• 9.379.579 stemmen

Gesproken taal: Russisch en Engels

Releasedatum: 24 januari 2008

• SkyShowtime Bekijk via SkyShowtime

Plot Cloverfield

"Some thing has found us."

Een groep jonge mensen organiseert een afscheidsfeestje voor Rob Hawkins, die naar Japan vertrekt. Wanneer er een korte aardbeving gevoeld wordt en er korte tijd later een gigantische explosie plaatsvindt, is het duidelijk dat hun avondje uit er één wordt om nooit te vergeten. Met een videocamera slaagt Hud, één van de jongeren, erin om de diverse taferelen die zich die nacht voordoen, vast te leggen. De beelden tonen onder meer het verloop van een beangstigend chaotische nacht in New York City, waarbij veel slachtoffers vallen.

avatar van SilverGun

SilverGun

"Call it, friend-o"?

avatar van wesbes

wesbes

De tijdsduur is licht gelogen, daar wij na 74 al uitgescheten waren. Kan natuurlijk zijn dat de aftiteling langer duurder dan is geduld maar dat terzijde.

Origineel, maar laat het geen hype of trend worden! Redelijk plot en verloop, tot dat het einde daar is.

avatar van Martijnnn

Martijnnn

roy1988 schreef:

Als je heeeel goed hebt gekeken zie je rechts in beeld, dat het monster van bovenuit de zee in duikt. Vlakbij de cruise schip!

Het viel mij in ieder geval direct op!
Laat het me maar weten zodra jullie het ook hebben gezien;)!

Geen monster maar iets van een satteliet, hoogstwaarschijnlijk de oorzaak van de onrust van het beestje

avatar van krang74

krang74

Echt een film voor mensen die een goed pak fantasie in huis hebben.

Ik lees hier reacties dat men niet wil weten waar het monster vandaan komt, hoe het verder afloopt etc. etc.

Nou, bedenk dit: als er onverwacht een vreemd wezen opduikt en alles met de grond gelijk begint te maken, weet je dan direct wat voor wezen het is? Waar het vandaan komt?

ik denk het niet. Dus: vul dat stuk dan in met je eigen fanatsy. En laat je verder lekker meeslepen door de film en hetgeen je ziet.

Prachtige film die echt me van begin tot einde aangreep....

avatar van Rutte

Rutte

Spannende aktie/thriller met een horrorsausje, en een vleugje "War of the Worlds" erbij.

Eigenlijk een film die je best in de bios gezien mag hebben of thuis met een goede geluidsinstallatie. Er zitten namelijk enkele damn goede special-effects in zowel qua beeld als geluid.

Af en toe vrij hinderlijk vond ik het continu bewegende beeld; alles is vastgelegd vanuit het oogpunt van een video-camera, dit maakte het kijken soms ietwat vermoeiend.

Maar okee, het creërde wel een realistisch beeld, je zat er middenin.

Na afloop bleef ik toch met een paar vragen achter: Waarom, en waarvandaan kwam dit alles, en was de aanpak van de overheid in z'n geheel gezien wel succesvol? Het allerlaatste stukje wat ze laten zien vlak voor de aftiteling geeft daar niet echt een duidelijk antwoord op.

Veel maakt 't dat antwoord voor mij ook niet uit, al 't goede komt in dit geval klaarblijkelijk niet van boven.

avatar van Spetie

Uitstekende film die eigenlijk 80 minuten lang weet te boeien. In het eerste kwartier worden de hoofpersonages geintroduceerd, wat in mijn ogen ertoe bijdraagt dat je meer met de personages gaat meeleven en daarna barst letterlijk de hel los. Het gebruik van een handheld-camera maakt dat het beeld af en toe schokkend oogt, maar juist daardoor wel enorm realistisch. In tegenstelling tot bijvoorbeeld een film als Man on Fire staan deze camerabeelden deze keer helemaal in dienst van het verhaal.
Ook de acteurs vielen me alleszins mee. Deze keer geen nerd of dom blondje erbij, waarbij domme beslissingen gemaakt worden . De hoofdrolspelers zijn heel herkenbaar, nemen beslissingen die jij en ik ook zouden kunnen nemen en die het allemaal net even wat realistischer maken. Ook de beklemmende haast claustrofobische sfeer is zeer goed gemaakt. Eindelijk weer eens een originele rampenfilm, die een stuk beter is dan alle Godzilla's, Day's after Tomorrow en ga nog maar even door..

avatar van Reel

Reel

Een film zonder camerawerk is geen film.

