• 9.379.546 stemmen

Gesproken taal: Russisch en Engels

Releasedatum: 24 januari 2008

• SkyShowtime Bekijk via SkyShowtime

Plot Cloverfield

"Some thing has found us."

Een groep jonge mensen organiseert een afscheidsfeestje voor Rob Hawkins, die naar Japan vertrekt. Wanneer er een korte aardbeving gevoeld wordt en er korte tijd later een gigantische explosie plaatsvindt, is het duidelijk dat hun avondje uit er één wordt om nooit te vergeten. Met een videocamera slaagt Hud, één van de jongeren, erin om de diverse taferelen die zich die nacht voordoen, vast te leggen. De beelden tonen onder meer het verloop van een beangstigend chaotische nacht in New York City, waarbij veel slachtoffers vallen.

avatar van FatMike

FatMike

• 1976 stemmen

Allen dank!

avatar van Alberic

Alberic

Ik had hier meer van verwacht. De trailer was spannend en had er echt zin in. Gisteren dan maar de dvd gehuurd.

De film is zeker vermakelijk, maar het thema 'stront aan de knikker in Manhattan' ken ik nou wel (Independance Day, War of the Worlds, Day after tomorrow, I am legend, Godzilla etc.)

Gewoon leuk.

avatar van flyer

flyer

Niet verwacht dat het zo een goeie film is. Maar kijken meer dan waard.

avatar van Sideshow Bob

Sideshow Bob

Waardeloze cliché film. Goedkoop variant op andere 9/11 c.q. terreurfilms. Met name het camerawerk is irritant en om hoofdpijn van te krijgen (alles wordt al lopend door een amateurcamera gefilmd).

De film heeft geen hart, geen verhaal. Onvoorstelbaar dat de film nog zo hoog scoort. Wellicht met het genre te maken.

Ik heb het echt geprobeerd, maar ben naar bijna een uur weggelopen uit de bioscoop. Dat gebeurt me zelden.

Sideshow Bob schreef:

De film niet afgezien?

JacoBaco

Goed een gigantisch groot beest dat half New York tot puinpoeier slaat is niet echt aannemelijk nee.

Maar de kracht van deze film (zit hem voor mij persoonlijk) toch in het realisme.

avatar van VierkanteOogjes

VierkanteOogjes

Saaie film, absoluut niet boeiend genoeg. Ik dacht echt (door de recensies en reacties) meegesleept te worden in hun avontuur. Maar nee, vond het totaal niet spannend.

1,5 *

avatar van antonpanneman

antonpanneman

Had er meer van verwacht. Leuk gefilmd, maar daar houdt het dan ook wel mee op...

(ben in slaap gevallen en dat gebeurd me zeer zelden)

Dan was je hoogstwaarschijnlijk al enigzins vermoeid.

avatar van psycholamp

psycholamp

• 1960 berichten

(ben in slaap gevallen en dat gebeurd me zeer zelden)

Tijdens de film, neem ik aan.

avatar van antonpanneman

antonpanneman

Klopt, was niet 100% fit, maar dan nog...

Een écht goede film houdt je wel wakker...

antonpanneman schreef:

Klopt, was niet 100% fit, maar dan nog...

Een écht goede film houdt je wel wakker...

Ja dan houdt het op. Ik zal zeggen, kijk de film nog 1x als je fit bent. (ooit)

avatar van Martijnnn

Martijnnn

Ooh man van deze film word je toch fit

avatar van Haen

Haen

goed camerawerk

avatar van Benniebob

Benniebob

Leuke film!

Ik snap niet dat je in slaap kan vallen tijdens deze film, de enige keer dat ik mijn concentratie op de film verloor was toen de pauze begon .

het camerawerk is in het begin even wennen, maar later als je er meer aan gewend ben is het echt top.

De cameraman vond ik erg grappig

avatar van dammit

dammit

ik wil hem echt zien ik zal er zeker niet van in slaap vallen dat gebeurt aleen bij saaie films zoals dramafilms enzo maar dit spreekt me aan ga hem zeker kijken

avatar van Zinema

Verrassend goed uitgevallen handycamfilm die de spanning behoorlijk weet vast te houden. Vliegt af en toe een beetje uit de bocht maar zeer vermakelijk en onderhoudend. Voor een prettige zit is het belangrijk om niets van de film te weten (dat is sowieso vaak wel handig). Goed.

avatar van Bad Kitty

Bad Kitty

3 ***

Ik hou wel van dit soort films waar de mensheid in gevaar komt gepaard met de chaos.

Ik had hier wel meer van verwacht. Ik had geen idee wat dit van soort film zou zijn dus ik ging er blanco in, wat wel een extra plus is voor deze film denk ik!

De kracht van deze film zit inderdaad in het realistische element.

Maar het is niet realitisch om tijdens de enorme chaos en het gevaar naar een meid te gaan zoeken, dat dan wel weer.

Al met al een aparte film, beklemmende sfeer waarbij ik weer helemaal in het verhaal wordt gezogen omdat ik dan me ga voorstellen hoe ik zou reageren in zo'n geval haha....

Bad Kitty schreef:

Tja, dat ligt maar net aan het persoon, ik denk dat er genoeg mensen zijn op de wereld die de moeite zouden doen om iemand te redden die ze lief hebben. Maar je hebt gelijk, de meeste mensen zouden dat niet doen.

avatar van AHWA

AHWA

Leuke film. Goed gefilmd en de spanning is de hele speelduur te voelen. Door het camerawerk voel je je alsof je het allemaal zelf meemaakt, iets wat hier beter gedaan werd dan bij The Blair Witch Project.

