enzo..
JacoBaco
Ja de film zelf duurd een minuutje of 75. Trek daar 15 min een wat saai begin vanaf en je hebt gewoon een uur lang intense actie.
En die Hud kan best aardig filmen.
Pastichio Rocker
Hoe iemand deze film saai kan vinden..? Die zijn waarschijnlijk niet verder gekomen dan het feestje in het begin. Want nadat ze op het dak de explosies hebben gezien is het gewoon één grote achtbaanrit.
Lad
SanderSander88
Het valt op hoeveel goede stemmen er gegeven worden de laatste paar pagina's. Ik vraag me af waarom, eerst kwam er altijd iemand binnen, roepend: "Ik wil ook zo'n batterij die 8 uur meegaat" of "Het einde is zo slecht!".
JacoBaco
Ze hebben nu eindelijk het licht gezien. En dankzij jouw persoonlijke positieve insteek natuurlijk.
En wij wisten allang dat deze film goed is.
FatMike
- 1976 stemmen

Zoiets?
En check ook eens:
JacoBaco
Een aantal dingen van de FAQ op IMDB kloppen wel aardig, maar lang niet alles nee. SanderSander heeft wel wat betrouwbare links voor je ja.
Rafke Pafke
Ik heb me zeker geamuseerd tijdens deze film maar ik had er toch nog iets meer van verwacht. Ik heb hem wel op dvd en niet in de cinema gezien, dat zal bij deze film toch wel afbreuk doen aan de algehele ervaring.
zijn goed gevonden.
Deze blog heb ik zelf gemaakt, maar bestaat alleen uit feiten die ik rechtstreeks van de officiële Cloverfield (viral-marketing) websites heb gehaald:
www.sander-cloverfield.blogspot.com
De antwoorden over wie het bijvoorbeeld overleefd heeft is allemaal onduidelijk en ik denk dat we dan ook niet zullen uitvinden wat er gebeurt is met bijvoorbeeld Rob & Beth.
Op mijn blog staat slechts de gehele samenvatting van fameuze viral marketing die Cloverfield had. Deze samenvatting heb ik gemaakt met behulp van onder andere de links die "Pastichio Rocker" al heeft laten zien hierboven. Met behulp van deze samenvatting kun je wel ondere er achter komen waarom "Clovie" naar New York kwam en zo pissed off was.
@ Pastichio Rocker:
Die 4e link is geen officiële Cloverfield website.
Vernsnjebr
Redelijke film,
Het gebruik van de camera zorgt voor een unieke sfeer en het is ook de eerste film waarin ik dit zie, maar bij de eerste paniekreactie mocht dat gezwaai toch een stuk minder.
Het verhaal vind ik een beetje cliché en het ontploffen van Marlena's hoofd achter dat ze gebeten was, vond ik er al helemaal over...
Kortom, een film met een goede sfeer maar iets te veel clichés
@ Pastichio Rocker:
Die 4e link is geen officiële Cloverfield website.
Volgens mij wel hoor. Er wordt namelijk door elk Cloverfield Blog naar toe gelinkt.
Redelijke film,
Kortom, een film met een goede sfeer maar iets te veel clichés
Haar hoofd ontploft niet, maar haar romp.
SanderSander88
Wellis-nietes spelletje heeft geen zin, maar vertrouw me, het is een neppe.
Als er "Ganu Yoshida" had gestaan had het misschien nog wel echt kunnen zijn, dat is namelijk de CEO van Tagruato.
Joe-K
In één woord: Geweldig. Wat een spannende en geweldige actiefilm is dit. Één grote achtbaanrit, spannend vanaf het moment van de aanval. Er werd mij in de videotheek gezegd dat het camerawerk soms nogal storend kan zijn, en dat vond ik op het begin ook. Ik hoopte echt dat het niet heel de tijd zo zou zijn, maar toen de actie begon, vond het ik het SUPERIEUR. Nu kan ik ook gewoon heel de film waarderen omdat dit perspectief toch wel 'de' film maakte.
De effecten in de film waren echt super vet. Het geluid maakte het nog vééél beter. Wat een vette dolby surround sound zit er in deze film. De acteerprestaties waren goed, ze brachten alles zo realistisch in beeld, en het was net alsof je er zelf rond liep. Het einde vond ik iets minder, maar begrijpelijk. De tape stopt, de film stopt, simpel als dat. Wij kijken continue mee via de al opgenomen tape. Wij herzien hem gewoon. Dus opzich wel goed, maar ik vond het jammer omdat ik nog meer wilde genieten van de actie en gigantisch vette sfeer en visuele effecten. De tijd vloog voorbij.

The Cloverfield Paradox
2018

10 Cloverfield Lane
2016

Horrorfilm 'Cloverfield' van Matt Reeves vanavond op televisie: 'Nog steeds kippenvel'

Ook deze goed beoordeelde films verdwijnen binnenkort uit het Netflix-aanbod

Vijf sterke dystopische films over een verdorven wereld | MovieMeter Toplijst

Netflix voegt vandaag onder meer deze zes films toe

Jurassic Park
Avontuur / Sciencefiction, 1993