Zeer irritante wiebelbeelden die ik nooit meer hoop mee te maken!

avatar van Reel

Reel

Sayco schreef:

Had er meer van verwacht, maar dat had ik bij war of the worlds precies hetzelfde. Mensen die alleen op zoek zijn naar spanning en ellende vinden dit soort films dope. Zelf vind ik spanning ook wel belangrijk maar vind het verhaal en het waarom etc belangrijker. Waar komt het monster vandaan, zijn er meer etc. Hetzelfde gevoel had ik bij war of the worlds. JAMMER

Het is dus iets voor je als je war of the worlds ook goed vond, en anders kan i wel eens tegen vallen.

De orginele War of the Worlds was/is een goede film met een goede soundtrack.

De remake is waardeloos. Een typische B-film die op het succes van een voorganger wil meeliften.

avatar van Dennisvb

Dennisvb

Ik moet toch wel zeggen dat dit weer een verfrissende film was. Aan het camerawerk moet je even wennen, maar het is zeer zeker origineel. En je leeft veel meer met de hoofdpersonen mee, ook door die introductie van 20 minuten. Aan de ene kant weet je veel van de hoofdpersonen, maar aan de andere kant weet je echt helemaal niks van ze.

Ik heb ook liever dat ik 80 minuten naar een spannende film kijk dan dat ik 120 minuten verspil. In dit geval absoluut geen 80 minuten weggegooid. Dus een respectabele verdiende 4*

avatar van Jess

Jess

Door de vorm van filmen een zeer spannende film!!

Ik heb regelmatig met hartkloppingen gezeten en dat heb ik niet echt heel snel bij een film.

Verfrissend!

avatar van eduard

eduard

Net gekeken en geen slechte film maar ik houd niet van dat uit de losse hand filmen al begreep ik dat het in deze film een doel had.

Tja, waar ging die over..........over iets uit het niets waar je ook niets van wist en liet me meer denken aan een xboxspel.

Toch 3.5 punten wat altijd nog een 7 is omdat het een bijzondere film was en een twijfelgeval. Dus ook een twijfewlachtig cijfer

avatar van Slynkin

Slynkin

Topfilm! orgineel opgezet. Het deed mij inderdaad ook denken aan een spelletje. Dat komt met name door die first-person view. Op een of andere manier deed de sfeer van de film me denken aan een spelletje dat ik speelde toen ik jonger was: King kong.

Ik kreeg telkens het idee dat mijn playstation weer onder het stof vandaan was gekomen. Ik heb daar veel plezier aan beleefd

dikke 4

avatar van red bull

red bull

zo heel goed vond ik hem niet, alleen het stukje met het hoofd van het vrijheidsbeeld vond ik prachtig.

avatar van guylopez93

guylopez93

ik vond em echt heel goed

de spanning bleef erin tot aan het eind

het kwam ook realistischer over door de opgenomen film opnames met die camera

echt gewoon een indrukwekkende film

viel mij geen enkel moment tegen

verdiende 5*

avatar van markel66

markel66

Had van mij een 4,5 gekregen als ze voor meer normaal camerawerk hadden gekozen in plaats van de hele film met een handycam.

Verder wel een hele goede film, of was het een hele lange reklame spot van Nokia

avatar van Martijnnn

Martijnnn

En dan heb je weer een standaard Monster maakt de stad kapot film.

avatar van The Oceanic Six

Ja, als je graag een standaardfilm wil zien zet je toch Godzilla of KingKong op? Cloverfield vind ik juist zo goed door de indringende manier van filmen.

avatar van DMF

DMF

Geen film voor mij. Waar ik een andere film met hetzelfde soort camerawerk ("The Blair Witch Project) wél kon waarderen, wist "Cloverfield" mij niet bijzonder te interesseren.

Ik miste de echte spanning. Ondanks dat er zeker het een en ander gebeurde, kreeg ik nooit het gevoel dat ik deze film koste wat het kost af móést zien. De film pakte me niet beet. Uiteindelijk mijn stem iets verhoogd omdat het zo dramatisch nou ook weer niet was.