Ook raar om die Marmaduke uit Carpoolers hier in de serieuze rol van Hud te zien, ook al is zijn commentaar af en toe erg droog

avatar van dammit

dammit

ik had er wel iets meer van verwacht te kort het is zo gemaakt dat ze wel een deel 2 moeten maken vind ik die langer duurt

+ punten

camera hoe dat beweegt enzo.

mooie effecten.

niet spannend genoeg

hoop dat in deel 2 de ouders ook komen en veel langer duurt zeker 3 uur ofzo als ik hem mocht maken had ik het wel geweten.

conclusie:

het probleem aan deze film is dat het TE KORT DUURT.

vind godzilla met veel dingen beter.

geef deze film een 3*

avatar van Tonypulp

Tonypulp

dammit schreef:

niet spannend genoeg

Je noemt 2 keer hetzelfde ''min-punt'' up..

Trouwens, de kracht van deze film vind ik juist dat na die eerste 15minuten je een thrill-ride van 60minuten krijgt.

Non-stop spanning en actie (Met special effects die ongelooflijk mooi zijn)

Een film van 3(3?!) uur is gewoon niet te doen met dit concept..dat word ongelooflijk langdradig.

Deel 2 hoeft van mij niet te komen, heerlijk dat gevoel na de film (Hoe loopt het nou af, wat gebeurde er precies, hoe komt het monster er) Hoef dat niet verklaard te hebben..dat was een krachtig aspect in deze film

Tonypulp schreef:

Het is verklaard, soort van.

avatar van Abruzzinho

Abruzzinho

Wat een ongelofelijk slechte film!!

Het is echt een schande voor de film wereld..deze film moet verbannen worden

Je zit gewoon een uur lang naar een of ander gaar monster te kijken,

Je weet niks en je komt ook totaal niks te weten!!

Raarste einde ever made, ik kan er echt niet over uit dat mensen dit eeen goede film vinden ik kan geen positief punt vinden

Ik ben fan van JJ Abrhams Lost maar dit is echt droevig

avatar van tinaatjes

tinaatjes

AL MET AL : WAAR GAAT DEZE FILM OVER????

er zit geen logisch verhaal in, dat beest lijkt op mewtoo van pokemon zo ongelofelijk nep!

dit soort films zouden verboden moeten worden en ik hoop voor het goede op aarde dat er geen deel 2 komt want het is al erg genoeg zo

en gelukkig duurde deze dramatische vertoning niet langer dan 81 minuten!

hierbij hoop ik dat er een anti-cloverfield groep bestaat dan meld ik me zeker aan!!!

avatar van Abruzzinho

Abruzzinho

Ik Join ook de anti Cloverfield groep!!!!

Zeker van de makers van Date Movie.. gooide hem net niet het raam uit maar heb me zo ontzettend zitten ergeren

JacoBaco

Je moet het zo zien. Denk je is in: Stel jij zit op zaterdagavond in New York met een stel vrienden bij iemand thuis te feesten en toevallig heeft iemand een camera bij zich om het een beetje te filmen. Hartstikke gezellig allemaal, maar ineens klinkt er een luide knal van buiten. Iedereen zal elkaar een beetje verbaasd aankijken en zich afvragen wat was dat? Vuurwerk, een explosie, terroristische aanslag?

Jullie besluiten naar buiten te lopen om te kijken wat er aan de hand is? Vervolgens rolt het hoofd van het vrijheidsbeeld voorbij en iedereen raakt in paniek en niet veel later komen jullie tot de ondekking dat er een gigantisch groot beest de stad aanvalt. Het leger arriveert en jullie krijgen aanwijzingen om in veiligheid te komen.

Stel dat jij daar op dat moment tussenloopt. Hoe kan je dan weten wat er allemaal aan de hand is? Waar het monster vandaan komt en waarom hij ons niet gewoon met rust laat. Onmogelijk om dat te weten. Owja waarom blijven filmen zal iemand misschien denken. Nou, er zijn genoeg mensen geweest die tijdens bijvoorbeeld WO 2 of de Vietnam oorlog midden in de gevechten hebben staan filmen. Was dat zulk mooi camera-werk dan?

Zo moet je de film zien met die gedachte gang.

avatar van WB

WB

dammit schreef:

had veel langer moeten duren.

Heb jij wel eens een camera gezien, waar je langer dan 1,5 of 2 uur kan opnemen op een tape?

avatar van Pastichio Rocker

Pastichio Rocker

tinaatjes schreef:

en gelukkig duurde deze dramatische vertoning niet langer dan 81 minuten!

Je hebt je speciaal geregistreerd om deze film af te kraken? Voor de rest klink je alsof je 13 bent (en aan je spelling te zien zit ik er niet ver naast).

avatar van Tonypulp

Tonypulp

tinaatjes schreef:

en gelukkig duurde deze dramatische vertoning niet langer dan 81 minuten!

Haha gozer ga gewoon shrek kijken dan...

Dat nep puberale gedoe, en dat haast expres tegen de menigte ingaan met je mening kunnen wij toch nooit serieus nemen..

Want als je dat verwacht moet ik je helaas teleurstellen.

En waar gaat de film over? Over een monster die de stad aanvalt..heb je niet opgelet?

Ik kijk er zo naar: Ze laten een ramp zien, en daarbij horende reacties van mensen (Hoe dat zou gaan als er iets gruwlijks gebeurd (9/11))

Maar omdat het een film blijft, en het moet entertainen doen ze het met een monster (En gruwlijke special effects)