* * ½

avatar van FatMike

FatMike

• 1976 stemmen

Weer een aangename verrassing!!! Net niet zo aangenaam als
The host, maar plezierig genoeg.

Duizelingwekkend camerawerk en goede geluidseffecten
zorgen voor een geloofwaardige chaos.
Prima effecten!

Alleen de scenein het volle daglicht waarbij
Hud met de camera tussen de pootjes van het monster staat
had voor mij niet nodig geweest.

Deed me o.a. denken aan Godzilla, Starship troopers en Alien.

De marketing was natuurlijk heel handig.
En achteraf alle speculaties zijn erg leuk om te lezen!

Wat mij betreft geen vervolg nodig, al zal het er misschien toch wel weer van komen.....

Twijfelde tussen een dikke 3,5 en een kleine 4.
Het is een dikke 3,5 geworden...de 4 misschien in de toekomst.

avatar van Koerok

Koerok

The Oceanic Six schreef:

Cloverfield vind ik juist zo goed door de indringende manier van filmen.

Na Blair Witch (en vergeet ook Zusje niet, uit 1995!) had ik het eigenlijk wel gehad met hand-held films...

viewtiful schreef:

4,5 * omdat het een fantastische bioscoopfilm is

gotti schreef:

Een MUST om dit in de bioscoop te zien trouwens.

ND90 schreef:

En je moet hem wel echt in de bioscoop hebben gezien.

Chainsaw schreef:

Voor mensen die nog twijfelen om deze in de bioscoop te gaan zien, ik zou het gewoon doen. Als er één film een echte bioscooprit is, dan is het Cloverfield wel.

Co Jackso schreef:

Het moet wel gezegd worden dat de film absoluut in de bioscoop gezien moet worden, om het optimale effect te bereiken.

grappig.

avatar van Blood Duster

Blood Duster

Had er geen hoge verwachtingen van, maar het bleek uiteindelijk toch een aardige film te zijn.

3.0

Nephilim

Aardig en zeker vermakelijk maar de handheld film stijl werkt niet.

Waarom? Omdat het niet realistisch genoeg wordt gebracht.

Tuurlijk het is een monstermovie en in het echt kan dat niet maar that said kan je zoiets nog wel echt laten lijken als het acteer werk geloofwaardig is. En dat is nu juist wat ik miste bij Cloverfield. Ze doen erg hun best, ik geef het toe, maar juist bij handheld (digitale) video valt of staat een film bij het acteer werk.

Het voelde gewoon nep.

Handheld stijl is een geniaal concept maar films als Blair Witch Project(die ondanks het niet eng zijn wel realistisch aanvoelde), August Underground, Noroi en [REC] werken het concept VEEL beter uit.

BoordAppel schreef:

Een nieuwe "play it again, Sam" lijkt geboren.

Ga je schamen voor deze heiligschennis.

avatar van BoordAppel

BoordAppel

Ehm, nee.

Nephilim

Cassablanca is veel beter dan dit hype blockbuster ding.

avatar van BlueVelvet

BlueVelvet

kos schreef:

grappig.

Zijn argumentatie is ook zo sterk
"The thing about this movie -- probably more than any I think -- is that it is better on DVD than in the theater," Abrams told Reuters. "Because the movie is like a videotape. It lives on your TV. In many ways, it is supposed to be viewed on a (TV) monitor."

avatar van BoordAppel

BoordAppel

Nephilim schreef:

Cassablanca is veel beter dan dit hype blockbuster ding.

Leuk dat je dat vindt, je snapt alleen niet wat ik met mijn bericht bedoelde. Zoals de zin "play it again, Sam" nooit in Casablanca wordt uitgesproken zo komt hier het monster nooit uit de lucht vallen. En toch denken veel mensen dat beide wel gebeurd.

avatar van aerts007

aerts007

Buiten het camerawerk op bepaalde momenten vond ik het best te pruimen!

Goede special-effects,het verhaal voor de liefhebbers oke.

Alleen hoop ik dat het geen rage wordt,camerabeelden uit dit standpunt! Na de warboel van REC,mogen ze van mij kappen!

Vind het ongeloofwaardig dat eender welke nerd zou blijven filmen in zulke situatie's!

avatar van Quaest

Quaest

84 minuten? Bij mij stond 74 minuten :/ ...

Mooie speciale effect.. Maar had wat beetje meer verwacht.